Temperature Vaših Komponent
Ustvaril
Kenny_men
, apr 29 2006 17:20
Odgovorov v temi: 581
Objavljeno 05 junij 2008 - 21:29
Thomas33 "Your Wish Is My Command". ;-)

Sicer pa sem BIOS-e nastavil na privzete vrednosti/nastavitve, kar pomeni, da CPU nimam več navit in mi z C1E funkcijo dela CPU tudi na 1,6GHz. :innocent:
Pri FIFA08, Crysis in TDU se ne pozna niti za en FPS, zagon sistema pa je enak, če ne hitrejši in tudi ocena v Windows experience index ostaja ista. No, skratka sem ugotovil, da ni nobene razlike v 1,6(C1E)@2,4GHz in navitim 3,2GHz (FSB 400 x 8 CPU množilnik) v delovanju OS-ja in v igrah razen pri "bench"-ih.
Ne bom več navijal dokler zares ne bo potrebe.

Sicer pa sem BIOS-e nastavil na privzete vrednosti/nastavitve, kar pomeni, da CPU nimam več navit in mi z C1E funkcijo dela CPU tudi na 1,6GHz. :innocent:
Pri FIFA08, Crysis in TDU se ne pozna niti za en FPS, zagon sistema pa je enak, če ne hitrejši in tudi ocena v Windows experience index ostaja ista. No, skratka sem ugotovil, da ni nobene razlike v 1,6(C1E)@2,4GHz in navitim 3,2GHz (FSB 400 x 8 CPU množilnik) v delovanju OS-ja in v igrah razen pri "bench"-ih.
Ne bom več navijal dokler zares ne bo potrebe.
Objavljeno 06 junij 2008 - 09:33
Medicius, :bravo: :bow:
Ampak še vedno velja da ni beginners luck, če pogledava slike (in prezračevalno-hladilno konfiguracijo) tvojega sistema, ne? :roll:
Pa tudi "nekajkrat" tvoje ohišje ni bilo cenejše od mojega. Je tako? :roll:
Drugače pa svaka čast!
Si prepričan da je 1,6 in 2,4 enako kot 3,2? Že po matematiki (kar je itak primarna naloga procesorja) ne more bit. Daj si gor gadget za prikaz izkoriščenosti jeder in ga opazuj pri vseh mogočih zadevah. Pogosto je zaradi nepodprtosti multi-thread, najbolj obremenjeno eno jedro. In tukaj frekvenca kar se tiče performansa, hočeš-nočeš - šteje.
Če pa bi bil multi-threading polno podprt, bi bilo za današnje razmere povsem zadosti tudi 2,4GHz.
Ampak še vedno velja da ni beginners luck, če pogledava slike (in prezračevalno-hladilno konfiguracijo) tvojega sistema, ne? :roll:
Pa tudi "nekajkrat" tvoje ohišje ni bilo cenejše od mojega. Je tako? :roll:
Drugače pa svaka čast!
Si prepričan da je 1,6 in 2,4 enako kot 3,2? Že po matematiki (kar je itak primarna naloga procesorja) ne more bit. Daj si gor gadget za prikaz izkoriščenosti jeder in ga opazuj pri vseh mogočih zadevah. Pogosto je zaradi nepodprtosti multi-thread, najbolj obremenjeno eno jedro. In tukaj frekvenca kar se tiče performansa, hočeš-nočeš - šteje.
Če pa bi bil multi-threading polno podprt, bi bilo za današnje razmere povsem zadosti tudi 2,4GHz.
Objavljeno 06 junij 2008 - 09:46
Thomas33 za moje zahteve in uporabo ni razlike, ker očitno ne potrebujem dodatnih MHz za igre in OS, kot sem to prej opisal.
Ja, ohišje pa je bilo v kompletu in je spadalo med ugodnejše rešitve in v tem je prav "beginners luck". Je pa res zdaj že nekaj malo modificirano prav zaradi previsokih temperatur. ;-)
Ja, ohišje pa je bilo v kompletu in je spadalo med ugodnejše rešitve in v tem je prav "beginners luck". Je pa res zdaj že nekaj malo modificirano prav zaradi previsokih temperatur. ;-)
Objavljeno 16 junij 2008 - 20:02
No, kaj se da doseči le z enim 8cm ventilatorjem spredaj, dvema 8cm zadaj, enim dobrim hladilnikom za procesor, no za grafično pa bom raje tiho, ker ima sicer zelo dober, vendar pasivni hladilnik. Zaenkrat tole, konec tedna pa pride Q9300 in še tisto povem.
:bow:
:bow:
Objavljeno 10 avgust 2008 - 09:32
Na željo našega Medicius-a,
temperature procesorja z vodnim hlajenjem :smoke: :
Ambient temperatura: 24°C
Q6600: 3,6GHz
idle:

LOAD:

Zaključek: razlike napram zraku so naravnost KOLOSALNE!
Na 3,6GHz prej nisem mogel dokončat Prime95, ker so temperature (v najbolj obremenjujočem delu cikla) lezle čez 70°C!
temperature procesorja z vodnim hlajenjem :smoke: :
Ambient temperatura: 24°C
Q6600: 3,6GHz
idle:

LOAD:

Zaključek: razlike napram zraku so naravnost KOLOSALNE!
Na 3,6GHz prej nisem mogel dokončat Prime95, ker so temperature (v najbolj obremenjujočem delu cikla) lezle čez 70°C!
Objavljeno 10 avgust 2008 - 12:29
Thomas33, hvala za podatke, to sem nekako želel videti (temperature brez ambienta, ker mi le-ta ne pove nič, ker ga nisem poznal takrat, ko sem spraševal... :zvizg: ). Malo še bom edino zagnjavil. Kako je s cenami oz. koliko si odštel za komplet vodno? [vem, da je na cool-pc cen malo morje, ampak me ne zanimajo vse, ker ne vem niti, na katere naj bom pozoren. :joj: ]
Objavljeno 10 avgust 2008 - 19:24
"Ma dej no"... :sick:
ti boš lahko samo sanjal o takih rečeh, ker tvoja realnost je shirani Xeon.
Da boš prišel do mojega nivoja(če sploh kdaj), boš pa še dolgo žgančke papcal... :zvizg:
Aja, pa če nimaš pametnega komentarja, temi primernega, nam raje prihrani te tvoje neumne spam "prispevke"... :sick:
ti boš lahko samo sanjal o takih rečeh, ker tvoja realnost je shirani Xeon.
Da boš prišel do mojega nivoja(če sploh kdaj), boš pa še dolgo žgančke papcal... :zvizg:
Aja, pa če nimaš pametnega komentarja, temi primernega, nam raje prihrani te tvoje neumne spam "prispevke"... :sick:
Objavljeno 10 avgust 2008 - 21:09
Ma ne no...mislil sem če ima kdo HD4870 da bi preveril kakšne ima kaj temp...ker je Thamos33 rekel da se dosti grejejo.
Radeon ima to OK urejeno že od prvega Radeon naprej...

Tole je bila pa prva ATI grafična s dvema GPU...ATI Rage Fury MAXX dame in gospodje...
Radeon ima to OK urejeno že od prvega Radeon naprej...

Tole je bila pa prva ATI grafična s dvema GPU...ATI Rage Fury MAXX dame in gospodje...
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov