Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Microsoft Windows Vista

Odgovorov v temi: 1959

#1621 TechFreak:)

TechFreak:)

Spammer

• Members
  • 4.591 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Celje

Objavljeno 11 avgust 2008 - 06:50

filip007, potem pa ni kriva sinhronizacija, ampak tvoj računalnik.

#1622 juzni

juzni

Vajenec

• Members
  • 335 objav

Objavljeno 11 avgust 2008 - 10:33

Eno vprašanje glede viste?

Imam laptopa, z nameščeno visto premium. Imam 2 gb rama, in ne vem, zakaj se mi zdi, da je to premalo.
Na namizju imam un pripomoček, ki ti kaže kok rama se kur. Včasih je sam kišta pržgana, mogoče dela net, pa števec kaže 100%. In potem seveda začne štekat malo. Pa sploh ne delam nič takega....In to štekanje mi gre že pošteno na živce.
Pa tudi občutek imam, da računalnik dela počasneje s to visto.

Da ni kj narobe z računalnikom slučajno. Sicer je pa lap top pol leta star.

Hvala

#1623 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 11 avgust 2008 - 10:54

juzni, to ti ne dela Vista ampak nekaj drugega. Poglej pod Task managerjem kateri proces ti porabi koliko spomina in poročaj. :)

#1624 juzni

juzni

Vajenec

• Members
  • 335 objav

Objavljeno 11 avgust 2008 - 11:46

juzni, to ti ne dela Vista ampak nekaj drugega. Poglej pod Task managerjem kateri proces ti porabi koliko spomina in poročaj. :)

Ma sej v tem je problem, noebn drug program ni pržgan. Včasih tud net ni pržgan, nič, pa lahko samo opazujem, kako un števec kaže da je poraba rama na 80-100%, un drug števec je itak vedno na minimum 50%......za znort.

Pa tudi ko pržgem računalnik, in ti potem na namizje pridejo razna msn-okna ipd....kle na laptopu z visto to velik dl traja, kot pa na namiznem z xp-ji. Kle, k mam visto., morm počakat pol minute predn lahk sploh nadaljujem z delom, al pa tudi več, do minute recmo

imam pa 2.0 ghz proc (intel), 2 gb rama, 250 gb diska, grafična ma 256 mb predpomnilnika (radeon),........

#1625 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 11 avgust 2008 - 11:54

juzni, eno stran nazaj sem prilepil eno precej koristno povezavo z naslovom How to Make Windows Vista Less Annoying. Preberi si pa probaj uporabiti kak nasvet. Skratka probaj očistiti malo sistem pa bi moralo biti kaj boljše. Skeniraj tudi za virusi pa uporaben zna biti tudi HiJackThis.

#1626 juzni

juzni

Vajenec

• Members
  • 335 objav

Objavljeno 11 avgust 2008 - 11:59

juzni, eno stran nazaj sem prilepil eno precej koristno povezavo z naslovom How to Make Windows Vista Less Annoying. Preberi si pa probaj uporabiti kak nasvet. Skratka probaj očistiti malo sistem pa bi moralo biti kaj boljše. Skeniraj tudi za virusi pa uporaben zna biti tudi HiJackThis.

Super, hvala, bom pogledal, pa sporočim, če je kaj bolje.

Pa še nekaj. Nekje sem slišal, da potrebuje vista za optimalno delavo vsaj 3 gb rama, priporočljivo je 4!!! Je to res?

#1627 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 11 avgust 2008 - 12:12

juzni, 2GB RAM-a je minimum za zadovoljivo delovanje. Če imaš pa več, pa toliko boljše. Torej moraš čimbolj optimizirati operacijski sistem, da se ti ne bo ob zagonu nalagalo dosti nepotrebnih (non-Windows) programov, ki ti samo žrejo sistemska sredstva v ozadju. Ti pa priporočam, da si prebereš t temo od začetka, torej prve strani in se boš marsikaj naučil o Visti.

#1628 juzni

juzni

Vajenec

• Members
  • 335 objav

Objavljeno 11 avgust 2008 - 12:15

juzni, 2GB RAM-a je minimum za zadovoljivo delovanje. Če imaš pa več, pa toliko boljše. Torej moraš čimbolj optimizirati operacijski sistem, da se ti ne bo ob zagonu nalagalo dosti nepotrebnih (non-Windows) programov, ki ti samo žrejo sistemska sredstva v ozadju. Ti pa priporočam, da si prebereš t temo od začetka, torej prve strani in se boš marsikaj naučil o Visti.

Bom ja. Sem tud slišal, da morš marskj nares da vista dela bolj normalno, sam kaj ko jst ne vem kaj treba narest :)

Bom prebral temo od začetka....huh, 80 strani :shock:

Aja, pa še tole. Zadnič sem hotel updatat visto...sem označil, kaj naj se updata, pa mi potem nikakor ni hotl. Sicer imam pa avtomatski update, in se računalnik pač resetira in updata.Vsaj mislim da se, nisem šu pogledat a so se te stvari updatale.

No, sem se spomnil, da sploh še nisem inštaliral SP1 :joj:

Bi sam postavil še eno neumno vprašanje. A je možno, da je SP1 bil na voljo v updatih, in se je pač to naložil, ko se mi je restartal računalnik...Jaz pa pač tega nisem opazil, oz. ne vem, da imam že sp1 nameščen :) oz. je treba iti na uradno spletno stran in dol potegnt?

#1629 x1c3x

x1c3x

Pomagač

• Members
  • 493 objav

Objavljeno 11 avgust 2008 - 16:19

1. minimalno je 1GB rama

2. ni treba veliko narest da dela...npr jaz jo spedenam ko nekaj ne dela, ne naredim totalno vseh popravkov itd.. samo UAC izklopim pa ponavadi še en proces nagaja, kar me priveda na naslednje vprašanje :)

3. se ti pojavi kakšen proces, ne morem se spomnit imena...vem da se začne na T ?

Meni se je pojavil in mi vedno porabil 90%+ CPUja. Totaln lag. Na koncu je bla fora v tem da sem ene 2 service-a izklopil in je bilo to, to ...

---

Š e nekaj sem se spomnil, kdo ve zakaj bi Windows XP porabil 12 minut za extractat 700 MB .rar file ? ( da ne bo spet problemov, recimo da je notri Linux )

Ne najdem Viste, in mam pač XP trenutno, 2 dni fresh inštaliran, moral bi delat super, samo extracta po 1235713021703 ur .

#1630 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 11 avgust 2008 - 16:57

Ja, dela že tudi pri 512MB RAM-a (Home basic), a ni to to.
x1c3x verjami mi, ko pravim, da je 1GB in 2GB RAM-a pri Visti velika razlika. No vsaj v mojem primeru je tako bilo saj sem z 1GB začel in poznam razliko. Je pa tudi logično, ko ima sistem na voljo več RAM-a da dela hitreje, kot če prenaša iz RAM-a na trdi disk in obratno, ko mora recimo sprostiti RAM za drugo aplikacijo.

#1631 x1c3x

x1c3x

Pomagač

• Members
  • 493 objav

Objavljeno 11 avgust 2008 - 17:28

ne, sj je razlika kumad, samo odvisno kje, drugače se strinjam da je 2 GB minimum, samo če rabiš samo OS brez špilov, je 1GB dost + Firefox , Office, GTA 4 :)

jaz sem imel 1 GB in je delal ko urca, samo pri špilih se je pojavil problem, npr zaganjal ga je 30 sekund, štekal ni špil, sam ko si dal Exit je trajalo ene 40 sekund do ene minute da je prišel v OS, to je bilo npr pri Assassin's Creed, pri 2 GB, ga pa zažene v 10 sekundah, ven gre pa v manj kot 7ih sekundah. Za laptop bi mislim da moralo bit 2 GB lepo dovolj.

P.S.
Je pa tudi to, da ... ne vem a je Spyware, virus, whatever, po ene 2 mesecih mi je vista za skoraj vse porabila 2x več rama kot ponavadi,.... saj sem omenil moj problem, ko mi je Cabal porabil več kot 1 GB rama... prav tako drugi programi, zato sem formatiral :ok:

#1632 TechFreak:)

Spammer

• Members
  • 4.591 objav

Objavljeno 11 avgust 2008 - 18:42

x1c3x, Windows po določen času postane vedno počasnejši. ;-)

#1633 filip05466407

filip05466407

Govorec

• Members
  • 2.804 objav

Objavljeno 11 avgust 2008 - 18:53

Vista tuning... :ok:
http://www.tweakhoun...sta/tweakguide/

Precej časa se izgublja nažalost za te stvari, ko si enkrat pod MAC ni treba nič delat te bedarije...

#1634 x1c3x

x1c3x

Pomagač

• Members
  • 493 objav

Objavljeno 11 avgust 2008 - 19:18

x1c3x, Windows po določen času postane vedno počasnejši. ;-)

Tell me about it :x

#1635 TechFreak:)

Spammer

• Members
  • 4.591 objav

Objavljeno 11 avgust 2008 - 19:26

x1c3x, zaradi nalaganja program, smetenja po registru in po sistemskih datotekah ... V bistvu je to pri vseh OSih. Samo pri nekaterih se hitreje upočasni, pri nekaterih pa dolgo traja.

Če recimo laufaš server, potem se tam to ne pozna tako, ker vedno delujejo eni in isti programi.

#1636 juree

juree

1101010

• Members
  • 5.208 objav

Objavljeno 12 avgust 2008 - 21:16

Odvisno od OSja na kakšen način bere razne registre in podobne stvari katere mi uporabniki iz dneva v dan pridno svinjamo :)

#1637 juzni

juzni

Vajenec

• Members
  • 335 objav

Objavljeno 12 avgust 2008 - 21:32

Ok

Sem poskušal ugotoviti, zakaj mi računalnik tok počas dela, oz. zakaj mi troši tolk rama. Pogruntal seveda nič, bolj ali manj sem samo klel.

Sem prišgal task maneger, in lepo opazoval kako mi žre od 60-70% rama, s tem da ne gori noben proram, samo task maneger je prižgan. Ko dela kakšen program, se seveda raba rama poveča tudi na 80,90 in celo 100.

Lahko tudi pripomam sliko, če kdo hoče vidt.

Bi pa nekaj vprašal. Kot sem rekel, nimam niti ene aplikacije odprte. Tm, pri "procces" mi pa piše, da se rtenutni izvaja 83 procesov! A je možno, da mi računalnik zaradite tega tok rama žre. Sem pu pogledat na namizni računalnik, z xp-ji, in tam se izvaja samo 30 procesov, res pa je , da je to starejši sistem.

Tko da, še enkrat...a mi slučajno comp dela počas zarad unih 83 procesov. Če ja, a se da kj to izklopt.

Če ni to razlog, potem pa res ne vem kaj je narobe. Sam vem da bom totalno znorel. Mam 2 gb rama, računalnik se pa obnaša kot da imam samo 256 mb rama. Nekaj more požret vse tam ram, sam kaj?

#1638 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 12 avgust 2008 - 22:00

juzni, a ne bi naredil en MemTest? :)

#1639 juzni

juzni

Vajenec

• Members
  • 335 objav

Objavljeno 12 avgust 2008 - 22:07

juzni, a ne bi naredil en MemTest? :D

Am, če poveš kako se to nardi, bom naredu :)

#1640 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 12 avgust 2008 - 22:18

juzni, vse kar potrebuješ najdeš na njihovi strani: Memtest86+. ;-)

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov