Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Cena Avto Servisa

Odgovorov v temi: 30

#1 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav
  • Kraj:Evropa

Objavljeno 27 julij 2009 - 17:43

Evo, če je kdo škodoželjen, mu bom sedajle naredil veselje! :)
Sicer sem v svoji res dolgi vozniški praksi in z blizu 30 menjanimi avti res vsega navajen, pa mi je danes ob prevzemu avta res postalo vroče!Ker pač potrebujem žig v servisno knjižico, sem dal avto na pooblaščen servis.Naredil sem pa hudo napako in sem namesto, da bi naročil le minimalni servis, dal še popraviti napako na klimi(mi je dvakrat namesto hladnega pihnila vroči zrak), menjati zavorne ploščice in (res neumno!) celo menjati metlice na brisalcih.
Vsota na koncu?Ušivih 1422€! :wall:
Zanimive pozicije:
-samo olje 274€!
-2 metlici 60€, da so jih menjali pa 12€(delo manj kot 5 minut)
-en ventil pri klimi preko 271€(toliko sicer stane kompletna solidna klima za stanovanje), 1,2dl kompresorskega olja pa 12€(1l torej 96€!!!)
-2 protiprašna filtra za kabino 118€!
-itd.
Sreča v nesreči:na delo sem dobil 10% popusta! :rant:
Nauk vse štorije je, da se je treba kot hudič križa izogibati pooblaščenih servisov, posebej takih z marmornatim sprejemnim delom, in pa seveda, da je nobl avto relativno lahko kupiti, pa zelo drago vzdrževati!

#2 kokot1982

kokot1982

Sufler

• Members
  • 168 objav
  • Spol:Moški

Objavljeno 27 julij 2009 - 18:39

Hehehe, zato pa jaz nikoli ne bom mel novega avta, saj ne mislim vozit pooblaščenim serviserjem, da me nategujejo 3-5 let oz. do prevoženih 100-150k km...
Najbol se glih splača kupit 3-5 let star avto, za moje pojme je to nov avto, če se zdaj vozim z 15 let staro garo, ki je vredna mogoče toliko kot tvoj servis, samo pelje me pa kamor hočem...
Pač preveč denarja se vrže čez ramo in folk dejansko misli, da bo kaj prišparal pri vzdrževanju v 5ih letih z nakupu novega avtomobila, pol te pa na servisu opalijo...
Kaj pa maš za avto, da tolk pride servis???

#3 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav

Objavljeno 27 julij 2009 - 19:24

Saj tudi jaz ne kupim novega avta, ker v dveh letih izgubijo po 50% vrednosti!Ampak če hočeš avto za neko normalno ceno enkrat prodat naprej, brez potrjene servisne knjižice skoraj ne gre!Jasno pa je, da v ta ljubljanski servis avta res nebi peljal, če bi malo slutil, kak račun bom pokasiral!Računal sem s pol manj.
Verjetno gre tudi za to, da trgovci s prodajo avtov sedaj pokasirajo manjše marže in si potem pridejo notri skozi zasoljen servis!A rečem lahko, da bi v kaki Avstriji ali Nemčiji plačal precej manj, čeprav mehanikom ostane več!
Gre pa sicer za Audija.

#4 kokot1982

kokot1982

Sufler

• Members
  • 168 objav

Objavljeno 27 julij 2009 - 19:51

Kaj so dali zlato olje not da pride 275€, vrjetno gre za čisto sintetiko, kolk ga pa gre not 10 litrov??
Kaj spada vse pod velik servis za ceno 1400€, menjava lamele, verige oz. jermen,... ali samo reden servis olje, filtri, svečke (žarilne, če je dizel), zavorne ploščice, metlice ter klima??

#5 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav

Objavljeno 27 julij 2009 - 21:59

Olje Castrol po skoraj 30€/l.Prav nobenih posegov ne na motorju(ta ima verigo), ne na menjalniku, podvozju ali kaj podobnega.Zgolj menjava filtrov, olja, metlic, zavornih ploščic in omenjenega ventila na klimi!Saj zato se mi vse skupaj zdi kot zanimivost!Zame sicer ne ravno prijetna!

Olje Castrol po skoraj 30€/l.Prav nobenih posegov ne na motorju(ta ima verigo), ne na menjalniku, podvozju ali kaj podobnega.Zgolj menjava filtrov, olja, metlic, zavornih ploščic in omenjenega ventila na klimi!Saj zato se mi vse skupaj zdi kot zanimivost!Zame sicer ne ravno prijetna!

#6 kokot1982

kokot1982

Sufler

• Members
  • 168 objav

Objavljeno 27 julij 2009 - 22:52

Fajn so te udarli po žepu, nimaš kaj...
Vrjamem, da ne ravno prijetna, js bi se joku zraven ko bi tako vsoto dal iz žepa za en servis (res pa je, da če so menjali ventil na klimi, so jo vrjetno mogli tut napolnit in je to prineslo še dodatne stroške, če je že sam ventil bil drag ko pes)!!!
Vrjetno majo tut pooblaščeni servisi različne tarife za delo, močnejši avto maš, bol te po denarnici vsekajo (kao če ma za tankat pa registracijo lahk še pa nam mal več pusti)...
A nimaš kakega znanca, da dela kje na kakem pooblaščenem servisu, da bi ti štempl not ruknu, pa bi delu servise pri komu ko je ceneje?

#7 Selines

Selines

RN Legenda

• Members
  • 14.527 objav
  • Kraj:L J U B L J A N A

Objavljeno 28 julij 2009 - 08:25

A pa je avto še v garanciji? Verjetno ne kajne?

Potem ni ravno važno, da je notri štempelj od Audijevega servisa. Samo da je poštempljan. Pa naj bo to Porsche slovenija ali pa Janez Novak s.p. Redni servisi so redni servisi..

Sicer ja. Niti nisem tako šokiran. Eden mojih direktorjev je pred parimi leti dal za redni servis, kjer so mu zamenjali še diske in pogledali klimo celih 670.000 SIT. In to za 5 let starega Focusa. Moj serviser (prav tako bi mu lahko štempelj dal v knjigico) se je takrat tako smejal tistemu računu in razložil, da bi pri njem prišel skozi za manj kot 150.000 SIT. Da ne rečem, da vsi, ki jih poznam in nimajo novega avtomobila z garancijo vozijo k mojemu serviserju... :wall:

#8 W.I.P.

W.I.P.

Gospod s kravato

• Members
  • 1.335 objav

Objavljeno 28 julij 2009 - 09:06

In potem vsi rečejo, ne kupovat japonskih avtomobilov (Honda, Mazda, ...), ker imajo drage servise, drage rezervne dele in ker po vrhu vsega ni "kvaliteta" Audi-ja, VW-ja, BMW-ja ... pa tudi zelo "poceni" servise imajo, za razliko od japonskih avtomobilov?! :wall:

#9 Selines

Selines

RN Legenda

• Members
  • 14.527 objav

Objavljeno 28 julij 2009 - 09:29

Ampak na tem je kar nekaj resnice veš.. Bolj gre za to, da za marsikateri japonski avto pač ne boš imel ogromne izbire pri rezervnih delih, boš pač kupil original, ker drugega ni. Če imaš VW, kakšnega italijana ali kaj podobnega.... no, tisti, ki smo ga imeli, pač vemo kako gre. Že pri rezervnem delu prideš poceni skozi (ne govorim o uradnem servisu - ta je vsak drag), kar pri japoncih žal ni tako, sem pred kratkim izkusil, ko smo hoteli sodelavki poceni popravit mazdo, pa je samo z deli prišla na tak strošek, da je glava bolela... Jaz se nekoliko že tresem vnaprej, če bo kaj crnilo na Avensisu.. :wall: Ne zaradi serviserja, ampak zaradi delov..

#10 MIHAc27

MIHAc27

Gospod s kravato

• Members
  • 1.083 objav
  • Kraj:Ne rabiš vedet

Objavljeno 28 julij 2009 - 10:01

lol...jaz za cel avto nisem tolk dal kot ti za 1 servis....

Ker je bil rabljen sem mu dal delat ta velik servis...seveda pri mojmu lokalnemu mehankarju (ki drugače dela tudi na uradnem servisu).

Nekje okol 250€ me je prišlo s tem da je delal cel dan, menjal vse filtre, jermen, olje,..... mi je pa na koncu rekel da bi na uradnem servisu bila cifra vsaj 2-3x večja.

P.S.: Zraven 10% popusta bi ti lahko dali še tubico vazelina........

#11 Selines

Selines

RN Legenda

• Members
  • 14.527 objav

Objavljeno 28 julij 2009 - 10:15

P.S.: Zraven 10% popusta bi ti lahko dali še tubico vazelina........

V bistvu niti ne. Torej redni servis na uradnem servisu.. Jah, ni čudna cena. Nekako si je mirko53 verjetno to vnaprej predstavljl, četudi je zdaj šokiran. Glede na to, da gre za Audija, pa še toliko bolj..

#12 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav

Objavljeno 28 julij 2009 - 11:02

Ne, tega res nisem pričakoval!Kot sem že napisal sem bolj mislil na kakih 700-800€!Edina tolažba:zdi se vsaj, da mi niso vgradili kake nove napake!
Ravno to so mi namreč naredili pri Clijotu par dni nazaj in jim ga moram vrnit v popravilo popravila!
Res, če nimaš svojega mehanika, si ga naj....!

#13 Selines

Selines

RN Legenda

• Members
  • 14.527 objav

Objavljeno 28 julij 2009 - 11:23

Glede na to, da si veliko v LJ, ti lahko priporočim mojega.. :wall:

Mene ta številka v bistvu ni tako hudo šokirala. Res ne. Sem slišal že veliko hujše. Na BMWju so znancu, kot postavko na računu, pri rednem servisu računali menjavo olja starih 100.000SIT.. Štos je, da je s seboj prinesel svoje olje in je bil račun striktno samo za storitev.

#14 kokot1982

kokot1982

Sufler

• Members
  • 168 objav

Objavljeno 28 julij 2009 - 11:43

Brez mehanika zna bit problem na trenutke, zato te pa ponavadi na pooblaščenih servisih pričakajo z rdečo preprogo, ker bojo fajn skasirali...
Kar se pa delov tiče, za večino avtov se dobijo kopije delov, če le ta ni najnovejši, za stare pa dobiš karkoli po odpadih če ni kopij, problem je pri novih avtomobilih, ki so v garanciji in jih moreš servisirat na pooblaščenih servisih, drugače lahko pozabiš na garancijo.
Jaz mam srečo kar se tega tiče, grem do kolega ko ma delavnico pa kanal in si vse zrihtam sam kar je v moji moči, je pa res da je za kake delikatne stvari tudi treba pelat do mehanika, pri menjavi končnikov je bilo treba, saj so na mojem bmw compactu prešani in sem rajši plačal tistih 40€ mehaniku, dele sem pa nabavil sam...
Zadnji večji strošek, ki sem mel pred kratkim na avtu, je bila menjava amortizerjev ter kleparska in ličarska popravila, blo je treba sanirat rjo po pragih, pošvasat podn (leta naredijo svoje), izolirat, šprical se je cel sprednji del (facelift odbijač, maska, havba, pragi), večinoma sem vse opravil sam (sem se učil na svojem avtu), špricnu je pa kolega...
Vse to me je prišlo okrog 300€ (material - barva, lak, kit, temeljna,... 120€, deli - odbijač, maska, amortizerji 100€ po odpadih, forumu bmwslo, nekaj pa je dobu kolega v žep, da mi je dal delavnico na razpolago za en teden in mi je špricnu, ker ima pač že prakso), seveda tu ni vštetih mojih 5 dni truda čez vikend je pa kolega pobarvu...
Na pooblaščenem servisu oz. ličarju bi prišlo to toliko, da bi se bol splačalo prodat ter kupit drug avto!!!

#15 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• Organizatorji tekmovanj
  • 5.065 objav
  • Kraj:اشعر بالسعادة لانني كنت هناك...

Objavljeno 28 julij 2009 - 11:58

-samo olje 274€!
-2 metlici 60€, da so jih menjali pa 12€(delo manj kot 5 minut)
-2 protiprašna filtra za kabino 118€!

Tudi mene sama cifra ne preseneča pa vseeno ti za citirane stvari nebi bilo potrebno plačati tudi pol toliko; pa še v servisni knjižici ti ne pomenijo popolnoma nič.
Menjava olja, kot menjava - samo delo (olje bi kupil sam) - to je sicer pomembno za s.knjižico, ampak ne njihovo olje, po njihovi ceni
Metlici - če pa to ne znaš sam, potem pa je še ta cifra premajhna
Protiprašna filtra - lokalni mehanik ali sam

Vidiš, od takih pa servisi živijo... :wall:

#16 exide

exide

Govorec

• Members
  • 2.974 objav
  • Kraj:Radovljica

Objavljeno 28 julij 2009 - 14:59

Cena za olje me sploh ne preseneča, če gre za novejšega Audija. Ponavadi uporabljajo Castrolovo olje, ne vem točno katero, ampak za 4l je cena skoraj 100€ :wall:

#17 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav

Objavljeno 28 julij 2009 - 15:09

Saj potrjujem, da sem bil v tem primeru res butec(če bi kdo tako napisal, tudi nebi bil jezen!) in sem šolo dovolj drago plačal!Upam, da bo še komu v opozorilo!
Pri meni se pa občasno iz meni nejasnega razloga zgodi, da tiščim v nekaj, za kar vem, da se ne utegne dobro končati.Bi rekel, da je to neke vrste lahkomiselnost, ki pa bi me v mojih letih morala miniti.Konkreten servis pa mi je tudi sila pri roki(nedaleč iz službe).Zakaj pa sem recimo rekel, da mi lahko metlice menjajo, pa nimam pojma!Jasno, da znam to sam narediti, pa tudi metlice kupiti v trgovini!
Samo za to elementarno neumnost je kazen cca 40€ in vsakemu bi znal svetovati, da naj tega ne počne!
Pa še en šok:navigacijski DVD Evrope in to celo 1 leto star stane cca 350€!!!Moram reči, da tako nor še pa jaz nisem!

#18 borutvel

borutvel

RN Legenda

• Members
  • 13.215 objav
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 28 julij 2009 - 22:20

No zgolj v vednost, da servisi niso tako precenjeni pri (khm) novem dizel avtomobilu. Jaz sem za svoj prvi servis na uradnem servisu plačal 147€ in drugega 180€.
Zamenjana količina olja je 5.5 l BTW.
Je pa res, da še nisem menjal brisalcev. Če kdo najde cenejšo varianto kot je na uradnem servisu (125€ komad) se priporočam, jaz jih namreč še nisem zasedil.
Aja, avto Ford S-max.

Protiprašna filtra - lokalni mehanik ali sam

Si predstavljaš, kje se nahaja moj protiprašni filter? Raj prepustim servisu to zadevo, je potrebno pol avta razkopat.

BTW: @mirko53: Saj vem, da veš. Žig dobiš že zgolj ob rednem servisu (olje, filtri), ostalo pa ...

#19 W.I.P.

W.I.P.

Gospod s kravato

• Members
  • 1.335 objav

Objavljeno 28 julij 2009 - 22:35

Ampak na tem je kar nekaj resnice veš.. Bolj gre za to, da za marsikateri japonski avto pač ne boš imel ogromne izbire pri rezervnih delih, boš pač kupil original, ker drugega ni. Če imaš VW, kakšnega italijana ali kaj podobnega.... no, tisti, ki smo ga imeli, pač vemo kako gre. Že pri rezervnem delu prideš poceni skozi (ne govorim o uradnem servisu - ta je vsak drag), kar pri japoncih žal ni tako, sem pred kratkim izkusil, ko smo hoteli sodelavki poceni popravit mazdo, pa je samo z deli prišla na tak strošek, da je glava bolela... Jaz se nekoliko že tresem vnaprej, če bo kaj crnilo na Avensisu.. :wall: Ne zaradi serviserja, ampak zaradi delov..

Imamo Mazdo doma in jo tudi peljali pred enim letom na generalni servis ("ta velizga"), pri pooblaščenemu serviserju (iz določenih razlogov), tako da vem, koliko smo dali takrat, okrog 900€ za vse. Ni ravno malo in verjetno tudi ne najmanj pri Mazdinih, a spet, če primerjaš s tem, koliko je Mirko dal, je to nič, samo iz tega razloga sem napisal prejšnji prispevek.
In ja se strinjam, da je težko dobiti rezervne dele za japonska vozila, a mislim da v današnjem času ne izstopajo toliko več s konkurenčnimi evropskimi vozili, za katere tudi verjamem, da boš danes težko dobil neoriginalne rezervne dele. Po vrhu vsega, pa je zelo dobro znano, koliko so zanesljivi japonski avtomobili in koliko v zadnjem času nemški, tako da, brez veze dodatno komentirati.

Konec koncev pa ni to toliko pomembno, glede na to temo.

#20 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• Organizatorji tekmovanj
  • 5.065 objav
  • Kraj:اشعر بالسعادة لانني كنت هناك...

Objavljeno 28 julij 2009 - 22:43

Si predstavljaš, kje se nahaja moj protiprašni filter? Raj prepustim servisu to zadevo, je potrebno pol avta razkopat.

Ja, zato pa pravim, da je bolje to uredit pri lokalnem mehaniku (če sam ne znaš), kot pa pri pooblaščenem serviserju, ker ti popolnoma nič ne pomeni v servisni knjižici; samo 118€ manj v tvoji denarnici.

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov