Hladilnik Cpu-ja
Ustvaril
BriskiThaMan
, nov 28 2009 22:26
Odgovorov v temi: 117
Objavljeno 14 december 2009 - 22:32
Jaz bi vseeno obrnil hladilnik tako, da sesa zrak vodoravno iz frontalne strani ohišja...
Od spodaj gre (bo šla) navzgor toplota od čipa(X58) + tako kot je že Fitipaldi rekel, tudi od grafične. Še posebej ko bo ta polno obremenjena...
Čeprav... vprašanje je tudi koliko ima svoje (pozitivne) vloge tisti ventilator, ki je na pleksi stranici...
Od spodaj gre (bo šla) navzgor toplota od čipa(X58) + tako kot je že Fitipaldi rekel, tudi od grafične. Še posebej ko bo ta polno obremenjena...
Čeprav... vprašanje je tudi koliko ima svoje (pozitivne) vloge tisti ventilator, ki je na pleksi stranici...
Objavljeno 07 februar 2010 - 19:52
Zdravo!
Imam vprašanje, zanima me, če se da še vedno dobiti hladilnik za podnožje procesorja PGA370, za Intel Celeron, 1,3 GHz.
Zanima me zato, ker sem malo testiral in zdaj mi vrti cel čas nad 6000 vrtljaji in ropota, kot da bi imel helikopter v hiši. Zadeva me zelo moti, pioleg tega pa sem danes po nesreči odtrgal 3 tiste, am, lopatice na ventilatorju, tako je še slabše, zato me res zanima, če se to da še kje kupiti, ker nujno potrebujem in PC se mi po nekaj minutah hrupa pregreje.
Hvala za odgovore.
Lp, David
Edit: ponožje je PGA370, ne LGA370.
Imam vprašanje, zanima me, če se da še vedno dobiti hladilnik za podnožje procesorja PGA370, za Intel Celeron, 1,3 GHz.
Zanima me zato, ker sem malo testiral in zdaj mi vrti cel čas nad 6000 vrtljaji in ropota, kot da bi imel helikopter v hiši. Zadeva me zelo moti, pioleg tega pa sem danes po nesreči odtrgal 3 tiste, am, lopatice na ventilatorju, tako je še slabše, zato me res zanima, če se to da še kje kupiti, ker nujno potrebujem in PC se mi po nekaj minutah hrupa pregreje.
Hvala za odgovore.
Lp, David
Edit: ponožje je PGA370, ne LGA370.
Objavljeno 07 februar 2010 - 20:10
Kako vgrajen? A lahko prilepiš sliko? Drugače pa je pravi naslov zate http://www.cool-pc.org/
Objavljeno 08 februar 2010 - 10:10
LP
trenutno kupujem računalik z i5 procesorjem KLIK (proceosr)
Ker bi ga kasneje rad malo navil me zanima kateri haldilnik bi bil dober za to.
Procesorja ne mislim navti do konca na 4 ghz ali več ampak na približno 3.2 do 3.5 ghz.
Je ta hladilnik dober? KLIk
Hvala. Prosim predlagajte če je kaj bolšega amak naj bo pod 40 oz 30 evrov
trenutno kupujem računalik z i5 procesorjem KLIK (proceosr)
Ker bi ga kasneje rad malo navil me zanima kateri haldilnik bi bil dober za to.
Procesorja ne mislim navti do konca na 4 ghz ali več ampak na približno 3.2 do 3.5 ghz.
Je ta hladilnik dober? KLIk
Hvala. Prosim predlagajte če je kaj bolšega amak naj bo pod 40 oz 30 evrov
Objavljeno 24 februar 2010 - 18:20
Zanima me, kaj bi priporočili za hlajenje računalnika (procesor).
Intel Quad Q6600
Asus p5kc
6GB ram
Gledal sem sledeče izdelke:
Arctic Cooling Freezer 7 Pro PWM Rev.2
Cooler Master GeminII
Scythe Katana 3
Intel Quad Q6600
Asus p5kc
6GB ram
Gledal sem sledeče izdelke:
Arctic Cooling Freezer 7 Pro PWM Rev.2
Cooler Master GeminII
Scythe Katana 3
Objavljeno 25 februar 2010 - 17:37
Extr3m3, če si omejen finančno raje kupi kakega rabljenega in seveda boljšega. 
Recimo ocene in testi: http://en.expreview.....html#more-5973
Jih je pa že nekaj novih in dobrih na trgu, a dragih tudi.
Recimo ocene in testi: http://en.expreview.....html#more-5973
Jih je pa že nekaj novih in dobrih na trgu, a dragih tudi.
Objavljeno 25 februar 2010 - 18:14
Hm.. morda sem napačno zastavil vprašanje.
Ker je postal hladilnik, katerega sem dobil ob nakupu računalnika (procesorja) postal (pre)glasen, se odločam za nakup novega. Ker računalnika ne navijam, ter ga v prihodnosti tudi nimam namena, iščem hladilnik, ki bo tih in zmogljiv.
Sicer pa.. kaj konkretno priporočate? Cena naj bo DO ~50€.
Hvala!
Ker je postal hladilnik, katerega sem dobil ob nakupu računalnika (procesorja) postal (pre)glasen, se odločam za nakup novega. Ker računalnika ne navijam, ter ga v prihodnosti tudi nimam namena, iščem hladilnik, ki bo tih in zmogljiv.
Sicer pa.. kaj konkretno priporočate? Cena naj bo DO ~50€.
Hvala!
Objavljeno 27 marec 2010 - 07:29
Ker so vodna hlajenja draga, in jaz nimam toliko denarja bi vprašal kateri od teh procesorskih hladilnikov bi bil najboljši. Eni že imajo ventilatorje, za druge bi pa potem še dokupil. Zanima me tudi če bi potem s katerim lahko navil Core 2 Quad Q6600 do kakšnih 3,2 GHz, seveda še z 5 hladilniki v ohišju za odvajanje zraka.
Cooler Master V8
Asus Triton 88
Asus Triton 81
Prolimatech Megahalem
Mene osebno še najbolj zanima Cooler Master V8, nisem pa seveda ekspert pri hladilnikih.
Cooler Master V8
Asus Triton 88
Asus Triton 81
Prolimatech Megahalem
Mene osebno še najbolj zanima Cooler Master V8, nisem pa seveda ekspert pri hladilnikih.
Objavljeno 27 marec 2010 - 10:14
Ja Prolimatech Megahalem bo opravil svojo nalogo z odliko. Na Dinokompu sem zasledil akcijo tako, da dobiš hladilnik in kvaliteten ventilator za skupno 57€.
Akcija: http://www.dinokomp....x.php/cPath/653
Torej jaz sem z drugo različico tega hladilnika (Megashadow - črna barva) in z Xigmatek XLF-F1253 LED ventilatorjem stabilno poganjal i7 920 na frekvenci 4200MHz (1.325V) brez težav s temperaturo.
Akcija: http://www.dinokomp....x.php/cPath/653
Torej jaz sem z drugo različico tega hladilnika (Megashadow - črna barva) in z Xigmatek XLF-F1253 LED ventilatorjem stabilno poganjal i7 920 na frekvenci 4200MHz (1.325V) brez težav s temperaturo.
Objavljeno 29 april 2010 - 11:22
Že nekaj časa nazaj sem spraševal po nakupu hladilnika za procesor, vendar željenega nikjer ni na zalogi, zato moram iskati novo, oziroma nekje drugje.
Zanima me, kaj bi priporočali kot drugo možnost za hladilnik?
morda kaj od tega?
Hladilnik akasa Freedom Tower AK-CC017
Hladilnik akasa NERO AK-967
Hvala!
Zanima me, kaj bi priporočali kot drugo možnost za hladilnik?
morda kaj od tega?
Hladilnik akasa Freedom Tower AK-CC017
Hladilnik akasa NERO AK-967
Hvala!
Objavljeno 29 april 2010 - 11:45
To dvoje ni videti slabo. Si poiskal kak test na internetu?
Drugač je pa dokaj poceni in tih ter učinkovit tudi Arctic Cooling Freezer Xtreme ver.2 Samo ne vem, če ga imajo kje na zalogi.
Drugač je pa dokaj poceni in tih ter učinkovit tudi Arctic Cooling Freezer Xtreme ver.2 Samo ne vem, če ga imajo kje na zalogi.
Dodaj odgovor
0 član(ov) bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov