Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Varnost V Prometu!?

Odgovorov v temi: 621

#541 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3.783 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Airsoft

Objavljeno 30 maj 2010 - 17:30

Vsak teleban zna pritisniti na plin, ko pa je treba pokazati izkušenost pa vsi v polni črti padete. Sama naivnost in čisto nič drugo.

A smo spet dobili enega velemojstra vožnje na forum ki misli da obvlada vse in da vse ostale člane lahko zmerja?
Prosim te če se lahko malo ohladiš in začneš malo prebirat svoj besedni zaklad.

#542 Jnaez

Jnaez

Raziskovalec

• Members
  • 51 objav

Objavljeno 30 maj 2010 - 18:03

A smo spet dobili enega velemojstra vožnje na forum ki misli da obvlada vse in da vse ostale člane lahko zmerja?
Prosim te če se lahko malo ohladiš in začneš malo prebirat svoj besedni zaklad.

Morda sem velemojster vožnje, nisem pa tega napisal. Nisem zmerjal nobenega izmed članov foruma, kar sem posebej poudaril v prejšnjem komentarju. Sem pa napisal, da vsak teleban zna pritisniti na plin, ko pa pride do zapletov na cestišču pa prehitro poči v družinski avtomobil z otroki. Kaj ti ni jasno? A bova skupaj črkovala moj prejšnji in sedajšnji komentar? Naj te ne skrbi moj besedni zaklad. Ta tema pa je namenjena razpravi na forumu, kar pomeni, da lahko sodelujejo vsi uporabniki foruma in oddajajo svoja mnenja v skladu s pravili foruma.

#543 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3.783 objav

Objavljeno 30 maj 2010 - 20:16

Tvoj prejšnji post je zvenel zelo napadalen napadalen proti uporabniku Nejc.
Uporabnik je podal svoje mnenje in za moje pojme, pravilno mnenje. Ker tudi ti nisi svetnik in "dirkaška žilica" ne pomeni da Nejc zaradi tega dirja po cesti, če pa kazalec kdaj poskoči čez omejitev pa še ni največji zločinec. Če je, potem se lahko kar vsi povrsti postavimo pred zid.
Sploh tvoja izjava, ki je precej napadalna oz. provokativna:

Če ti kakšna žilica v glavi ponagaja se odpravi proti Vojniku.

Verjetno ko tako pametuješ, si bil pri vsaki nesreči zraven ko je nekdo prekoračil hitrost in potem so bili "krivi vsi ostali udeleženci, še tisti, ki se dve uri po nesreči pripeljejo mimo".

#544 Matej

Matej

Pomagač

• Members
  • 454 objav

Objavljeno 31 maj 2010 - 00:24

Še vedno ena izmed najhujših stvari, ki me je raz*izdila na naših cestah je, ko sem v Ptuju čakal na krožnem, pa nekdo z desnim smerokazom pelje in jaz "o super, ven gre", se pomaknem za par pedi naprej, ampak k sreči še enkrat pogledam in ustavim, kajti tipo je šel še en izvoz dalje... smernik mu je pa utripal že bogvekdaj :)

Nekateri ljudje s smerniki res ne gredo skupaj... ko se pelje v krožišče, levi smernik (sem se že ustrašil da bo šel v kontra stran po krožišču), ko gre vem nobenega smernika... Na avtovcesti, levo, desno, nekateri vse brez smernikov... kod da so sami v prometu... da o tem kako spregledajo prometne znake ne govorimo...

Sploh pa mi ni jasno, kako folku uspe pridet na avtocesto v kontra smer... velike roke, STOP, znakov 10 preden prideš do avtoceste, a oni se še vedno peljejo? takim bi jaz vzel iztip takoj, da ne vidiš takih prometnih znakov, kako potem vidiš manjše ob cesti? V ameriki če se voziš kontra na avtocesti greš naravnost v zapor, brez da povzročiš nesrečo, samo če se peljše... in prav je tako, ali pa vsaj odvzem vozniškega dovoljenja in prepoved delanja... ker če ogromnih znakov ne vidiš, potem res nisi za v promet.

Kar se divjanja mladine tiče (pa tudi stari vozniki divjajo) pa ja, mislim da vsakemu kdaj ponagaja "dirkaška žilica" :o tudi meni... morda bi bilo potrebno še kakšno dirkališče pri nas, zastonj, ali pa 5€, 10€... pa da se greš zdivjat... RaceLand v Krškem mamo, kako je drugod po sloveniji pa ne vem, mislim da kakšen več ne bi škodil...

Mi je pa všeč ideja, da naj bi sedaj moral vsak ki dela izpit iti na poligon varne vožnje (Vransko), ne vem če je to že, ali naj bi bilo v kratkem obvezno... super izkušnja, jaz bi šel ponovno, če le ne bi bilo tako drago :)

Hm... se strinjam z napisanim.

Dirkališče bi bilo mogoče v velikih pogledih malce draga zadeva ... ampak, na cesti je veliko ljudi, ki bi se radi nekje zdirkali. Veliko motoristov vidim na cesti ko divjajo in če bi se lahko na eni zasebni progi zdivjali mislim, da bi bilo veliko manj divjanja po cestah, ker bi vsak vedel, da če se res hoče se lahko gre tja zdivjat, namesto na cesti kjer je promet in policija.
Dobro, se najdejo tudi idioti, ki bi še vedno vozili po cesti tako kot vozijo ampak to je že druga zgodba.

Anyhow, zanašat se na smernike je zelo tvegano. Sem dokaj korekten pri uporabi smernikov, samo včasih ga pa tudi pozabim prižgat ali pa celo ugasnit ... :)

#545 DaMachk

DaMachk

Gospod s kravato

• Members
  • 1.446 objav

Objavljeno 31 maj 2010 - 08:24

Anyhow, zanašat se na smernike je zelo tvegano. Sem dokaj korekten pri uporabi smernikov, samo včasih ga pa tudi pozabim prižgat ali pa celo ugasnit ... :o

Najverjetneje se ti to dogaja ravno v krožnem, kaj? :)

#546 borutvel

borutvel

RN Legenda

• Members
  • 13.215 objav
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 03 junij 2010 - 08:38

Če se komu v "rit" zabiješ si kriv, konec - pika. Tu nobeno sodišče ne bo ugotavljalo krivde ipd, ker je ta znana. Varnostna razdalje je razdalja v kateri lahko varno zaustaviš vozilo ne glede kaj voznik pred teboj naredi.
Edina izjema je, ko se zaletiš v vozilo brez seboj, ker se je tebi nekdo zaletel v "rit" in potisnil tvoje vozilo naprej.

To je sicer res, ampak a naj zdaj predvidevamo da bo vsak ki zavije na nek odcep ustavil vozilo tako da še bo ga pol na glavni cesti?
Potem se res lahko za vsakim avtom ki kam zavija ustaviš, ker nikoli ne veš kaj bo "cepec" pred tabo naredil.

Če ga ne moreš varno obvoziti potem ustaviš. Ravno to je "štos" varnostne razdalje, da lahko ceniš kaj bo vozilo pred teboj storilo. Sicer pa dvomim, da ljudje z ročno zavoro zavijajo v razne odcepe in s tem "na enkrat" zaprejo cestišče. Vozilo, ki zavija ponavadi najprej zmanjša hitrost in nato zavije. Če vozilo, ki vozi za njim enakomerno zmanjša hitrost potem je možnost naleta skoraj nična.

#547 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3.783 objav

Objavljeno 08 junij 2010 - 13:34

Če ga ne moreš varno obvoziti potem ustaviš. Ravno to je "štos" varnostne razdalje, da lahko ceniš kaj bo vozilo pred teboj storilo. Sicer pa dvomim, da ljudje z ročno zavoro zavijajo v razne odcepe in s tem "na enkrat" zaprejo cestišče. Vozilo, ki zavija ponavadi najprej zmanjša hitrost in nato zavije. Če vozilo, ki vozi za njim enakomerno zmanjša hitrost potem je možnost naleta skoraj nična.

Mja...ampak nekateri že v Kopru zmanjšajo hitrost da zavijejo na Slovensko ulico v Murski Soboti. Če razumeš kaj mislim.

#548 Selines

Selines

RN Legenda

• Members
  • 14.527 objav
  • Kraj:L J U B L J A N A

Objavljeno 16 junij 2010 - 10:55

Uh.. V soboto zvečer sem se peljal iz Sevnice proti Ljubljani. Na poti od Sevnice proti Trebnjem sem moral štirikrat odreagirat, da nebi prišlo do nesreče.. Pa to je neverjetno kaj ljudje počnejo po teh cestah.. Omejitev je pač večinoma tam 90. Varno se lahko voziš tam brez težav 100 in toliko ponavadi tudi vozim (števec tako in tako laže za nekje 10%, torej sem še vedno praktično znotraj omejitve).. Če bi bila cesta čisto prazna in bi to vedel 100% bi se seveda dalo voziti hitreje. Ker pač ne moreš vedeti kaj je za naslednjim ovinkom, se voziš toliko, kolikor je varno in to je ponavadi okoli omejitve, saj za brez veze pač niso postavljene.. ..

In kaj me je tako razkačilo?

Prvi del sem vozil sam, torej nikogar pred menoj. Že kaj hitro sem moral hudo zavirat, ko mi je nasproti skozi ovinek pripeljal tipček, ki je v ovinku prehiteval drugi avto. V njegovem desnem ovinku! Res bravo, podvig in pol, ko nič ne vidiš..
Kakšen kilometer naprej sem naletel na počasneta, ki je ne glede na omejitev vozil 50km/h. Ok, si rečem, počakam na ravnino in ga prehitim, čeprav veliko ne rabim, bom šel na sigurno varianto. No ko je bila ravnina in sem se približal vozilu in vklopil smernik (tik za ritjo ne maram vozit, ker to mene totalno preživcira če nekdo meni za ritjo vozi), je tipček (dejansko je bil v starem Cliotu nek mladiček) prestavil v nižjo prestavo in pohodil plin, kot da vozi poslednji krog F1.. Ravno kakšnega problema mi s tem avtom ni povzročal, sem pa moral prehitevat veliko bolj vratolomno in z veliko večjo hitrostjo, kot bi bilo potrebno in ravno izšlo se je do naslednjega ovinka..
Naslednja situacija je bila seveda potem s tem depresivcem, ki mu je moj podvig zgleda stopil po egu in se je odločil dvakrat večjemu vozilu, z trikratnikom njegove moči avtomobila, torej meni, voziti popolnoma za ritjo, tako da sem naslednjih par kilometrov videl samo njegovo pokrivljeno anteno na strehi v ogledalu, niti luči ne.. No, da bo mera polna je počakal, da sva se priključila naslednji koloni in s to podrtijo od avtomobila šel prehitevat v klanec in to pred ovinkom.. Seveda je komajda prilezel vzporedno z mojim avtomobilom, ko je nasproti pripeljal avto! Jaz sem seveda noro zavrl, tipček pa je še pred tem zavil direktno vame!! Vse skupaj je bila igra centimetrov in ker ga prej nisem mogel pripravit, da mi neha težit z vožnjo za ritjo, sem seveda zdaj izkoristil in počakal da se je med nama nabrala dobršna mera varnostne razdalje preden sem začel iskat enak tempo, kot kolona pred menoj. najhuje pri vsem skupaj pa je bilo to, da je po slabe pol kilometra tip zapeljal v neko stransko cesto, torej se mu je res hudoo mudilo.

Pika na i? Tik pred Trebnjem, serija ostrih ovinkov v klanec, zavijem v desnega in na mojem pasu, dober meter čez črto, ki je sicer močno zabrisana a to ni izgovor, se znajde terenec, mislim, da Toyota in meni nič, tebi nič, drži svojo linijo. Moral sem se umaknit čez rob ceste, v travo in grmičevje, da ni prišlo do trka.

Sem navajen, da se v teh koncih rado nori in prehiteva, samo tole to soboto je bilo pa čez vse mere dobrega okusa..

#549 totek

totek

Govorec

• Members
  • 2.651 objav
  • Kraj:Prevalje
  • Interesi:Avtoakustika

Objavljeno 17 junij 2010 - 16:38

@Selines pridejo taki divji dnevi vcasih ja. Sicer tukaj na koroskem je vedno zanimivo v kroznih. Tukaj kr menjavajo pasove v kroznem brez smernikov ali pa kr "sekajo" dvopasovni krozni promet...

#550 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3.783 objav

Objavljeno 17 junij 2010 - 16:57

Ko ti je kdo čist za ritjo, držiš gas normalno naprej, pelješ svojo pot in z levo nogo se malenkost dotakneš zavore, ravno dovolj da zasvetijo luči za zaviranje(sprakticiraš doma, koliko je treba pritisnit bremzo da zasvetijo luči), tako držiš levo nogo kakih 5 sekund in garantiram umik. Ko se spet približa, ponovi vajo. Samo trmast moraš biti in se ga rešiš.
Ali pa še bolj "živceparajoča finta", če on ne drži varnostne razdalje glede na hitrost vožnje, pa ti hitrost vožnej prilagodiš njegovi razdalji. Seveda če imaš čas za takšne finte.

#551 totek

totek

Govorec

• Members
  • 2.651 objav
  • Kraj:Prevalje
  • Interesi:Avtoakustika

Objavljeno 17 junij 2010 - 17:19

Druga varijanta je bol varna za vse sodelujoce v prometu. Sem tvojo prvo varijanto 1x probal in je osbek za mano skoraj prometno povzrocil, ker se me je vstrasil in je sam na polno po bremzi pritisnil. Pol pa si zamisli kaj se je dogajalo vzadaj, ker je imel se ene par avtov za seboj :P

#552 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3.783 objav

Objavljeno 17 junij 2010 - 17:53

Njegov problem in njegova napaka.
Kakorkoli lahko pride do poškodb drugih udeležencev itd. Prej raje rešim kožo sebe in svoje družine, ko je ta del pokrit, pa gledam na druge.

#553 cheff

cheff

Poročevalec

• Members
  • 674 objav

Objavljeno 17 junij 2010 - 21:41

Ko ti je kdo čist za ritjo, držiš gas normalno naprej, pelješ svojo pot in z levo nogo se malenkost dotakneš zavore, ravno dovolj da zasvetijo luči za zaviranje(sprakticiraš doma, koliko je treba pritisnit bremzo da zasvetijo luči), tako držiš levo nogo kakih 5 sekund in garantiram umik. Ko se spet približa, ponovi vajo. Samo trmast moraš biti in se ga rešiš.
Ali pa še bolj "živceparajoča finta", če on ne drži varnostne razdalje glede na hitrost vožnje, pa ti hitrost vožnej prilagodiš njegovi razdalji. Seveda če imaš čas za takšne finte.

To sem ravno danes naredil eni gospe, ki mi je vozila za ritjo tako, da nisem več videl njenih luči, omejitev je bila 60 in toliko sem tudi peljal. Ampak ko sem "zabremzal", šele čez ene "pol ure" je konkretno zabremzala, se pravi sploh ni bila pozorna kaj se pred njo dogaja, ampak potem je pa le držala varnostno razdaljo.

#554 Selines

Selines

RN Legenda

• Members
  • 14.527 objav

Objavljeno 18 junij 2010 - 10:20

Hvala, vem kako se ga "losat", samo pri vseh mogočih variantah pač računaš na to, da je toliko sposoben, da ti ne bo v rit priletel ali kako drugače povzročil prometne.. Ko sem sam v avtu, recimo. Ko pa imaš na zadnjem sedežu 7 mesečnega otroka, se pelješ čim bolj normalno in upaš, da tip ni tak kreten, da se bo kljub temu zalimal na rit..

#555 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• Organizatorji tekmovanj
  • 5.065 objav
  • Kraj:اشعر بالسعادة لانني كنت هناك...

Objavljeno 18 junij 2010 - 12:01

Hvala, vem kako se ga "losat", samo pri vseh mogočih variantah pač računaš na to, da je toliko sposoben, da ti ne bo v rit priletel ali kako drugače povzročil prometne.. Ko sem sam v avtu, recimo. Ko pa imaš na zadnjem sedežu 7 mesečnega otroka, se pelješ čim bolj normalno in upaš, da tip ni tak kreten, da se bo kljub temu zalimal na rit..

Selines vem kakšen je to občutek in skrb, ko zadaj voziš 7-mesečno princesko, vendar moraš razumet, da tisti kreten za tabo, tega ne ve in bo ostal na svoji kretenski vožnji! Žal! Mi oz. moja tamala je imela ravno prejšnjo soboto bližnje srečanje z avtomobilom (ona seveda na kolesu), ampak bi voznika najraje spravil nekam, ampak "bumbar" na cesti, kljub, da je šel po pravilh ostaja "bumbar"; žal je na cesti kar nekaj takih in temu se je nomogoče izognit! Pa ne, da bi sedaj zagovarjal svojo tamalo; tip pač ni precenil, da so otroci nepredvidljivi in da je na cesti polno otrok (lepo vreme, sobota popoldan, kolesarji,...) potrebno (kljub omejitvi) biti ŠE posebaj previden! Kruto, toda resnično! O vožnji po AC (posebaj na Dolenjki) pa sploh, da ne govorim; včasih ima človek občutek, da ko se voziš po njej, igraš rusko ruleto!

#556 Selines

Selines

RN Legenda

• Members
  • 14.527 objav

Objavljeno 18 junij 2010 - 12:53

Striktno zaradi takih idiotov, no in na pobudo moje drage, imam (sicer mi gredo na živce) zadaj nalepko, ki opozarja na otroka v avtomobilu.. Ampak dobro, mogoče je tipček nepismen. Glede na obnašanje na cesti, se niti nebi čudil.

Dolenjska AC se mi ne zdi kaj posebnega.. najhuje je dejansko cesta od Sevnice proti Krškem in pa od Sevnice proti Trebnjem.. Tam se nori kot v Imoli..

#557 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3.783 objav

Objavljeno 18 junij 2010 - 12:58

Striktno zaradi takih idiotov, no in na pobudo moje drage, imam (sicer mi gredo na živce) zadaj nalepko, ki opozarja na otroka v avtomobilu.. Ampak dobro, mogoče je tipček nepismen. Glede na obnašanje na cesti, se niti nebi čudil.

Jaz sem mel to nalepko in sem jo po ca. treh mescih vzel dol, ker mogoče jo upoštevata dva izmed desetih.

#558 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 18 junij 2010 - 13:26

Z nalepko ali brez nje... varnostna razdalja mora biti.

Sam pa vedno ko vidim otroke na cesti, kot pešče, kolesarje ali na xy drug način v spremstvu staršev ali ne, vedno zmanjšam hitrost in jih zaobidem kolikor gre. Lepo bi bilo, če bi bilo takšnih voznikov več ampak je žalostna realnost, da jih ni. Da se ne bom vračal k egoizmu, ki sem ga že večkrat omenil v tej temi.
Je pa tudi žalostno, da se nekateri starši ne zavedajo odgovornosti vključevanja otrok v promet. Sami so odgovorni za njihova nepredvidljiva dejanja in varnost. Otroke je treba učiti naj pazijo na druge saj je malo takšnih, ki bodo pazili nanje. Zato moramo vedno biti "korak" pred otrokom saj nesreča nikoli ne počiva tudi, če drugi vozijo po pravilih za kar seveda niso "bumbarji".

#559 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• Organizatorji tekmovanj
  • 5.065 objav
  • Kraj:اشعر بالسعادة لانني كنت هناك...

Objavljeno 18 junij 2010 - 13:44

Selines, ne zanašaj se na nalepko, idioti na cesti so in tudi bodo; ostali! Starši pa se lahko na trepalnice mečemo, NE bo nič boljše; vse kar lahko storimo je vzgoja, katera pa ne garantira življenja! Res kruto, toda resnično!

In ja, Dolenjka resnično na izgled ni nevarna; vendar če pogledaš koliko nesreč se zgodi, je pa druga pesem; upam le, da bo Požar, res držal besedo Kek-u in boste/jo vsi na Rock Otočec prišli iz že/popolne AC, brez obvozov....

#560 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3.783 objav

Objavljeno 18 junij 2010 - 13:53

Selines, ne zanašaj se na nalepko, idioti na cesti so in tudi bodo; ostali! Starši pa se lahko na trepalnice mečemo, NE bo nič boljše; vse kar lahko storimo je vzgoja, katera pa ne garantira življenja! Res kruto, toda resnično!

Ja, boljši smo pa vseeno lahko kot pa sem me lenkrat primer, ko sta ženski se ustavili na pločniku za čvek, pločnik je pa tako malo visel proti cesti, verjetno ni treba opisati kam se je odpeljal voziček.
najhujše pa da je človek pred mano že stal nekaj časa ker je voziček bil na cesti, babi pa kar čvek lepo naprej. Da je potem ta pred mano stopil iz avta, povedal ženski par krepkih(vsaj mislim, po prizoru z mahanjem, ker slišal nisem) da je potem cela panična skočila na cesto po voziček.
Sama sreča da ta gospod pred mano ni bil kakšen mulc ki rad divja.

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov