btw, zdaj sem namestil ventilator pred grafično, da lepo pihlja čez njo :ok: in odstranil sem stranico, tak se je še najbolše odneslo in še tih je...
Temperature Vaših Komponent
Ustvaril
Kenny_men
, apr 29 2006 17:20
Odgovorov v temi: 581
Objavljeno 15 september 2008 - 21:07
no, če smo že pri tem, pa z veseljem povem da mi je temperatura na grafični kartici padla iz 81°C na 63°C
v idil-u, ampak nisem še pogledal kak je kaj na load-u, podobno je tudi na matični plošči
...edino ne vem kolk je temp. razlika v sobi
v glavnem kar velika
btw, zdaj sem namestil ventilator pred grafično, da lepo pihlja čez njo :ok: in odstranil sem stranico, tak se je še najbolše odneslo in še tih je...
Objavljeno 15 september 2008 - 21:15
Fitipaldi za hlajenje je potrebno narediti profil v Ati Control centru , potem gres v explorer gres pod users , xxx folder (tvoj user name, ki ga uporabljas)- (das naj pokaze skrite datoteke drugace nebos najdel-videl appdata folderja) , gres v appdata folder , local, ATi, ace , profiles, tam bos videl tvoj profil (ime profila ki si ga napisal v Ati control centru) desen klik in zberi edit, odprla se ti bo word ali notepad program , tam isci Feature name="FanSpeedAlgorithm_0">
<Property name="FanSpeedAlgorithm" value="Manual" />
</Feature>
<Feature name="FanSpeedRPMTarget_0">
<Property name="Want" value="0" />
</Feature>
<Feature name="FanSpeedPercentTarget_0">
<Property name="Want" value="100" />
Torej Property name="FanSpeedAlgorithm" value="Automatic" /> je defoult , spremenis Automatic v manual.
In pa delovanje ventilatorja v procentih Feature name="FanSpeedPercentTarget_0">
<Property name="Want" value="100" /> .... 100 ali kaj manj ker so zelo glasni .
In pa overclocking more bit enabled v nastavitvah graficne drugace nebo delovalo.
Feature name="OverclockEnabled">
<Property name="OverclockEnabledProperty" value="True" />
Sharni to ves in nespreminjaj imena ki si ga dolocil za profil , potem pa samo z desnim klikom na ati znak v opravilni vrstici se gres na Activate Profile in klikni na profil da ga obnovi .
<Property name="FanSpeedAlgorithm" value="Manual" />
</Feature>
<Feature name="FanSpeedRPMTarget_0">
<Property name="Want" value="0" />
</Feature>
<Feature name="FanSpeedPercentTarget_0">
<Property name="Want" value="100" />
Torej Property name="FanSpeedAlgorithm" value="Automatic" /> je defoult , spremenis Automatic v manual.
In pa delovanje ventilatorja v procentih Feature name="FanSpeedPercentTarget_0">
<Property name="Want" value="100" /> .... 100 ali kaj manj ker so zelo glasni .
In pa overclocking more bit enabled v nastavitvah graficne drugace nebo delovalo.
Feature name="OverclockEnabled">
<Property name="OverclockEnabledProperty" value="True" />
Sharni to ves in nespreminjaj imena ki si ga dolocil za profil , potem pa samo z desnim klikom na ati znak v opravilni vrstici se gres na Activate Profile in klikni na profil da ga obnovi .
Objavljeno 16 september 2008 - 20:44
približno tak je zgledal peak temperature pri meni, predno sem se spravil k ohlajevanju......ne govorit, da je 4800series segrevajo.

mislim da slika vse pove
-om in prime95 istočasno. Res pa je da je blo v sobi zelo vroče.
no v glavnem tak pa je zdaj(z prime95 in atitool-om po 1h):

hvala drejc112 točno to sem iskal!
Objavljeno 08 november 2008 - 20:55
Barton 2500+, uporabi zadnjo verzijo Everest v4.60. ;-)
Objavljeno 10 november 2008 - 17:56
drejc112, prave podatke temperature jeder za tvoj procesor ti kaže zadnja verzija Core Temp
http://www.alcpu.com/CoreTemp/
In te v idle na Quadu (ob NORMALNI sobni temperaturi) nikoli ne znašajo 20-25°C
Sploh pa ne z zračnim hlajenjem. Š e z vodnim težko.
http://www.alcpu.com/CoreTemp/
In te v idle na Quadu (ob NORMALNI sobni temperaturi) nikoli ne znašajo 20-25°C
Sploh pa ne z zračnim hlajenjem. Š e z vodnim težko.
Objavljeno 10 november 2008 - 18:22
Evo moja mašinca
Tip procesorja DualCore Intel Core 2 Duo E8500, 3249 MHz
Ime osnovne plošče Asus P5Q Pro
Sistemski spomin 2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
Grafična ATI Radeon HD 4870 (RV770)
Trdi disk ST3500320AS (500 GB, 7200 RPM, SATA-II)

Drugače pa bi še lahko naštimal na več obratov na grafični kartici vendar je potem enostavno preglasno trenutno je na 40 procentnih obratih.
Tip procesorja DualCore Intel Core 2 Duo E8500, 3249 MHz
Ime osnovne plošče Asus P5Q Pro
Sistemski spomin 2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
Grafična ATI Radeon HD 4870 (RV770)
Trdi disk ST3500320AS (500 GB, 7200 RPM, SATA-II)

Drugače pa bi še lahko naštimal na več obratov na grafični kartici vendar je potem enostavno preglasno trenutno je na 40 procentnih obratih.
Objavljeno 10 november 2008 - 19:21
Men ko sem kupu tale procesor jetrgovec rekel da so zacetne temp. 25, nevem zakaj bi se zlagal ?! Res pa je to da v programski opremi ki jo dobite zraven asusovih maticnih ni dejansko tocno , bios pa kaze drugace, govoril sm pa v tej programski opremi da je kazala 21 stopin , zato je trebe to jemati z rezervo! Vak procesor ima zgornjo in spodnjo mejo frekvence kar pomeni da procesor tudil lahko nastavis na manjso voltazo in manjso frekvenco kot je defoult , kar pomeni manjasa temperatura !, kar pomeni da lhko dejasko dobis 25 stopinj? Mogoce probas sam pa poves kako temp bos dobil!
CoreTemp pa mi trenutno kaze do 44 stopinj celzija pri defoult frekvencah in voltah procesor je q9450.
Thomass , ce bi pogledal kaksno stran nazaj pri tej temi bi tudi videl moj post kjer je proc 25 stopinj pri akasa hladilniku!

toliko v razliki dveh programov kazanja temperature , se opravicuje , bil sem drugega mnejaj kako se vidi na sliki!
CoreTemp pa mi trenutno kaze do 44 stopinj celzija pri defoult frekvencah in voltah procesor je q9450.
Thomass , ce bi pogledal kaksno stran nazaj pri tej temi bi tudi videl moj post kjer je proc 25 stopinj pri akasa hladilniku!

toliko v razliki dveh programov kazanja temperature , se opravicuje , bil sem drugega mnejaj kako se vidi na sliki!
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov