Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Cena Avto Servisa

Odgovorov v temi: 30

#21 MIHAc27

MIHAc27

Gospod s kravato

• Members
  • 1.083 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Ne rabiš vedet

Objavljeno 31 julij 2009 - 08:18

Glede na to, da si veliko v LJ, ti lahko priporočim mojega.. :wall:

Mene ta številka v bistvu ni tako hudo šokirala. Res ne. Sem slišal že veliko hujše. Na BMWju so znancu, kot postavko na računu, pri rednem servisu računali menjavo olja starih 100.000SIT.. Štos je, da je s seboj prinesel svoje olje in je bil račun striktno samo za storitev.

To me spominja na Prince from Bel air ko gre Will tankat na nekem zahojenem postajališču in ga pride tank 300$. 20$ za bencin pa 280$ za klic v Nemčijo da zvejo ker bencin tankat :rant:

#22 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• Organizatorji tekmovanj
  • 5.065 objav
  • Kraj:اشعر بالسعادة لانني كنت هناك...

Objavljeno 31 julij 2009 - 09:20

Zanimive pozicije:
-samo olje 274€!

Da, ne bo kakšnih nesporazumov. Moj kolega je danes peljal avto Audi A4 2001 na menjavo olja in to z njihovim oljem (pooblaščen servis za VW, Audi); cena 140€ - jaz ne vem kje si ti našel SAMO za olje 274€???

#23 GodFather

GodFather

Govorec

• Members
  • 2.564 objav
  • Kraj:Šmartno ob Paki

Objavljeno 05 avgust 2009 - 06:13

Ne vem kaj naj rečem. Mirko na tvojem mestu bi zavrnil račun, prosil naj naredijo predračun in letel s tem predračunom direkt na Porshe Slovenija.

Zadnji čas je, da tem zasebnikom s koncesijo začnejo malo na rep skakat.

Pa naj potem upravičijo takšen račun... ali pa zgubijo koncesijo.

BTW: nisi povedal za katerega audija gre. Kakšen RS Biturbo model čisto možno da ma takšno ceno servisa.

#24 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav
  • Kraj:Evropa

Objavljeno 05 avgust 2009 - 09:00

Niti ni tako strašno važno za katerega Audia gre, saj se motorja, menjalnika in podvozja niti pritaknili niso!Za to ni bilo potrebe.
Tako visok račun je v prvi vrsti nastal iz najdražjega olja(predhodno me niso vprašali, katerega hočem), dragih filtrov in posamičnih delov(posebej on ventil za klimo, pa metlice) ipd.Menjava zavornih ploščic je bila še najbolj normalna postavka.Kot rečem:pripravljen sem bil nekje na 800€!
Pritožil se bom težko, ker so servis naredili točno na njihovem centralnem servisu na Verovškovi!
Je pa(kot sem že rekel) pozitivno, da ni bilo nič narobe potem, ko sem servis zapustil.Vsaj pacali niso!
Nasproti temu je bil servis na Cliu bistveno cenejši, vendar:
-V enem kotu se je odlepil vetrobran, a jim je uspelo zlomit šipo!
-Montirali so mi novi notranji blatnik, a pozabili privijačit in le sreči imam pripisati, da ga nisem zlomil!
-Nekaj so me mimogrede opozorili, da so prednje gume bolj slabe.Ko sem jih doma natančneje pogledal, sem ugotovil, da so na notranji strani obrabljene do pletenice in so bile že presneto nevarne(in to po cca 30000km).Pokazalo se je, da so bili končniki totalno na psu, geometrija pa povsem razštelana.Vsega tega fantje niso opazili oz. se jim ni dalo rihtat!Zaradi take malomarnosti bi se že skoraj moralo za kak mesec v zapor(kaj, če bi se mi kaj zgodilo in z veliko verjetnostjo bi do tega res prišlo?!).Je pa tudi servis 20000km prej bil opravljen pri njih!

#25 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• Organizatorji tekmovanj
  • 5.065 objav
  • Kraj:اشعر بالسعادة لانني كنت هناك...

Objavljeno 05 avgust 2009 - 12:16

Zaradi take malomarnosti bi se že skoraj moralo za kak mesec v zapor(kaj, če bi se mi kaj zgodilo in z veliko verjetnostjo bi do tega res prišlo?!).

Huda prometna nesreča. Voznik iz neznanega razloga zavil na nasproti vozeči pas. -mislim, da bi v časopisu pisalo nekaj takega.

In ja, taki bi morali plačati svojo malomarnost, preden pride do česa hujšega.
Se pravi; pelješ na en servis in potem daš avto pregledat na drug servis?!

#26 Selines

Selines

RN Legenda

• Members
  • 14.527 objav
  • Kraj:L J U B L J A N A

Objavljeno 12 avgust 2009 - 18:15

Malce sem nekaj preračunal.. Tole olje...

V primeru, da gre za kakšen "stroj" z 3.0 motorjem, ter dejstvom, da so ti vgradili notri top olje, kot si omenil (verjetno kakšen Longlife 3 ane), potem cena za olje spet ni tako prekleto visoka. Torej 3.0 motor sprejme kakšnih 10l olja verjetno, kajne. Do Longlife 3 olja, se po vezah pride za kakšnih 18€ po litru, uradni servis ti ga brez težav zaračuna okoli 30€..

V glavnem je postavka olja zame šokantna samo če gre za kakšno "ušivo" mašino z malo prostornino, kar pa pri tebi dvomim, da je tako..

Aja, pa v kakšnega 3.0 TDI Audija se pa tudi ne spodobi dajat neko el-cheapo olje ane.. :D

#27 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav

Objavljeno 12 avgust 2009 - 20:23

Mislim, da sem itak zapisal:notri so mi nalili okoli 8,5l Castrola po 30€/l.Jasno je sicer, da gre notri le polno sintetično olje, a tega se dobi tudi za pol cene, pa tudi Castrol je na vsaki črpalki za 25% cenejši, pa vemo, kakšne so pri teh zadevah njihove marže!
Ampak vsaj toliko kot to olje so zame vprašljive cene za en ventil ali filter za zrak v kabini.
Ozadje je pa povsem jasno:prodaja avtov prinaša zadnje čase seveda nizke marže, nekje pa si je treba priti noter.Tudi sam dobro vem, da se na "drobnarije" nabije gor tudi po 300% in naenkrat iz dela, ki proizvajalcu prinese le par 10€, nastane prava dragocenost.Saj ne velja zgolj pri avtih!
Če bi ne bilo nekih specifičnih okoliščin, bi vozil kak Citroen Berlingo ali kaj podobnega, pa bi denar ne metal takole skozi okno!

#28 Jago

Jago

Poročevalec

• Members
  • 565 objav
  • Kraj:L J U B L J A N A
  • Interesi:Računalništvo

Objavljeno 18 avgust 2009 - 08:45

edino kar ti lahko rečem za to ceno servisa je: AUDI....prestiž se tudi plača mastno na servisih (brez zamere), smo tudi mi imeli Audi A6, vem kako je to svinsko draga zadeva!....kar se pa tice kupovati starega avtomobila 3-5 let je pa čista polomija, zakaj bi reskiral neštete servise z starim avtom, če dam malo več in imam novega z 5 letno ali 3 letno garancijo in se vozim brez skrbi? ne razumem razmišljanja?

#29 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 18 avgust 2009 - 11:12

edino kar ti lahko rečem za to ceno servisa je: AUDI....prestiž se tudi plača mastno na servisih (brez zamere), smo tudi mi imeli Audi A6, vem kako je to svinsko draga zadeva!....kar se pa tice kupovati starega avtomobila 3-5 let je pa čista polomija, zakaj bi reskiral neštete servise z starim avtom, če dam malo več in imam novega z 5 letno ali 3 letno garancijo in se vozim brez skrbi? ne razumem razmišljanja?

Garancija velja, če je avto servisiran pri pooblaščenih servisih, ki pa niso tako poceni in morajo biti zabeleženi v servisno knjižico. Medtem, ko rabljeno vozilo lahko servisiraš kjer hočeš, če ni več v garanciji (pri prijatelju/poznancu, če treba) za manj denarja in je posledično vzdrževanje nekaj ceneje. Je pa tombola kupovati rabljen avto, ker hitro lahko naletiš na "gnilo jajce" kljub temu, da se sveti.
To moje razmišljanje me je pripeljalo do nakupa KIA Ceed SW 1.4 80KW (bencinar), ki ima 5 let garancije na motor (ali do 150.000km), 7 let na vse ostalo in 10 let na karoserijo, če je seveda redno servisiran pri pooblaščenem serviserju. Napovedana cena za prvi servis pa je 100€ za bencinarja in 200€ za dizelaša.
(VIR: Slovenski DAEWOO/KIA forum)
Po servisni knjižici pa bo menjano:
- motorno olje
- oljni filter
- filter goriva
- filter zraka klimatske naprave
- kontrola in popravilo/zamenjava (po potrebi) vsega ostalega

Zaključek. Vsak si naj kupi, kar je zanj najbolj smiselno in si lahko privošči. :D

#30 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav

Objavljeno 18 avgust 2009 - 13:43

Kar se tiče rabljenih in novih avtomobilov:
Če vzamemo en avto višjega srednjega razreda(npr. Audi6, BMW 5, Alfa 166 itd.), je živa katastrofa kolikšen je padec vrednosti že po enem, da ne govorimo po dveh letih!Dobro opremljen A6 pride na blizu 50000€, če ga bom vozil 2 leti in z njim naredil letno po 30000km, ga bom po tem času lahko prodal le še za največ 28000€, torej bom izgubil 22000€, ali na vsakih 100 prevoženih kilometrov kakih 35-38€.To le za amortizacijo, brez goriva, zavarovanj, servisov in ostalih stroškov!!!Stroški goriva so sploh potem ena malenkost!
Jasno, da je treba na malce starejšem avtu potem pogosteje kaj popraviti, a človek ob takšnih izgubah vrednosti to vzame v zakup!Zato v tem razredu v sanjah nebi kupil čisto novega avta!
V nižjih razredih se potem razmerja izboljšujejo.V procentih avti ne izgubijo ravno toliko vrednosti, sploh pa seveda ne v absolutnem denarju!
Obstajajo določeni razlogi zakaj imam tudi avto višjega razreda, a nakup po zdravi pameti je v večini primerov kaka Kia Ceed, Renault Megane, Škoda Roomster, Honda Jazz ali kaj podobnega.Nabavna cena ni previsoka, voziš se še vedno dovolj udobno in moraš pazit, da ne prehitro, vzdrževanje ni tako drago itd.
Za servise sem plačeval že tudi več, a je bilo potrebno tudi kaj več konkretnega postoriti.Zato je bilo nekaj šoka, ki pa se je vmes že tudi malce polegel.Koncemkoncev tudi 5 papirnih vrečk za sesalnik stane kot četrt samega aparata, a ne?!V teh razmerjih sta tako 2 papirna filtra za manj kot 120€ že kar podarjena! :D

#31 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav

Objavljeno 30 avgust 2009 - 17:29

Drugi Audijev pooblaščeni servis mi je izdelal pregled, koliko bi pri njih stal povsem identični servis.Seveda so upoštevani isti originalni deli in normativi.Bilo bi cca 350€ manj!
Le kot zanimivosti:
-2 protiprašna filtra predstavljata en set, ki dejansko stane toliko kot so meni računali za en komad!Tu so me naplahtali za skoraj 60€!
-Isto olje je v drugem servisu 20% cenejše!In približno toliko so cenejši tudi vsi ostali deli.Pričakoval bi, da imajo pooblaščeni servisi tudi vsaj enake cene delov!
Se bom jutri ponovno oglasil pri njih!Sem bil že zadnjič, ker se je izkazalo, da so mi luči nastavili tako, da je avto ponoči bil nevozen, saj so kratke luči svetile v krošnje dreves.Takoj so mi popravili, a se niso niti potrudili kaj pojasniti, mojster pa mi je prijazno rekel "hvala" namesto "oprostite"!Verjetno zato, ker se jaz nisem zahvaljeval!

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov