Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Facebook Nov Odpadek , Prihaja Twitter ?

facebook odpadek twitter facebook odpadek

Odgovorov v temi: 16

#1 FreakDizajn

FreakDizajn

Iznajdljivec

• Members
  • 950 objav
  • Spol:Moški
  • Interesi:Imam rad adrenalinske športe, ko sem doma oblikujem, ob petkih pa rad hodimo ven na žurke;)

Objavljeno 23 avgust 2012 - 18:34

Lepo pozdravljeni!

Sam sem uporabnik Facebook s, kar nekaj prijatelji, kot tudi oni "prijatelji". Ne dodajam seveda vseh ;). Ampak zdi se mi, da to ni več Facebook, kot je bil včasih.

Sedaj vidiš 3/4 objav všečkaj, če ga spoštuješ, všečkaj to ono , potem vidiš one kur**, ko se slikarjo in pišejo. Prosim, če že lajkaš ne na link ampak na sliko. WTF ? :weirdo: .

Potem vidim neke zanimive objave s sliko, kot je. Brezvezne komentarje zadrži. če sm ti pač debela sm ti, tvoj problem
js sm zadovolna s svojo postavo :).

Sej nevem kaj bi rekel ali bi se jokal ali všečkal sliko in potem komentiral in napisal, ja sej res nisi debela, pa ful lepa slikca. Vidim, da je facebook zato, da ti malo ponos dvigne nič drugega.

Pa še one slike so zanimive 1000 likov jo vidiš pa na cesti te pa kap rukne :pray: .

Kako se pa vam zdi sedaj Facebook ?

Pa še nekaj na, kar sem zelo jezen. Zato bom Facebook tudi zapustil --> Facebook Timeline bo za vse uklopljen !! :vmad: . Raje grem na Twitter, ki ni toliko kur** in samoušečnih slik. Nimam pa nič proti tudi, če si na Facebooku.

Lep pozdrav

#2 Nejc

Nejc

Gospod s kravato

• Moderators
  • 1.058 objav
  • Kraj:Krško

Objavljeno 23 avgust 2012 - 21:41

Facebook postaja ena velika baza spamerjev... veliko ljudi ga uporablja samo še za reklamo, za kar je dober, ker je masa ljudi... Ampak počasi ti uporabniki presegajo ostale in je vsega "sranja" že malo preveč... Tudi na Twitterju je vse več spama, ampak se ga veliko lažje izogneš... Jaz že lep čas primarno uporabljam Twitter, na Facebook občasno kaj napišem, ponavadi pa če že, prilepim kakšen link do nove objave na blogu ali kaj podobnega..

Uporabljam pa Facebook za fax (ker imamo gor skupino) in razvijanje Facebook aplikacij (delo), če ne bi bilo teh dveh stvari, bi verjetno tudi sam "spakiral" iz tega medija...

Kar se slik tiče mi je TOP Instagram, upam samo da ga FB ne uniči :) Za čivkanje pa je TOP Twitter... sploh če radi premljate kakšne dogodke ali odaje po TV... odkar twitam ob odajah ali športnih dogodkih je lahko tudi dolgočasna tekma dobra tekma :)

#3 Jure

Jure

Raziskovalec

• Members
  • 34 objav

Objavljeno 24 avgust 2012 - 00:10

Tudi sam že, kar nekaj časa uporabljam Twitter in Facebook vsake toliko časa malo pogledam, če se je kaj spremenilo. Twitter mi je boljše, ker ni tako vsiljiv in dejansko spremljam tisto, kar me zanima. Sam sem že razmišljal, da bi šel stran iz Facebooka in enkrat bo treba samo profil zbrisat pa bo. Tako, da Facebook se počasi potaplja.

#4 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3.783 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Airsoft

Objavljeno 24 avgust 2012 - 11:21

Po moje je tema nasploh nepotrebna, ker se tako zgodi z vsemi takimi portali. :)

Ali tak portal napadejo "attention whores"(glasujzame recimo), ali pa spammerji ki bi samo reklamirali. Na žalost(ali morda srečo?) ima pa facebook oboje in še več.
Enako bo z twitterjem, kakor tudi z G+ in vsemi ostalimi. Tako so v preteklosti popadali, II2, glasujzame, myspace, yadda yadda...to je pač neizogiben korak za takšno vrsto portalov.

Vedno več bo takšnih ljudi ki nam gre FB zaradi teh ljudi, ki enostavno morajo napisati da zunaj dežuje, ker mi ostali nimamo oken in tega ne vidimo, začel izgubljati uporabnike. Ko jih bo izgubil dovolj, se bodo počasi začeli umikati tudi oglaševalci in na FB bo ostala le še peščica ljudi. Roko na srce, koliko ljudi pa še sedaj uporablja II2 ali pa glasujzame?

Enako bo z twitterjem. Ker ko bodo ljudje ki bolehajo za pozornostjo opazili da je več ljudi na twitterju, se bodo preselili tja, za njimi bodo prišli še oglaševalci in zgodba se bo ponovila.

Jaz trenutno uporabljam zgolj gmail/g+, ravno toliko da kak večer pochatam z kakšnim frendom, to je pa tudi vse. Gre pa tudi meni to naživce, ko folk že po radijih in televizijah prosjači za te kur*** "všečke"...Samo še čakam da me kdo pokliče pa me zagnjavi za to da ga nahrulim tak da se bo iskrilo iz telefona da nekateri ne uporabljamo FBja. Ker to je pa višek da se za prijavo na nekatero stran moraš, ali prijaviti z FB računom, ali pa stisnit ta "Like" gumb. Ma pi** off!
/rant off

#5 Aljoša

Aljoša

Iznajdljivec

• Members
  • 807 objav

Objavljeno 25 avgust 2012 - 22:44

Moj občutek pravi, da Facebook v roku petih let ne bo več prvi. Verjetno se bo pojavila kakšna nova spletna stran (morda bo to kar Google+), na katero bodo ljudje ponovno množično odromali. Glede naslova te teme bi pa povedal, da Twitter v kratkem zagotovo ne bo prehitel Facebooka. Dejstvo je, da ljudje po večini raje gledajo nove slike kot pa nove objave. In slik je na Facebooku pač več.

#6 Jure

Jure

Raziskovalec

• Members
  • 34 objav

Objavljeno 26 avgust 2012 - 21:39

Mislim, da za Facebook nebo potrbnih pet let, da bo potonil.

#7 Aljoša

Aljoša

Iznajdljivec

• Members
  • 807 objav

Objavljeno 04 september 2012 - 00:11

Morda res. Na borzi so totalno izviseli. Jaz si po eni strani kar želim neko novo socialno omrežje, ki bo nadomestilo Facebook in ponudilo še kaj novega, inovativenga..

#8 McBob

McBob

nOObie

• Members
  • 5 objav

Objavljeno 22 oktober 2012 - 13:25

Največji je problem, ker ne čistite svojega profila spamerjev. Če nekdo spema, ga takoj odvšečkaj itd. Tudi "prijatelje" čistiti. Skratka, kdor čisti svoj profil kot vsako soboto pospravljanje doma, nima problemov. Če mi kdo npr. napiše naj nekaj všečkam ga nemudoma zbrišem brez pomisleka. Precej je takih, ki ti kasneje spremeni namen, slike, ... ter začne prodajati svojo meglo.

#9 Nejc

Nejc

Gospod s kravato

• Moderators
  • 1.058 objav

Objavljeno 22 oktober 2012 - 14:58

Največji je problem, ker ne čistite svojega profila spamerjev. Če nekdo spema, ga takoj odvšečkaj itd. Tudi "prijatelje" čistiti. Skratka, kdor čisti svoj profil kot vsako soboto pospravljanje doma, nima problemov. Če mi kdo npr. napiše naj nekaj všečkam ga nemudoma zbrišem brez pomisleka. Precej je takih, ki ti kasneje spremeni namen, slike, ... ter začne prodajati svojo meglo.

Moj kolega se udeleži nagradne igre in jo pač deli na zidu, naj ga zbrišem?
Moj kolega igra igrico ki je sam ne želim igrat, naj ga tudi kar zbrišem?

Bombandiranje in spamanje je, mogoče ga ne opaziš, ampak iz vseh strani je facebook ena sama reklama, ustvarjamo jo tudi sami pa se tega ne zavedamo...

#10 matejm1994

matejm1994

Mojster

• Members
  • 1.962 objav

Objavljeno 23 oktober 2012 - 13:03

Če več kako in zakaj uporabljati FB, je to čisto vredu. Če me neka aplikacija oz. stran moti, jo enostavno blokiram, da mi jo ne prikazuje več. Problem solved!

#11 Nejc

Nejc

Gospod s kravato

• Moderators
  • 1.058 objav

Objavljeno 23 oktober 2012 - 14:05

Če več kako in zakaj uporabljati FB, je to čisto vredu. Če me neka aplikacija oz. stran moti, jo enostavno blokiram, da mi jo ne prikazuje več. Problem solved!

se strinjam... ampak potem lahko vsak teden blokiraš vsaj 10 aplikacij, na Twitterju pa nobene, to je ta razlika :whistle2:

Je pa logično, vsako socialno omrežje ima svoje prednosti in slabosti in noben ni tak, da bi ti ustrezal popolnoma, ker je to nemogoče :hmm:

#12 Aljoša

Aljoša

Iznajdljivec

• Members
  • 807 objav

Objavljeno 28 oktober 2012 - 23:35

Saj lahko an hiter način blokiraš te aplikacije, ki ti jih pošilja ta oseba. Še hitreje pa lahko narediš, da med novice ne dobivaš več njegovih objav.

#13 Bostyan87

Bostyan87

Raziskovalec

• Members
  • 57 objav

Objavljeno 04 november 2012 - 10:16

Jaz ne na twitter ker je popolnoma u p**** in kakorkoli že jaz ne dobim niti ene stvari od naštetih kaj pa dodajata vse kar leze. imam 30 znanih prijateljev in 10 aplikacij (Nokia, youtube, bing, eBay, siol.net, tressette, RN FB Connect...) če imate vi/nekateri 1000 prijateljev in od tega jih poznate 100 če, in 1000 aplikacij potem normalno, da dobite nevem kaj vse :D

se strinjam... ampak potem lahko vsak teden blokiraš vsaj 10 aplikacij, na Twitterju pa nobene, to je ta razlika

Sem že nekaj let gor na FB in še nikoli nisem dobil nobene aplikacije in tudi nobene nimam blokirane! Odvisno od osebe seveda nekdo želi imeti vse kar leze (in išče 5 min slave) nekateri pa dodamo kar poznamo :bleh: in nimamo teh problemov

Google+ in Facebook moje mnenje je google 1000 let za luno Facebook ima vse bolj pregledno lepo narejeno, zanimanja lohko dodajaš v posamezne mape...

Da nebo kdo mislil, da sem ljubitelj FB to pa niti malo ne najbolj kar mi je v p**** je to, da je povsod omenjen FB je ni strani, ni reklame na TV... da ne bi bil omenjen FB. Kaj pa bo, če pade dol FB ?

#14 Nejc

Nejc

Gospod s kravato

• Moderators
  • 1.058 objav

Objavljeno 04 november 2012 - 12:13

No jaz mam nekaj čez 500 prijateljev in vsaj 450 teh poznam, ostali pa so dodani zaradi interesov, ker objavljajo zadeve, ki me zanimajo... In ja, če me sosedov mulc doda in ga poznam, ga tudi sprejmem, čeprav drži, da me niti ne zanima kaj objavlja niti nimam nobene koristi... :hmm:

Ne razumem pa stavka, da je Google 1000 let za luno proti Facebooku? Mislim da si na G+ lahko vse veliko lepše sortiraš kot na FB... morda nisi dovolj spoznal G+? Je pa res, da so na G+ s tem ko so spremenili dizajn malo zasrali, ker na malih ekranih dobiš ravno eno objavo čez cell zaslon :wall:

#15 matickov

matickov

nOObie

• Members
  • 2 objav

Objavljeno 04 februar 2013 - 08:20

Jaz na FB niti slučajno ne hodim zaradi prijateljev, tam sledim cel kup stranem in podjetjem, bandom in filmom, kul ljudem, ki so mi za zgled in ne nekim kokošim, ki se tam razmetavajo da si ego pumpajo. Iz tega vidika se mi zdi FB uporaben in ga bolj uporabljam za odložišče zabavnih vsebin, kot pa za komunikacijo z enim folkom o katerih me prav nič ne zanima.

PS: pa še kar se razmerja Tw in Fb tiče...gre za čist drugo obliko komunikacije. Sam nisem oboževalec ne enega ne drugega, tudi G+ se mi zdi bolj pregleden in intuitiven, ampak preprosto ne bo zaživel, ker se tam nič ne dogaja. Vsaj pri meni ne.

#16 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3.783 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Airsoft

Objavljeno 04 februar 2013 - 08:34

To je zdaj bilo tako slišati, kot da Twitter in G+ nimata šans dokler tebe ni gor. :)

#17 Nejc

Nejc

Gospod s kravato

• Moderators
  • 1.058 objav

Objavljeno 04 februar 2013 - 09:54

To kar si napisal, zakaj uporabljaš FB, potem še res nisi dobro spoznal G+... ker ravno tu je en kup zanimivih ljudi/strani ki jim slediš in se res lahko nasmejiš vsak dan... in animacije znajo biti zelo zabavne, katerih pri FB ni... Je pa tvoj problem verjetno ta, da FB te zbombandira z vsemi temi zadevami in si hitro našel nekaj zanimivih ljudi katere bereš... pri G+ pa jih moraš poiskati malo bolj samostojno... Tako da če je pri tebi G+ prazen še ne pomeni da ni zaživel... Pri meni je G+ živ predvsem na področjih za katere ti praviš da uporabljaš FB ;)

Dodaj odgovor

Podobne teme s ključnimi besedami: facebook, odpadek, twitter, facebook odpadek

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov