Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Nov računalnik (Kje in kaj kupiti?)

pomoč sestava custom pc računalnik sestavljam

• Please log in to reply
Odgovorov v temi: 1364

#1121 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav
  • Spol:Nedoločen

Objavljeno 27 julij 2011 - 22:37

Pa se splača dati 200€ za SSD disk? Vem, da so hitrejši, samo ali so toliko hitrejši, da se dejansko splača?

To se moraš sam odločiti, če ti je vredno teh 200€ za to razliko. Odzivnost(in prenos) SSDja je vsekakor konkretno boljša od HDDja razlika pa je temu primerna.
Še vedno ne smemo pozabiti kaj je najpočasnejši del računalnika -HDD.

#1122 Heki

Heki

Spammer

• Members
  • 3.032 objav

Objavljeno 09 avgust 2011 - 07:23

Pozdrav,

kolega kupuje računalnik. denar 600-700€.

http://www.pcplus.si...ik-pcplus-money

Kaj pravite na tole?

Hvala in lp,
Heki

#1123 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav

Objavljeno 10 avgust 2011 - 15:01

Pa ja, bo ok. Grafična ni ne vem kaj, če ga to ne moti ter dobro bi bilo da preveri če je kakšna "green" verzija diska noter ker tile so izredno počasni.

#1124 M Fort3

M Fort3

nOObie

• Members
  • 5 objav

Objavljeno 17 avgust 2011 - 10:41

Lep pozdrav,

Zanimam se za nakup osebnega računalnika (najbolj za igranje iger in gledanja filmov) zanima me kako se te komponente kompatibilne med seboj in ali bi se računalnik bolše odzival če bi kupil že sestavljenega?

ASUS P8Z68-V PRO

INTEL Core i7 2600K 3.4G 8MB BOX LGA1155

eVGA Geforce GTX570 SC 1.2GB PCIe

WD WD1002FAEX 1TB 7.2/64M/S600

COOLERMASTER Elite 430

NEC AD-7261S DVD-+RW 24x dvoslojni črn

SCYTHE Ninja 3 SCNJ-3000

CORSAIR CMPSU-600G Gaming 600W

16GB (4x4GB) KHX1600C9D3K4/16GX Kingston

LOGITECH LS1 Laser Mouse črnordeča

LOGITECH Compact K300 črna USB

SAMSUNG S23A350H LED

hvala za odgovot
LP Marko

#1125 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav

Objavljeno 17 avgust 2011 - 16:30

No ja močnejši napajalnik če misliš kar koli navijat. RAM je priporočen 1.50V ne 1.65V pa ne vem zakaj šparaš pri napajalniku ki je pomemben in (predvidevam da) pretiravaš z RAMom ali delaš kaj takšnega da rabiš 16GB? Za igre/filme je 4GB več kot dovolj.

Ostalo je OK.

Miška/tipkovnica, vzami tisto ki ti najboljše sede v roko, enako ekran idi v trgovino pa naj ti ga priključijo.

#1126 M Fort3

M Fort3

nOObie

• Members
  • 5 objav

Objavljeno 18 avgust 2011 - 13:11

Zaenkrat nisem mislil kaj navijat, čene bi bila razlika če bi uzel 700w napajalnik? rame sem zamenjal z 8gb (1.5 V). Misliš da bi bil za tak sistem potreben še en ventilator?

Prosil bi še za en info. in sicer veliko ljudi mi je govorilo naj kupim že sestavljenega in da samo zamenjam grafično. Kakšno je vaše mnenje? ponujali so mi nekaj takega

Procesor Intel Core i7 - 2600 , 3,4GHz, 4 jedra, 5GT/vgrajena grafika Intel 2000 (850MHz) BOX z originalnim ventilatorjem
Pomnilnik: 8GB DDR3 /1333MHz (max 16GB) Kingston
Trdi disk 2,0TB WD SATA3
Grafična kartica PCI-E nVidia GTX460 1GB DDR5 VGA 2xDVI HDMI
Optična enota: Blu-Ray ROM / DVDRW +/-
Čitalec kartic 64 v enem (podpira vse priljubljene flash kartice)
Osnovna plošča: MSI H67MA-E35
Ohišje Xigmanatec Asgard III, črno, ATX:
Napajalnik HKC USP-5550, črno
- pasivni PFC
- ATX V1,3 za boljšo razporeditev moči po linijah
- venilator 120mm
- max 22 dBA
Masa: 8,5 kg
Dimenzije: 192 x 410 x 475 mm (ŠxVxG)
Garancija: 24 mesecev

Za grafično bi pa zamenjal za nVidia GF GTX570 1,28GB GDDR5 Gigabyte

Še enkrat hvala za odgovor
LP Marko

#1127 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav

Objavljeno 18 avgust 2011 - 15:26

Imam podobno konfiguracijo kot to ki jo kupuješ in izmerjena poraba se mi giblje 550-600W ob polni obremenitvi na večinoma tovarniških nastavitvah. Ko boš špilal kak Metro2033 (in podobno zahtevne) bo ventilator na napajalniku postal glasen ker bo le ta na 85-90% svojih zmožnosti. Tudi ni za življenjsko dobo napajalnika dobro ga gnati na rob njegovih zmožnosti. Prav tako če kupiš močnejši napajalnik (kakšen 700-850W) ti vrjetno pri naslednji zamenjavi komponent nebo potrebno kupovati novega zato ker stari nebo dovolj za izbrane komponente.

Načeloma ne potrebuješ več ventilatorjev za takšno konfiguracijo.

Ja, drug napajlnik iz zgoraj omenjenih razlogov, ter kot so ti že povedali bi menjal grafično za izbrano (gtx570).

Mogoče bi še zamenjal za 1600MHz RAM, sicer če obdržiš 1333MHz nebo drastične razlike.

#1128 M Fort3

M Fort3

nOObie

• Members
  • 5 objav

Objavljeno 18 avgust 2011 - 15:32

se pravi koliko min močen napajalnik bi moral kupit?
Računalnika sta zmogljivo podobna se pravi? (nism točno razumel)
Pri ta drugem me malo moti matična plošča mogoče al se samo meni tako zdi?
hvala za odgovore
LP Marko

#1129 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav

Objavljeno 18 avgust 2011 - 18:40

Vsaj 700W.

Ja, imam i7 2600K in grafično podobne zmoglivosti/porabe. Ostalo je drugačno. Želel sem povedati/obrazložiti da bo za tvojo konfiguracijo 550W napajalnik vsekakor premalo.

Sandy bridge arhitektura ne potrebuje neke hude matične ker so skoraj vse že stiščali v sam CPU. Glavno da matična podpira vse željene funkcije/razširitve..
Je pa res da je tale bolj boga z številom prostih PCIe/PCI rež, kar zna predstavljati problem če misliš imeti še kakšno TV/zvočno/itd karico.

#1130 M Fort3

M Fort3

nOObie

• Members
  • 5 objav

Objavljeno 18 avgust 2011 - 18:48

Hvala za informacije. Dobim sicer oba računalnika po podobni ceni, zato me zanima kolikšna je razlika.
za kartice pa nimam nekih načrtov za dodati, tako da me te reže toliko ne motijo. Bom povprašal če mi lahko na ta sestavljenem računalniku sploh zamenjajo napajalnik?
LP Marko

#1131 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav

Objavljeno 18 avgust 2011 - 19:06

Ni problema.
Če je majhna razlika v ceni bi se jaz odločil za prvega s tem da bi vzel manjšo količino RAMa in za ta denar zamenjal napajlnik.

#1132 M Fort3

M Fort3

nOObie

• Members
  • 5 objav

Objavljeno 18 avgust 2011 - 19:28

Super, Hvala ti.
Zdaj pa grem lahko v nabavo :)
Lp Marko

#1133 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav

Objavljeno 18 avgust 2011 - 19:38

Super!

Sporoči kako boš zadovoljen! :)

#1134 marko.karner

marko.karner

Raziskovalec

• Members
  • 55 objav

Objavljeno 06 september 2011 - 13:28

...

tole pa za gamerje:
...
podatkovni disk Samsung Spinpoint F4EG HD204UI - Festplatte - 2TB - intern - 8,9 cm (3,5") - S-ATA2 - Puffer: 32MB (HD204UI) - 58,90 €
pomnilnik Kingston HyperX blu - Memory - 8GB : 2 x 4GB - DIMM 240-PIN - DDR3 - 1333 MHz - PC3-10600 - CL9 (KHX1333C9D3B1K2-8G) - 96,60 €
...

Kaj tile samsung diski - si upa kdo rečt da so najboljši trenutno??
Imel sem namreč nagledanega WD velociraptor in kolebam zdaj med kapaciteto in hitrostjo. Eventuelno bi še vedno ob priliki šaltal na SSD za sistem in programe. Cene pa so trenutno res smešno nizke za tega 2TB Samsunga (razmišljam kar o dveh)

Za matično Gigabyte Z68x-ud4-b3 in i72600k kupujem RAM. Kolebam med Kingston HyperX Blue in Kingston HyperX Gray series... Pri obeh vidim 1,65 V v specifikacijah matične pa mi piše 1.5 V DDR3 DIMM ... Gledam sploh prav ?? Ali je to pri ramih napisano zato da se ve do koliko voltaže se lahko gre v primeru OC??

http://www.agt.si/ra...rx-1600mhz.html

http://www.agt.si/ra...gb-1600mhz.html

Ali je boljše kupiti tega??
http://www.agt.si/ra...600mhz-CL9.html

Komentar je bil urejen s strani marko.karner, 06 september 2011 - 15:06 .

#1135 Issak

Issak

Govorec

• Members
  • 2.827 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Zgornji Kašelj
  • Interesi:marsikaj.

Objavljeno 06 september 2011 - 16:29

Velociraptor je bistveno dražji, stane skoraj toliko kot SSD, po hitrosti je pa daleč nižje. Bolj se splača dodat še par evrov in kupit nek ~100GB SSD in pa zraven nek normalen 2TB disk.
Glede RAMa - vzami cenejšega. Če je kakšna razlika med blue in grey je mogoče 1% ali pa še toliko ne. Glede voltaže sicer manjša kot je, manj energije porabi, ampak pri RAMih je do mogoče 5W za vse palčke skupaj. Plate večinoma same regulirajo voltaže in to, jaz nisem bil nič pozoren na voltažo, pa imam Kingston HyperX 1333 v računalniku in ni nobenih težav.
http://www.tomshardw...power,2650.html
Tukaj je nekaj o LowVoltage RAMih napisano.

#1136 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav

Objavljeno 06 september 2011 - 16:50

Heh, najboljšega diska ni. To je odvisno od uporabnika do uporanika.

Eventuelno bi še vedno ob priliki šaltal na SSD za sistem in programe. Cene pa so trenutno res smešno nizke za tega 2TB Samsunga (razmišljam kar o dveh)

Nek optimal, SSD za OS in redno uporabljene zadeve ostalo pa na HDD.

Za matično Gigabyte Z68x-ud4-b3 in i72600k kupujem RAM. Kolebam med Kingston HyperX Blue in Kingston HyperX Gray series... Pri obeh vidim 1,65 V v specifikacijah matične pa mi piše 1.5 V DDR3 DIMM ... Gledam sploh prav ?? Ali je to pri ramih napisano zato da se ve do koliko voltaže se lahko gre v primeru OC??

Ne, 1.65V je tovarniška delovna voltaža. Ta platforma je namenjena za 1.5V RAMe, sicer nič kritičnega nebi bilo če bi uporabil 1.65V, je pa vprašanje na dolgi rok (2,3 leta) kaj so bo/bi zgodilo.
Na tvojem mestu bi kupil kar tistega iz ta zadnjega linka ali Corsair Vengeance

Glede voltaže sicer manjša kot je, manj energije porabi, ampak pri RAMih je do mogoče 5W za vse palčke skupaj.Plate večinoma same regulirajo voltaže in to, jaz nisem bil nič pozoren na voltažo, pa imam Kingston HyperX 1333 v računalniku in ni nobenih težav.

V bistvu ni problem da RAM porabi tisti 1W več ali majn pač pa memory controler v samem CPU relativno občutljiv za voltažo in je matična ne regulira(*), pri tem sama frekvenca RAMa nima veze(ok piustimo OC).
Recimo pri AMDju se uporabljajo 1.65V RAMi in imajo nekateri probleme z 1.5V RAMi ker dela na prenizki voltaži.

*pri bootu RAM "pove" za tako pa tako delovanje potrebujem "tolko pa tolko". To pa piše v standardnih "profilih" JEDEC/XMP...

#1137 marko.karner

marko.karner

Raziskovalec

• Members
  • 55 objav

Objavljeno 06 september 2011 - 16:51

Velociraptor je bistveno dražji, stane skoraj toliko kot SSD, po hitrosti je pa daleč nižje. Bolj se splača dodat še par evrov in kupit nek ~100GB SSD in pa zraven nek normalen 2TB disk.
Glede RAMa - vzami cenejšega. Če je kakšna razlika med blue in grey je mogoče 1% ali pa še toliko ne. Glede voltaže sicer manjša kot je, manj energije porabi, ampak pri RAMih je do mogoče 5W za vse palčke skupaj. Plate večinoma same regulirajo voltaže in to, jaz nisem bil nič pozoren na voltažo, pa imam Kingston HyperX 1333 v računalniku in ni nobenih težav.
http://www.tomshardw...power,2650.html
Tukaj je nekaj o LowVoltage RAMih napisano.

Ja med blue in gray sem poklical kar na agt... Tile sivi imajo namesto gladkega aluminija čez, le tega perforiranega - boljši airflow oz odvajanje toplote.. Razlika v ceni je bila minimalna, ostale spec. pa iste... Pravtako baje performance sam - enak pri plavih in sivih.

Zdaj se mi gre samo zaradi voltaže.. Ker pri teh hyperX piše 1,65 V na specifikacijah matične pa mi piše 1.5 V ker pa sem pri štromu dosti bolj kilav kot pri sestavljanju/managementu PCja pa sprašujem, če bo stvar sploh delala??
Toliko pa vem o štromu, da če neka stvar rabi 4,5V je dve 1,5V baterije ne bosta uspeli zagnat..

#1138 Issak

Issak

Govorec

• Members
  • 2.827 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Zgornji Kašelj
  • Interesi:marsikaj.

Objavljeno 06 september 2011 - 17:23

Če piše na matični 1,5V, potem pa kupi 1,5V RAM, pa bo za ziher.

#1139 marko.karner

marko.karner

Raziskovalec

• Members
  • 55 objav

Objavljeno 06 september 2011 - 21:04

Hvala za izcrpno razlago. :P

Mnja malo sem cudno zastavil tole prvo vprasanje.. Naceloma sem z WD.ji cisto zadovoljen že lep čas. Samo sprašujem, ker sem skeptik. In vem da je Samsung kupil samo dve firmi in da ni štartal včeraj z diski... Pač me zanima če se bo po nesreči kdo oglasu pa bentil čez Samsunga ali kaj podobnega :P Ker če bi se, pomeni da so firme itak isti šmorn.. 50:50 če bo bo če ne ne

A se pravi da se zna zgodit, da 1,65 V RAMi na plati pri kateri piše da podpira 1,5 V ne bi bili izkoriščeni 100%.. glede na specifikacije rama mislim; bi se poznalo na latenci/hitrosti/odzivnosti ali kaj pd.
Ker tile Vengeance mi zgledajo malo "StarWars" :) Sicer vidim da so po latenci gledano celo kancek hitrejsi mogoče - se to vredu hladi?? (čeprav ima gor heavy armor)
Kingstone sem gledal ker vem da so že dolgo na sceni, pa tudi testirali so menda te plate z enimi hyperxi - lahko pa da so to bili kateri drug model. Vmes so bile naštete še kar neke firme, katerih ne bi kupoval..

BTW. za porabo elektrike mi je pravzaprav vseeno. Edino kar je, ne sme se gret - vsaj ne preveč, že tako bosta sistem dovolj ogrevala disk in procesor...

Heh, najboljšega diska ni. To je odvisno od uporabnika do uporanika.

Ne, 1.65V je tovarniška delovna voltaža. Ta platforma je namenjena za 1.5V RAMe, sicer nič kritičnega nebi bilo če bi uporabil 1.65V, je pa vprašanje na dolgi rok (2,3 leta) kaj so bo/bi zgodilo.
Na tvojem mestu bi kupil kar tistega iz ta zadnjega linka ali Corsair Vengeance

#1140 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav

Objavljeno 06 september 2011 - 22:29

Mnja malo sem cudno zastavil tole prvo vprasanje.. Naceloma sem z WD.ji cisto zadovoljen že lep čas. Samo sprašujem, ker sem skeptik. In vem da je Samsung kupil samo dve firmi in da ni štartal včeraj z diski... Pač me zanima če se bo po nesreči kdo oglasu pa bentil čez Samsunga ali kaj podobnega Ker če bi se, pomeni da so firme itak isti šmorn.. 50:50 če bo bo če ne ne

Načeloma je več od sreče odvisno kak (delujoč ali ne) disk dobiš kot od firme, ostalo je razlika v performancu.

A se pravi da se zna zgodit, da 1,65 V RAMi na plati pri kateri piše da podpira 1,5 V ne bi bili izkoriščeni 100%.. glede na specifikacije rama mislim; bi se poznalo na latenci/hitrosti/odzivnosti ali kaj pd.

Čisti performance nima veze z voltažo. Nevem kako ti naj razložim. :P V glavnem ne, nebi se poznalo.

Ker tile Vengeance mi zgledajo malo "StarWars" Sicer vidim da so po latenci gledano celo kancek hitrejsi mogoče - se to vredu hladi?? (čeprav ima gor heavy armor)
Kingstone sem gledal ker vem da so že dolgo na sceni, pa tudi testirali so menda te plate z enimi hyperxi - lahko pa da so to bili kateri drug model. Vmes so bile naštete še kar neke firme, katerih ne bi kupoval..

Mja, če imaš velik hladilnik za CPU potem potem reči da poiščemo druge RAMe, ker ti imajo povišan hladilnik in se lahko zgodi da zmanka prostora med njima.
Am, oba imata enake zakasnitve (no, vsaj prve 4...) 9-9-9-24, oba delata na 1600MHz in oba na 1.5V :P Ne vem o kakšno razliko misliš.
Sam si lastim Vengeance serijo in so ob vsakdanji uporabi hladni. RAM se res ne segreva. Hladilniki so na večini RAMov prej za "dekoracijo" kot silno spremembo v temp. čipov.

Moje mnenje je da se preveč zatikaš ob RAMe, sploh za SB platformo. Na tvojem mestu bi vzel najcenejše 1600MHz RAMe z zakasnitvami 9-9-9-24 ki da delajo pri 1.5V pa konec zaje*ancje.

BTW. za porabo elektrike mi je pravzaprav vseeno. Edino kar je, ne sme se gret - vsaj ne preveč, že tako bosta sistem dovolj ogrevala disk in procesor...

Ko boš plačeval račun za elektriko ti nebo vseeno. :) Kot sem že napisal gretje RAMa je zadnje kar bi te skrbelo.

Podobne teme s ključnimi besedami: pomoč, sestava, custom pc, računalnik, sestavljam

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov