Microsoft Windows Vista
Objavljeno 25 november 2008 - 07:57
da ne bom odpiral nove teme bom vprašal kar tukaj.
Potrebujem pomoč, ker ne vem kateri Windows naj naložim.
Kupil bom prenosnik z naslednjo konfiguracijo:
AMD X2 2GHz
3GB ram
320GB disk
Ati radeon 512MB
Sedaj pa me zanima, kaj naj naložim. Win XP pro SP3 ali Visto Ultimat?
Prosim če mi lahko svetujete glede tega.
Kaj kje pridobim oz. zgubim.
Prosim če mi malo poveste in po možnosti tudi utemeljite svoje odgovore.
Hvala in lep dan.
Objavljeno 03 december 2008 - 17:08
Tema je win. classic brez grafičnih bonbončkov. Formatiranje ne pride v poštev.
Objavljeno 03 december 2008 - 18:11
Računalnik z visto dela zelo počasi. Računalnik vklopim in počakam da se operacijski sistem naloži, kliknem recimo mozilo firefox in potrebuje 10s da se program odpre. Računalnik ima 2Gb rama. Kaj narediti da bo odpiral hitreje?
Ja zdej si dal pa full velik info-ta. Dejavnikov ja počasno delovanje je lahko miljon. Črvi, dodatni programi prezapacani windowsi...
malo pobrskaj po forumu prvo ker je ogromno napisanega na to temo, kako očistiti in pohitriti PC.
Objavljeno 03 december 2008 - 21:33
Kako dolgo pa čakaš, da se sistem zažene? Namreč Vista bi naj pri strojno zmoglivem računalniku rabila nekje 1 minuto in pol ali več (tudi do 3 minute). Ni samo tisto, kar se naloži za tvoje oči (meni recimo v slabi minuti) ampak se še nalagajo gonilniki, programi, servisi, ki nam niso vidni, a pomembni za delovanje sistema.Računalnik z visto dela zelo počasi. Računalnik vklopim in počakam da se operacijski sistem naloži, kliknem recimo mozilo firefox in potrebuje 10s da se program odpre. Računalnik ima 2Gb rama. Kaj narediti da bo odpiral hitreje?
Sem testiral moj Firefox, ki se v prvo odpre v slabih 4s, v drugo pa rabi slabo 1s. Problem bi mogoče bil, če se ti Firefox odpira vedno tako.
Objavljeno 14 december 2008 - 17:32
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov