Mnja malo sem cudno zastavil tole prvo vprasanje.. Naceloma sem z WD.ji cisto zadovoljen že lep čas. Samo sprašujem, ker sem skeptik. In vem da je Samsung kupil samo dve firmi in da ni štartal včeraj z diski... Pač me zanima če se bo po nesreči kdo oglasu pa bentil čez Samsunga ali kaj podobnega Ker če bi se, pomeni da so firme itak isti šmorn.. 50:50 če bo bo če ne ne
Načeloma je več od sreče odvisno kak
(delujoč ali ne) disk dobiš kot od firme, ostalo je razlika v performancu.
A se pravi da se zna zgodit, da 1,65 V RAMi na plati pri kateri piše da podpira 1,5 V ne bi bili izkoriščeni 100%.. glede na specifikacije rama mislim; bi se poznalo na latenci/hitrosti/odzivnosti ali kaj pd.
Čisti performance nima veze z voltažo. Nevem kako ti naj razložim.

V glavnem ne, nebi se poznalo.
Ker tile Vengeance mi zgledajo malo "StarWars" Sicer vidim da so po latenci gledano celo kancek hitrejsi mogoče - se to vredu hladi?? (čeprav ima gor heavy armor)
Kingstone sem gledal ker vem da so že dolgo na sceni, pa tudi testirali so menda te plate z enimi hyperxi - lahko pa da so to bili kateri drug model. Vmes so bile naštete še kar neke firme, katerih ne bi kupoval..
Mja, če imaš velik hladilnik za CPU potem potem reči da poiščemo druge RAMe, ker ti imajo povišan hladilnik in se lahko zgodi da zmanka prostora med njima.
Am, oba imata enake zakasnitve
(no, vsaj prve 4...) 9-9-9-24, oba delata na 1600MHz in oba na 1.5V

Ne vem o kakšno razliko misliš.
Sam si lastim Vengeance serijo in so ob vsakdanji uporabi hladni. RAM se res ne segreva. Hladilniki so na večini RAMov prej za
"dekoracijo" kot silno spremembo v temp. čipov.
Moje mnenje je da se preveč zatikaš ob RAMe, sploh za SB platformo. Na tvojem mestu bi vzel najcenejše 1600MHz RAMe z zakasnitvami 9-9-9-24 ki da delajo pri 1.5V pa konec zaje*ancje.
BTW. za porabo elektrike mi je pravzaprav vseeno. Edino kar je, ne sme se gret - vsaj ne preveč, že tako bosta sistem dovolj ogrevala disk in procesor...
Ko boš plačeval račun za elektriko ti nebo vseeno.

Kot sem že napisal gretje RAMa je zadnje kar bi te skrbelo.