Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Windows Xp In Telemach Modem Wifi

Windows XP Telemach WiFi

Odgovorov v temi: 2

#1 Mowgli

Mowgli

nOObie

• Members
  • 8 objav
  • Spol:Moški

Objavljeno 19 maj 2018 - 08:57

Pozdravljeni,

pri prijateljici imam težavo s starejšim Dell-ovim prenosnikom z nameščenim Win XP Pro, ki se nikakor noče povezati preko WiFi-ja na Telemachov modem/router (Cisco), medtem ko s kablom se seveda poveže.

Situacija je naslednja:

1. ta prenosnik se je brez težav povezoval na WiFi modemov prejšnjih operaterjev (Amis ali T2) in prav tako se tudi takoj poveže na moj domači router (Siol). Odkar pa je prešla k Telemachu, pa se nikakor noče na njihovega.. menda ji tudi pri njihovi podpori niso znali pomagati.
  2. po drugi strani pa se na ta njen Telemach-ov modem/router brez težav povezujejo vse ostale naprave: drugi prenosnik, telefoni itd.

Skratka, kaže, da težava obstaja prav med tema dvema specifičnima napravama, saj sicer oba delujeta brez problemov v kombinaciji z drugimi napravami.

Nisem ravno računalniško neuk, preveril sem tudi varnostne nastavitve na modemu (MAK filtriranje), vendar res ne vem, kaj je narobe.

Ali se komu od vas kaj sanja kaj bi lahko bilo ali ima celo kakšne izkušnje s tem?

Hvala! :)

#2 MIHAc27

MIHAc27

Gospod s kravato

• Members
  • 1 083 objav
  • Kraj:Ne rabiš vedet

Objavljeno 21 maj 2018 - 08:18

A Windows XP ima SP3 patch? Ker SP2 nima WPA2 enkripcije. Na modemu je verjetno nastavljena varnostna opcija WPA2-PSK za ključ.

Če drugega ne, bi jaz spremenil v WPA-PSK. To po moje vsi podpirajo.

Če je prenosnik vsaj malce bolj zmogljiv (beri: vsaj Core2duo 2Ghz+ in 3Gb rama ali več), bi bilo pa itak pametno naložiti vsaj windows 7.

Mogoče bi pomagalo tudi kaj osvežiti gonilnike za WIFI na prenosniku.

#3 Mowgli

Mowgli

nOObie

• Members
  • 8 objav

Objavljeno 21 maj 2018 - 08:46

SP3 servisni paket ima, na modemu pa sem nastavil na WPA-2 Personal, ki bi tudi moral delati.. bom pa poskusil tudi s WPA-2 PSK, hvala.

Na žalost ni ravno zmogljiv ... sedaj se ne spomnim na pamet, toda ni niti CoreDuo in tudi takt je -2Ghz - 1600Ghz, če se ne motim ... kvečjemu za kakšen lažji Linux mogoče...

Malo sem še brskal in naletel na ta prispevek.. se mi zdi, da je vredno preveriti....

Dodaj odgovor

Podobne teme s ključnimi besedami: Windows XP, Telemach, WiFi

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov