Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Microsoft Windows Vista

Odgovorov v temi: 1959

#1661 TechFreak:)

TechFreak:)

Spammer

• Members
  • 4.591 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Celje

Objavljeno 15 avgust 2008 - 16:13

Wizmaster, primarnih imam več. Mogoče sem pa to od Windows Viste malo zmanjšal (<1GB). Ampak to verjetno ne bi smelo vplivati.

#1662 Wizmaster

Wizmaster

Poročevalec

• Members
  • 595 objav
  • Kraj:Vrhnika

Objavljeno 16 avgust 2008 - 08:59

ja sem mislil primarno boot particijo (od windowsov). ja si že bil ravno n ameji med 5.1 in 5.0. tud jest že neki časa iščem program ki bi v visti lahko v le to particijo dodal nekaj giga nazaj da bo 5.9 :)

#1663 TechFreak:)

Spammer

• Members
  • 4.591 objav

Objavljeno 16 avgust 2008 - 09:22

Wizmaster, primarna boot particija je od Mac OS X. ;-) Drugače pa sem rekel, da sem spremenil za manj kot 1 GB.

Očitno je to res problem. Vseeno hvala. ;-)

#1664 .Jakc.

.Jakc.

Iznajdljivec

• Members
  • 869 objav
  • Kraj:Jesenice

Objavljeno 18 avgust 2008 - 22:46

No da še jaz objavim mojo izkušnjo z ˝zloglasno˝ Visto

Že pri inštalaciji mi je oči pogrel prijazen vmesnik za namestitev Windows Viste. Pričakoval sem nekaj v slogu Xp-jev in Win 2000 sepravi črno na belem (ubistvu sivo na modrem ;)). No namestitev je kar gladko tekla, mogoče se je malce vleklo vse skupaj, vendar je bilo tako kot pri vseh operacijskih sistemov (no večini). Potem pa se pojavi desktop. Imel sem nekaj težav z priklopom dveh monitorjev, namreč zaznal mi je samo enega, vendar se je po ponovnem resetu vse skupaj popravilo. Vklopil sem vmesnik Aero - moram reči da je v slogu Apple-a, kar mi je fenomenalno. Edino kar me je zmotilo je to, da sem kar dolgo nastavljal vse nastavitve, je pa res da lahko spremeniš praktično vse kar ti ni najbolj po godu. če bi moral oceniti od 1 - 10 bi dobila Vista 9,7...

Imam pa še dva problema, torej če kdo pozna rešitev, prosim kar na dan z njo.

Prvo je to da so ikonce v Quicklunchu premajhne, torej me zanima kje se jih da povečati.

Potem me pa zanima če se da z kombinacijo Alt+Tab menjati med programi 3D (tako kot funkcija switch between windows)

Lp Jaka

#1665 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 18 avgust 2008 - 23:09

.Jakc., najprej za Quick lunch ikone. Poskrbi, da bo Taskbar odklenjen. Potem pritisni z desno tipko na miški na prazen prostor v njem in izberi View (na vrhu). ;-)
Z kombinacijo tipk Alt+Tab izbiraš med programi v 2D načinu, z kombinacijo WIN+Tab pa v 3D načinu. :ok:

#1666 .Jakc.

.Jakc.

Iznajdljivec

• Members
  • 869 objav

Objavljeno 18 avgust 2008 - 23:13

Medicius, Naaajlepša hvala za expresen odgovor...Vse 100% funkcionira tako kot si napisal. Bravo :bravo:

#1667 x1c3x

x1c3x

Pomagač

• Members
  • 493 objav

Objavljeno 19 avgust 2008 - 06:24

Ful je razlika med ne vem, a med 1 core in dualcore, ali IDE pa SATA, ali pa DDR1 pa DDR2...

samo ko sem na starem kompu inštaliral, res traja ful da odpre vsa okna, recimo takoj ko sem prišel v inštalacijo sem čakal nekje 1 minuto, da se je odprlo okno kjer pač next klikneš....
na tanovem kompu, pa koj odpre :bow:

#1668 tommy000

tommy000

nOObie

• Members
  • 19 objav

Objavljeno 20 avgust 2008 - 23:21

Jz imam Visto pou leta..dela use lepo in zelo hitro. Res je da so mi jo ze enkrat zaklenil ker nisem prebral navodil od cracka. Drugace mi je zelo vsec use skupaj (tudi vizualno). Delo na Visti je hitrejse in bolj enostavno. Priporocam!

#1669 x1c3x

x1c3x

Pomagač

• Members
  • 493 objav

Objavljeno 21 avgust 2008 - 01:11

Res je da so mi jo ze enkrat zaklenil ker nisem prebral navodil od cracka.

Vsaj 5 ljudi ti bo težil zaradi tega stavka :zvizg:

#1670 specops

specops

Poročevalec

• Members
  • 535 objav

Objavljeno 21 avgust 2008 - 10:41

Res je da so mi jo ze enkrat zaklenil ker nisem prebral navodil od cracka.

Vsaj 5 ljudi ti bo težil zaradi tega stavka :zvizg:

Zakaj bi mu težili zaradi tega? Saj je samo povedal, kaj se mu je zgodilo, ni pa spraševal za pomoč pri piratstvu.

#1671 x1c3x

x1c3x

Pomagač

• Members
  • 493 objav

Objavljeno 21 avgust 2008 - 11:59

:roll:

#1672 paketek

paketek

Sufler

• Members
  • 185 objav

Objavljeno 22 avgust 2008 - 22:39

hay

Mene pa zanima v visti , kako bi lahko imel start menu v obliki kot pri xp-jih da se odpirajo kot stolpci , ne da se odpira samo v enem stolpcu , vem da lahko start vrstico spremenim nazaj v look xp-ja , samo to mi zgleda kot pri 98 ne kot vista ... ali sploh to gre tako narediti ??

#1673 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 23 avgust 2008 - 07:39

paketek, ni mi znano, da bi to šlo razen na način, kot si ga napisal in z njim izgubiš Vistin izgled. Sicer ti pa s pritiskom na All programs prikaže vse, kot pri prejšnjem meniju in je z koleščkom na miški res enostavno brskanje. :P

#1674 comp_man_XXL

comp_man_XXL

Mojster

• Members
  • 1.638 objav

Objavljeno 23 avgust 2008 - 09:37

paketek, da se. Desni klik na orodno vrstico, lastnosti, meni "start" in izberi klasični meni start.

#1675 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 23 avgust 2008 - 10:59

comp_man_XXL saj sva pa to že omenila. :joj:

#1676 comp_man_XXL

comp_man_XXL

Mojster

• Members
  • 1.638 objav

Objavljeno 23 avgust 2008 - 11:45

Medicius, nesporazum, pri tistem sem mislil, da misli temo. Se opravičujem. :zvizg:

#1677 ngc2392

ngc2392

Govorec

• Members
  • 2.293 objav
  • Spol:Nedoločen

Objavljeno 04 september 2008 - 13:32

Jakc, morda še ne veš...vse programe v quick launch vrstici se da poganjati tudi z tipkami windows+številke. Če imaš npr. word na prvem mestu enostavno pritisneš windows tipko in 1. Dela do številke 0.

#1678 .Jakc.

.Jakc.

Iznajdljivec

• Members
  • 869 objav

Objavljeno 18 september 2008 - 21:38

Računalnik se mi po 3 uricah mirovanja sam odjavi. Ali mogoče kdo ve kako to odpraviti oziroma kje se da to izklopiti?

PS: Možno da se je že kdo soočil z tem, vendar resnično nimam časa raziskovati 84 strani...

#1679 GregaK

GregaK

nOObie

• Members
  • 15 objav

Objavljeno 25 september 2008 - 15:53

Lep pozdrav vsem forumašom. Sem nov na tem forumu in upam, da je to prava tema za moja 2 vprašanja.
1. Če js kupm Windows Vista Home Premium 64-bit ENG, ali se da prek updejta posodobit oz. si inštalirat slo language pack.

2. Ne morm se odločt med visto home premium in ultimate. Sem malo brskal po netu in našel razlike med obema in glede na to, da je ultimate veliko dražja in niti nima zelo veliko več funkcij se bolj nagibam k home premium. Katero priporočate vi?

#1680 TechFreak:)

Spammer

• Members
  • 4.591 objav

Objavljeno 25 september 2008 - 16:17

GregaK:
1. Ne. Samo Windows Vista Ultimate podpira language pack-e.

2. Če hočeš SLO moraš kupiti ali Windows Vista Ultimate in downloadati language pack ali pa kupiti SLO Windows Vista Home Premium.
Seveda ima kar nekaj prednostni (Ultimate), vendar je pa odvisno od tebe, kaj potrebuješ. ;-)

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov