Temperature Vaših Komponent
Ustvaril
Kenny_men
, apr 29 2006 17:20
Odgovorov v temi: 581
Objavljeno 30 april 2008 - 10:24
Meni (G0) na zračno hlajenje (Scythe Ninja + 2x12cm spredaj/zadaj na ohišju) na 3,2Ghz pod 38°C idle, ter 68°C load(Prime95) ne gre. :x
Je pa res tud da na 3,5Ghz skoraj ni razlike. Če bi še bolj navijal in voltmod-al bi se zadeva verjetno še bolj segrevala...
Tako da je to zame, (ki nisem ekstrem overclocker) kar ok.
Je pa res tud da na 3,5Ghz skoraj ni razlike. Če bi še bolj navijal in voltmod-al bi se zadeva verjetno še bolj segrevala...
Tako da je to zame, (ki nisem ekstrem overclocker) kar ok.
Objavljeno 13 maj 2008 - 20:35
Thomas33, koko se kaj obnese nova termalna pasta?
A veš da ne opazim nobenih (konkretnih) razlik. In toliko pompa je okrog nje. Ali pa še ni začela delovat? :x
Za neko drugo (se ne spomnim katero) je pisalo da je efekt po 200 urah... :sleeping:
Al sem mogoče predebelo namazal? :zvizg:
Objavljeno 14 maj 2008 - 00:19
Pri Q6600 na 3,2GHz je IDLE temperature vseh štirih jeder 32-34°C, load pa med 50-55°C (max. jump 60°C) merjeno z Everestom in njegovim Stress testom. Torej, če se bo kdo odloči za nakup Zalman CNSP9700 LED hladilnika in Arctic Silver 5 paste se bo prav odločil. BTW ventilator je na minimalnih obratih(1197) in neslišen. :ok:
Objavljeno 14 maj 2008 - 20:17
Verjetno to na paše ravno v to temo ampak da ne odpiram nove teme bom vseeno tukaj vprašal. A se da zamenjati sprednji ventilator v ohišju brez da bi dal ven kletko za diske. Imam ohišje Enermax ECA-3052-BS.

No saj verjetno imajo vsa ohišja približno enako prostora med stranico in kletko ampak vseeno je tukej še slika če kaj pomaga.

No saj verjetno imajo vsa ohišja približno enako prostora med stranico in kletko ampak vseeno je tukej še slika če kaj pomaga.
Objavljeno 28 maj 2008 - 17:26
Thomas33, kako je sedaj s tvojimi temperaturami ko si zamenjal termalno pasto?
Ti ne morem konkretno odgovorit, ker se je vmes sobna temperatura dvignila + nekaj sem modificiral ohišje na zadnji strani, tako da je šlo malo dol, malo gor - vse obenem. :joj:
Drugače pa, takoj ko sem takrat namazal in zmontiral, nisem opazil nobene (konkretne) razlike. Kar najbrž pomeni, da je bil tisti kakec od paste v enem polivinilčku poleg coolerja Ninje, enakovredno kvaliteten, ali pa je vse to o "high performance" pastah samo (komercialni) mit...
Objavljeno 04 junij 2008 - 20:12
Sry za double post...
Po menjavi ohišja sem danes naredil en mučilni Prime95 test;
Rezultat? Impresiven, glede na prejšnje stanje!
Pri sobni temperaturi 23,6°C so se temperature jeder na frekvenci 3,2GHz (med najtežjim ciklom testa) povzpele na maksimalnih 62°C!

Prej je pri sobnih 21°C šlo v istem ciklu tudi do 68°C, torej je razlika naravnost gromozanska!
Po novem je spredaj še en 12cm ventilator, torej gre v ohišje skozi dve 12-ke zares veliko zraka.

poleg tega pa sem dodal še eno izpušno 12-tico na vrh ohišja(čisto zgoraj na zgornji sliki), direktno nad hladilnik procesorja, tako da sta sedaj za izpuh tudi dve 12-ki, ena izpuhava horizontalno, druga (modra LED) pa vertikalno.
Lep primer kako zelo je pomembno dobro zračno hlajenje (beri - tudi dobro ohišje) in kakšne razlike so zaradi tega možne...
Po menjavi ohišja sem danes naredil en mučilni Prime95 test;
Rezultat? Impresiven, glede na prejšnje stanje!
Pri sobni temperaturi 23,6°C so se temperature jeder na frekvenci 3,2GHz (med najtežjim ciklom testa) povzpele na maksimalnih 62°C!

Prej je pri sobnih 21°C šlo v istem ciklu tudi do 68°C, torej je razlika naravnost gromozanska!
Po novem je spredaj še en 12cm ventilator, torej gre v ohišje skozi dve 12-ke zares veliko zraka.

poleg tega pa sem dodal še eno izpušno 12-tico na vrh ohišja(čisto zgoraj na zgornji sliki), direktno nad hladilnik procesorja, tako da sta sedaj za izpuh tudi dve 12-ki, ena izpuhava horizontalno, druga (modra LED) pa vertikalno.
Lep primer kako zelo je pomembno dobro zračno hlajenje (beri - tudi dobro ohišje) in kakšne razlike so zaradi tega možne...
Objavljeno 04 junij 2008 - 20:47
Thomas33 super ohišje, ki ti da skoraj takšne rezultate, kot moje, ki je nekajkrat cenejše.
Beginners luck for me.
Ne, ni beginners luck.. je ZALMAN CNPS9700(ki ima nad sabo ogromno luknjo za zrak :roll: ) + 4 ventilatorji(2in/2out)...
Jaz s prejšnjim nisem imel takih opcij.... :joj:
Pa tudi NEKAJKRAT tvoje ohišje ni moglo bit ceneje, ker bi bilo potem že zastonj.
Daj prosim še ti nalepi enak screen (z na namizju odprtim identičnim software-jem) v enakem momentu (Lucas-Lehmer M157695), da vidim koliko je to "skoraj".
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov