Ja nič, potem grem pa še malo o navijanju prebrat, pa da vidimo kako bo šlo
Hladilnik Cpu-ja
Objavljeno 05 januar 2011 - 18:45
Pa še nekaj ali je termalna pasta, ki jo dobim zraven vredu ali bi mi priporočali katero drugo kije bolša ???
Objavljeno 25 februar 2011 - 11:10
in še iz prakse, procesor ni bil nič navit

ob mirovanju pa imam 20c
Objavljeno 27 maj 2011 - 19:08
Objavljeno 11 junij 2011 - 19:12
Intel Burn Test je uspešno prišel do konca, temperature se niso zvišale.
Intel Core i7 2600K (HT vkljopljen), 103*43
Zalman CNPS11X Extreme

EDIT: Sem še malo pritisnil hladilnik in zategnil vijake, in so temperature manjše za dobrih 5 stopinj.
Objavljeno 14 junij 2011 - 19:00
Me zanima ali naj menjam samo ventilator na hladilniku ali cev hladilnik?
Objavljeno 14 junij 2011 - 23:22
Če so potrebe po nižjih temperaturah, menjaj hladilnik, če je v redu tako kot je, in če je zelo enostavno zamenjati samo ventilator, menjaj ventilator.
Kaj pa je za en hladilnik to? Mogoče turbina za avione? Daj pokaži kakšno sliko, prosim
Objavljeno 15 junij 2011 - 13:59
Takole zgleda v računalniku.

Malo boljša slika

Ventilator ima 40mm premera kar je nekam malo za procesorje današnje generacije.
Danes ko sem šel po upravkih v mesto sem sproti zavil še v trgovino kjer sem kupil računalnik ter povprašal za kakšen boljši hladilnik. Pokazal mi je dva "radiatorja" pa sem cenejšega vzev ki je stal 40€. Svetoval mi je tudi, da naj vzamem boljšo pasto ker priložena ni prav dobre kakovosti a na koncu sem se spovnil, da imam še eno doma katero sem uporabljal pri "fršterkerju" in mi jo je nekaj ustalo.
Pri montaži pa kot ponavad sem si malo prste porezal ter skoraj narobej ventilator ubrnil. Takole pa zadeva zgleda ko sem po 1h le skupaj spravil.

Sem pa naredil kratek test, da sem preveril temperaturo pri obremenjenem računalniku

Zgleda kar vredu. V mirovanju pa doseže 27°C kar je perfektno za moje pojme.
Objavljeno 15 junij 2011 - 18:31
Če pa se plata odlom se pa ne bom čudil
Objavljeno 16 junij 2011 - 13:13
Šeenkrat bom vprašal.
Ve kdo mogoč ker hladilnik paše na matično GA-890GPA pa da ne prekriva pomnilniških modulov. Sicer Mugen 2 paše vedndar prekriva pomniliške module.
Iščem bolj primeren hladilnik. Pa nebi rad neki kupo ,da nebi pasal gor.
Objavljeno 16 junij 2011 - 14:49
Kok pa tehta tale hladilnik. Zgleda kar ogromen. Si dobil tudi kakšno ploščico, oporo za matično ,da ti slučajno se kaj ne odlomi od teže?
Ah, kje, PCB je kar dosti bolj žilav kot zgleda.To bo čas pokazal.
Zakaj pa nebi odstranil vrhnji del RAM hladilnika?Ve kdo mogoč ker hladilnik paše na matično GA-890GPA pa da ne prekriva pomnilniških modulov. Sicer Mugen 2 paše vedndar prekriva pomniliške module.
Objavljeno 16 junij 2011 - 15:26
lukag44, vredu temp kaže.
Kok pa tehta tale hladilnik. Zgleda kar ogromen. Si dobil tudi kakšno ploščico, oporo za matično ,da ti slučajno se kaj ne odlomi od teže?
Ah, kje, PCB je kar dosti bolj žilav kot zgleda.To bo čas pokazal.
Komot prenese kaj takšnega.
Kako si lahk tok prepričan a imaš ta hladilnik že par let na svoji plati?Zakaj pa nebi odstranil vrhnji del RAM hladilnika?Ve kdo mogoč ker hladilnik paše na matično GA-890GPA pa da ne prekriva pomnilniških modulov. Sicer Mugen 2 paše vedndar prekriva pomniliške module.
To te pa nisem čisto zastopil. Prosim ,če mi lahko obrazložiš. Kateri vrhnji del RAM hladilnika naj bi odstranil?
V tem primeru:
www.scythe-eu.com/forum/mainboard-compatibility/764-mugen-2-mugen-2-rev-b-compatibility-list-44.html#post9805
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov