PEPC619:
Kot sem ti že rekel-pusti 3 in 6GB kite, ker ti niso za AMD, ampak samo za Intel Core i7 sisteme-torej za plošče z X58 Chipsetom!
Za ploščo ostani kar pri prvotni ASUS, saj sem za to Gigabyte-ovo slišal kar precej kritik (mislim na ta dotičen model)!
V tvojem primeru MOREŠ gledati za 2 oz. 4GB kiti (Lahko tudi 8GB)! V glavnem Dual Channel!
DVD-RW vzemi raje Pioneer-ja! Jaz imam v svojem sistemu 2kom. (od tega en že star cca 2leti) in oba delata BP!
Vse ostalo je OK-le hladilnik za grafično bi na tvojem mestu umaknil iz seznama! Dokler ne misliš navijat kartice v neke izredne višave je hladilnik, ki je na njej dovolj-ko bo potreben močnejši, ga šele takrat zamenjaj, saj z tem izničiš garancijo in če ga boš že takoj dal zraven ob nakupu in boš želel, da ti ga kar v trgovini zamenjajo, si se zmotil-oni ti ga ne bodo, saj se z tem-kot sem že rekel-izniči garancija!
Tu se strinjam z GamerX-om.
Morda bi bilo vredno dodati, da če se boš odločil za matično ploščo cenovnega ranga Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P, potem bi bilo vredno pogledati tudi za ploščo proizvajalca MSI 790FX-GD70 - AMD 790FX Chipset, kajti na večini testov novega phenoma II x4 955, so uporabili dotično osnovno ploščo. Seveda velja, da je možna tudi izbira ASUS M4A79T Deluxe - AMD 790FX Chipset.
Kot je že bilo rečeno, se tudi sam ne bi odločil za nakup dodatnega hladilnika za grafično kartico, ampak bi ta denar raje preusmeril v boljše procesorsko hlajenje.
Bi pa na tem mestu vprašal za informacijo glede ramov za omenjeni sistem, namreč elekronika.si trži CORSAIR XMS3 DHX 4096Mb 1333Mhz cl9 KIT (delujejo na 1,5 V).
Pri omenjeni osnovni plošči MSI 790FX-GD70 je navedeno
Supports four unbuffered DIMM of 1.5 Volt DDR3 800/1066/1333/1600*/1800*/2133* (OC) SDRAM, 16GB Max
Zanima me, če bi morda kateri izmed teh ramov delovali na msi plošči; A-DATA Extreme DDR3 spomin 4GB PC1333+, OCZ DDR3 2x 2GB PC3-10666 1333MHZ,Reaper HPC, OCZ DDR3 2x 2GB PC3-10666 1333MHZ,ReaperX HPC
Vsi omenjeni rami namreč delujejo na 1,75 V - 1,85 V napetosti, kar je več od predpisane na strani proizvajalca. Asusova M4A79T Deluxe jih tudi nima navedenih v tabeli podprtih ramov, je pa res, da so v tabeli navedeni nekateri rami z napetostjo vse do 1,9 V.
p.s. Našel odgovor klik