Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Vse O Windows 8

Odgovorov v temi: 88

#41 bimbam

bimbam

Gospod s kravato

• Members
  • 1.266 objav
  • Spol:Moški

Objavljeno 28 december 2012 - 18:06

jah v tem sistemu je verjetno mišljen počasen prehod iz tipkovnic v vse večji softtouch sistem! Seveda se ga na tablicah vse bolj uveljavlja medtem pa ko notesniki v strojni opremi tega še ne omogoča. Mogoče malo bolj v stacionarnem, kje v podjetju kjer delam tudi sam na ta istem! Ja fantje bodočnost nam piše MS in se bo treba privadit!!!!

#42 Aljoša

Aljoša

Iznajdljivec

• Members
  • 807 objav

Objavljeno 01 januar 2013 - 11:46

Zaenkrat nam jo še, bomo pa videli, če bo v prihodnosti res tako. Mobilne naprave močno izpodrivajo osebne računalnike. Je pa res, da bo Microsoft pri uporabi računalnika za resno delo verjetno še kar nekaj časa vodilni.

#43 Mitja Strajnar98

Mitja Strajnar98

nOObie

• Members
  • 2 objav

Objavljeno 21 januar 2013 - 20:36

Mam en problem
ko se računalnik prižge me v windows 8 samodejno vpiše v račun Drug uporabnik, ki ga nisem ustvaril ampak se je kr sam pojavu. v nastavitvah računa pa mi kaže samo moj račun in račun za goste. Pri vsem skupaj je problem, da se mi hoče samodejno povezat na drug račun in ne moj ter zato traja dle da se pržge, v nastavitvah pa mam nastavljeno, da ni potrebno vnest geslo ter nemorem zbrisat drugega računa.V drug račun se lahko vpišem z istim uporabniškim imenom in geslom kot v mojega da pa mi še opcijo da se vpišem z emailom in geslom (microsoftov račun). Če ima gdo rešitev kako ga drug račun izbrisat bom hvaležen za odgovor.

#44 Andreja Leski

Andreja Leski

nOObie

• Validating
  • 1 objav

Objavljeno 17 februar 2013 - 16:18

Tudi jaz sem še nova s tole 8ko... zaenkrat sem kar zadovoljna imam pa problem z bluetoothom in sicer, na računalniku je podprt in na sedemki mi je vse lepo delalo, sedaj pa ga sploh ni na računalniku oz. ga ne morem zagnat niti s tipkami (bliznjica) niti drugače ker ga nevem, sploh ni.. a ni tako, da bi bluetooth moral kljub temu preskoku iz 7ke na 8ko ostati? Mi lahko kdo pove kako lahko zrihtam da mi bo to spet delalo??

hvala

lp

#45 matejm1994

matejm1994

Mojster

• Members
  • 1.962 objav

Objavljeno 17 februar 2013 - 16:48

Namesti gonilnike za Bluetooth. To bi moralo rešiti problem. 

#46 Pentium

Pentium

Spammer

• Administrators
  • 3.422 objav
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 18 februar 2013 - 15:25

Ali preveri v device managerju ali ti ga zazna in če imaš kakšno napako pri tej napravi...

#47 Monchika

Monchika

nOObie

• Members
  • 11 objav
  • Spol:Ženska

Objavljeno 17 junij 2013 - 19:23

Žiu.

Jst mam pa eno vprašanje, tale windows 8 meni osebno sploh ne odgovarja in bi rada dala 7 gor. Use ql pa prou dokler se nism spraula tega narest pa ni hotl dat gor. Grem tja kjer sem kupila računalnik z windows 8 že gor in oni men povejo da se more windows 8 zbrisat v biosu, kar pa pomeni da morem jst to zadevo urejat prek servisa z vsemi stroški. Nekako mi ni do tega ker sama precej obvladam računalnik. Anyway, a ma kdo tko kakšen nasvet kako naj se sama tega lotim. =)
Hvala

#48 Murdoc

Murdoc

Pomagač

• Members
  • 490 objav

Objavljeno 17 junij 2013 - 21:32

Kupiš Windows 7 licenco. Če jo pa že imaš od kakšnega starega računalnika, na starem formatiraš disk in licenco preneseš na novega.

Glede na to, da obvaldaš računalnik, kje je problem? Formatiranje sistema?

#49 Pentium

Pentium

Spammer

• Administrators
  • 3.422 objav

Objavljeno 18 junij 2013 - 14:15

V BIOSu definitivno ni Windowsev... Nevem kako to razlagajo :hmm:

Kot ti je omenil Murdoc je potrebno formatirati disk, lahko tudi s kakšnim boot cdjem, kot je primer Hirens Boot CD in potem instaliraš Windows prek USBja ali DVD ploščka...

#50 Tine

Tine

nOObie

• Members
  • 16 objav

Objavljeno 22 avgust 2013 - 22:54

Jaz sem si ga pred kratkim naložo na drugi računalnik za probo... določene stvari so čisto drugače, sicer pa je meni 7ka še vedno zakon :D

#51 matejm1994

matejm1994

Mojster

• Members
  • 1.962 objav

Objavljeno 22 avgust 2013 - 23:12

Mah, ko se enkrat navadiš na W8, je to to. Jaz za noben denar ne grem več nazaj.

#52 Aljoša

Aljoša

Iznajdljivec

• Members
  • 807 objav

Objavljeno 01 september 2013 - 21:12

Saj 7 tud ni slaba. Mi je pa pri Windows 8 totalno mimo, da imajo ta tablični pogled vključen tudi pri namiznih računalnikih.

#53 matejm1994

matejm1994

Mojster

• Members
  • 1.962 objav

Objavljeno 01 september 2013 - 22:21

Saj ga ni treba uporabljati. Je pa tako, da ko se enkrat ga navadiš, vidiš, da je čist kul reč. 

#54 Pentium

Pentium

Spammer

• Administrators
  • 3.422 objav

Objavljeno 11 september 2013 - 07:09

Saj 7 tud ni slaba. Mi je pa pri Windows 8 totalno mimo, da imajo ta tablični pogled vključen tudi pri namiznih računalnikih.

Si lahko nastaviš tudi star pogled in potem ni več totalno mimo in je enak kot win7...

#55 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 19 september 2013 - 09:53

O.k., verjetno sem spet za časom, :blush: ko sem včeraj komaj presedlal na Windows 8, verjetnost pa je,  da ga celo ne bi, če ga ne bi nameščal na en drug prenosni računalnik. Namestil sem Windows 8.1 PRO.

Moji občutki so naslednji:

1. Ko sem ga nameščal, drugega nisem videl, kot neko "wannabe" šminko tablice. Katastrofa skratka! (ljudje imamo v krvi, da predsodke ustvarjamo prehitro)

2. Namestitev sistema je kar hitra, v začetku enaka Windows 7, nato malo z šminko osemke. V samo 15-ih minutah si pripravljen za delo. Gonilniki vsi "štimajo", edino za grafično so testni in tudi ti delajo brez težav.

3. V operacijski sistem se lahko prijaviš z e-poštnim računom in za nameček imaš prenameščen že Skype, odjemalec pošte, IE, itd. Prva liga!

4. Stare navade seveda prevladajo. Torej spremba namizja v izgled sedemke, kar ti osemka kar sama ponuja z enostavnimi nastavitvami v opravilni vrstici s tremi kliki miške.

5. Namestim WLM, Firefox in vso ostalo kramo (Photoshop, NOD32, MO 13, ...), celo FIFO 13, ki deluje brez kakih problemov!

6. Skratka optimiziram sistem mojim navadam in potrebam z eno razliko....

Windows 8.1 se na mojem računalniku v hladnem startu (pomeni vklop računalnika) zažene v 15ih sekundah. -_- (brez kakšnih posegov v register, itd!) Presenečen sem nad hitrosjo delovanja, odzivnostjo, stabilnostjo, pa še izgled osemke, ki je trenutno porinjen v ozadje, bo mi počasi vsedel pod kožo. :wub:

Skratka Windows 8.1 en velik JA, obvladaš ga v enem dnevu zato se nič ni treba bati, saj sistem raztura! :)

Lp, M.

#56 MaTTo

MaTTo

Iznajdljivec

• Members
  • 921 objav
  • Spol:Nedoločen

Objavljeno 05 oktober 2013 - 12:40

Tudi jaz sem namestil WIN8.1 PRO na prenosnik od punce in zgleda, da težav z njim nima. Edino v Photoshopu CS6 se je pojavljalo neko utripanje, ne vem točno česa ampak je našla rešitev s pomočjo googla. Sam zaenkrat ostajam na WIN7, ko pa bo potreba po formatiranju pa grem prav tako na 8.1. Sem pa imel že nameščeno 8.1 Preview, pa me ni prepričala, saj mi je CODBO2 deloval počasi, prav tako pa se je nalagal počasi. Vendar sem takrat zato krivil Preview. 

#57 Aljoša

Aljoša

Iznajdljivec

• Members
  • 807 objav

Objavljeno 06 oktober 2013 - 21:31

Hm, jest se še odločam, ali bi šel na 8.1. Windows 8 mi sicer čisto zadostuje. Zgleda Microsoft misli po novem OS-e precej hitreje lansirati na trg in posledično bomo uporabniki velikokrat v dilemi, ali se nam sploh splača nadgrajevati trenutni OS.

#58 Nejc

Nejc

Gospod s kravato

• Moderators
  • 1.058 objav
  • Kraj:Krško

Objavljeno 07 oktober 2013 - 12:57

Hm, jest se še odločam, ali bi šel na 8.1. Windows 8 mi sicer čisto zadostuje. Zgleda Microsoft misli po novem OS-e precej hitreje lansirati na trg in posledično bomo uporabniki velikokrat v dilemi, ali se nam sploh splača nadgrajevati trenutni OS.

V bistvu ni tako... Tukaj naj bi bila nadgradnja precej bolj "easy", tako da bo vse skupaj kot posodobitev in tudi ne bo potreben nakup nove licence itd. 

#59 MaTTo

MaTTo

Iznajdljivec

• Members
  • 921 objav
  • Spol:Nedoločen

Objavljeno 07 oktober 2013 - 14:58

Glej na Win 8.1 kot en obširjen Service Pack, kar pomoje tudi je. Načeloma boš lahko posodobil svoj WIN8 na WIN8.1, kar pa zagotovo ni slabo. In sam nisem maral WIN8 niti malo pa ti lahko povem sedaj, da je nadgradnja super in dobrodošla. Tako da le posodobi. 

#60 ilbo1232k

ilbo1232k

nOObie

• Members
  • 17 objav

Objavljeno 04 november 2013 - 12:16

Naj podam še svoje mnenje,kar si mislim o Win 8.Za mene so eno veliko razočaranje in bom verjetno presedlal nazaj na stari XP.Razlogov je ogromno.Pri nakupu novega računalnika,sem se odločil,da zamenjam tudi stare XP za Win 8.V to me je prepričal prodajalec,ki mi je rekel,da bo večina programov,ki je delovala na XP,delala tudi v osmici (delata samo dva in še to po dolgotrajnem prepričevanju).Kar se tiče strojne opreme,mi ne dela ne tiskalnik in ne skener.ko sem pisal na Canon,da mi pošljejo nove drajverje,so rekli,da za Win 8 ne obstajajo in da bom moral nabaviti nov tiskalnik in skener.Tukaj so še druge težave.Ko sem odsoten več kot 10 minut,preide računalnik v sleep stanje in ga ne morem več zbuditi (zamrzne),tako da ga moram resetirati.Za povrh pa še en udarec.Ko sem ga včeraj hotel nadgraditi na verzijo Win 8.1,mi je napisal tole:"Prišlo je do težave,zato namestitve sistema Windows 8.1 ni mogoče dokončati:"

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov