Galerija
Ustvaril
Un4go10
, avg 13 2004 19:17
Odgovorov v temi: 1337
Objavljeno 24 junij 2006 - 16:59
RevenanT, dvomim da je sam zrisal.. pač dobu slike in skomponiral v podpis (če misliš na trolla). Podpis se pa tud men dopade...
Hehe, testiral sem Painter IX z mojim Wacomom (Graphire 3 A6)
Uporabljen le en brush.. 25min dela.. s tem da sem se pogovarjal po TSju zraven.
Hehe, testiral sem Painter IX z mojim Wacomom (Graphire 3 A6)
Uporabljen le en brush.. 25min dela.. s tem da sem se pogovarjal po TSju zraven.
Objavljeno 25 junij 2006 - 07:21
ArYeS, kok se ti kej dopade wacom? jst mam tut a6, stvarca je na trenutke fuuul uporabna, vsaj men. No... Druga stvar pa je čas... Aja k smo lih pri Wacomu, ljudje stremijo k zelooo velikim formatom, ala a4. Osebno mislim da je to malo neumno, razen če nisi arhitekt. Namreč, daleč preveliko površino imaš za premikanje peresa. Če že želiš obdelovati samo detail potem samo povečaš sliko ... Tako da samo nasvet za bodoče lastnike, bolje da preverite kolikšno površino zares rabite, ker je vse drugo razmetavanje z denarjem.
Objavljeno 25 junij 2006 - 10:18
RevenanT, meni pride zelo prav pri kakšnem texturiranju in zapravljanju časa, za 2D se moram malce bolj lotiti, gre pa mi na živce da nimam dovolj prostora na mizi in zato ne more vrteti wacom podlage, kar bi mi prišlo zelo prav, ker sem navajen obračati stalno list. Pomoje A4 je že preveč, A5 je pomoje še najboljša izbira. Splača se pa vzeti Intuos modele, ker imajo res ubijalske funkcije, sem ga stestiral enkrat pri prijatelju.
A6 je trenunto zame dovolj, edino zaradi česa bi si želel imeti A5 Intuos2 je, ker z A6 je težko ciljati tiste majhne gumbke na zaslonu (za povečavo brusha,...) Intuos pa ima to kar na touch-sensitive gumbih.
Prav tako sem se malce poigral še s painterjom in si naredil eno igrivo ozadje.
A6 je trenunto zame dovolj, edino zaradi česa bi si želel imeti A5 Intuos2 je, ker z A6 je težko ciljati tiste majhne gumbke na zaslonu (za povečavo brusha,...) Intuos pa ima to kar na touch-sensitive gumbih.
Prav tako sem se malce poigral še s painterjom in si naredil eno igrivo ozadje.
Objavljeno 25 junij 2006 - 11:42
ArYeS, respect!
Ja tut jst sm mel mal težave da sm se navadu "ne rotiranja" ploščka
Sicer je še vedno papir tisto, na katero se res da delat, pa to z užitkom. Meni vacom služi bolj tako, za popravljanje, medtem ko je papir še vedno tista prava stvar. Saj sam veš, da se monitorja ne da obračat...
Objavljeno 26 junij 2006 - 16:29
Najprej prilagam sliko, da vidiš kako sploh zgleda, da ne boš imel napačne predstave.

Delujejo v bistvu kot dlančniki, da, vendar seveda ne delaš po zaslonu. Ampak pri dlančnikih ti določaš le pozicijo "miške", WACOM Graphire bere dodatno še pritisk. Intuos pa še nagib in rotacijo. Pritisk je zelo pomemben, saj če pogledaš v photoshopu v brush tabelo imaš pod strokes lepo pokazano najmanjši pritisk in največi (taka linija, ki je navadno na sredini debelejša). V bistvu, ko ne rišeš lebdiš nad podlago (1cm), ko rišeš pa se dotakneš podlage. Nagib je uporaben pri kakih brushih, ki delujejo kot markerji, spreji... Rotacija pa prav tako pri ne-okroglih brushih. Prav tako kot svinčnik, tudi WACOM miška (obupna) ne potrebuje baterije in kablovja. Svinčnik ima na obeh straneh občutljive konice (zadnja je bolj uporabna za radirko), tako da za preklop na radirko samo obrnemo pisalo (kot pri navadnem svinčniku). :shock: Ima pa še dva gumba, škoda ker niso trije, ker bi bilo super enega imeti za desni klik, druga dva pa za brush size menjavanje.

Delujejo v bistvu kot dlančniki, da, vendar seveda ne delaš po zaslonu. Ampak pri dlančnikih ti določaš le pozicijo "miške", WACOM Graphire bere dodatno še pritisk. Intuos pa še nagib in rotacijo. Pritisk je zelo pomemben, saj če pogledaš v photoshopu v brush tabelo imaš pod strokes lepo pokazano najmanjši pritisk in največi (taka linija, ki je navadno na sredini debelejša). V bistvu, ko ne rišeš lebdiš nad podlago (1cm), ko rišeš pa se dotakneš podlage. Nagib je uporaben pri kakih brushih, ki delujejo kot markerji, spreji... Rotacija pa prav tako pri ne-okroglih brushih. Prav tako kot svinčnik, tudi WACOM miška (obupna) ne potrebuje baterije in kablovja. Svinčnik ima na obeh straneh občutljive konice (zadnja je bolj uporabna za radirko), tako da za preklop na radirko samo obrnemo pisalo (kot pri navadnem svinčniku). :shock: Ima pa še dva gumba, škoda ker niso trije, ker bi bilo super enega imeti za desni klik, druga dva pa za brush size menjavanje.
Objavljeno 26 junij 2006 - 18:59
St.Michael, a to si risal z Wacomom?
ArYeS, hvala za tole praktično razlago, ki mi je prišla prav. Namreč malce razmišljam o kakem Wacomu, vendar sem malce v dvomih, koliko bi mi pomagal, ker jaz večinoma uporabljam grafiko bolj za obdelovanje fotografij, torej kakšno senčenje, označevanje oz. zajemanje.....kako natančen dejansko si lahko s tem, mislim, je lahko slediti neki liniji obraza na fotografiji recimo?
pentium1 ti, ki so velikosti a6, niso tako dragi, mislim, da se jih že dobi, za tam okoli 15.000 sit, če se ne motim.
ArYeS, hvala za tole praktično razlago, ki mi je prišla prav. Namreč malce razmišljam o kakem Wacomu, vendar sem malce v dvomih, koliko bi mi pomagal, ker jaz večinoma uporabljam grafiko bolj za obdelovanje fotografij, torej kakšno senčenje, označevanje oz. zajemanje.....kako natančen dejansko si lahko s tem, mislim, je lahko slediti neki liniji obraza na fotografiji recimo?
pentium1 ti, ki so velikosti a6, niso tako dragi, mislim, da se jih že dobi, za tam okoli 15.000 sit, če se ne motim.
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov