Zdravo!
Mi lahko kdo svetuje, kaj bi bila najboljša izbira v mojem primeru.
Sem podnajemnik v spodnjem nadstropju hiše in imam dostop le do Wi-Fi signala.
Router je v zgornjem nadstropju, direktno nad prostorom kjer imam računalnik.
Ker gre za osebni računalnik, nisem imel predhodno wifi mrežne kartice, zato sem kupil TP-LINK USB NANO: http://www.tp-link.c.../TL-WN725N.html
Signal je dober, 4 od 5-ih črtic, včasih celo 5 od 5. Problem pa nastane med igranjem online iger, ko začne ping drastično skakati - od 60 do 700, včasih kar na 999 in se ne da igrati. To se prične, ko se na drugem prenosnem računalniku gleda youtube, ali pa seveda, če vklopim TV. Vpliva tudi kadar lastnik zgoraj uporablja TV, internet na računalniku, itd. Zdi se mi, da imajo vse naprave prednost pred mojim računalnikom - na prenosniku začneš gledati Youtube, ampak začelo bo štekati na mojem računalniku. To pomeni, da lahko v miru igram le, ko ni nobenega v hiši razen mene (in če lastnik izklopi škatlico za telekom TV, ko ugasne TV), kar je skoraj misija nemogoče. Še to mi je zanimivo, da kadar se vklopi peč na kurilno olje, wifi linija zaniha. Je to možno?
Linija je 20 dol, 4 gor (čeprav pri mojem računalniku nikoli ne doseže 20, ampak največ okoli 12; pri laptopu pa največ okrog 18).
Zdaj me zanima - ali so ti USB ključki tako slabi, da bi mi pomagala WiFi mrežna kartica?
Je morda boljša rešitev ojačevalnik signala, kjer lahko vklopim kabel v obstoječo mrežno kartico?
Opazil sem te Power line adapterje, bi bilo mogoče to najboljša rešitev?
Skratka, odpadejo vse možnosti, da lastnik spusti kabel v spodnje nadstropje in vem, da je to najboljša možnost. Ampak, kaj je 2. najcenejša možnost, ki bi dejansko delovala?
Hvala vsem, ki ste to prebrali in mi boste dali kakšen nasvet! ![]()