Masa za palačinke
scarab79
01 okt 2007
filko, zakaj nisi dodal moke, ce je bila masa prevec redka?
kiker team, poskusal z jabolki, a je 'original' recept boljsi, ker pride nadev bolj do izraza(npr.Nutela in jabolka niso najboljsa kombinacija).
Meni najboljse so z domaco marelicno marmelado, ki je ravno prav sladko/kisla.
p.s.: specialiteta so flambirane z orehovim nadevom -> http://www.kulinarik...ept.asp?ID=5032 (so pa zeloooo nasitljive)
p.p.s.: pa da ne pozabite na to, da mora masa malce (vsaj 30 min) pocivat. :ok:
kiker team, poskusal z jabolki, a je 'original' recept boljsi, ker pride nadev bolj do izraza(npr.Nutela in jabolka niso najboljsa kombinacija).
Meni najboljse so z domaco marelicno marmelado, ki je ravno prav sladko/kisla.
p.s.: specialiteta so flambirane z orehovim nadevom -> http://www.kulinarik...ept.asp?ID=5032 (so pa zeloooo nasitljive)
p.p.s.: pa da ne pozabite na to, da mora masa malce (vsaj 30 min) pocivat. :ok:
avinko4
01 okt 2007
scarab79, zakaj pa naj 30 min. naj počiva to sem prvič slišal.
Jaz pa rad dodam ka masi malo čokolade da je masa potem lepo rjava.
Jaz pa rad dodam ka masi malo čokolade da je masa potem lepo rjava.
scarab79
01 okt 2007
avinko4, da masa malce nabrekne. V knjigah cas varira od 20-60 min. Jaz ponavadi pustim okoli 30min (naredim maso pred vecerjo in specem po vecerji).
Pa se to: namesto navadne moke lahko poskusite tudi z ostro moko.
Pa se to: namesto navadne moke lahko poskusite tudi z ostro moko.
azbi
01 okt 2007
breakdancer, jaz delam po drugačnem vrstem redu. jajca, sol, moka, radenska, moka, mleko...
filko
01 okt 2007
scarab79, veš kako je,... prvič sem jih sam delal in sem že dodal kar dosti moke in mi je bilo res čudno da je še vedno preredko. Ampak bedak nisem premišleval da sem dodal dosti preveč mleka:D
P.S.: Jaz vedno uporabljam ostro moko,...
In delam po načinu kot azbi.
Najprej vse ostale sestavine, potem pa po občutko počasi mleko + moka.
P.S.: Jaz vedno uporabljam ostro moko,...
In delam po načinu kot azbi.
Najprej vse ostale sestavine, potem pa po občutko počasi mleko + moka.
MIHAc27
02 okt 2007
Jaz delam sila preprosto... 1/2kg gladke moke in 1 L mleka (v bistvu razmerje 1:2) 2 jajčka, malo soli in sladkorja in to je to.
Do sedaj se še noben ni pritoževal da ne bi bile dobre (edino malce predebele včasih
)
Bom za finto enkrat probal še malo radenske dodat
Do sedaj se še noben ni pritoževal da ne bi bile dobre (edino malce predebele včasih
Bom za finto enkrat probal še malo radenske dodat
abruzii™
02 okt 2007
V enem receptu sem prebral, da masi lahko dodaš kavno žličko kisa; včeraj zvečer moja testirala in resnično so bile še bolj rahle, kljub dodani radenski. Preverjeno - priporočam. :ok:
mirko53
02 okt 2007
Je treba reči, da obstajata 2 temeljna načina priprave:
-da so palačinke tako tanke, da so že prosojne;v tem primeru se seveda ne dodaja gazirane vode ali pecilnega praška
-da gre za debelejše omlete, ki pa morajo biti seveda rahle; to se pa seveda doseže ravno z dodatkom gazirane vode ali(bolje!) pecilnega praška
Je pa seveda izbira odvisna od okusa in bi bilo narobe trditi, kaj je bolje!
-da so palačinke tako tanke, da so že prosojne;v tem primeru se seveda ne dodaja gazirane vode ali pecilnega praška
-da gre za debelejše omlete, ki pa morajo biti seveda rahle; to se pa seveda doseže ravno z dodatkom gazirane vode ali(bolje!) pecilnega praška
Je pa seveda izbira odvisna od okusa in bi bilo narobe trditi, kaj je bolje!
VirusBuster
02 okt 2007
Jaz pa naredim tako. Sem se naučil od babice= Vzemeš 2 ali 3 jajčke in jih zmešaš dokler ne nastanejo mehurčki. Potem dodaš žlico sladkorja (Več ali manj, odvisno od tvojega okusa) in ščepec soli in spet zmešaš. Dodaš kapljico ali dve vanilijine arome (ni nujno) in malo mineralne. Spet zmešaš, potem pa dodaš toliko moke, da je mešanica ni tekoča ampak trša (da je trša od končne mase), potem pa dodaš še mleko, dokler masa ni dovolj mehka ( ne sme biti pretrda, ne sme biti zelo tekoča.). Seveda moraš imeti za to občutek.