Temperature Vaših Komponent
Ustvaril
Kenny_men
, apr 29 2006 17:20
Odgovorov v temi: 581
Objavljeno 10 november 2008 - 20:48
drejc112, please stop. Mi je že žal da sem se sploh vključil v tole debato.
Pejd na Google, pa boš videl kakšna je realnost. Imam izkušnje z obema generacijama Quadov (65 in 45nm), z referenc zračnimi coolerji in odličnim vodnim hlajenjem in povem ti da je 20-25°C za jedra (pri sobni temperaturi - upam da veš kaj je to) no-go opcija!
Core temp je tvoja najbolj točna realnost dejanskega stanja. In tega se vidi zgoraj, ne?
Case closed! :beer:
Pejd na Google, pa boš videl kakšna je realnost. Imam izkušnje z obema generacijama Quadov (65 in 45nm), z referenc zračnimi coolerji in odličnim vodnim hlajenjem in povem ti da je 20-25°C za jedra (pri sobni temperaturi - upam da veš kaj je to) no-go opcija!
Core temp je tvoja najbolj točna realnost dejanskega stanja. In tega se vidi zgoraj, ne?
Case closed! :beer:
Objavljeno 10 november 2008 - 20:51
Ja pa kaj pa jst govorim v zadnjem postu , da ima program napako , in da sem se motil , ker je program napisal manj kot je dejansko!!!
Torej Thomas33 imas prav !!
Kaj pa je narobe, nisi prebral posta ?
Dejansko je trgovec rekle da je 25 zacetna, hmm , ni vedel verjetno!
Aja ti si misljil da jst pravim de je na asusvem programu prav in coretemp ne ?
No nisem tako mislil , lahko pa grem pogledat kako kaze bios , in bom vedel dejansko se kako kaze tam, ali bios kaze prav Thomas33?
Torej Thomas33 imas prav !!
Kaj pa je narobe, nisi prebral posta ?
Dejansko je trgovec rekle da je 25 zacetna, hmm , ni vedel verjetno!
Aja ti si misljil da jst pravim de je na asusvem programu prav in coretemp ne ?
No nisem tako mislil , lahko pa grem pogledat kako kaze bios , in bom vedel dejansko se kako kaze tam, ali bios kaze prav Thomas33?
Objavljeno 10 november 2008 - 22:58
Sam vi pa ste eni majstri :joj:
Pa ne moreš primerjat temp. v BIOSu z tistimi v Windowsih v idle. Ko si v BIOSu prosesor dela z 30-40%... in so zato višje temp. Ko pa ti prideš v Windowse in je vse v Idle, procesor skoraj miruje in zato nižje temp! Mislim samo to bi pa lahko vedl no :joj:
BIOS vedno kaže višje temp.
Uporabljajte core temp ali real temop! V večini primerov sta še najbolj natančna. Dejstvo je pa, da vsak program malo drugače kaže.
Pa ne moreš primerjat temp. v BIOSu z tistimi v Windowsih v idle. Ko si v BIOSu prosesor dela z 30-40%... in so zato višje temp. Ko pa ti prideš v Windowse in je vse v Idle, procesor skoraj miruje in zato nižje temp! Mislim samo to bi pa lahko vedl no :joj:
BIOS vedno kaže višje temp.
Uporabljajte core temp ali real temop! V večini primerov sta še najbolj natančna. Dejstvo je pa, da vsak program malo drugače kaže.
Objavljeno 11 november 2008 - 00:06
Gre predvsem zato, da je tukaj treba malo ločit hruške od jabolk;
Ne moreš enačit temperature CPU (v biosu), ki kaže temperaturo ohišja procesorja(tcase), s temperaturami jedra(tjunction)-katerih bios ne prikazuje.
Senzor prve(tcase) je na geometričnem srediču ohišja procesorja(heat spreader-ju), medtem ko so senzorji za jedra(Digital Thermal Sensor) locirani v jedrih samih.
Razlika med njima znaša npr med Prime95(stock frekvence) okoli 5°C v prid tcase.
Kar se tiče biosa in temperature CPU, ta vedno kaže nižje temperature kot Core temp(v os), ki komunicira z DTS-om jeder, kar je po zgornjih navedbah tudi logično.
Ne moreš enačit temperature CPU (v biosu), ki kaže temperaturo ohišja procesorja(tcase), s temperaturami jedra(tjunction)-katerih bios ne prikazuje.
Senzor prve(tcase) je na geometričnem srediču ohišja procesorja(heat spreader-ju), medtem ko so senzorji za jedra(Digital Thermal Sensor) locirani v jedrih samih.
Razlika med njima znaša npr med Prime95(stock frekvence) okoli 5°C v prid tcase.
Kar se tiče biosa in temperature CPU, ta vedno kaže nižje temperature kot Core temp(v os), ki komunicira z DTS-om jeder, kar je po zgornjih navedbah tudi logično.
Objavljeno 11 november 2008 - 20:03
Ker težav s temperaturo procesorja še nisem rešil, čeprav sem updatal BIOS, ter naložil najnovejši everest. Sem naložil Prime95 ter naredil test. Po 4h minutah je everest in Core temp kazala CPU 68Ë™,C1:47 , c2: 57.
takrat sem test raje prekinil, saj se mi je zdela temperatura 68 že zelo pretirana. Razlika v jedrih pa bi lahko kazala, da pasta ni bila nameščena pravilno. Procesor jeAMD X2 6000+ Brisbane @ 3,11GHz, Plata Asus M2N32-SLI, hladilnik Golden Orb 2. najnovejši bios. od kje bi izvirala težava z temperaturo?? Hvala za odgovore, v upanju da najdem rešitev
takrat sem test raje prekinil, saj se mi je zdela temperatura 68 že zelo pretirana. Razlika v jedrih pa bi lahko kazala, da pasta ni bila nameščena pravilno. Procesor jeAMD X2 6000+ Brisbane @ 3,11GHz, Plata Asus M2N32-SLI, hladilnik Golden Orb 2. najnovejši bios. od kje bi izvirala težava z temperaturo?? Hvala za odgovore, v upanju da najdem rešitev
Objavljeno 14 november 2008 - 21:24
Na angleških forumih sem zasledil podobne težave na istem procesorju ( vroč cpu, hladna jedra), in vsi so trdili da lažjo senzorji, vendar mso meni delovali pravilo na 4600+ X2. Pomislil sem, je možno, da sem hladilnik premočno privijačil, ter je procesor preveč stisnjen ali kaj takega??
Objavljeno 13 december 2008 - 08:53
Prosim za pomoč. Prijatelj ima Mobile DualCore AMD Turion 64 X2 TL-64, 2200 MHz (11 x 200) in z njim probleme očitnega pregrevanja. Prenosnik mu nagaja z BS-ji in ugašanjem. Medtem je uspel namestiti Everest in ko je pogledal kakšne so temperatire bi naj zagledal za CPU 95°C.
Jaz sem mu svetoval servis/garancija bi se pa človek rad prej prepričal glede temperatur, če so značilne za ta CPU in če ima kdo z enakim CPU-jem podobne težave. Nahaja se pa v prenosniku Toshiba za katerega ni podal podatek modela, a žal nič ne "šiba".
Jaz sem mu svetoval servis/garancija bi se pa človek rad prej prepričal glede temperatur, če so značilne za ta CPU in če ima kdo z enakim CPU-jem podobne težave. Nahaja se pa v prenosniku Toshiba za katerega ni podal podatek modela, a žal nič ne "šiba".
Objavljeno 15 december 2008 - 23:18
Zanima me, če so spodnje temperature previsoke. To so temperature sistema pod polno obremenitvijo.

Moj računalnik:
Procesor: AMD Athlon64 X2 6000+
Matična: Asus M2N-e
Grafična: Leadtek 8800GT 512MB z Zalman hlajenjem
Ram: Patriot DDR2 2x1GB 800MHz
Disk: WDC WD2500KS 7200RPM, 16 MB
Napajalnik: SZ-430PDR
DVD/RW enota: NEC ND-4571A
Ohišje: LC Pro-901S
Leadteakov TV Tuner

Moj računalnik:
Procesor: AMD Athlon64 X2 6000+