Temperature Vaših Komponent
Objavljeno 06 januar 2008 - 13:56
Oprostite za mičken O.T.
Samo,
Thomas33, kakšen 22" LCD bi pa lahko privoščil takemu računalniku, se ti ne zdi?
Se ne bi mogel bolj strinjat! Tud ne moreš vedet, kako sem že nestrpen!
Točno 22" wide imam naciljanega Samsunga že dva meseca, VENDAR...
Prva proiriteta je prodati starega. 3leta je star, pa ga nihče noče za 110EUR.
Če koga zanima, ali ima kakega prijatelja ki bi kupil kaj podobnega, link:
http://www.bolha.com/oglas2863482
Procesor v idle 55 stopinj, v load do 62. Procesor je C2D E6300 1,86Ghz, na njemu Zalman CNPS7700CU 140mm ventilator.
Amm... A ni to malo (premalo) razlike idle/load? :roll:
Sploh idle se mi zdi zelo visoka...
load (če imaš overclockanega) je OK!
Objavljeno 06 januar 2008 - 18:33
Mogoče se vam zdi cena visoka, ampak za boga milega, ko sem ga kupil je stal starih 110K Sit!:x Ne morem ga kar šenkat, ker deluje 100%, s povsem primerljivo kvaliteto današnjim v tem rangu!
Te popolnoma razumem. Sam visim na 19" samo zato, ker je edina oseba, ki je pripravljena zanj dat 150€ (kupil sem ga prav tako takrat za 100k SIT) moja mati, ta pa je rekla, da bo spomladi menjala, ker ima prej neke druge plane...
Potem pri meni vse ostalo stoji. Stari P4 2.8Prescott @ 3.2 mi že tudi počasi mori, sploh pa vsa ventilacija, da zadeva ostaja na 50stopinjah..
Bo pa poleti morda priletel kakšen C2D Q..
Objavljeno 07 januar 2008 - 16:38
Mogoče se vam zdi cena visoka, ampak za boga milega, ko sem ga kupil je stal starih 110K Sit!:x Ne morem ga kar šenkat, ker deluje 100%, s povsem primerljivo kvaliteto današnjim v tem rangu!
Te popolnoma razumem. Sam visim na 19" samo zato, ker je edina oseba, ki je pripravljena zanj dat 150€ (kupil sem ga prav tako takrat za 100k SIT) moja mati, ta pa je rekla, da bo spomladi menjala, ker ima prej neke druge plane...
Potem pri meni vse ostalo stoji. Stari P4 2.8Prescott @ 3.2 mi že tudi počasi mori, sploh pa vsa ventilacija, da zadeva ostaja na 50stopinjah..Sicer so vsi ventilatorji ultra silent, pa vseeno, na službenem C2D je edini ventilator na procesorju in je zadeva neslišna proti domačemu..
Bo pa poleti morda priletel kakšen C2D Q..
Hja vidiš kako je to... Dve tri leta naokoli, pa je (drugače še vedno odlična zadeva) skoraj brez vrednosti... :dry:
Objavljeno 04 marec 2008 - 20:03
Mene zanima kakšna je max. dovoljena temperatura za grafično kartico 8800GTS (G92) in na koliko bi jo lahko navil. Zdaj so frekvence take: 650/970/1625, temperatura v mirovanju pa je 46°C, s tem, da ventilator piha z 58% moči.
Kakor je videti tukaj, so temperature idle/load s stock coolerjem zelo nizke.
Za 8800GT lahko potrdim iz prakse, da so rezultati povsem pravi.
overclock:
http://www.hardwarec...-review-11.html
insane!
temperature:
http://www.hardwarec...-review-12.html
Drugače pa se ti splača "prelistati" kar kompleten review...
p.s.: koliko je pa kaj glasen fan (idle/load)?
Objavljeno 04 marec 2008 - 21:50
Imam tudi možnost dynamic speed, ampak mi do sedaj še nikoli sam ni dvignil hitrosti, čeprav je imela grafična kartica pod polno obremenitvijo tudi že 72°C.
Objavljeno 04 marec 2008 - 23:16
Objavljeno 09 marec 2008 - 11:22
Oprostite za mičken O.T.
Samo,
Thomas33, kakšen 22" LCD bi pa lahko privoščil takemu računalniku, se ti ne zdi?
Se ne bi mogel bolj strinjat! Tud ne moreš vedet, kako sem že nestrpen!
Točno 22" wide imam naciljanega Samsunga že dva meseca, VENDAR...
Prva proiriteta je prodati starega. 3leta je star, pa ga nihče noče za 110EUR.Mogoče se vam zdi cena visoka, ampak za boga milega, ko sem ga kupil je stal starih 110K Sit!:x Ne morem ga kar šenkat, ker deluje 100%, s povsem primerljivo kvaliteto današnjim v tem rangu!
Če koga zanima, ali ima kakega prijatelja ki bi kupil kaj podobnega, link:
http://www.bolha.com/oglas2863482
Ja to je cena preseravanja malo bi počakali pa bi dali max 300€ tudi jaz imam še CRT IBM P260 21col pa kaj :x dokler dela je dober osvežuje pa itak na 85hz čakam pa na ponudbo v Hofer za Gericom LCD 22 Wide za 186,99€ :ok: Je že bil samo ni bilo cvenka ( kurilca kupil ).
Pa za to ceno so jih v ELeclercu prodajali NOVE za novo leto . Max 50€ je še to, sploh pa 17 col
Objavljeno 09 marec 2008 - 14:11
...Ja to je cena preseravanja malo bi počakali pa bi dali max 300€ tudi jaz imam še CRT IBM P260 21col pa kaj :x dokler dela je dober osvežuje pa itak na 85hz čakam pa na ponudbo v Hofer za Gericom LCD 22 Wide za 186,99€ :ok: Je že bil samo ni bilo cvenka ( kurilca kupil ).
Pa za to ceno so jih v ELeclercu prodajali NOVE za novo leto . Max 50€ je še to, sploh pa 17 colA cena je bila za 19col Samsung okol 90€ do 110€ so jih kar po 4 do 6 kosov kupovali :joj: letniki okoli 2003/04 :shock:
Čakaj malo, kakšnega preseravanja?!?:x
Pred skoraj štirimi leti sem potreboval LCD iz razloga, ker gledam v monitor malo več kot eno uro dnevno in imam prerad svoje oči, da bi jih uničeval na katodi. Cene so se takrat sukale v tistem cenovnem območju. Navadne 19" katode so bile pa toliko kot so danes LCD 22 wide! Kje so pa danes (še dobre katode) pa vemo, ne? V smeteh!
Tako da, kar se tiče cen, bo vedno "preseravanje" kupovat aktualno novo robo, ker itaq čez 2-3 leta pride še novejša, boljša in trikrat cenejša.
Temu se reče "cena napredka", kjer izgubljamo, po drugi strani pa pridobivamo... Tako pač je danes pa nič drugače! :roll:
Kar se pa tiče mojega "starega" monitorja; ma ne dam ga pod 100EUR! Bom raje poiskal nekoga ki je reven in nima, pa samo sanja o njem in mu ga podaril!
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov