Galerija
Ustvaril
Un4go10
, avg 13 2004 19:17
Odgovorov v temi: 1337
Objavljeno 26 junij 2006 - 19:13
Luzdi, kar se tiče senčenja in podobnih natančnosti, v tem primeru bi ti izjemno pomagal Wacom, celo pri maskah. Ne moreš ga primerjati z miško, ker tu si lahko celo "umetniško ustvarjalen". Da o hitrosti ne govorimo... Sicer pa če delaš v pripravi za tisk, ti pa lahko le rečem, ostani pri miški, saj tako ali tako večina uporabljaš tipkovnico za bljižnice (iz lastnih izkušen). Kot pa si napisal... Linije obraza, in koliko je mogoče sladiti: toliko kot imaš mirno roko...
Objavljeno 26 junij 2006 - 19:35
Ja ravno zaradi tega dodatka, da sem malce bolj kreativen lahko, bi ga rad preizkusil. Sicer sem z miško kar natančen, poleg tega, sem si končno omislil lasersko miško ter brez kabla, da me ne ovira, tako da natančnost ni dejanska ovira. Miška je pa vendarle še vedno miška...dobro bi bilo če bi ga preizkusil, da vidim, kako bi se mi obneslo.
Samo nekaj me še zanima, kakšna je dejanska občutljovst, mislim, hitrost pisala, glede na velikost table ter ekrana, torej ali naprimer centimeterski zamah z pisalom, na ekranu zadošča za 10 cm vidne površine na zaslonu? Upam da nisem zakompliciral..se da hitrost ter občutljivost verjetno regulirati, ker drugače ti je površina a6 hitro premajhna
Moderatorjem, se opravičujem za off topice
;-)
Samo nekaj me še zanima, kakšna je dejanska občutljovst, mislim, hitrost pisala, glede na velikost table ter ekrana, torej ali naprimer centimeterski zamah z pisalom, na ekranu zadošča za 10 cm vidne površine na zaslonu? Upam da nisem zakompliciral..se da hitrost ter občutljivost verjetno regulirati, ker drugače ti je površina a6 hitro premajhna
Moderatorjem, se opravičujem za off topice
Objavljeno 26 junij 2006 - 19:43
Glej, nekako je nastavljeno tako, da je recimo a5 površina na wacomu, površina celotnega zaslona. Se pravi če boš premaknil pero po diagonali a5, potem se kurzor premakne čez celo diagonalo zaslona. (upam da pišem razumljivo). Torej lahko se pomakneš z eno potezo čez celo sliko, potem, ko pa želiš pbdelovati detajle, sliko enostavno povečaš. Kot da bi delal z miško, le da je občutek svobodnejši...
Objavljeno 26 junij 2006 - 19:51
Luzdi, jap, za tako ceno se ti ga splača preizkusiti, potem pa boš videl, če potrebuješ več prostora. (tisti moislim da so od 50 do 70 tisoč, ne bom pa rekel zagotovo). Osebno pa ti zagotovim da ti ne bo žal. Ko ga dobiš, sporoči če boš zadovoljen, in pa seveda, priloži kakšno umetnino!
Objavljeno 26 junij 2006 - 19:57
Ja bom poročal
Tule naprimer bi mi že zelo prav prišel, saj sem se kar pošteno namučil v PS, ker sem zasenčil ogromno ograje katera je bila pred leopardom ter za njim, tukaj pa je skoraj ni več zaznati...verjetno bi s peresom malce lažje ustvarjal. Bom preizkusil, slej ko prej
Tule naprimer bi mi že zelo prav prišel, saj sem se kar pošteno namučil v PS, ker sem zasenčil ogromno ograje katera je bila pred leopardom ter za njim, tukaj pa je skoraj ni več zaznati...verjetno bi s peresom malce lažje ustvarjal. Bom preizkusil, slej ko prej
Objavljeno 26 junij 2006 - 20:09
Luzdi, lahko prosim pripneš še original? Tu verjamem da si imel ogromno dela že samo z dlakami, in ja, z malo vaje bi ti Wacom pomagal. (za hitre rešitve pa mogoče tudi nasvet, če ga ne poznaš, v nasprotnem primeru se oproščam da ga lansiram, orodje Color Burn ti dela čudeže!)
Objavljeno 26 junij 2006 - 20:12
RevenanT, Bom ti poslal še original, ko bom za svojim računalnikom.
Kar se pa tiče PSa
mislim, da ga že kar dobro poznam, vseeno hvala za nasvet ;-)
Tudi dlake in vse je ostalo nespremenjeno. Tu je šlo bolj za igranje z Layerji, barvami, maskami, kloniranjem, senčenjem,...
Je bil pa original zelo podoben tej sliki, le z drugo mrcino ter kompozicijo (so pa tudi pri tej sliki že malce spremenjene barve ter Levelsi) ;-)
Kar se pa tiče PSa
Tudi dlake in vse je ostalo nespremenjeno. Tu je šlo bolj za igranje z Layerji, barvami, maskami, kloniranjem, senčenjem,...
Je bil pa original zelo podoben tej sliki, le z drugo mrcino ter kompozicijo (so pa tudi pri tej sliki že malce spremenjene barve ter Levelsi) ;-)
Objavljeno 26 junij 2006 - 21:14
hehe, se oproščam, ne poznam te tako dobro
no ja, vidim da imaš stvar kar pod kontorlo, sem pa že na prejšnji sliko opazil korekturo rumene, in povečan kontrast, vendar ravno dovol da je odlično. Se mi dopade! Š e več takih (mogoče bom kdaj potreboval kako od tvojih slik, in se priporočam
, aja, btw, a ima gdo sliko kakega ptiča? kake price pevke, npr, slavček?)
Objavljeno 26 junij 2006 - 21:18
Nimaš se kaj oproščati ;-) Slike ptic pa žal nimam.
Če pa bi ti kakšna moja slika prišla prav, pa samo povej. Več si jih lahko ogledaš na www.luzdi.deviantart.com/gallery ;-)
Pa za nadaljno debato če kaj želiš, se raje priporočam preko ZSja, da ne bova še bolj zasmetila teme
Če pa bi ti kakšna moja slika prišla prav, pa samo povej. Več si jih lahko ogledaš na www.luzdi.deviantart.com/gallery ;-)
Pa za nadaljno debato če kaj želiš, se raje priporočam preko ZSja, da ne bova še bolj zasmetila teme
Objavljeno 26 junij 2006 - 22:05
Za vse, ki se odločate za nakup WACOMa:
Kupovati se splača kar od dobavitelja (Gregor d.o.o), vsi so mi tam priporočili in tudi sam nisem bil razočaran. Najbolje jih je glede cene kar poklicati ali pa jim poslati e-mail. Na žalost ne najdem več maila, kjer sem imel cene podane.
Graphire A6 je okoli 25000sit, intous A6 je okoli 35-40. A5 verzije pa so približno podovojene.
Kupovati se splača kar od dobavitelja (Gregor d.o.o), vsi so mi tam priporočili in tudi sam nisem bil razočaran. Najbolje jih je glede cene kar poklicati ali pa jim poslati e-mail. Na žalost ne najdem več maila, kjer sem imel cene podane.
Graphire A6 je okoli 25000sit, intous A6 je okoli 35-40. A5 verzije pa so približno podovojene.
Objavljeno 28 junij 2006 - 06:23
mart1, mislim da boš lažje povečal stvarco, vseeno pa v photoshopu to lahko narediš tako: Vzami orodje za označevanje, označi kar želiš pomanjšati, stisni Ctrl+t (free transform) in vleči robove kamor hočeš, samo da ti bo všeč. Aja, če želiš proporcionalne povečave/pomanjšave, potem poleg vlečenja robov tišči še Shift.
Objavljeno 30 junij 2006 - 00:11
tle je moj današnji izdelek, sicer že objavljen na 3delavnici, ampak za vas posebna verzija:
http://freeweb.siol....4explosion4.jpg
http://freeweb.siol....4explosion4.jpg
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov