Oj!
Sam imam isto plato od gigabyte in morem rečt da je res dobra plata - sploh glede na ceno in dobljene specif.
V bistvu je po specs. ista ko njihova top range gamerska plata - le da ta pač stane cca 100€ manj ker nima živo rdečga heatsinka

- Best buy IMO
Na moji zaenkrat laufa i72600k - stock hladilnik niti ni tako grozno glasen, bolj moteči so propelerji na ohišju (ampak sem zato sam kriv, ker še nisem našraufal kontrolerja za vetrnice). Ohišje fractal design define R3
V bistvu si ne morem kaj da ti ne bi priporočal da se še kanček stegneš pri procesorju in vzameš 2600k ker je razlika v ceni res minimalna glede na to kaj dobiš. Ja res je že 2700 zunaj ampak dvomim da bi še sam opazil neko razliko... Pač malenkost več MHz ima - čez 2-3 leta ti jih bo mogoče ravno toliko manjkalo

V vsakem primeru ti priporočam vsaj sata3 disk, če ne kar SSD. (
spregledal sem da si ga že navedel)Npr. OCZ vertex3
TOLE Če nabaviš ssd -
javi malo koliko se dejansko pozna (npr. pri bootanju v win ipd.) Po moji logiki bi se ob enaki konfiguraciji moralo poznat za nekje polovico (toliko so namreč SSDji hitrejši pri branju).
All in all - go for it!! Itak "pravi čas" za nabavo novega kompa ne bo prišel v kratkem. Pred novim letom so vsi komaj čakal buldožerje (nov amd), intel je vmes prehitel po desni z 2011 platami, na vrhu testov pa še vedno carujejo 1366 i7ke in xeoni s 6 jedri. Hočem povedat da tako pred pol leta ali pa danes , nikol ni pravi čas za nakup ker bo vedno čez en teden boljši procesor na trgu.

Je samo vprašanje zakaj se rabi in koliko časa bi rad čimbolj nemoteno delal z njim (pač predvidena doba namenske uporabe) - zato pravim da; če lahko vzemi še hitrejšega.
Pa happy shopping
LP
sestavljam nov računalnik in želim čim boljše razmerje med zmogljivost:cena
razmišljam pa v tej smeri:
matična:gigabyte ga-z68x
Procesor:intel core i5 2500k box
ram:corsair vengeance 8gb ddr3
ohišje:thermaltake commander ms-i
napajalnik:corsair gs700(700w)
grafična gigabyte GeForce gtx 560Ti
Hdd:samsung spinpoint f3 1tb sataII
ssd:corsair force 3A 60gb
Zraven še verjetno hladilnik za procesor(ker je serijski baje preglasen) in pa še optično enoto.Sem kje zgrešil ali je ta konfiguracija ok?