ABC NAVIJANJA
Ustvaril
Veget
, nov 16 2003 08:23
Odgovorov v temi: 440
Objavljeno 25 december 2009 - 23:14
LP
Imam amd antlon ki deluje na 2.08 ghz (fsb je 166, množilnik pa je 12,5 najvije možno izbrani)
Sedaj bi ga rad malo navil se pravi fsb sem v biosu dal na največ to je 200 fsb (hirost bi moral biti 2.5 ghz) ko sem shranil spremembe. Potem se mi je na ekranu pojavila tema in računalnik je še delal (na polno) računalnik sem pusti še kakšne 2-4 min lavfati a ni bilo spremembe . Nato sem rač.izklopil in ponovno vklopil ter naštima fsb na 166 da se je spet zagnal. torj zaka nemorem naviti procesorja? v biosu je vse odklenjeno.
Imam amd antlon ki deluje na 2.08 ghz (fsb je 166, množilnik pa je 12,5 najvije možno izbrani)
Sedaj bi ga rad malo navil se pravi fsb sem v biosu dal na največ to je 200 fsb (hirost bi moral biti 2.5 ghz) ko sem shranil spremembe. Potem se mi je na ekranu pojavila tema in računalnik je še delal (na polno) računalnik sem pusti še kakšne 2-4 min lavfati a ni bilo spremembe . Nato sem rač.izklopil in ponovno vklopil ter naštima fsb na 166 da se je spet zagnal. torj zaka nemorem naviti procesorja? v biosu je vse odklenjeno.
Objavljeno 26 december 2009 - 12:46
Premalo podatkov si dal. Lahko je kriva frekvenca ramov, lahko so preniske latence, premalo voltaže, temperatura(vrjetno ni), itd.
Prvo kot prvo, zvišuj frekvenco počasi -zvišuj po 5-10MHz idi, v windowsu zaženi prime95 in torchure test BLEND pusti ga prižganega vsaj 30min med tem pa opazuj tempetaturo jeder. Koliko je najvišja varna temperatura poglej na proizvajalčevi strani. Pogooglaj kakšne dosežke so imeli ostali z podobno strojno opremo in kakšne so nastavitve imeli.
Prvo kot prvo, zvišuj frekvenco počasi -zvišuj po 5-10MHz idi, v windowsu zaženi prime95 in torchure test BLEND pusti ga prižganega vsaj 30min med tem pa opazuj tempetaturo jeder. Koliko je najvišja varna temperatura poglej na proizvajalčevi strani. Pogooglaj kakšne dosežke so imeli ostali z podobno strojno opremo in kakšne so nastavitve imeli.
Objavljeno 15 januar 2010 - 19:52
Medicius ne vem točno od kdaj.Od kdaj?BIOS se resetira tako, da baterijo katera se nahaja na matični plošči vzameš ven (za 5s) in jo vstaviš nazaj notri na matično ploščo. LP
Kako se resetira BIOS na tvoji matični plošči imaš napisano v priloženih navodilih.
Vendar se ga lahko tudi tako resetira.
Objavljeno 15 januar 2010 - 20:00
Odstranitev samo baterije ni kos resetiranju BIOS-a. Če se poslužuješ takega načina, ki ponavadi ni uspešen, moraš izklopiti tudi napajalni kabel iz el. omrežja in upati na uspeh. Sicer pa vse novejše matične plošče premorejo 3. pinski jumper za ponastavitev BIOS-a. Saj pravim... vse je zapisano v priloženih navodilih posamezne matične plošče.
Objavljeno 16 januar 2010 - 05:30
Trudim se že 1 mesc da bi procesor i7 920 spravil na 4ghz in da bi bil stabilen. Probal sem z novimi biosi, zmanjšal uncore, QPI VTT sm tudi dal do 1.515v vendar neuspešno, nastavil 2:6 rame, probal z vCore 1.45v, uncore multiplayer nastavil na 13x, vendar noče it na 4ghz. Plato pa imam gigabyte ud3r in hladim z mugen 2. Kakšna ideja?
Objavljeno 16 januar 2010 - 13:44
Prvo kot prvo daj množilnik na 20 ali 21, RAM na 2:8. Tam kjer imaš C1E support, Line Prefetch, Execute-Disable Bit itd. vse disejble razen HT. Load-Line Calibration obvezno daj na Enabled (Vdroop), CPU Spread Spectrum daj na Disabled, PCI Spread Spectrum - Disabled.
Objavljeno 22 januar 2010 - 19:36
LP
Trenutno bi rad malo navil moj stari procesaor amd anthlon xp 2800+. Socket a
Navil bi ga iz svoje lastne radovenosti.
Sedaj me zanima kako se naj dela lotim, ker linki na prvi strani mi ne delajo ko sem pa v bosu spremeniv rekfrenco nad 180 mhz (privzeta je 166x12.5= 2 ghz) Ko sem navil preko 180 mhz se mi rač. ni bovtal oz se windows ni zagnal ali pa je napialo prosimo nanovo naložite kopijo vašega operaciskega sistema.
Voltažo sem dal na auto tako tudi vse ostalo razen fsb-ja.
Prosim za kakšen nasvet
Napajalnik: 350 W
Matična: a7n8x
1.25GB rama DDR 400 mhz
Trenutno bi rad malo navil moj stari procesaor amd anthlon xp 2800+. Socket a
Navil bi ga iz svoje lastne radovenosti.
Sedaj me zanima kako se naj dela lotim, ker linki na prvi strani mi ne delajo ko sem pa v bosu spremeniv rekfrenco nad 180 mhz (privzeta je 166x12.5= 2 ghz) Ko sem navil preko 180 mhz se mi rač. ni bovtal oz se windows ni zagnal ali pa je napialo prosimo nanovo naložite kopijo vašega operaciskega sistema.
Voltažo sem dal na auto tako tudi vse ostalo razen fsb-ja.
Prosim za kakšen nasvet
Napajalnik: 350 W
Matična: a7n8x
1.25GB rama DDR 400 mhz
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov