Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Hladilnik Cpu-ja

Odgovorov v temi: 117

#81 icurk

icurk

Igračar

• Members
  • 103 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Črnomelj

Objavljeno 23 november 2010 - 21:23

Aha, no potem pa super :)

Ja nič, potem grem pa še malo o navijanju prebrat, pa da vidimo kako bo šlo ;)

#82 Anže

Anže

Raziskovalec

• Members
  • 62 objav

Objavljeno 05 januar 2011 - 18:45

Nekaj časa nazaj sem se zanimal kateri hladilnik za proc. bi dal v svoj rač. in odločil sem se za NOCTUA NH-D14 po vseh pregledih testov se najbolje odnese prav ta hladilnik... zanima pa me ali bi se dalo lahko gor enako zmogljive in enako tihe vent. samo z drugo barvo ali pa če bi vent pobarval kaj mi predlagate???
Pa še nekaj ali je termalna pasta, ki jo dobim zraven vredu ali bi mi priporočali katero drugo kije bolša ???

#83 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav
  • Spol:Nedoločen

Objavljeno 05 januar 2011 - 19:53

Vente lahko menjavaš po želji. Vredu termalno pasto dobiš zraven.

#84 Anže

Anže

Raziskovalec

• Members
  • 62 objav

Objavljeno 05 januar 2011 - 20:34

Jaz vem da jih lahko ampak če mogoče veš kje bi se dalo dobiti tako dobre za nizko ceno???? kajti nikjer ne vidim takih oblik kot je prvi in pa če bi jih kupoval posebej sta ta dva vent. vredna 45 evrov

#85 silvo20

silvo20

Raziskovalec

• Members
  • 96 objav

Objavljeno 25 februar 2011 - 11:10

Če koga zanima res dober hladilnik, je tale najbolši za vaš denar, pasta je že zraven http://www.dinokomp....roducts_id/3233

in še iz prakse, procesor ni bil nič navit

Objavljena slika

ob mirovanju pa imam 20c

#86 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav

Objavljeno 25 februar 2011 - 12:04

Tale je že zelo dolgo najbolši na tržišču. ;)

Nebi škodlo če bi še temp. jeder pokazal. SB leti res hladno. Navito nimaš nič?

#87 silvo20

silvo20

Raziskovalec

• Members
  • 96 objav

Objavljeno 25 februar 2011 - 12:40

Nič navito, ker mi plošča tega ne omogoča, sem se malo zaribal in sedaj iščem program za navijanje iz WIN. Kdo pozna kaj pametnega?

Objavljena slika

#88 Issak

Issak

Govorec

• Members
  • 2.827 objav
  • Kraj:Zgornji Kašelj
  • Interesi:marsikaj.

Objavljeno 16 maj 2011 - 08:37

Kdo ve, če se pri nas kje dobi Zalman CNPS11X?
Ali pa iz tujine, da dostavljajo v slovenijo, na amazon.de nisem nič našel, kar bi bilo Sloveniji prijaznom, pa da bi bila cena še vedno sprejemljiva.

Edit: sem že našel pri mlacomu.

#89 maxthegamer

maxthegamer

Vajenec

• Members
  • 331 objav
  • Kraj:pred računalnikom
  • Interesi:računalništvo

Objavljeno 27 maj 2011 - 19:08

Zanima me ali bi bi naslednji hladilnik bistveno spremenil temperaturo, sedaj imam stock hladilnik, ki sem ga dobil polek procesorja, pasta je bial gor, vendar ne povsod, bila je nanešena v razmakih kot trakci, temperature sedaj, itunes, igrca minimirana, firefox 4 zavihki= 40 41 45 44, kot ste rekli, 5 stopinj naj nebi bilo priporočljivo, zato mislim da bibilo dobro nabaviti novega in namazti po celotni površni, ko sem malo testiraj, priklopiil en vent in ga z položil na že nameščen hladilnik da je pihal noter se je temperatura zmanjšala na kar 28 stopinj, torej ne verjamem da je ta stock napajalnik tako dober^^, moram pa še namestiti en 120 vent ker sedaj en 120 vent zavzema samo eno polovico matične, druga polovica pa še je topla.

#90 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav

Objavljeno 27 maj 2011 - 21:16

Temperature v brezdelju sploh niso važne. Poženi kak IntelBurnTest ali prime95 in potem poročaj.

#91 _nomis_

_nomis_

Mojster

• Members
  • 1.575 objav

Objavljeno 11 junij 2011 - 16:53

Mene pa zanima ali gre CNPS10X Performa na GIGABYTE GA890GPA matično?

In pa me zanima kateri hladilniki so kompatibilni za to matično?

Na netu pa nisem nič konkretnega najdu. Edino za Scythe hladilnike.

#92 Issak

Issak

Govorec

• Members
  • 2.827 objav

Objavljeno 11 junij 2011 - 19:12

Zanima me, če so tole v redu temperature za tako frekvenco, ali so previsoke, in sem kako narobe namestil hladilnik mogoče?
Intel Burn Test je uspešno prišel do konca, temperature se niso zvišale.
Intel Core i7 2600K (HT vkljopljen), 103*43
Zalman CNPS11X Extreme

Objavljena slika

EDIT: Sem še malo pritisnil hladilnik in zategnil vijake, in so temperature manjše za dobrih 5 stopinj. :detective:

#93 lukag44

lukag44

nOObie

• Members
  • 12 objav

Objavljeno 14 junij 2011 - 19:00

Mene pa zanima kaj naj naredim z ventilatorjem na procesorju ker je preglasen. Ko računalnik obremenim na 20% je vse še vredu ko pa pride obremenitev nad 40% ter se ventilator začne vrteti nad 5000rmp(do 6500rpm) postane računalnik zelo glasen. Enostavno se ne da zravn živet.

Me zanima ali naj menjam samo ventilator na hladilniku ali cev hladilnik?

#94 Issak

Issak

Govorec

• Members
  • 2.827 objav

Objavljeno 14 junij 2011 - 23:22

Sicer še nisem slišal za ventilator z več kot ~2500 RPM, ampak dobro. 6500 obratov se mi sliši, da je glasno kot letalo.
Če so potrebe po nižjih temperaturah, menjaj hladilnik, če je v redu tako kot je, in če je zelo enostavno zamenjati samo ventilator, menjaj ventilator.

Kaj pa je za en hladilnik to? Mogoče turbina za avione? Daj pokaži kakšno sliko, prosim :detective:

#95 lukag44

lukag44

nOObie

• Members
  • 12 objav

Objavljeno 15 junij 2011 - 13:59

Hladilnik z ventilatorjem je kar originaln od AMD-ja.
Takole zgleda v računalniku.
Objavljena slika

Malo boljša slika
Objavljena slika
Ventilator ima 40mm premera kar je nekam malo za procesorje današnje generacije.

Danes ko sem šel po upravkih v mesto sem sproti zavil še v trgovino kjer sem kupil računalnik ter povprašal za kakšen boljši hladilnik. Pokazal mi je dva "radiatorja" pa sem cenejšega vzev ki je stal 40€. Svetoval mi je tudi, da naj vzamem boljšo pasto ker priložena ni prav dobre kakovosti a na koncu sem se spovnil, da imam še eno doma katero sem uporabljal pri "fršterkerju" in mi jo je nekaj ustalo.

Pri montaži pa kot ponavad sem si malo prste porezal ter skoraj narobej ventilator ubrnil. Takole pa zadeva zgleda ko sem po 1h le skupaj spravil.
Objavljena slika

Sem pa naredil kratek test, da sem preveril temperaturo pri obremenjenem računalniku
Objavljena slika
Zgleda kar vredu. V mirovanju pa doseže 27°C kar je perfektno za moje pojme.

#96 _nomis_

_nomis_

Mojster

• Members
  • 1.575 objav

Objavljeno 15 junij 2011 - 18:18

Kok pa tehta tale hladilnik. Zgleda kar ogromen. Si dobil tudi kakšno ploščico, oporo za matično ,da ti slučajno se kaj ne odlomi od teže?

#97 lukag44

lukag44

nOObie

• Members
  • 12 objav

Objavljeno 15 junij 2011 - 18:31

Na spletni strani od proizvajalca tega hladilnika so podatki tako da bom kar ta link dodal. Malo sem posrfal po internetu in ga ljudje kar hvalijo. Drugače je pa na zadnjo stran matične plošče pride en težek kos železa tako da hladilnik lepo stoji.
Če pa se plata odlom se pa ne bom čudil :detective:

#98 _nomis_

_nomis_

Mojster

• Members
  • 1.575 objav

Objavljeno 16 junij 2011 - 13:13

To bo čas pokazal. :)

Šeenkrat bom vprašal.

Ve kdo mogoč ker hladilnik paše na matično GA-890GPA pa da ne prekriva pomnilniških modulov. Sicer Mugen 2 paše vedndar prekriva pomniliške module.
Iščem bolj primeren hladilnik. Pa nebi rad neki kupo ,da nebi pasal gor.

#99 fitipaldi

fitipaldi

Govorec

• Members
  • 2.549 objav

Objavljeno 16 junij 2011 - 14:49

lukag44, vredu temp kaže. :)

Kok pa tehta tale hladilnik. Zgleda kar ogromen. Si dobil tudi kakšno ploščico, oporo za matično ,da ti slučajno se kaj ne odlomi od teže?

Če pa se plata odlom se pa ne bom čudil

To bo čas pokazal.

Ah, kje, PCB je kar dosti bolj žilav kot zgleda. :) Komot prenese kaj takšnega.

Ve kdo mogoč ker hladilnik paše na matično GA-890GPA pa da ne prekriva pomnilniških modulov. Sicer Mugen 2 paše vedndar prekriva pomniliške module.

Zakaj pa nebi odstranil vrhnji del RAM hladilnika?

#100 _nomis_

_nomis_

Mojster

• Members
  • 1.575 objav

Objavljeno 16 junij 2011 - 15:26

lukag44, vredu temp kaže. :)

Če pa se plata odlom se pa ne bom čudil

To bo čas pokazal.

Ah, kje, PCB je kar dosti bolj žilav kot zgleda. :) Komot prenese kaj takšnega.

Kako si lahk tok prepričan a imaš ta hladilnik že par let na svoji plati?

Zakaj pa nebi odstranil vrhnji del RAM hladilnika?

To te pa nisem čisto zastopil. Prosim ,če mi lahko obrazložiš. Kateri vrhnji del RAM hladilnika naj bi odstranil?

V tem primeru:

www.scythe-eu.com/forum/mainboard-compatibility/764-mugen-2-mugen-2-rev-b-compatibility-list-44.html#post9805

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov