Ne kupuj prenosnika za 750€ z 12 mesecev garancije 
Zakaj pa to? Saj ni še prvi april. Tudi moj prenosnik je imel le leto garancije, pa dela že slaba 4 leta. In sem ga šele par dni nazaj prvič spihal. Saj ni nujno, da bo kaj narobe.
Tole je tudi mene mal presenetlo zdaj 
Mislim da se veliiiika večina tovarniških napak pojavi v prvem letu, vsaj če prenosnik redno uporalbjaš... tako da niti ne vidim potrebe po več kot enem letu garancije... Po enem letu po mojem lahko odstopi samo kakšen čim, katerega pa ti pritrdijo nazaj skoraj zastonj... Če je kaj večjega, bi pa itak imel probleme z uveljavo tudi sicer... moje mišlenje je, da če bo crknla matična plošča, je veliko več možnosti, da bo crknila prvo leto... 
Sicer odgovarjam na malo staro temo, ampak se mi zdi pomembno.
S tem vprašanjem sem se krepko ubadal lani in po dosti statistikah ugotovil, da je garancija za prenosnik še 2 leti premalo. Tretjina garancijskih težav se pokaže v prvih treh letih. Potem pa začne upadat.
Druga stvar je da mora po zakonu vsak računalnik prodan v EU preko interneta imeti 2 leti garancije. Tako da tudi če piše, da ima samo 1 leto, so ti dolžni po zakonu nuditi 2 (mislim, da ti v tem primeru prvo leto nudi proizvajalec, drugo pa trgovec).
Vsekakor pa vsem priporočam podaljšanje garancije na 3 leta (mimovrste ima to dokaj poceni, enaa in drugi pa dražje).