Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Temperature Vaših Komponent

Odgovorov v temi: 581

#281 Thomas33

Thomas33

Govorec

• Members
  • 2.048 objav

Objavljeno 11 april 2008 - 15:58

habix, zZZzzz... ja, maš prav. Pa sol pa to tudi ja... :zvizg:

"objava temperature po dokaj zahtevnem opravilu za kakršen koli pc.." :sick:
in kaj naj bi iz tega videli? :shock:

Enkrat si raje poglej, kako hitro "po zahtevnem opravilu" pade core temperatura procesorju, pa potem govori.

Sploh pa, kdo je komentiral GPU temperaturo? :shock:

Če še nisi opazil se tukaj (in povsod na vseh testih ki kaj veljajo) rezultati temperatur objavljajo idle/load-izmerjeno-TRENUTNO ne pa neki "po zahtevnem opravilu..." :zvizg:

To slednje ne pove nikomur nič konkretnega.

#282 gggggg123

gggggg123

Pomagač

• Members
  • 442 objav
  • Interesi:PC in vse kar je povezano z njim

Objavljeno 11 april 2008 - 23:55

Jao zakaj imam takšen problem da zmerim temperaturo na CPUju everest ne prikaže cpuja speedfan prikaže samo hdd!
Objavljena slika
tale dva pa drugače bios pa spet eno tretjo vrednost 7 stopinj! To so load stopinje in se mi zdi zelo veliko glede na to da so v mojmikro za mal močnejši cpu 8500 napisal da je na max dobil 40" najbrž pa se tudi ne razlikujeta prevč. vprašanje s čim naj zmerim CPU?

#283 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 12 april 2008 - 00:07

gggggg123 pol te ne razumem, kaj želiš povedat. :x
Temperatura 40°C je za CPU več kot idealna ob load-u/polni obremenitvi. S čim pa si obremenil CPU in kaj imaš za Everesta(verzijo), da ti ne prikaže temperaturo CPU-ja?

#284 gggggg123

gggggg123

Pomagač

• Members
  • 442 objav

Objavljeno 12 april 2008 - 00:18

Imam vse najnovejše programe je pa idile prižgan 12h! Everest niti ne pozna matične!

#285 Thomas33

Thomas33

Govorec

• Members
  • 2.048 objav

Objavljeno 12 april 2008 - 10:42

Imam vse najnovejše programe je pa idile prižgan 12h! Everest niti ne pozna matične!

Everest, če je neregistrirana verzija deluje zelo omejeno in marsičesa ne kaže.
CPUID daje zelo točne podatke. Temperaturo procesorja mu podaja Intelov DTS(Digital Temperature Sensor)

Dručače pa CPU zmeri s Core Temp
http://www.alcpu.com/CoreTemp/

Si že meril load s Prime95? Me prav zanima kako se temperaturno odreže 45nm. Imaš procesor kaj navit?

#286 gggggg123

gggggg123

Pomagač

• Members
  • 442 objav

Objavljeno 12 april 2008 - 11:42

Včeraj s OCCT, ni mi jasno zakaj mi zgornja slika cpuid kaže 7k obratov CPU pahljače pa sem nastavil v biosu na 90% pa kaže 1767! Tale box naj bi bil vredu pa nevem a ga jaz ne znam naštimat ali kaj, na ohišju ventilatorja sta pa naštimana na polovico in sta kar glasna večja brzina pa očitno ni imela večjega vpliva razen na moja ušesa. Ne navit ni, najbrž bi lahko zamenjal pasto doma imam eno silver titan pasto?
Objavljena slika
Objavljena slika

#287 Thomas33

Thomas33

Govorec

• Members
  • 2.048 objav

Objavljeno 12 april 2008 - 13:03

gggggg123, tega OOCT ne poznam.
Povsod kjer delajo relevantne meritve se uporablja Prime95, ter Core Temp.
Za ostali hardware monitoring pa Everest.

Zgoraj je videti kar nekaj razlike med jedroma. Tudi do 8°C

Drugače pa če je to hard torture CPU test, so temperature kar cool. :ok:

#288 matic93

matic93

Gospod s kravato

• Members
  • 1.328 objav
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 12 april 2008 - 15:49

Mene pa zanima katero temperaturo moraš gledati (npr. pri HWMonitor) kadar navijaš CPU? Ali je treba gledati temperaturo najtoplejšega jedra ali tam kjer piše CPU temp, ker pri meni se ti dve vrednosti razlikujeta za 10°C.

#289 Thomas33

Thomas33

Govorec

• Members
  • 2.048 objav

Objavljeno 12 april 2008 - 18:53

Mene pa zanima katero temperaturo moraš gledati (npr. pri HWMonitor) kadar navijaš CPU? Ali je treba gledati temperaturo najtoplejšega jedra ali tam kjer piše CPU temp, ker pri meni se ti dve vrednosti razlikujeta za 10°C.

Fantje, ampak jaz res več ne vem, kaj je narobe z vami? :x
Ves čas se piše o tem, pa non-stop sprašujete isto!

Intel DTS(procesorjev digital termal sensor) + Core Temp(programček za os) = točen prikaz temperature jeder

vedno je važno samo "core temp". Tudi proizvajalčeve karakteristike govorijo o core temp. Jedro jedro jedro... Comprende?

Ja, najvišja temperatura enega izmed jeder je najbolj pomembna, če govorimo o load.

#290 gggggg123

gggggg123

Pomagač

• Members
  • 442 objav

Objavljeno 12 april 2008 - 18:58

Nove slike :hmm: sprobal sem z obema programoma najprej occt pokazal je malce manjše temperature (nastavitev bios cpu fan 90%) ampak preveč vsaj zame jaz bi rad zbil temperaturo!
Objavljena slika
Objavljena slika

Prime95 nevem če sem pravilno delal tale test dela že približno 4-5h in ... očitno še ne misli končat temperature so manjše in presenetila me je poraba cpuja pri occju je bila 100 tukaj pa 50 naj povem da je bila razlika med jedroma 10stopinj najbrž bi bilo fino pasto zamenjat? Vrtljaji ventilatorja so se povečali pa ga vseno ni bilo za slišat, kje bi lahko poveačal ventilator imam še cdje od matične in nekaj je gor!
Objavljena slika
Objavljena slika
Objavljena slika

#291 Thomas33

Thomas33

Govorec

• Members
  • 2.048 objav

Objavljeno 12 april 2008 - 20:02

gggggg123, Prime95 štartaš pravilno od tukaj:
Objavljena slika
samo pritisneš OK in že teče. Po eni uri se cikel obrne in lahko test manualno končaš. Lahko pa ga furaš tudi 24/7 če hočeš. :hmm:

#292 potter

potter

Igračar

• Members
  • 104 objav
  • Kraj:Žiri

Objavljeno 13 april 2008 - 12:19

Moje temperature se mi zdijo glede na temperature drugih dokaj visoke, kljub temu pa ventilatorja delata bolj počasi :?:
Objavljena slika

#293 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 13 april 2008 - 12:28

potter, katera tempertura pa je tukaj zdaj visoka??? :shock:
Domnevam, da imaš stock hladilnik, kot na CPU-ju tako na GPU-ju in so tele temperature več, kot normalne. Dokler ne boš navijal katere od naštetih komponent se nimaš nič bati. :ok:

#294 potter

potter

Igračar

• Members
  • 104 objav
  • Kraj:Žiri

Objavljeno 13 april 2008 - 13:27

Aha, ok, hvala, samo meni se je zdelo za grafično preveč 50°, ker imam samo Mozilo odprto, drugega pa nič. Š e bolje :ok:

#295 gggggg123

gggggg123

Pomagač

• Members
  • 442 objav

Objavljeno 13 april 2008 - 13:43

Mah tile programi so bolj na polovico narjeni iz original cdja sem inštaliral 2 programa in ne kaže nič prav :hmm: iz 0 na 255 stopinj. Zelo neuporabno :bravo: pri al suite sem upal da je edina stvar ki dela menjalnik pa je še to narejeno polovično naštimam na low zjutraj ostane na 2ghz vrtljaji se pa povečajo na normalno iz 900-1700 :joj: jedro je padlo na 30 stopinj idile load od včeraj 900ob 51/46" a je pametno uporabljat tole REDNO in menjavat 2ghz na 2.7.
Moram PC preštudirat :mad: je bolj nov in zame neznanka veliko ga je treba testirat, še vedno ne razumem glede ventilatorja pc probe 2 ima nekaj zraven ampak karkoli naredim se ne poveča.
Objavljena slika

#296 Thomas33

Thomas33

Govorec

• Members
  • 2.048 objav

Objavljeno 13 april 2008 - 19:02

potter, katera grafična, kater procesor?
50°C za grafično (idle) če je ta npr 8800GT je čisto ok temperatura.
Zakaj ti Everest ne kaže temperature jeder?

#297 srakic123

srakic123

Pomagač

• Members
  • 394 objav
  • Kraj:MS

Objavljeno 13 april 2008 - 21:46

gggggg123, Hahahah :mad: :mad: Temperatura procesorja 252*C :joj: :bah: :hmm:

#298 bperc

bperc

Poročevalec

• Members
  • 729 objav

Objavljeno 13 april 2008 - 22:07

Zanima me kakšna je normalna temperatura matične. Ko odprem program, ki sem ga dobil zraven, to je Al suite mi program začne piskat zaradi matične, ki kaže da je 36 stopinj. Imam pa matično Asus P5E. Tako da zdej ne vem če je res to preveč ali ni.

#299 habix

habix

Vajenec

• Members
  • 318 objav

Objavljeno 14 april 2008 - 00:24

habix, zZZzzz... ja, maš prav. Pa sol pa to tudi ja... :zvizg:

"objava temperature po dokaj zahtevnem opravilu za kakršen koli pc.." :sick:
in kaj naj bi iz tega videli? :shock:

Enkrat si raje poglej, kako hitro "po zahtevnem opravilu" pade core temperatura procesorju, pa potem govori.

Sploh pa, kdo je komentiral GPU temperaturo? :shock:

Če še nisi opazil se tukaj (in povsod na vseh testih ki kaj veljajo) rezultati temperatur objavljajo idle/load-izmerjeno-TRENUTNO ne pa neki "po zahtevnem opravilu..." :zvizg:

To slednje ne pove nikomur nič konkretnega.

Tema: Temperature vaših komponent!

kaj mene boli k, s čim ti meriš temperaturo in kako obremeniš svoje komponente.. moje objave so itak namenjene vsem drugim razn tebe - enako ne berem več tvojih

za vse ostale pa:
temperatura cpu/gpu, pri moji povprečni uporabi pc-ja..

quadro-v gpu, za razliko od gforce serije, lahko prevzema dosti več nalog, ki jih je prej opravljal cpu - celo pri rendiranju zahtevnejšega raytracinga je procesor minimalno obremenjen in pri meni še nikoli ni presegel prvega "alarma" na 50°C

poiskal sem moj star 3d model, narisal displacement map in nastavil kakovost rendiranja na veliko preveč (hdri,reflection,final gather,anti-alias x64,meshsmooth x8,..), za simuliranje večje obremenitve.

PC: Dell Precision T3400
Hlajenje: stock
Program: 3dsmax 9
Renderer: MentalRay
Poligonov: 4mil (brez displace map-a)
Čas rendiranja: 14min

Rezultat, ko je bil skoraj že pri koncu (še vedno obremenjen):
Intel Core 2 Duo E6850 hardware monitor
Temperature sensor 0 38°C (100°F) [0x43] (core #0)
Temperature sensor 1 40°C (104°F) [0x43] (core #1)
Quadro FX 1700 hardware monitor
Temperature sensor 0 51°C (124°F) [0x30] (GPU Core)

pri testu sem ugotovil da je bil core povprečno obremenjen z 30% in da je končno temperaturo dosegel že po cca. 3 minutah.

še render:
Objavljena slika

#300 mustang11

mustang11

nOObie

• Members
  • 5 objav

Objavljeno 21 april 2008 - 19:34

Kaj menite o tem?
Tip senzorja Winbond W83627THF (ISA 290h)
Ime osnovne plošče Albatron PX915G / PX915P Series
Chassis Intrusion Detected Ne
Tip procesorja Intel Pentium 4 630, 3000 MHz (14 x 214)

Osnovna plošča 42 °C (108 °F)
Procesor 57 °C (135 °F)
WDC WD1600JS-60MHB1 42 °C (104 °F)
Procesor 3610 RPM

Meni se to zdijo kar velike cifre glede na to da imam trenutno odprt samo internet ter msn. Res je da nimam nobenga dodatnega ventilatorja, sem pa naročil tega http://www.agt.si/ra...nf-r8-1800.html da bo pihal zadaj vn. Upam da bo ta ventilator utišal tega od procesora ker je zelo glasen. Ta temperatura od procesora je še ok ker je ponavadi okrog 60 pa tudi več ko ne delam nič. Ventilator sem pa pred kratkimo očisto, tak da ni zato glasen. Bo ta ventilator ko ga bom dal not pomago al ne bo neke razlike? Sem pa probal s speedfanom znižati obrate in takrat je bil bol tih se je pa tudi bol segrevo. Zdej ko tole pišem je približno 15 min po zagonu.

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov