Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Microsoft Windows Vista

Odgovorov v temi: 1959

#1821 AntiTrax

AntiTrax

Gospod s kravato

• Members
  • 1.202 objav

Objavljeno 11 januar 2009 - 14:08

Ne vem kje bi vprašal, zato bom kar tukaj. Zanima me okvirna cena prihajajočega Windows 7, in če lahko pričakujemo kaj pocenitev za Windows Visto ko bo izšel?

#1822 Wizmaster

Wizmaster

Poročevalec

• Members
  • 595 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Vrhnika

Objavljeno 11 januar 2009 - 18:54

Ne vem kje bi vprašal, zato bom kar tukaj. Zanima me okvirna cena prihajajočega Windows 7, in če lahko pričakujemo kaj pocenitev za Windows Visto ko bo izšel?

Primerjaj kako je blo pri prehodu iz XP na visto. Mislim da ne bo nič drugače. Tudi cene bojo pomoje nekje tam tam.

#1823 matic.proj

matic.proj

Raziskovalec

• Members
  • 45 objav

Objavljeno 13 januar 2009 - 17:42

Tudi jaz imam eno vprašanje, ki nevem, kam sodi.

Kako lahko ugotovim, kje ima določen program shranjeno ikono, ki jo prikaže na namizju ali v vrstici s hitrim zagonom?
Ugotovil sem tudi, da se pri nekaterih programih ali igrah (Call of Duty 5) ikona na namizju spremeni, če povečam velikost ikon (ctrl+kolešček na miški). Zakaj se spreminja in kje dobi še eno ikono?

Že vnaprej hvala za odgovore :ok:

#1824 MaTTo

MaTTo

Iznajdljivec

• Members
  • 921 objav
  • Spol:Nedoločen

Objavljeno 13 januar 2009 - 21:09

Če pokažeš z miško na ikono se ti izpiše kje se nahaja ta datoteka.

#1825 davor_po

davor_po

Vajenec

• Members
  • 311 objav
  • Kraj:Gornji Grad
  • Interesi:Računalniki in mobiteli

Objavljeno 13 januar 2009 - 21:20

matejlajh, ni vprašal, kje se nahaja exe datoteka, temveč ikona.

matic.proj, ikona je, če je program ali igra, ponavadi v datoteki exe, ni pa rečeno. Za spremembo ikone pa samo desni klik - > lastnosti - > Zamenjaj ikono.

#1826 MaTTo

MaTTo

Iznajdljivec

• Members
  • 921 objav

Objavljeno 13 januar 2009 - 22:17

davor_po, pmatic.proj, pardon

#1827 Deathadder

Deathadder

Raziskovalec

• Members
  • 68 objav

Objavljeno 14 januar 2009 - 21:31

mam en problem vedno ko zaženem računalnik se mi pojavi oblaček v orodni vrstici in napiše :
windows je blokiral nekaj zagonskih programov
in potem pogledam kaj je blokiral za programa in piše browser configuration Utility!
mogoče veste za kaj se ta program uporablja bil je že naložen zraven viste?

#1828 colnago

colnago

Mojster

• Members
  • 1.507 objav

Objavljeno 15 januar 2009 - 18:58

Greš z miško na navedeno ikonco, klikneš desno tipko in nato v kvadratek daš kljukco, da ti tega ne javlja več.

#1829 paketek

paketek

Sufler

• Members
  • 185 objav

Objavljeno 15 januar 2009 - 22:04

hay

prosim če bi mi lahko nekdo razložil kako naj izbrišem sledeče :

torej naložil sem si na drugo particijo win 7 da , sem videl kakšni pač so ( moje mnenje obupni ter počasni ...) , nato sem jih izbrisal , vendar imam na drugi particiji že nekaj časa visto. Sedaj pa se mi je pojavil dual boot screen , da izbereš visto ali pa windowse 7 , kako sedaj to popraviti da bi bila samo vista zopet , brez tega screena .

Lp

EDIT že uredil ... s programom easybcd , če komu mogoče kdaj ponagaja isti problem

#1830 feedback03

feedback03

Geek über alles

• Members
  • 1.159 objav

Objavljeno 16 januar 2009 - 17:24

Nevem če je že bilo, ampak ni se mi dalo vseh 92 strani pregledat...

Torej imam inštalirano Visto Business in ko želim gledat film v BS Player-ju, ko dam na full screen mi gre video počasi, ko pa dam spet na manjše pa gre bolj hitreje do tistega kjer je zdaj in potem gre normalno naprej.

#1831 Wizmaster

Wizmaster

Poročevalec

• Members
  • 595 objav

Objavljeno 16 januar 2009 - 17:27

Torej imam inštalirano Visto Business in ko želim gledat film v BS Player-ju, ko dam na full screen mi gre video počasi, ko pa dam spet na manjše pa gre bolj hitreje do tistega kjer je zdaj in potem gre normalno naprej.

kodeki ali driverji za grafično

#1832 Wizmaster

Wizmaster

Poročevalec

• Members
  • 595 objav

Objavljeno 16 januar 2009 - 17:28

hay

prosim če bi mi lahko nekdo razložil kako naj izbrišem sledeče :

torej naložil sem si na drugo particijo win 7 da , sem videl kakšni pač so ( moje mnenje obupni ter počasni ...) , nato sem jih izbrisal , vendar imam na drugi particiji že nekaj časa visto. Sedaj pa se mi je pojavil dual boot screen , da izbereš visto ali pa windowse 7 , kako sedaj to popraviti da bi bila samo vista zopet , brez tega screena .

Lp

EDIT že uredil ... s programom easybcd , če komu mogoče kdaj ponagaja isti problem

drugače pa msconfig in tam odstraniš windows 7 boot (miljonkrat obdelano na forumu)

#1833 specops

specops

Poročevalec

• Members
  • 535 objav

Objavljeno 17 januar 2009 - 16:42

Ker je prišel ven Windows 7 beta in je na voljo vsem za uporabo sem se odločil, da ga bom preizkusil. Ravno zaradi tega bom svoj trdi disk formatiral in nato inštaliral tako Visto kot Windows 7, saj mi Vista že malo počasi deluje (zagon traja dolgo časa), ker računalnika nisem formatiral že odkar ga imam (kmalu bo že 2 leti). Sam sicer nisem še nikoli formatiral, ampak sem že v živo videl postopek in se mi ne zdi težak.

Zdaj me pa zanima , če hočem imeti oba OSa naenkrat na računalniku, moram ob inštalaciji viste samo razdeliti disk na dve particiji in nato na tadrugo particijo inštalirat windows 7? Ali ima dsp verzija viste (to je tista, ki jo lahko kupiš samo zraven novega računalnika) kaj omejeno število aktivacij?

#1834 hmm-lol

hmm-lol

Iznajdljivec

• Members
  • 773 objav
  • Kraj:Logatec

Objavljeno 17 januar 2009 - 18:43

specops, kolikor jaz vem nima.Zna pa zatezit ce menjsas doloceno koponenstalirat na drug racunalnik z drugacnimi komponentami.

#1835 feedback03

feedback03

Geek über alles

• Members
  • 1.159 objav

Objavljeno 18 januar 2009 - 09:48

kodeki ali driverji za grafično

Hvala, sem čisto pozabil na gonilnike za grafično... Zdaj dela normalno :ok:

#1836 dtriller

dtriller

Raziskovalec

• Members
  • 99 objav

Objavljeno 25 januar 2009 - 15:46

imam problem, ki se mi je pojavil pri ponovnem zagonu viste in sicer mi ne naloži profila, katerega sem prej uporabljal! Pojavi se mi tole obvestilo, zelo rad bi dobil zadeve nazaj, nekaj je zelo NUJNIHMogoče kdo ve kaj lahko storim in zakaj se je to sploh zgodilo!

http://www.shrani.si...rez-naslova.jpg

#1837 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 25 januar 2009 - 15:55

dtriller posodobi Visto do zadnje nadgradnje in ustvari nov profil (starega izbriši). Ne vem pa zakaj ne uporabljate lepljivke?
http://www.racunalni...pic.php?t=17752

#1838 dtriller

dtriller

Raziskovalec

• Members
  • 99 objav

Objavljeno 25 januar 2009 - 15:59

ja, problem je samo v tem, ker na primer v firefoxu so izginili vsi zaznamki, ki sem jih imel urejene in v mailih ni več ustvarjenih računov, posledično tudi mailov ne več, ki pa bi jih nujno potreboval!, poskusil sem že z obnovitvijo in nič :nene:

#1839 dtriller

dtriller

Raziskovalec

• Members
  • 99 objav

Objavljeno 25 januar 2009 - 16:38

sedaj sem na novo ustvaril račun v outlooku in naredil dva zaznamka strani v firefoxu in ko sem ponovno zagnal je vse izginilo :shock:

#1840 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 25 januar 2009 - 16:41

dtriller, pa si naredil tako, kot sem ti prej omenil. Najprej posodobi operacijski sistem, ker je Vista imela nek "bug", ki je povzročal omenjeno težavo.

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov