Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Pokažite svoje spletne strani in designe

Odgovorov v temi: 1997

#1901 drozic1989

drozic1989

nOObie

• Members
  • 8 objav
  • Spol:Moški

Objavljeno 16 avgust 2012 - 19:31

OK, nekaj stvari, katere lahko popraviš in si pozoren v naprej:

• Spodaj naredi razmik med textom in footerjem... na prvi strani si to rešil z "br" in "h1" kar je napačen pristop - to zadevo reši s css
  • Za slider prilagodi slike, da so takšne velikosti kot jih prikazuješ, s tem stran pohitriš, saj bo slika imela manj kb (recimo lepotni salon imaš 2480x1772 samo pomanjšan... zmanjšaj raje original sliko)
  • Levi sidebar bi jaz raje dal od vrha, ker drugače zgleda preden ga vidiš kot da je desna stran zamaknjena (ker maš občutek da bi morala bit na sredini)

Pa še en nasvet, če te to res zanima in bi se ukvarjal s tem, potem daj DW malo na stran in naloži kakšno bolj napredno beležko (Notepad++, Aptana,..) in kodo piši na roke ;)

Hvala ti, bom upošteval vse nasvete =).

Drugače pa imam občutek, da me DW res malo "zavira" pri učenju. Pri njem mi je všeč mestnik kjer samo izbiraš in klikaš naprimer razne marging (top,right...itd), potem ti pa sam ustvari kodo. Aptana imam nameščenega, vendar kar naprej prhajam nazaj na DW saj se določenih ukazov ne spomnem takoj (pa tam pogledam). Tako da bi res moral več delati v aptana in bi si mogoče same ukaze prej "naučil"

#1902 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3.783 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Airsoft

Objavljeno 17 avgust 2012 - 11:52

Če se hočeš naučiti sintakse "v nulo" uporabljaj neki preprosti urejevalnik besedil z označevanjem sintakse.
Recimo Notepad++ ali pa VIM za Windoze(mislim da je pravo ime gvim). Sicer slednji je malenskot bolj zakompliciran ker so vsi ukazi bolj osnovani na tipkovnici in si z miško kaj malo lahko pomagaš, ampak ko ga "skapiraš" je pa to pravi stroj za urejanje takšnih in drugačnih besedil/kode.

DW in razni ostali urejevalniki ki pa ti prikažejo kako bi naj stran zgledala(torej predogled) je pa več ali manj BS, ker stran potem v nobenem browserju ne zgleda čisto tako kot ti jo prikaže DW recimo.

Tako da, kar lepo se naučit HTML sintakso ter CSS, potem pa še JS in si že pripravljen na neke osnovne spletne strani. ;)

#1903 Pentium

Pentium

Spammer

• Administrators
  • 3.422 objav
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 17 avgust 2012 - 14:42

Meni je zelo všečen SublimeText2, še bolj kot Notepad++ :)

#1904 FreakDizajn

FreakDizajn

Iznajdljivec

• Members
  • 950 objav
  • Interesi:Imam rad adrenalinske športe, ko sem doma oblikujem, ob petkih pa rad hodimo ven na žurke;)

Objavljeno 20 avgust 2012 - 20:24

Meni je všeč, kar si naredil. 1. Zapomni si, da nikoli, ko nekaj promoviraš nikoli ne daj toliko besedila !. Če prodajaš npr. spletne strani. Naredi si sam 3.boxe. npr. Hitro, Poceni, Unikatno. In potem tam v tistih treh svojih boxih poveš na hitro. Zakaj si ti boljši od drugih.

Za primer, ti dam to spletno stran. http://www.proplatform.net/ . Vidiš, da imajo 3 "boxe" online računi , cms in spletne strani. Samo tako povem, da je to veliko bolje narediti, kot pa napisati tako veliko teksta.

Pa še nekaj, kar me moti. Ozadje, ki ga maš in berljivost ni tako dobra. Ko sem malo bral sem začutil, da težje berem.

To je to, le moje mišljenje. Malo sprobavaj in boš kmalu še boljši!.

Lep pozdrav

#1905 klop

klop

Iznajdljivec

• Members
  • 954 objav
  • Interesi:Elektronika in računalništvo

Objavljeno 29 avgust 2012 - 23:51

Oziroma imam eno vprašanje glede dolgih stavkov. Ali ni tako, če je na strani čim več besed ( teksta ), da google čim bolj indeksira spletno stran ( več je zadetkov ) ?

#1906 FreakDizajn

FreakDizajn

Iznajdljivec

• Members
  • 950 objav
  • Interesi:Imam rad adrenalinske športe, ko sem doma oblikujem, ob petkih pa rad hodimo ven na žurke;)

Objavljeno 30 avgust 2012 - 00:08

To je res. Ključne besede naj bi bile najbolj pomembne. Potem pa tako rangira Google čeprav je še veliko več takšnega sran**, ki ima Google. Več povezav na druge spletne strani imaš bolje. Pa oni morajo seveda nazaj tudi linkati. Še veliko je teh for, kjer npr. lahko kupiš določene strani npr. za 5$ dobiš nekaj linkov na tvojo stran, to pa pomeni, da bi mogel biti potem bolj rangiran.

Drugače so tudi neki algoritimi in nevem kaj še vse ;). Lahko malo na youtubu pogledaš pa boš videl, da te kar mine, ko tisto gledaš .

#1907 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3.783 objav

Objavljeno 30 avgust 2012 - 09:08

Imaš skoraj prav. :P

Ključne besede, se strinjam. Plus meta opis. Kako je meta opis sestavljen in seveda ključne besede. Če imaš ti na strani opisati kako pobirati krompir, v meta tagih in opisu pa imaš vse živo, potem je to slabo. Tagi in opis morajo biti sestavljeni tako da dejansko predstavljajo vsebino določene strani.
Potem sama struktura strani, naslovi v <h1>, <h2>,...
Če imaš ti na svoji strani linke na drugo stran, sploh nima nobene veze. Bolj je pomembno da imajo druge strani link na tvojo stran. Potem se gleda tudi iz kakšnih strani se linka na tvojo stran. Torej, če ima neka stran ki je višje rangirana link na tvojo stran, to velja več kot če ima neka nizko rangirana stran link na tvojo stran.
Itd. itd. skratka, dosti faktorjev.

Predlagam da prebereš googlov dokument: "Search engine optimization, Started guide".

#1908 exide

exide

Govorec

• Members
  • 2.974 objav
  • Kraj:Radovljica

Objavljeno 06 september 2012 - 09:27

Moja zadnja stran:

http://www.band-skyline.com/

#1909 info

info

nOObie

• Members
  • 2 objav

Objavljeno 18 september 2012 - 12:14

www.vrtiljak.net je en tak portal, ki omogoča menjave predmetov, stvari, storitev, blaga, ..,. Portal omogoča podjetjem tudi, da predstavijo storitve in izdelke, ki jih nudijo in tiste, ki jih potrebujejo. Nato portal sam poišče ujemanja tako da je podjetjem zelo poenostavljeno iskanje poslovnih partnerjev.

lp

#1910 Nejc

Nejc

Gospod s kravato

• Moderators
  • 1.058 objav
  • Kraj:Krško

Objavljeno 20 september 2012 - 20:16

Moja zadnja stran:

Ne vem kakšno resolucijo imaš ti ampak meni je vse skupaj precej veliko... pomisli tudi na kakšne mobilne naprave, naj tole vsaj poravna v en stolpec če je zaslon ozek...

www.vrtiljak.net je en tak portal, ki omogoča menjave predmetov, stvari, storitev, blaga, ..,. Portal omogoča podjetjem tudi, da predstavijo storitve in izdelke, ki jih nudijo in tiste, ki jih potrebujejo. Nato portal sam poišče ujemanja tako da je podjetjem zelo poenostavljeno iskanje poslovnih partnerjev.

lp

Tale način prikaza mi sploh ne sede... bolje bi bilo če bi se stran razširila dol... "Dodaj oglas" link ne dela ali je onemogočen dokler nisi loginan? Mogoče boljše da ti stran to sporoči...

p.s. To je samo moje mnenje, kaj so minusi za popravit, brez zamere ;)

#1911 exide

exide

Govorec

• Members
  • 2.974 objav
  • Kraj:Radovljica

Objavljeno 24 september 2012 - 06:40

<p>

Moja zadnja stran:

Ne vem kakšno resolucijo imaš ti ampak meni je vse skupaj precej veliko... pomisli tudi na kakšne mobilne naprave, naj tole vsaj poravna v en stolpec če je zaslon ozek...

Na 1280x720 se še normalno vidi, Iphone in HTC Desire mi normalno prikažeta stran. Gledal sem tako, da prikaže dva stolpca normalno tudi na poceni 15.4 prenosnikih, ki ponavadi nimajo nekih velikih resolucijah, ne spomnim se pa točno na kateri resoluciji sem že testiral, ni bila pa res velika. Res pa, da na majhnih resolucijah stolpca izpadeta večja, ampak če pomanjšam pa ni najbolj berljivo.

#1912 Nejc

Nejc

Gospod s kravato

• Moderators
  • 1.058 objav
  • Kraj:Krško

Objavljeno 24 september 2012 - 18:49

Sej druga niti ni tako veliko, ogromni so napisi "New, Tour dates, Connect in Contact"... Toliko izstopajo da se napisa SkyLine sploh ne opazi, pa je morda bolj pomembno da si zapomniš ime skupine kot naslove stolpcev... ;) Za mobilne naprave pa bi bila prilagoditev z enim stolpcem precej bolj "userfriendly", nisem mislim da se ne prikaže normalno... ampak rabiš potem zoomirat...

#1913 Simon Hocevar

Simon Hocevar

Sufler

• Administrators
  • 220 objav

Objavljeno 15 oktober 2012 - 13:13

Še moja stran: http://www.webfreak.si =)

Tukaj je v uporabi Wordpress, in kar nekaj mojih popravkov kode.
Stran sem sprva naredil zgolj zato, da imam nek spletni arhiv moje glasbe.
Uporabil sem poseben plugin za Youtube, ki ne nalaga vseh videov skupaj, temveč naredi samo slikce, ko pa dejansko klikneš na video, pa ga začne predvajat.
Sicer se je stran zelo počasi nalagala (20-30 embedanih videov na eni strani :) )

Zraven sem s časoma dodal še kul nadaljevanke in podobne stvari...

Kako se vam zdi?

#1914 Samo Zeleznik5

Samo Zeleznik5

nOObie

• Members
  • 2 objav

Objavljeno 17 oktober 2012 - 21:50

http://dropbox-referrals.com/

Design je CSS 3+HTML 5 (ozadje narejeno v photoshopu).

Se vam zdi stran primerno oblikovana? Kaj bi spremenili,...

#1915 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3.783 objav

Objavljeno 18 oktober 2012 - 08:27

Na gumbih dodaj "cursor:pointer".
Pa neke robe jim daj, ali nekaj naredi z njimi, ker so malo zgrešeni.

#1916 extremis

extremis

Sufler

• Members
  • 156 objav

Objavljeno 16 november 2012 - 16:38

povejte mi, kako se vam zdi stran

http://trgovine.merkanty.com

#1917 FreakDizajn

FreakDizajn

Iznajdljivec

• Members
  • 950 objav

Objavljeno 03 december 2012 - 20:11

Spletna stran se mi zdi brez pripomb. Bravo za to, da si se odločil pol zdaj pol kasneje tako boš vsaj polovičko dobil, ker velikokrat je problem, kot sem slišal, da naročniki nočejo plačati bodisi zanalašč ali pa, ker nimajo denarja. 

#1918 extremis

extremis

Sufler

• Members
  • 156 objav

Objavljeno 03 december 2012 - 20:38

hvala. Ja za to pa ni problema se pač umakne trgovina dol, če ne plača ;) Nizka... ampak zastonj tut ne mislimo delat, sploh pa je tako bogata ponudba....
Drugače pa ko si naberemo nekaj sredstev za špilat naprej, bo pol ponudba za najem platforme

#1919 Matija Janc

Matija Janc

nOObie

• Members
  • 9 objav
  • Kraj:Otočec

Objavljeno 10 december 2012 - 11:52

Moja stran je narejena za globalni trg, na njej pa lahko naročite konverzije iz PSDja v HTML, ali v enega od priljubljenih CMSjev (Joomla, Magento, Wordpress).

link: http://www.supremecoding.com/

Bom ful vesel, če si jo ogledate in mi napišete vaša mnenja.

#1920 jugovec

jugovec

nOObie

• Members
  • 1 objav

Objavljeno 17 december 2012 - 17:13

Pozdrav vsem.

Jaz bi vas prosil za oceno moje spletne strani, kakšne dodatne predloge ter marketinške nasvete.

Zahvaljujem se vam vnaprej.

Spletna stran: www.lap-stand.com

Lp IGRA

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov