Objavljeno 10 november 2010 - 20:05
Za začetek bi morali čisto vsi po vrsti delati izpite v mestih. Ne pa v vsaki vasi, ki ima več kot en semafor in krožišče. Tako se npr. ljubljančani šlepajo na Litiji in podobnih, ker je tam pač izpit z lahkoto opravit. Relacija je do Hotiča ali pa do Loga, semaforizirani križišči sta dve, krožišča mislim, da so štiri. To je pa to. In tam ne naredit izpita...... Pač nimaš kaj na cesti počet.
Nič proti Litiji seveda, samo pravim, ker vidim, da ljudje, ki nekajkrat padejo v LJ, gredo pač tja narest izpit.
Drugače pa bi morali omejevat moč avtomobila in motorja za prvih nekaj let vožnje. Kršitelje, ki bi blokade odstranjevali pa strogo kaznovat. Omejiti pospeške, omejiti končne..
Potem pa k naslednjemu problemu - starejši. Povejte mi kje je logika, da mi vozniška velja do 2061. Halo? Če bom takrat sposoben brez plenice zdržat od televizije do WCja bom srečen, ne pa da imam do takrat veljavno vozniško in se vozim po cesti, po možnosti 50km/h na avtocesti, ker se drugače zmedem in hočem ugasnit pečico, ker ne vem kje sem... Pri 60 opravljanje krajšega preverjanja sigurnosti in sposobnosti za volanom. Pa vsaj neke osnove CPPja..
Alkoholiziranim odvzeti izpit in brez kakršnihkoli lukenj kako nazaj do njega. Piješ - izgubiš, to je to. Brez debate.
Ja, nič od zgoraj napisanega se ne bo nikoli zgodilo, verjamem. Pa tudi če bi se, bi se našli drugi načini kako obiti zakon in kako spet po svoje mešetarit...