Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Hladilnik Cpu-ja

Odgovorov v temi: 117

#41 Extr3m3

Extr3m3

Iznajdljivec

• Members
  • 808 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Raveland ;)
  • Interesi:Webdesing, 3D, Photoshop stuff...

Objavljeno 29 april 2010 - 11:51

To je to?

@mimovrste

#42 Veget

Veget

RN forum freak

• Members
  • 9.718 objav
  • Kraj:Nekaj ovinkov iz Nove Gorice

Objavljeno 29 april 2010 - 12:48

Da :)

#43 benji79

benji79

Raziskovalec

• Members
  • 34 objav

Objavljeno 30 avgust 2010 - 19:06

Jaz imam tega in je vreden svojega denarja:
Demise PC

Objavljena slika

#44 icurk

icurk

Igračar

• Members
  • 103 objav
  • Kraj:Črnomelj

Objavljeno 15 november 2010 - 15:44

Zdravo,

jaz sem pravkar testiral svoj procesor, da vidim približno do kakšne temperature se segreje pri polni obremenitvi. Sedaj me pa zanima, glede na dosežene temperature, če bi bilo dobro da zamenjam originalni hladilnik na procesorju s kakšnim boljšim?

Objavljena slika

#45 Klemen

Klemen

Raziskovalec

• Members
  • 58 objav

Objavljeno 15 november 2010 - 15:52

Ni ravno nujno je pa priporočljivo.....jaz bi prej zamenjal še termalno pasto in mogoče bi se že le s tem za nekaj stopinj izboljšalo

#46 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav
  • Spol:Nedoločen

Objavljeno 15 november 2010 - 19:37

icurk kdaj si nazadnje kišto odprl? :) Kaj ti naj svetujemo če nevemo kaj dogaja? Opiši situacijo bol podrobno. Lahko da je prah kriv, mogoče je premalo oz. neravilen pretok zraka v ohišju, lahko da se termalna pasta "obrabila", itd..

#47 icurk

icurk

Igračar

• Members
  • 103 objav

Objavljeno 16 november 2010 - 07:41

Kišto sem včeraj odprl, da preverim koliko je praha in ga je zelo malo (kakšne 3 mesece nazaj sem ga spihal kompletno). Tako da mislim da prah ni odgovoren za tako visoke temperature, mogoče bi kako stopinjo dobil to je pa to. V mojem ohišju nimam dodatnih ventilatorjev, imam samo tega ki ga lahko vidite na sprednji strani. Termalne paste nisem nikoli na novo dajal, računalnik je pa star slabo leto in pol. Sicer jo imam namen zamenjat, sam moram še mal pogledat kako se to nardi da nebom česa pokvaril :)

#48 Anže

Anže

Raziskovalec

• Members
  • 62 objav

Objavljeno 16 november 2010 - 13:34

Zanima me kakšen ventilator bi bil najbolši za CPU: i7 2,66 920. Rad bi ga navil do nvm, 3.2 nekaj takega mogoče kaj več pa me zanima kakšen ventilator za proc. bi biu najbolši, cena je vseena ( zelo pa bi bil vesel če bi bil modre ali bele barve).
Ohišje pa je: NZXT LEXA S, z vsemi ventilatorji notri 5
Hvala za odgovore !!!

Lp. Anže

#49 nooby13

nooby13

Raziskovalec

• Members
  • 58 objav

Objavljeno 16 november 2010 - 13:52

Če hočeš res dobro stvar: http://www.expansys....-cooler-190134/
Ne uporabljam točno tega, vendar njegovega slabšega bratca, ker ne mislim navijat, ki je kljub temu zelo dober (povprečna temperature 29 stopinj)

#50 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav

Objavljeno 16 november 2010 - 19:46

icurk, hja vsaj en ventilator za "izpuh" nebi škodil še bolše dva. Kakšno je stanje pod ventilatorem CPUja?
Kar se termalne paste tiče, vzameš dol hladilnik, obrišeš termalno pasto z hladilnika in CPUja z 96% etanolom na sredino CPUja naneseš termalno pasto, v velikosti zrna riža. Počasi in enakomerno stisneš hladilnik nazaj. Ko si hladilnik enkrat stisnil na termalno pasto ga NE odmikaj saj če se nardi mehurček zaradi zraka nebo pasta ničemu služila. Poglej kak video na youtubu.

nooby13, ta hladilnik je na*eg! :) Velik je da ga komaj spraviš v ohišje če ga sploh, drag je in performance je za midrange.
Anže, Noctua NH-D14. Najbolši na tržišču. Evo test in podrobne informacije v SLO;
KLIK

#51 icurk

icurk

Igračar

• Members
  • 103 objav

Objavljeno 16 november 2010 - 20:07

icurk, hja vsaj en ventilator za "izpuh" nebi škodil še bolše dva. Kakšno je stanje pod ventilatorem CPUja?
Kar se termalne paste tiče, vzameš dol hladilnik, obrišeš termalno pasto z hladilnika in CPUja z 96% etanolom na sredino CPUja naneseš termalno pasto, v velikosti zrna riža. Počasi in enakomerno stisneš hladilnik nazaj. Ko si hladilnik enkrat stisnil na termalno pasto ga NE odmikaj saj če se nardi mehurček zaradi zraka nebo pasta ničemu služila. Poglej kak video na youtubu.

No sej danes sem kupil termalno pasto, tako da jutri, ko bom imel malo več časa se bom spravil na to in bom posredoval rezultate.

#52 icurk

icurk

Igračar

• Members
  • 103 objav

Objavljeno 17 november 2010 - 16:34

Pravkar sem popolnoma očistil ohišje, hladilnik na procesorju, ter zamenjal termalno pasto. Sicer sem pridobil kakšno temperaturo pri normalnem delovanju računalnika, ko ga pa obremenim, pa so temperature enake oz celo kakšno stopinjo več. Torej mislim, da si bom kar izbral novi hladilnik ter ga namestil, ter dodal še kakšen ventilator na ohišje.

Prej:
Objavljena slika

Potem:
Objavljena slika

#53 Anže

Anže

Raziskovalec

• Members
  • 62 objav

Objavljeno 17 november 2010 - 19:04

fitipaldi hvala za odgovor sem malo pogledal in je res osupljiv hladilnik. zanima pa me ali bi se dalo gor dati kakšne druge ventilatorje kajti rjava barva mi ni ravno pri srcu pa še grdo zgleda.

HVALA za ODGOVOR
Lp. Anže

#54 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav

Objavljeno 17 november 2010 - 19:11

Si prepričan da nisi dal preveč termalne paste in da je hladilnik je pravilno priterjen, namreč imaš večjo razliko med jedri kot prej, moralo pa bi biti obratno, kar kaže na omenjeni težavi. Tudi temperature so 10-15°C previsoke za stock hladilnik.

fitipaldi hvala za odgovor sem malo pogledal in je res osupljiv hladilnik. zanima pa me ali bi se dalo gor dati kakšne druge ventilatorje kajti rjava barva mi ni ravno pri srcu pa še grdo zgleda.

HVALA za ODGOVOR
Lp. Anže

Venilatorje lahko menjavaš po želji. :) Priporočeni so 12cm. Pred nakupom se prepričaj če boš lahko zaprl stranico s tem hladilnikom.

#55 icurk

icurk

Igračar

• Members
  • 103 objav

Objavljeno 17 november 2010 - 19:51

Si prepričan da nisi dal preveč termalne paste in da je hladilnik je pravilno priterjen, namreč imaš večjo razliko med jedri kot prej, moralo pa bi biti obratno, kar kaže na omenjeni težavi. Tudi temperature so 10-15°C previsoke za stock hladilnik.

Nebom trdil da je nisem dal preveč, ker sem to prvič delal. Hladilnik pa je po mojem pravilno pritrjen, ker sem naredil natanko tako, kot sem videl na enem od posnetkov na netu in je vse lepo šlo ter je lepo priterjen. Lahko pa poskusim še enkrat in bomo videli če bodo kakšne razlike.

#56 Klemen

Klemen

Raziskovalec

• Members
  • 58 objav

Objavljeno 17 november 2010 - 20:42

Glede nanašanja termale paste si lahko pogledaš tale posenetek klik.

#57 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav

Objavljeno 17 november 2010 - 20:47

icurk vaja dela mojstra. :)

#58 icurk

icurk

Igračar

• Members
  • 103 objav

Objavljeno 17 november 2010 - 22:29

Glede nanašanja termale paste si lahko pogledaš tale posenetek klik.

Saj prav tega sem si že ogledal, ampak sem ob ponovnem ogledu videl, da sem res mogoče majčken preveč paste dal gor. Tako da jutri ponovim vajo :)

#59 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav

Objavljeno 18 november 2010 - 00:00

V bistvu ni potrebno da termalna pasta prekrije celoten CPU. :) Z posnetka prvi poskus bi skoraj zadostoval.

#60 icurk

icurk

Igračar

• Members
  • 103 objav

Objavljeno 18 november 2010 - 14:17

Pravkar sem popolnoma očistil ohišje, hladilnik na procesorju, ter zamenjal termalno pasto. Sicer sem pridobil kakšno temperaturo pri normalnem delovanju računalnika, ko ga pa obremenim, pa so temperature enake oz celo kakšno stopinjo več. Torej mislim, da si bom kar izbral novi hladilnik ter ga namestil, ter dodal še kakšen ventilator na ohišje.

Prej:
Objavljena slika

Potem:
Objavljena slika

Torej zdaj že po tretji zamenjavi termalne paste (drugič sem dal očitno premalo paste :)), mislim da sem dal kar pravilno količino le te. Ampak rezultati so še vedno dokaj podobni, le manj razlik je med temperaturami jeder. Sedaj že močno dvomim da sta za "prevelike" temperature kriva prah in termalna pasta ter je res čas da začnem počasi razmišljat o nakupu novega hladilnika.

najnovejši rezultati:
Objavljena slika

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov