Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Microsoft Windows Vista

Odgovorov v temi: 1959

#1801 Wizmaster

Wizmaster

Poročevalec

• Members
  • 595 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Vrhnika

Objavljeno 28 december 2008 - 10:09

Ne saj procese imam tudi jaz. Govorim za Start-up.

#1802 kreatorka

kreatorka

nOObie

• Members
  • 16 objav
  • Spol:Ženska
  • Kraj:MaRIBor

Objavljeno 28 december 2008 - 11:55

Medicius; sem uredila. S seznama Startup sem odstranila tiste tri stvari; storitve pa praviš torej boljš, da pustim.
Ja, CCleaner zdaj tudi mam gor; pa hvala za korake do defregmentacije.

LP

#1803 kreatorka

kreatorka

nOObie

• Members
  • 16 objav

Objavljeno 28 december 2008 - 12:26

1. F-Secure poganja veliko procesov, tako na Visti, kot na XPjih. Odvisno od nastavitev. Meni jih je na XPjih nabijal 11. Je pa kljub močni mašini zelo bremzal delovanje, boot je trajal veliko dlje (več kot minuto dlje), včasih se računalnik ni niti normalno postavil (celoten start ni delal, sem moral ustaviti explorer in ga na novo zagnati), tako da sem ga včeraj zbrisal. Res je, da je zelo dober antivirus, ampak zame preveč požrešen (imel sem pa Internet Securitity 09).

2. Svchost je del Windowsev in tudi na XPjih ga v task managerju najdeš okoli 5×. To je normalno.

- Defragmentacijo naredi enkrat na dva-tri mesece, rezultati pa so skoraj neopazni. Sam defrag poženem enkrat na pol leta ali še več, bistvene razlike pa ni.

- Windows Defender je isto protivirusni program, v splošnem pa ni dobro, da laufata dva naenkrat. Enega onesposobi. Se veliko poza na hitrosti in odzivnosti, poleg tega se lahko med sabo stepejo in ti delajo nepotrebno sra*je na mašini. Poleg tega je Windows defender bolj "social" program, zato ga lahko brez slabe vesti onemogočiš v nadzorni plošči.

No, meni zaenkrat F-Secure ne dela težav na Visti; pa tudi prej na XP jih ni bilo. Počasneje mi ne dela, vedno se vse normalno zažene oz. postavi (upam, da bo tak ostalo), boot? To je način preden preide računalnik v OS al kak? No, če je, meni to ne traja dolgo, par sekund. Če ni to to, pol žal ne vem kaj je to.
Ok, svchost zdaj že vem, da morem pustit pri miru.
No, defragmentacije še nisem nikoli prakticirala, pa bom probala, da ''vidim'' če bo kaj razlike.
In še Windows Defender: no, spet neki novega; ne nisem vedla, da je to prav tako protivirusni program.

#1804 juzni

juzni

Vajenec

• Members
  • 335 objav

Objavljeno 28 december 2008 - 13:31

Hm, tudi jaz nisem vedel da je windows defender antivirusni program :D Tako da tudi mene zanima, kje se to izklopi, ker že uporabljam nod32.

Oziroma sem odstranil automatic scan - je to dovolj?

#1805 Wizmaster

Wizmaster

Poročevalec

• Members
  • 595 objav

Objavljeno 28 december 2008 - 13:55

windows defender je bolj spyware kot pa antivirusni program. Microsoft ima antivirusni program onecare kateri ima 95% učinkovitost proti virusom in je trenutno med prvimi top 5. Zadevo se da dobiti za 90 dni brezplačno.

da se podkrepim
windows defender http://en.wikipedia....indows_Defender
uradna stran http://www.microsoft...er/default.mspx

onecare http://en.wikipedia.org/wiki/Onecare
uradna stran http://onecare.live....-gb/default.htm

#1806 kreatorka

kreatorka

nOObie

• Members
  • 16 objav

Objavljeno 28 december 2008 - 14:34

Ok, rešila tudi to oz. izklopla sem ta W defender.
Juzni, onemogočiš ga: orodja, možnosti, nastavitev skrbnika: odklukaj in to je to!

LP

#1807 Wizmaster

Wizmaster

Poročevalec

• Members
  • 595 objav

Objavljeno 28 december 2008 - 15:22

Jaz mislim da če hočeš da zadeva deluje še hitreje zamenjaj AV z kakšnim manj zahtevnim in prav tako dobrim. Saj pri tebi f-secure poganja kar veliko procesov.

#1808 rok3232

rok3232

nOObie

• Members
  • 21 objav

Objavljeno 04 januar 2009 - 18:01

No bom pa kar povedal. Ko želim posodobiti windows visto napiše da posodobitev ni uspela in napiše dve napaki kodi:

koda 8007000D
in koda 800B0100
in napiše, da windows ne najde nobene rešitve.
Lepo prosim za pomoč.
lp rok

#1809 hmm-lol

hmm-lol

Iznajdljivec

• Members
  • 773 objav
  • Kraj:Logatec

Objavljeno 04 januar 2009 - 18:17

rok3232, imas original verzijo viste?

#1810 rdragan

rdragan

nOObie

• Members
  • 16 objav

Objavljeno 04 januar 2009 - 18:20

Probaj to:
http://support.microsoft.com/kb/947366

#1811 x1c3x

x1c3x

Pomagač

• Members
  • 493 objav

Objavljeno 05 januar 2009 - 00:39

rok3232, imas original verzijo viste?

prosim no, to pa res nima veze

#1812 def

def

PedoBear

• Members
  • 5.910 objav
  • Kraj:Zagorje ob Savi

Objavljeno 05 januar 2009 - 00:44

x1c3x, itak da ima 0.o Imas notri validation tool ki na random case na update preveri prvo sistem ce imas originalne windowse ce nima updatov ne dobis.

#1813 x1c3x

x1c3x

Pomagač

• Members
  • 493 objav

Objavljeno 05 januar 2009 - 01:20

malo dvomim

#1814 def

def

PedoBear

• Members
  • 5.910 objav
  • Kraj:Zagorje ob Savi

Objavljeno 05 januar 2009 - 01:38

x1c3x, resno verjami. Vsakic se validation tool skoraj daje dol pri vecjih updatih tudi pri meni mi je nadlezno pri validate potem gre pa cez. Tako da ni treba dvomiti originalno mora imeti v vsakemu primer drugace se debata in tema konca tukaj.

#1815 kreatorka

kreatorka

nOObie

• Members
  • 16 objav

Objavljeno 05 januar 2009 - 16:30

Jaz mislim da če hočeš da zadeva deluje še hitreje zamenjaj AV z kakšnim manj zahtevnim in prav tako dobrim. Saj pri tebi f-secure poganja kar veliko procesov.

Ja, bolj se nagibam k temu, da bom raje kupla še 1GB rama. Bom še vidla; moram si namreč malo ogledat ostale antivirusne programe, ker jih niti ne poznam kaj dobro, pa se bom potem odločla za morebitno zamenjavo.
LP

#1816 kondor70.s

kondor70.s

nOObie

• Members
  • 14 objav

Objavljeno 06 januar 2009 - 18:40

Pozdravljeni!
Mogoče je že kdo to vprašal, vendar vseeno, kateri Windowsi Vista so boljši v novih igrah 32-bitni ali 64-bitni, kakšna je razlika v performancu pri špilih(predvsem sličice v sekundi), kaj je prednost enega ali drugega in ali ima tudi 32-bitna Vista podporo za Direct X10?
P.S. Danes sem naročil računalnik, pa ker niso imeli Win XP sem se odločil za Visto 32-bit, zato sprašujem.
Za odgovore se vsem zahvaljujem! :mrgreen:

#1817 pikoli

pikoli

Poročevalec

• Members
  • 508 objav

Objavljeno 06 januar 2009 - 18:59

V hitrosti so v večini primerov razlike zanemarljive, 64bitna podpira več rama, in tudi 32bitna podpira DX10.
lp

#1818 F3KO

F3KO

Sufler

• Members
  • 223 objav

Objavljeno 10 januar 2009 - 20:18

Pozdravljeni!

Pojavil se mi je en problem pri visti, oz. tega prej nisem opazil. Na spodnjem linku si prosim odprite sliko, katera pove vse.

http://www.datoteka....aslova-jpg.html

In sicer, lepša, svetlejša slika (leva) je odprta v internetnem brskalniku druga rumenkasta (desna) je shranjena iz interneta na rač.

Kaj bi lahko bil vzrok za takšno spremembo kontrasta ali kaj je to??

Prosim za pomoč, LP Sašo!

#1819 pikoli

pikoli

Poročevalec

• Members
  • 508 objav

Objavljeno 10 januar 2009 - 20:57

desni klik na namizje-display settings-advanced settings-color managment-color managment-advanced-change system defaults-add...-pod ICC profiles izberi sRGB IEC6...-ok-odstraniš prejšnjega- klikneš tega ki si ga dodal-set as default profile-close-close.
pa še restart računalnika
to bi moglo bit to.
lp

#1820 F3KO

F3KO

Sufler

• Members
  • 223 objav

Objavljeno 10 januar 2009 - 21:03

Težava odpravljena, hvala bogu sem našel na spletu kar sem potreboval:

Q: Why do my photos have an odd color cast in the Photo Gallery (but look fine in the XP Picture and Fax Viewer and IE)?

The photo viewer in Photo Gallery is a color managed environment (it can use a color profile to render a color-accurate representation of your photo). The XP Viewer and IE (and many other applications) are not color managed. Color management can be a complex topic. It's possible that there is an incorrect color profile embedded in the photo, or perhaps you have an incorrect color profile applied to your display device. Following these instructions may fix the problem:

1. Control Panel->Hardware and Sound->Color Management

2. Select your display device

3. Check the box “Use my setting for this device”

4. Click Add

5. Choose “sRGB IEC61966-2.1” (this is the color profile that IE is using)

6. Set it as default.

Q: Can I save (or share) the slideshows from Windows Vista?

Unfortunately, no. But it's a frequent request from our users that we're looking into for future releases.

http://support.micro...kb/939395/en-us

Hvala vseeno, LP Sašo!

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov