Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Wifi Ap/ruter

wifi

• Please log in to reply
1 odgovor na temo

#1 elvir.denic

elvir.denic

nOObie

• Members
  • 1 objav
  • Spol:Moški

Objavljeno 18 december 2018 - 08:31

pozdravljeni

sem učitelj na šoli in sem zadolžen za vzdrževanje IKT.

naletel sem na dilemo pri vzpostavitvi wifi omrežja. želel bi nastaviti dodatne AP točke, da razširimo doseg wifi omrežja. ker imamo v javnih ustanovah IP naslove statične in jih je zelo malo, sem naletel na težavo. kakšno napravo moramo nabaviti in kako naj to napravo nastavim, da bo sama dodeljevala svoje IP naslove in ne tistih, ki so v naši mreži.

lep pozdrav

#2 MIHAc27

MIHAc27

Gospod s kravato

• Members
  • 1 083 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Ne rabiš vedet

Objavljeno 19 december 2018 - 10:05

Ne vem, kakšno opremo kaj imate v šoli, kakšen je proračun za tole in kdo bi uporabljal WIFI (Administracija, učenci ali oboji).

Opcij je več. Če imate kake pametne switche, ki omogočajo kreiranje lastnih VLANov, potem se ne rabi kaj več kot dodatne AP točke.

Če jih nimate, bi bila ena opcija, da namesto AP date routerje, in nastavite da vsak dodeluje svoje IP-je. Se pa WIFI točke ne bi videle med sabo, tako da za administracijo mogoče to ni najbolje. Če pa je pomembno samo da internet je in deluje, pa verjetno najenostavnejša rešitev.

Pač pomembno vprašanje: Ali bi administracija tudi rabila internet za dostop do kakih aplikacij/strežnika, ki jih dijaki seveda ne smejo videti.

Podobne teme s ključnimi besedami: wifi

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov