Zanima me recept za mase za domače palačinke. Danes sem kupil marmelado pa me zamikalo da bi zvečer naredil palačinke pa ne vem kako narediti maso za njih. Sama peka ni problem ampak masa za palačinke
Masa za palačinke
Objavljeno 29 september 2007 - 15:55
Objavljeno 29 september 2007 - 16:01
hcraver, recept moje drage: V posodo daj en jajček, eno žlico sladkorja, potem 2 dc mleka, ščepec soli, nato dodajaj moko in mešaj, dokler masa ni gosto-tekoča; če se ti zdi masa premalo tekoča in želiš bolj rahle palačinke dodajaj masi malo radenske. Dodaš lahko tudi "pikico" rumčka! Upam, da ti je kaj v pomoč.
No to sem hotel, domači recept od kakšne boljše polovice
Jaz sem bolj domač med školjkam ;-)
http://www2.arnes.si...ja/skoljke3.jpg
Objavljeno 29 september 2007 - 16:15
Objavljeno 29 september 2007 - 18:30
Samo malce dopolnil:hcraver, recept moje drage: V posodo daj en jajček, eno žlico sladkorja, potem 2 dc mleka, ščepec soli, nato dodajaj moko in mešaj, dokler masa ni gosto-tekoča; če se ti zdi masa premalo tekoča in želiš bolj rahle palačinke dodajaj masi malo radenske. Dodaš lahko tudi "pikico" rumčka! Upam, da ti je kaj v pomoč.
-Namesto mineralne se lahko doda tudi malce pecilnega praška.Š tos je v tem, da testo postane "rahlo", če to kdo želi.Seveda so potem palačinke debelejše.
-V testo se lahko doda po okusu tudi vanilij prašek.
-Važno:da se testo lepo meša, mora biti mleko čim hladnejše!
So pa seveda to palačinke za "začetnike"!
"Višja umetnost" je potem, da se že pripravljene palačinke položijo v pekač(lahko v več slojih), nakar se prelijejo z maso iz stepene sladkane skute, nekaj sladke smetane, jajčnega rumenjaka(seveda dobro zmiksano), se po okusu še posuje z rozinami in se nato da zapeči v vročo pečico, dokler po vrhu ne nastane rumena skorija.
Je pa stvar potem sila nasitna in je taka priprava primerna za večje število gostov.Bodo pa ti o dobroti še dolgo govorili!
Mimogrede:moški smo dokazano boljši kuharji od žensk!Seveda tisti, ki to sploh znajo ali hočejo znati! :thumbsup:
Objavljeno 29 september 2007 - 21:35
Koliko pa naj bo masa tekoča, se pa itak preprosto regulira z dodatkom moke ali mleka potem, ko je bila spečena prva!To je itak najbolje vreči mački ali kužu, ker običajno posoda in olje še nimata prave "delovne temperature".
Objavljeno 29 september 2007 - 22:48
Glede polnila, če se komu da delat... tanek sloj nutele, kokosova moka, smetana in par rezina banane, fi palačinke je pol precej velik in jo je treba z pazljivo jest ampak je preveč dobra !!! :bow:
LP
Dodaj odgovor
0 član(ov) bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov