Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Microsoft Windows Vista

Odgovorov v temi: 1959

#1641 x1c3x

x1c3x

Pomagač

• Members
  • 493 objav

Objavljeno 12 avgust 2008 - 23:49

x1c3x, zaradi nalaganja program, smetenja po registru in po sistemskih datotekah ... V bistvu je to pri vseh OSih. Samo pri nekaterih se hitreje upočasni, pri nekaterih pa dolgo traja.

Če recimo laufaš server, potem se tam to ne pozna tako, ker vedno delujejo eni in isti programi.

sej...jaz to vem XD..."tell me about it" sem mislil v obratnem smislu :)

#1642 filip05466407

filip05466407

Govorec

• Members
  • 2.804 objav

Objavljeno 13 avgust 2008 - 07:06

Trenutno izdelujem program za optimizacijo...Viste, ker sem imel enostavno zadosti kaj se da vse nastaviti pod Visto da je hitrejša vsaj vmesnik...zaenkrat sesuje Visto takrat ko se računalnik resetira ali ugasne bom pa to še zrihtal...če kdo pripravlja Visto za odstrel mu ga lahko pošljem...za test...pošli mi mail na ZS

Funkcije:
1: Optimize User Interface. (Aero compatible hardware with drivers is required) !!!
2: Browse Computer, Documents, Control Panel, Administrative Tools from Start and add Run option.
3: Broadband Internet speed up (IE only).
4: Disable UAC (User Account Control).
5: Disable Low disk space checks.
6: Disable Command Prompt compatibility for 8.3 file names.
7: Disable File Access Timestamp.
8: Repair Folder/file rename, delete, copy and cut.

CPU L2 forced
Install Opera Block Content
Vista SP1 cleanup

#1643 Red

Red

Spammer

• Administrators
  • 3.316 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Republika Marcipanija
  • Interesi:Računalništvo, Šport, PC Igre, Poker

Objavljeno 13 avgust 2008 - 09:11

Meni Vista v idle nikoli ne porabi več kot 45% rama (od 2gb). Tako, da je mogoče, da se je nasral kakšen ekstra proces/glup background program z velikim memory leakom/worm/trojanec.

#1644 x1c3x

x1c3x

Pomagač

• Members
  • 493 objav

Objavljeno 13 avgust 2008 - 09:29

Tm, pri "procces" mi pa piše, da se rtenutni izvaja 83 procesov!

:shock:

najmanj sem jih imel nekje 35, na Visti ko je bla v nulo spedenana. Drugače imam nekje 47, če izklopim par procesov 40. ( od tega 10 svchost-ov :joj: )

Kolk pa maš programov in vsega na kompu? mislm...80procesov, to je pa res :x ...

malo poštimej msconfig.

#1645 juzni

juzni

Vajenec

• Members
  • 335 objav

Objavljeno 13 avgust 2008 - 13:20

Tm, pri "procces" mi pa piše, da se rtenutni izvaja 83 procesov!

:shock:

najmanj sem jih imel nekje 35, na Visti ko je bla v nulo spedenana. Drugače imam nekje 47, če izklopim par procesov 40. ( od tega 10 svchost-ov :joj: )

Kolk pa maš programov in vsega na kompu? mislm...80procesov, to je pa res :x ...

malo poštimej msconfig.

Programov nimam spet tok. Manj, kot na namiznem računalniku z xp-ji.

Hm, sm k jst ne vem katere procese lahko izklopim, katere pa ne. Bom naredi print screen, k pridem domov, pa bom objavil, da vidiš kva vse mi dela....mogoče mi boš znal povedat, kaj naj izklopim. Sam ne bi nč naredu, ker se res ne spoznam na to, kaj lahk izklopm kaj ne, in ne bi rad še kj uniču

#1646 TechFreak:)

TechFreak:)

Spammer

• Members
  • 4.591 objav
  • Kraj:Celje

Objavljeno 13 avgust 2008 - 13:58

juzni, takoj po zagonu imam 28 procesov. Tako, da imaš ti res preveč procesov.

#1647 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 13 avgust 2008 - 14:06

webphp, a to je z kljukico pri "Show processes from all users"? Ker jaz imam brez kljukice prikazanih 21 procesov, z kljukico pa 54 procesov, kot tudi piše levo v spodnji vrstici.

#1648 TechFreak:)

Spammer

• Members
  • 4.591 objav

Objavljeno 13 avgust 2008 - 14:23

Medicius, z kljukico. ;-)

Računalnik je starejši in zaradi tega nimam Aero efektov vklopljenih ter storitev, ki jih ne potrebujem.

#1649 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 13 avgust 2008 - 14:25

webphp, ti pa ga imaš tweakanega. :ok:

#1650 TechFreak:)

Spammer

• Members
  • 4.591 objav

Objavljeno 13 avgust 2008 - 14:27

Medicius, kolikor mi je v 10 minutah uspelo. Moram še namestiti SP1 ter stweakati do konca. :)

#1651 juzni

juzni

Vajenec

• Members
  • 335 objav

Objavljeno 13 avgust 2008 - 18:55

Evo, sem naredil print creen task managerja. Kle lahko vidte kateri procesi delujejo
Sem naredil 2 print screena, ker je tolko procesov v teku, da ni šlo vse na eno stran :grin:

Objavljena slika

Objavljena slika

Tko. Zdej pa če mi prosm povete, katere funkcije lahko izklopim, in kaj naj nardim, da se ti procesi ne bodo samodejno prižgal, ko bom prižgal računalnik

x1c3x...napisal si, da si izklopil kar 10 svc-hostov. Če pogledaš drugo slikc, lahko vidiš, da jih imam jaz več kot 10 vklopljenih. Kaj so sploh ti procesi. Je uredu, če še jaz to izklopim?

Hvala za pomoč.

#1652 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 13 avgust 2008 - 19:06

Tukaj imaš zelo lepo opisano kaj ta proces je, kako ugotoviti komu pripada in če priporočljivo kako ga izklopiti. ;-)

#1653 juzni

juzni

Vajenec

• Members
  • 335 objav

Objavljeno 13 avgust 2008 - 19:39

Tukaj imaš zelo lepo opisano kaj ta proces je, kako ugotoviti komu pripada in če priporočljivo kako ga izklopiti. ;-)

Sem prebral, hvala

Upam da ne bo kje narobe, ko ustavim tiste "services" v svc-hostu.

Lahko tko naredim v vseh teh svc-hostim.

Kaj pa z ostalimi procesi. Katere se še da izklopiti. Maš kakšen link glede tega

Pa sorry k skoz težim, sam "ta del računalništva" je pa zame isto kot da bi probal razcepit atom :)

#1654 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 13 avgust 2008 - 20:12

juzni, jaz bi raje, če bi ti proces poznal, vedel kaj dela tam v ozadju in šele nato šaril po njem. Vsakega si posebej lahko pogledaš z Googlom. Dovolj je, če se onemogoči zagon programov ob vhodu v Windows, ki niso potrebni in še to taki, ki so non-Microsoft(OS) izvora. Skoraj vse drugo je dobro pustiti pri miru. To bi moralo biti dovolj za pohitritev sistema.
Preberi si Debunking Common Windows Performance Tweaking Myths.

#1655 x1c3x

x1c3x

Pomagač

• Members
  • 493 objav

Objavljeno 13 avgust 2008 - 21:05

x1c3x...napisal si, da si izklopil kar 10 svc-hostov.

Sorry, ne. Mislil sem povedati da mi okoli 10 svchostov laufa, sorry za nesporazum, mislim da jih ne moreš končati (vsaj ne vseh), mogoče nekatere lahko, če tistega končaš ki največ rama porab se ti komp avtomatsko restarta, kar lahko popraviš z cmd -> shutdown/a, ampak ok :)

Kot pa iz procesov vidim, ti jih kar veliko požrejo driverji za toshibo

Če me na blef vprašaš, kaj bi izklopil, bi rekel tole, glede na to da ne vem katere programe rabiš...npr SmoothView.exe - jaz bi ga izklopil, samo če ga rabiš, pojma nimam kaj je to XD

CCC - Catalyst Control Center
MOM - kot CCC
CFSvcs - neki od toshibe
CFSwMgr -It is a tool to manage multiple network connections.
daemon - daemon tools
DesktopSMS - predvidevam da (free) SMS sender ?
ehmsas ta 2 procesa sta za Vista Media Center ( če trenutno ni v uporabi izklopi, ko boš vklopil VMCenter se samodejno vklopi
ehtray -isto ko zgoraj
NMBgMonitor -------nero
NMIndexing Service -------nero
NMIndexStoreSv -------nero
PDVD8Serv - Power DVD 8 Proces
realsched - nekaj bv od real playerja, oz kodeka
-- lahko tudi SearchIndexer->samo se čez čas spet pojavi hehe :)
------
Page2
------
SmoothView
TOPI.exe nisem 100%, od toshibe driverji, ampak se mi zdi da samo za nekaj bv, kakor sem malo pogooglov, nvem...raje pusti XD
ToshibaRegistration - zdi se mi brezveze, ampak spet nisem 100%
traybar.exe - če se ne motim je za upravljat WebCam na laptopu...
UnlockerAssistant -Related to Unlocker utility to unlock files when the OS reports the file is being used by an other person or program. (za izklopit če ne rabš)
ULCDRSvr - Ulead DVD Burning Software --- Delete, enter :D
WinMail mislim da je en third party program..lahko izklopiš, če ne rabiš
WmiPrvSE - nekaj v vezi z windowsi, če izklopiš, vsaj jaz nisem našel efekta, itak se spet pojavi, če pa še en podoben proces vidš (wmiprvsw.exe je virus )
wmpnetwk- Windows Media Player Network ...loh izklopš

------------------

No...to je ene 20 procesov manj :P ostalo so večinoma driverji od toshibe, kot sm prej rekel

----------------
Š e nekaj...v Run napiši MSConfig, se pomakni na "Startup" zavihek pa še tam naredi screenshot, pls...da še v startup par programov izklopmo :P
------
Ti bom naredil en fajl in dal link, pa si poglejte , podobno mam jaz, da sam konča procese itd... tko da... until next time :ok:

#1656 x1c3x

x1c3x

Pomagač

• Members
  • 493 objav

Objavljeno 13 avgust 2008 - 21:31

No...evo link, pa poglejte..pa da povem par stvari

to sem naredil specifično za ta problem od juznega :D

če želite dodati proces samo kopirajte eno vrstico in zamenjajte program.exe s svojim programom, oz. če ni jasno, vprašajte :)

---Link---

http://www.100mb.si/...d_processes.rar

#1657 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 15 avgust 2008 - 09:15

Nekaj glede zagonske hitrosti Viste:

It should take no more than about 90 seconds for a Windows Vista PC to start up. That means fully awake, alert, and ready to do usable work for you and includes the time it takes for the BIOS to enumerate hardware and hand off control to the boot loader code on the active hard drive. On newer hardware, this number should be much less. VIR: blogs.zdnet.com

Meni recimo od zagona do zadnjega programa, ki se v Visti naloži (BitDefenderjeva vrstica/okence aktivnosti) traja slabo minuto in sicer nekje od 55s - 1min.
Sem pa slišal od sodelavca, ki ima skoraj enak računalnik, kot jaz, da mu vzame do polne odzivnosti tudi do 2 minuti in več. :x
Očitno je, da je delovanje sistema tudi odvisno od uporabnika. :)

No, zdaj pa štoparice v roke in imerite hitrost zagona od samega vklopa do "konca" oziroma zadnjega naloženega programa in polne odzivnosti. ;-)

#1658 TechFreak:)

Spammer

• Members
  • 4.591 objav

Objavljeno 15 avgust 2008 - 12:50

Na računalnik sem moral ponovno naložiti Windows Visto zaradi določenih problemov.
Prej sem imel indeks izkušnje uporabe sistema Windows 5,1 zaradi RAMa (5,1) in diska (5,1).
Zdaj sem pa po ponovni namestitvi posodobil oceno in mi napiše, da ima RAM 5,1 disk pa 5,0.
Zakaj je razlika med prej in zdaj pri disku?

#1659 x1c3x

x1c3x

Pomagač

• Members
  • 493 objav

Objavljeno 15 avgust 2008 - 12:56

1 brca preveč

kar se pa štoparice tiče, napišem svoj rezultat ko najdem Vista DVD in ko dobim grafo :ok:

#1660 Wizmaster

Wizmaster

Poročevalec

• Members
  • 595 objav
  • Kraj:Vrhnika

Objavljeno 15 avgust 2008 - 14:04

Na računalnik sem moral ponovno naložiti Windows Visto zaradi določenih problemov.
Prej sem imel indeks izkušnje uporabe sistema Windows 5,1 zaradi RAMa (5,1) in diska (5,1).
Zdaj sem pa po ponovni namestitvi posodobil oceno in mi napiše, da ima RAM 5,1 disk pa 5,0.

imaš mogoče disk razdeljen na particije. si mogoče primarno particijo zmanšal? pri sebi opazil da ko sem imel 100GB za primarno particijo je zadeva imela 5.9 sedajko imam samo 60GB pa je 5.6

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov