Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Nakup telefona

Odgovorov v temi: 659

#621 komatar2

komatar2

Raziskovalec

• Members
  • 34 objav

Objavljeno 29 november 2013 - 15:33

Zanimata me 2 telefona Samsung galaxy S3 in LG nexus 4, kupil bi rabljenega in zato sta v istem cenovnem rangu, ter me zanima kateri je boljši, ker ko sem gledal sta po tehničnih lastnostih približno enka, za katerega bi se vi odločili in zakaj. lp

#622 Nejc

Nejc

Gospod s kravato

• Moderators
  • 1.058 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Krško

Objavljeno 29 november 2013 - 16:03

Jaz bi vzel Nexus 4, ker imam raje "nag" Android in ima 1x več rama, kar 2GB rama, kar je danes še vedno veliko! S3 ima samo 1 GB... ;)

#623 Aljoša

Aljoša

Iznajdljivec

• Members
  • 807 objav

Objavljeno 29 november 2013 - 16:27

Z nobenim od obeh ne boš zgrešil. Oba sta sta še vedno dobra. Nista top, sta pa dobra. Za razliko od predhodnika pa je meni "nag" Android manj všeč. Ampak to tako ali tako ne sme biti prioriteta pri nakupu, ker obstaja en kup launcherjev za Androida.

#624 komatar2

komatar2

Raziskovalec

• Members
  • 34 objav

Objavljeno 29 november 2013 - 17:40

Tnx. samo vprašam kaj pomeni "nag", če poveste.

#625 MaTTo

MaTTo

Iznajdljivec

• Members
  • 921 objav
  • Spol:Nedoločen

Objavljeno 29 november 2013 - 18:07

Brez kakršne koli teme oziroma vizualnega izgleda, takšen kot je android v originalu. Kar po moje ni slabo, ker dela hitreje (govorim na pamet, nisem imel še možnosti preizkusit). 

Aja pa še moje mnenje: Nexus 4 all the way. :) Že zaradi novih verzij Android-a, ki ga seveda prejmejo prvi. 

#626 Nejc

Nejc

Gospod s kravato

• Moderators
  • 1.058 objav

Objavljeno 29 november 2013 - 20:14

Nag pomeni Android takšen kot je v štartu. Samsung ga precej predela - in to ni samo launcher, doda svoje bonbončke (najdemo jih predvsem pod "gibanje" v nastavitvah)- funkcionalnosti, ki so fajn, ampak poberejo več rama, baterije in procesorske moči... Je pa res, da če ne boš "laufal" veliko stvari hkrati se tudi S3 ne bo zatikal...

#627 Aljoša

Aljoša

Iznajdljivec

• Members
  • 807 objav

Objavljeno 30 november 2013 - 01:45

Pa saj telefon se da rootati in nanj prenesti npr kak CM, ki je hitrejši od Samsungovega TouchWiza...Če se vam zdi hitrost vprašljiva, čeprav meni se zdi S3 kar odziven.

#628 Nejc

Nejc

Gospod s kravato

• Moderators
  • 1.058 objav

Objavljeno 30 november 2013 - 11:45

Pa saj telefon se da rootati in nanj prenesti npr kak CM, ki je hitrejši od Samsungovega TouchWiza...Če se vam zdi hitrost vprašljiva, čeprav meni se zdi S3 kar odziven.

Ravno zato pa bi jaz vzel Nexus, ker ima 2GB rama, kar bo dosti še precej časa... :)

#629 Aljoša

Aljoša

Iznajdljivec

• Members
  • 807 objav

Objavljeno 02 december 2013 - 02:13

Ma pa Nexus 0,1 palca manjši zaslon :P.

#630 Kry Stinca

Kry Stinca

nOObie

• Members
  • 8 objav

Objavljeno 18 december 2013 - 20:10

Živjo. Torej po dolgem času sem se odločla da res kupim nov telefon. Sem pri mobitelu paket itak. Moja meja v ceni je do 200 eurov, ker ne bi rada za tako naprauco k jo lahko potem komot zgubim alpa uničim (meni podobno) dajala več. Mam par finalistov pa bi rada da mi malo predlagaste ker se vam zdi najbolši. Glede zahtev pa sm tko...ekran ne sme bit premajhen, kamera solidna (ne rabim vrhunske ampak dokaj dobro, da se ne da rečt da je zanič), potem pa hočem še da mi telefon deluje hitro ko sem na netu...pa tud en tolko zmogljiv da bi biu (spet ne neki vrhunsko pač). Pa windows phone ne sme bit. Ubistvu hočem zmaglovalca med mid range smartfoni :D. Še najbol se mi dopade HTC Desire 500 (168€). Pa če mi veste kej povedat o teh dveh: Alcatel One Touch Idol Ultra (120€) in Prestigio MultiPhone PAP5044 Duo (144)....Hvala za pomoč ker res nevem več kaj z mano :D

LP

#631 Aljoša

Aljoša

Iznajdljivec

• Members
  • 807 objav

Objavljeno 28 december 2013 - 20:10

Povprašej pri naših operaterjih ali pa poglej na bolhi, če je na voljo Motorola Moto G. To je daleč najboljši telefon za 200 evrov. Zadnič sem sicer videl, da ga je na bolhi en prodajal za dobrh 300 evrov, ampak to je občutno preveč. Ta telefon je v ZDA 180 dolarjev brez vezave, kar je smešno nizko za tak telefon.

#632 Nejc

Nejc

Gospod s kravato

• Moderators
  • 1.058 objav

Objavljeno 29 december 2013 - 09:16

V ameriki tudi nexus stane precej manj, pa pri nas ne bo nikoli takšne cene... Uvoz te stane dodatnih 22%... Tako da si spet na istem... Če greš v Ameriko, ali poznaš koga, pa se splača zmenit da ti prinese ja ;)

#633 tomsonman

tomsonman

nOObie

• Members
  • 7 objav

Objavljeno 07 januar 2014 - 10:50

Živjo. Torej po dolgem času sem se odločla da res kupim nov telefon. Sem pri mobitelu paket itak. Moja meja v ceni je do 200 eurov, ker ne bi rada za tako naprauco k jo lahko potem komot zgubim alpa uničim (meni podobno) dajala več. Mam par finalistov pa bi rada da mi malo predlagaste ker se vam zdi najbolši. Glede zahtev pa sm tko...ekran ne sme bit premajhen, kamera solidna (ne rabim vrhunske ampak dokaj dobro, da se ne da rečt da je zanič), potem pa hočem še da mi telefon deluje hitro ko sem na netu...pa tud en tolko zmogljiv da bi biu (spet ne neki vrhunsko pač). Pa windows phone ne sme bit. Ubistvu hočem zmaglovalca med mid range smartfoni :D. Še najbol se mi dopade HTC Desire 500 (168€). Pa če mi veste kej povedat o teh dveh: Alcatel One Touch Idol Ultra (120€) in Prestigio MultiPhone PAP5044 Duo (144)....Hvala za pomoč ker res nevem več kaj z mano :D

LP

Če še vedno iščeš best mid-range telefon, predlagam LG Optimus 4X HD. Ima soliden zaslon, soliden procesor, solidno grafično kartico, možnost razširljivosti, solidno kamero:

http://www.kajkupiti.si/lg-4x-hd

Dobra alternativa je Samsung SIII, če ga dobiš za podbno ceno, še boljši nakup ...

#634 damjantrobevsek

damjantrobevsek

Raziskovalec

• Members
  • 32 objav
  • Interesi:sestavljanje, razstavljanje motorjev, računalniki, frajtonarca...

Objavljeno 06 februar 2014 - 08:14

Zdravo.

Mene pa prav zanima ravno ta telefon lg nexus 4 in iphone 4S katerega bi se bolj splačalo.

Hvala

#635 Nejc

Nejc

Gospod s kravato

• Moderators
  • 1.058 objav

Objavljeno 06 februar 2014 - 11:25

Kot bi izbiral med sadjem in zelenjavo... Odvisno kater sistem ti bolj ugaja... v tvojem primeru je samo primerjava med iOS in Android. Torej kater sistem misliš da ti nudi, kar potrebuješ, tistega vzameš...

#636 tomson

tomson

Sufler

• Members
  • 249 objav

Objavljeno 06 februar 2014 - 12:00

Kot je Nejc napisal, ne gre toliko za izbiro med telefonoma ampak izbiro med operacijskima sistemoma, kar poglavitno vpliva na uporabniško izkušnjo.

TUKAJ si lahko prebereš primerjavo oz. poglavitne prednosti enega in drugega sistema, mogoče ti bo potem odločitev lažja ...

#637 Aljoša

Aljoša

Iznajdljivec

• Members
  • 807 objav

Objavljeno 03 marec 2014 - 00:13

Meni iOS ni všeč. Preveč dolgočasen je samo s tistimi ikonami. Je pa fajn za ljudi, ki imajo rajši čim enostavnejšo uporabniško izkušnjo in obenem ne težijo k temu, da bi operacijski sistem prilagajali svojim potrebam in okusom.

#638 komatar2

komatar2

Raziskovalec

• Members
  • 34 objav

Objavljeno 12 marec 2014 - 18:40

Zdravo mene pa še zanima nexus 4 ali sony xperia SP??

Hvala

#639 tomson

tomson

Sufler

• Members
  • 249 objav

Objavljeno 13 marec 2014 - 19:29

Oba sta super telefona, tako da je odločitev verjetno bolj v smeri katere lastnosti so ti bolj pomembne. V pomoč ti je lahko npr. tole:

http://www.knowyourm...-sony-xperia-sp

http://phonerocket.c...-Google-Nexus-4

#640 kristina

kristina

nOObie

• Members
  • 16 objav

Objavljeno 17 marec 2014 - 14:42

Zdravo.

Zanima me ali se da kje v SLO dobiti Goophone i5C telefon? Ima kdo kakšne izkušnje z njim? Kakšen se vam zdi?

Gledala sem jih tudi na ebayu. Če ga naročim iz UK, ne doplačam nič carine, ne? Bi me moralo skrbeti, da mi ga zasežejo? In kako je z odklepom na Simobil?

Hvala za vse nasvete.

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov