Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Ali je res tako težko reči: Ljubim te!

Odgovorov v temi: 36

#21 Selines

Selines

RN Legenda

• Members
  • 14.527 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:L J U B L J A N A

Objavljeno 27 november 2007 - 13:45

Selines, corny? Vem kaj pomeni "corny", a zakaj prav tako? :lol:
A si ti zdaj "cool", ko drugim pišeš, da so "uncool"?
Veš, eni niti nočemo biti "cool", saj smo to že pustili kakih 10 let nazaj v srednji šoli. :joj:
Če pa ti bo lažje pa naj ostanemo pri tem, da sem jaz corny. :lol:
Oprostite, ker sem šel :lol:

Kaj se pa ti razburjaš? Moj prispevek je bil namenjen nincy in ne tebi..

In ne, to ne pomeni, da je nekdo "uncool", v kontekstu kjer je bilo uporabljeno, to pomeni kvečjemu, da je osladno. ;-)
V srednji šoli, kjer si pustil svoj "coolness" si pustil tudi nekaj angleščine očitno.. :) Čeprav tega sigurno v srednji šoli ne učijo.

Sicer se meni ni bilo treba nikoli delat cool, se nisem požvižgal na to (oziroma se mi ni bilo treba). Ko si že ravno zavil OT.. ;-)

P.S.: Sicer pa ja, "selines in nincy", že 6let.. :) Saj je še nekaj parov tukaj drugače.. ;-)

#22 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 27 november 2007 - 13:58

Selines, saj se ne razburjam, čeprav tisti rumen obrazek z "off topic" napisom izgleda jezno.
Mogoče pa bi še rabili enega z nasmehom, ki bi držal znak "off topic".
Sicer pa izraz "corny" najdeš na naslednji povezavi. ;-)
In res je, urbane angleščine se nismo učili v srednji šoli ampak iz filmov in interneta. :roll:

#23 Selines

Selines

RN Legenda

• Members
  • 14.527 objav
  • Kraj:L J U B L J A N A

Objavljeno 27 november 2007 - 14:27

7. corny

a stupid romantic person

roses are red and sometimes are thorny when i think of you i get really corny.

No iz tega linka je uporabna sedma definicija v kontekstu, kjer je bilo uporabljeno. Če bi se izrazil po slovensko bi pa uporabil osladno.

#24 ShadowMaN

ShadowMaN

Sufler

• Members
  • 233 objav
  • Kraj:Celje
  • Interesi:Programiranje KUKA robotov,ElektroTehnika,grafično oblikovanje,...

Objavljeno 27 november 2007 - 16:32

Če tako čutiš, potem ti res ni težko povedat da jo ljubiš. Jaz svoji skoraj vsak dan povem in tudi ona meni. Negovorim pa to vsako minuto, ker to tako ali tako ve, in bi postalo že izrableno. ;-)

#25 Barbi/s

Barbi/s

Pomagač

• Members
  • 385 objav

Objavljeno 28 november 2007 - 13:12

Do sedaj sem rekla to samo ENKRAT.

Ostala dva sta bila pod "rada te mam". Pa še to mi gre bol težko iz ust... Morajo miniti kakšni 4je meseci ali več.

Se mi zdi, da to ni nekaj kar z lahkoto rečeš in hkrati dejansko veš za pomen besede.

#26 ares007

ares007

Pomagač

• Members
  • 369 objav

Objavljeno 30 november 2007 - 13:32

Do sedaj sem rekla to samo ENKRAT.

Ostala dva sta bila pod "rada te mam". Pa še to mi gre bol težko iz ust... Morajo miniti kakšni 4je meseci ali več.

Se mi zdi, da to ni nekaj kar z lahkoto rečeš in hkrati dejansko veš za pomen besede.

Kaj pa tebi? Ti je že kdo rekel LJUBIM TE? :nene:

#27 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• Organizatorji tekmovanj
  • 5.065 objav
  • Kraj:اشعر بالسعادة لانني كنت هناك...

Objavljeno 30 november 2007 - 13:36

//joke// nincy, to je pa zelo lepo slišat! :ok: Saj Selines, tudi tebe, od časa do časa omeni! :hmm:

#28 Barbi/s

Barbi/s

Pomagač

• Members
  • 385 objav

Objavljeno 30 november 2007 - 14:54

ares007, seveda. V vseh treh resnih zvezah. + En prijatelj s katerim res, res, res, res nič nisem imela. (in to še sploh pijan ni bil) :shock:

#29 anch

anch

nOObie

• Members
  • 22 objav

Objavljeno 09 april 2008 - 11:24

Ljubim te se mi sliši smešno, saj mi tudi tako kot Angleži oziroma Američani besede love oziroma po naše ljubezen ne uporabljamo vsakodnevno. Da mi nekdo reče da me ima rad to že pomeni, da me ljubi. Namreč ne pozam nikogar, ki svoji mami/očetu/bratu/sestri govoril da ga/jo ima rad, ne vem no... Meni se zdi, da imaš rad sir, pico, kavo,... in fanta/punco :)

#30 anch

anch

nOObie

• Members
  • 22 objav

Objavljeno 09 april 2008 - 11:52

Ljubim te se mi sliši smešno, saj mi tudi tako kot Angleži oziroma Američani besede love oziroma po naše ljubezen ne uporabljamo vsakodnevno. Da mi nekdo reče da me ima rad to že pomeni, da me ljubi. Namreč ne pozam nikogar, ki svoji mami/očetu/bratu/sestri govoril da ga/jo ima rad, ne vem no... Meni se zdi, da imaš rad sir, pico, kavo,... in fanta/punco :)

#31 juree

juree

1101010

• Members
  • 5.208 objav

Objavljeno 09 april 2008 - 12:38

anch, prijateljov pa nimaš rada?
Beseda rad/a te imam, nekako spada v kontekts...Tako kot love you v anglescini...Saj pri meni. Vrjetno ce mi punca rece da me ima rada, si ne mislim da kot frenda? oz samo kot frenda, če razumete. Če je pa to pač frendica,...ki od nje ne pričakujem nevem kaj si pač mislim kot frenda ane? :) tako nekako

#32 !Raffy!

!Raffy!

Mojster

• Members
  • 1.666 objav
  • Kraj:Somewhere over the rainbow ;)
  • Interesi:Fitness, glasba, šport...

Objavljeno 09 april 2008 - 17:39

Ja meni so že večkrat sošolke rekle da me majo rade, seveda na prijatelski način. Tudi sam sem se tega zavedel. Ko pa imaš punco pa ji to poveš nekje na samem, na lep nežen način...da ima nek pomen... :D

#33 TechFreak!

TechFreak!

Spammer

• Members
  • 3.243 objav
  • Kraj:Ulica Bratov Tatov št.: Ukradena

Objavljeno 11 maj 2008 - 13:16

Prblem je v tem da "I love you" v našem jeziku bolj pomeni "rad te imam". Ljubim te pa ima fejst drugačen pomen. Sicer eni mislijo da je ljubit enako kot bit zatreskan no pa ni. V bistvu vsaj kolikor lahko iz svojih izkušenj povem da mislim da se ljubezni do nekoga ljudje v bistvu ne zavedamo dolker se kaj ne zgodi in neka zveza razpade. Š ele potem se ponavadi zavedamo kaj ti je nekdo pomenil (sam takrat je že prepozno a ne?).
Zato vsaj jaz "ljubim te" ne izgovarjam ravn z lahkoto in raje rečem potem love you ali pa rad te imam.
No konec koncev je pa še zakomplicirana beseda, ki jo je pa vse eno lažje napisati kot pa izgovorit a ne?

#34 Carpe_Diem

Carpe_Diem

Raziskovalec

• Members
  • 91 objav
  • Kraj:Okolica Ilirske Bistrice
  • Interesi:gaming & računalništvo, airsoft, diatonična harmonika

Objavljeno 30 december 2008 - 13:56

Jaz osebno sem to izrekel samo ENKRAT.
Punci nek večer ko sva se mela res lepo...
Pa morm priznat da mi kar blo težko to rečt... Kot skorej vsem tle na forumu mi je veliko lažje rečt: Rad te mam.

#35 Marko

Marko

nOObie

• Members
  • 6 objav

Objavljeno 06 julij 2010 - 10:12

Najbolje je, ko prideš domov natreskan k petarda in pol izustiš "Ženo ja tebe volim" :blink: pol pa pokat začne ... HAHAHAH :)

#36 brezimenko

brezimenko

Mojster

• Members
  • 1.619 objav
  • Kraj:Nekje v rovtah pri Tolminu

Objavljeno 08 julij 2010 - 10:05

Čeprav bi lahko malo izvenelo materialistično meni lepo zvenita besedici "lepa si". Čeprav pa nimam pojma kako se posameznica odzove na besede "ljubim te" ali pa "lepa si" ker nevem kaj jim je bol všeč, največkrat se mi pa res zdi "rad te imam" še najbolj primeren sestavek, ker "ljubiti" je težko in je zato že sama beseda težka in je bolje živeti nekako po lahko vsložnosti brez kakšnih sunkov, ker ti lahko pripelje do razhajanj.

#37 illusion

illusion

Pomagač

• Members
  • 361 objav

Objavljeno 29 julij 2010 - 22:58

Velik lažje je rečt rad te imam kot pa ljubim te. Že besedna zveza ljubim te mi je sama po sebi mal čudna. Če že hočeš povedat dragi, da ti velik pomeni, je nekak lažje rečt najraj te mam.

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov