Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Masa za palačinke

Odgovorov v temi: 29

#1 hcraver

hcraver

Mojster

• Members
  • 1.862 objav

Objavljeno 29 september 2007 - 15:37

No nekaj nevsakdanjega na Računalniških novicah.

Zanima me recept za mase za domače palačinke. Danes sem kupil marmelado pa me zamikalo da bi zvečer naredil palačinke pa ne vem kako narediti maso za njih. Sama peka ni problem ampak masa za palačinke :mrgreen:

#2 atrost1

atrost1

Raziskovalec

• Members
  • 30 objav

Objavljeno 29 september 2007 - 15:42

http://www.kulinarika.net/

#3 hcraver

hcraver

Mojster

• Members
  • 1.862 objav

Objavljeno 29 september 2007 - 15:46

sem že našel tam recept vendar ne piše koliko mleka gre :x

#4 majaron

majaron

Gospod s kravato

• Members
  • 1.260 objav

Objavljeno 29 september 2007 - 15:49

Seveda piše:
http://www.kulinarik...ept.asp?ID=3618

#5 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• Organizatorji tekmovanj
  • 5.065 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:اشعر بالسعادة لانني كنت هناك...

Objavljeno 29 september 2007 - 15:55

hcraver, recept moje drage: V posodo daj en jajček, eno žlico sladkorja, potem 2 dc mleka, ščepec soli, nato dodajaj moko in mešaj, dokler masa ni gosto-tekoča; če se ti zdi masa premalo tekoča in želiš bolj rahle palačinke dodajaj masi malo radenske. Dodaš lahko tudi "pikico" rumčka! Upam, da ti je kaj v pomoč.

#6 hcraver

hcraver

Mojster

• Members
  • 1.862 objav

Objavljeno 29 september 2007 - 16:01

hcraver, recept moje drage: V posodo daj en jajček, eno žlico sladkorja, potem 2 dc mleka, ščepec soli, nato dodajaj moko in mešaj, dokler masa ni gosto-tekoča; če se ti zdi masa premalo tekoča in želiš bolj rahle palačinke dodajaj masi malo radenske. Dodaš lahko tudi "pikico" rumčka! Upam, da ti je kaj v pomoč.

No to sem hotel, domači recept od kakšne boljše polovice :mrgreen:

Jaz sem bolj domač med školjkam ;-)

http://www2.arnes.si...ja/skoljke3.jpg

#7 azbi

azbi

Govorec

• Members
  • 2.564 objav
  • Kraj:Vrhnika
  • Interesi:računalništvo, čebelarsto, tenis

Objavljeno 29 september 2007 - 16:15

Ja<z jih naredim takole - so odlične :mrgreen: . V posodo dam 3 jajca, ščepec soli, ščepec sladkorja. Zmešam. Dodam moko, zmešam toliko da je zmes zelo gosta, dodam 1 dcl radenske ali donata, malo mleka in mešam da se malo razredči. Zopet dodam moko da je masa gosta, dodam precej mleka toliko da je masa ta'prava. Mora biti toliko tekoča/gosta, da se ravno prav razlije po ponvi. Ponavadi je 1. palačinka testna, dostikrat je treba še kaj dodati. Nikol ne kuham po receptih, si zgoljk pomagam ali pa gfledam samo postopek.

#8 hcraver

hcraver

Mojster

• Members
  • 1.862 objav

Objavljeno 29 september 2007 - 17:02

No hvala vsem bom poskusil zvečer. Če bo v novicah kakšna vest o požaru v Brežicah, prižgite kakšno svečko zame :mrgreen:

#9 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav
  • Kraj:Evropa

Objavljeno 29 september 2007 - 18:30

Samo malce dopolnil:
-Namesto mineralne se lahko doda tudi malce pecilnega praška.Š tos je v tem, da testo postane "rahlo", če to kdo želi.Seveda so potem palačinke debelejše.
-V testo se lahko doda po okusu tudi vanilij prašek.
-Važno:da se testo lepo meša, mora biti mleko čim hladnejše!
So pa seveda to palačinke za "začetnike"!
"Višja umetnost" je potem, da se že pripravljene palačinke položijo v pekač(lahko v več slojih), nakar se prelijejo z maso iz stepene sladkane skute, nekaj sladke smetane, jajčnega rumenjaka(seveda dobro zmiksano), se po okusu še posuje z rozinami in se nato da zapeči v vročo pečico, dokler po vrhu ne nastane rumena skorija.
Je pa stvar potem sila nasitna in je taka priprava primerna za večje število gostov.Bodo pa ti o dobroti še dolgo govorili!
Mimogrede:moški smo dokazano boljši kuharji od žensk!Seveda tisti, ki to sploh znajo ali hočejo znati! :thumbsup:

#10 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• 5.065 objav

Objavljeno 29 september 2007 - 18:53

hcraver, ja ja, tole bi bila pa že nova tema: nesreče pri peki palačink! Pri nas se je že olje vžgalo, ker sem preveč nagibal ponev, pri treniranju obračanja se je enkrat palačinka za strop prilepila, pa še kaj bi se našlo. :bravo:

#11 JakacBatko

JakacBatko

Mojster

• Members
  • 1.726 objav
  • Kraj:Kostanjevica na Krki

Objavljeno 29 september 2007 - 19:12

Dobro je če daš noter radensko, da je mehkejša(penasta), malce vanilijev sladkor za okus. Najraje pa namažem z vikikremo da je sladko do kraja :mrgreen:

#12 hcraver

hcraver

Mojster

• Members
  • 1.862 objav

Objavljeno 29 september 2007 - 19:44

Palačinke ratale super, glih kar sma se z ženo najedla :mrgreen:

#13 filko

filko

Pomagač

• Members
  • 443 objav
  • Kraj:Murska Sobota

Objavljeno 29 september 2007 - 21:13

Meni se je velikokrat zgodilo, da sem delal po receptih in dobil preredko maso. Potem jih sploh nisem mogel speči:S Ampak sedaj, ko pa delam po občutko pa vedno uspe:D

#14 azbi

azbi

Govorec

• Members
  • 2.564 objav
  • Kraj:Vrhnika
  • Interesi:računalništvo, čebelarsto, tenis

Objavljeno 29 september 2007 - 21:14

Tudi jaz bolj zaupam občutku kot receptom (vsaj za reči, ki jih delam večkrat).

#15 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav
  • Kraj:Evropa

Objavljeno 29 september 2007 - 21:35

Saj zato je pa dobro kuhanje umetnost!
Koliko pa naj bo masa tekoča, se pa itak preprosto regulira z dodatkom moke ali mleka potem, ko je bila spečena prva!To je itak najbolje vreči mački ali kužu, ker običajno posoda in olje še nimata prave "delovne temperature".

#16 odstranjen uporabnik

odstranjen uporabnik

Mojster

• Members
  • 1.891 objav

Objavljeno 29 september 2007 - 21:51

Tako je! Za takšne stvari je treba po občutku in ne po receptu!
A ste že probal jabolke naribat v maso? ;-)

#17 filko

filko

Pomagač

• Members
  • 443 objav
  • Kraj:Murska Sobota

Objavljeno 29 september 2007 - 22:14

Sem že slišal za to varianto, ampak sam še nisem poskusil. Je dobro?
Potem ti sploh ni treba zraven kakšne marmelade ipd., ali?

#18 Venom_XXX

Venom_XXX

Poročevalec

• Members
  • 514 objav
  • Kraj:Bog ve kje...

Objavljeno 29 september 2007 - 22:39

Meni z jabolkami niso dobre... :sick: Potem so sladko-kisle.

#19 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• 5.065 objav

Objavljeno 29 september 2007 - 22:45

Sladka jabolka - sladke palačinke; kisla jabolka - sladko-kisle palačinke. Zakaj tako mislim: od moje, mama je spekla zadnjič "štrudel" (pa vem, da naredi vrhunskega); pa moram priznat, da tokrat temu ni bilo tako, ravno zaradi kislih jabolk. :mrgreen:

#20 smasher7

smasher7

Igračar

• Members
  • 103 objav
  • Kraj:Obala-LJ

Objavljeno 29 september 2007 - 22:48

že ki je toliko idej... še moj recept za malo več palačink.. tko za ene 4 ljudi da se komot najejo.. 2 jajci, 1L mleka, ščepec soli, žlička vanili sladkorja bol za aromo in moke po omčutku...
Glede polnila, če se komu da delat... tanek sloj nutele, kokosova moka, smetana in par rezina banane, fi palačinke je pol precej velik in jo je treba z pazljivo jest ampak je preveč dobra !!! :bow:

LP

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov