Hladilnik Cpu-ja
Objavljeno 16 november 2010 - 07:41
Objavljeno 16 november 2010 - 13:34
Ohišje pa je: NZXT LEXA S, z vsemi ventilatorji notri 5
Hvala za odgovore !!!
Lp. Anže
Objavljeno 16 november 2010 - 13:52
Ne uporabljam točno tega, vendar njegovega slabšega bratca, ker ne mislim navijat, ki je kljub temu zelo dober (povprečna temperature 29 stopinj)
Objavljeno 16 november 2010 - 19:46
Kar se termalne paste tiče, vzameš dol hladilnik, obrišeš termalno pasto z hladilnika in CPUja z 96% etanolom na sredino CPUja naneseš termalno pasto, v velikosti zrna riža. Počasi in enakomerno stisneš hladilnik nazaj. Ko si hladilnik enkrat stisnil na termalno pasto ga NE odmikaj saj če se nardi mehurček zaradi zraka nebo pasta ničemu služila. Poglej kak video na youtubu.
nooby13, ta hladilnik je na*eg!
Anže, Noctua NH-D14. Najbolši na tržišču. Evo test in podrobne informacije v SLO;
KLIK
Objavljeno 16 november 2010 - 20:07
No sej danes sem kupil termalno pasto, tako da jutri, ko bom imel malo več časa se bom spravil na to in bom posredoval rezultate.icurk, hja vsaj en ventilator za "izpuh" nebi škodil še bolše dva. Kakšno je stanje pod ventilatorem CPUja?
Kar se termalne paste tiče, vzameš dol hladilnik, obrišeš termalno pasto z hladilnika in CPUja z 96% etanolom na sredino CPUja naneseš termalno pasto, v velikosti zrna riža. Počasi in enakomerno stisneš hladilnik nazaj. Ko si hladilnik enkrat stisnil na termalno pasto ga NE odmikaj saj če se nardi mehurček zaradi zraka nebo pasta ničemu služila. Poglej kak video na youtubu.
Objavljeno 17 november 2010 - 16:34
Prej:

Potem:
Objavljeno 17 november 2010 - 19:11
Venilatorje lahko menjavaš po želji.fitipaldi hvala za odgovor sem malo pogledal in je res osupljiv hladilnik. zanima pa me ali bi se dalo gor dati kakšne druge ventilatorje kajti rjava barva mi ni ravno pri srcu pa še grdo zgleda.
HVALA za ODGOVOR
Lp. Anže
Objavljeno 17 november 2010 - 19:51
Si prepričan da nisi dal preveč termalne paste in da je hladilnik je pravilno priterjen, namreč imaš večjo razliko med jedri kot prej, moralo pa bi biti obratno, kar kaže na omenjeni težavi. Tudi temperature so 10-15°C previsoke za stock hladilnik.
Nebom trdil da je nisem dal preveč, ker sem to prvič delal. Hladilnik pa je po mojem pravilno pritrjen, ker sem naredil natanko tako, kot sem videl na enem od posnetkov na netu in je vse lepo šlo ter je lepo priterjen. Lahko pa poskusim še enkrat in bomo videli če bodo kakšne razlike.
Objavljeno 18 november 2010 - 14:17
Pravkar sem popolnoma očistil ohišje, hladilnik na procesorju, ter zamenjal termalno pasto. Sicer sem pridobil kakšno temperaturo pri normalnem delovanju računalnika, ko ga pa obremenim, pa so temperature enake oz celo kakšno stopinjo več. Torej mislim, da si bom kar izbral novi hladilnik ter ga namestil, ter dodal še kakšen ventilator na ohišje.
Prej:
Potem:
Torej zdaj že po tretji zamenjavi termalne paste (drugič sem dal očitno premalo paste
najnovejši rezultati:
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov