Objavljeno 16 junij 2010 - 10:55
Uh.. V soboto zvečer sem se peljal iz Sevnice proti Ljubljani. Na poti od Sevnice proti Trebnjem sem moral štirikrat odreagirat, da nebi prišlo do nesreče.. Pa to je neverjetno kaj ljudje počnejo po teh cestah.. Omejitev je pač večinoma tam 90. Varno se lahko voziš tam brez težav 100 in toliko ponavadi tudi vozim (števec tako in tako laže za nekje 10%, torej sem še vedno praktično znotraj omejitve).. Če bi bila cesta čisto prazna in bi to vedel 100% bi se seveda dalo voziti hitreje. Ker pač ne moreš vedeti kaj je za naslednjim ovinkom, se voziš toliko, kolikor je varno in to je ponavadi okoli omejitve, saj za brez veze pač niso postavljene.. ..
In kaj me je tako razkačilo?
Prvi del sem vozil sam, torej nikogar pred menoj. Že kaj hitro sem moral hudo zavirat, ko mi je nasproti skozi ovinek pripeljal tipček, ki je v ovinku prehiteval drugi avto. V njegovem desnem ovinku! Res bravo, podvig in pol, ko nič ne vidiš..
Kakšen kilometer naprej sem naletel na počasneta, ki je ne glede na omejitev vozil 50km/h. Ok, si rečem, počakam na ravnino in ga prehitim, čeprav veliko ne rabim, bom šel na sigurno varianto. No ko je bila ravnina in sem se približal vozilu in vklopil smernik (tik za ritjo ne maram vozit, ker to mene totalno preživcira če nekdo meni za ritjo vozi), je tipček (dejansko je bil v starem Cliotu nek mladiček) prestavil v nižjo prestavo in pohodil plin, kot da vozi poslednji krog F1.. Ravno kakšnega problema mi s tem avtom ni povzročal, sem pa moral prehitevat veliko bolj vratolomno in z veliko večjo hitrostjo, kot bi bilo potrebno in ravno izšlo se je do naslednjega ovinka..
Naslednja situacija je bila seveda potem s tem depresivcem, ki mu je moj podvig zgleda stopil po egu in se je odločil dvakrat večjemu vozilu, z trikratnikom njegove moči avtomobila, torej meni, voziti popolnoma za ritjo, tako da sem naslednjih par kilometrov videl samo njegovo pokrivljeno anteno na strehi v ogledalu, niti luči ne.. No, da bo mera polna je počakal, da sva se priključila naslednji koloni in s to podrtijo od avtomobila šel prehitevat v klanec in to pred ovinkom.. Seveda je komajda prilezel vzporedno z mojim avtomobilom, ko je nasproti pripeljal avto! Jaz sem seveda noro zavrl, tipček pa je še pred tem zavil direktno vame!! Vse skupaj je bila igra centimetrov in ker ga prej nisem mogel pripravit, da mi neha težit z vožnjo za ritjo, sem seveda zdaj izkoristil in počakal da se je med nama nabrala dobršna mera varnostne razdalje preden sem začel iskat enak tempo, kot kolona pred menoj. najhuje pri vsem skupaj pa je bilo to, da je po slabe pol kilometra tip zapeljal v neko stransko cesto, torej se mu je res hudoo mudilo.
Pika na i? Tik pred Trebnjem, serija ostrih ovinkov v klanec, zavijem v desnega in na mojem pasu, dober meter čez črto, ki je sicer močno zabrisana a to ni izgovor, se znajde terenec, mislim, da Toyota in meni nič, tebi nič, drži svojo linijo. Moral sem se umaknit čez rob ceste, v travo in grmičevje, da ni prišlo do trka.
Sem navajen, da se v teh koncih rado nori in prehiteva, samo tole to soboto je bilo pa čez vse mere dobrega okusa..