Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Microsoft Windows Vista

Odgovorov v temi: 1959

#1881 x1c3x

x1c3x

Pomagač

• Members
  • 493 objav

Objavljeno 12 marec 2009 - 08:26

lol, ravno zarad tega je meni tko dobra vista / win 7 :D

Objavljena slika

#1882 TechFreak:)

TechFreak:)

Spammer

• Members
  • 4.591 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Celje

Objavljeno 12 marec 2009 - 14:16

Weasel, in Vista nima iskalnika? :roll:

#1883 StarLisjak

StarLisjak

Poročevalec

• Members
  • 680 objav
  • Kraj:SV Slovenija

Objavljeno 05 april 2009 - 20:39

Čudno :mrgreen: klik :)

#1884 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 05 april 2009 - 20:46

Najpogostejša odločitev podjetij zakaj ne Viste je, da je potrebno vložiti v strojno opremo, kot tudi izobraževanje. Ko pa ni denarja je najlažje povedati, da je pač OS za nič. Naivni verjamejo tisti, ki so preizkusili pa pač ne.

Komentar je bil urejen s strani Medicius, 05 april 2009 - 20:47 .

#1885 Red

Red

Spammer

• Administrators
  • 3.316 objav
  • Kraj:Republika Marcipanija
  • Interesi:Računalništvo, Šport, PC Igre, Poker

Objavljeno 05 april 2009 - 21:54

No, iskreno povedano se strinjam s tem, da se Viste ne uporablja na vladnih in podobnih računalnikih. Točno iz teh razlogov, kot si jih že povedal, Medicius.

Linux je za osnovna administrativna dela več kot dovolj. Delež tistega, kar se prišpara na strojni opremi in licencah za Windows, se pač vloži v tisto izobraževanje in sigurno zna biti proračun pozitiven na tak način. No, drugi problemi znajo biti glede tega, da Office 2007 foormati spet niso ravno standardni, tako da...

#1886 Dr.1m

Dr.1m

Duohtar pod mus!

• Members
  • 2.617 objav
  • Kraj:Goriška primorska
  • Interesi:Elektronika, računalništvo, fotografija, video

Objavljeno 06 april 2009 - 12:37

Ne da se mi brat vseh prispevkov v tej temi, rad bi le povedal, da sem se z Visto srečal nedavno pri sosedi, ki me je prosila, da ji nastavim PC in tiskalnik.
Po nekajkratnih poskusih, mislim da mi je le uspelo. A povem vam lahko le to, da bom kar lep čas ostal na XP-jih, saj je arhitektura na Visti toliko spremenjena proti XP-jih, da se enostavno ne znajdem.
Zame je prehod na Visto skoraj tako zahteven kot prehod na Linux :)

#1887 rdragan

rdragan

nOObie

• Members
  • 16 objav

Objavljeno 06 april 2009 - 13:13

Me nekaj zanima. A je že kdo poskušal narediti popolno varnostno kopijo (BackUp) sistemskega diska C: in potem ta enak disk formatiral, ponovno namestil enak operacijski sistem in na ta disk namestil varnostno kopijo. A bi na tak način lahko skrajšal proces nadgrajevanja OS-ja, programov, nameščanje njih in podobnega? Bi ta način deloval brez napak? :)

Sicer z zamudo, pa vendar: Sila enostavno in predvsem varno je kloniranje sistemskih diskov s pomočjo katerekoli "live" distribucije linuxa.Vse kar rabiš so ukazi dd, gzip in zcat.Res je pa, da traja več ur. XP, Vista: preverjeno, o Linux distribucijah, pa ni govoriti.

#1888 Dr.1m

Dr.1m

Duohtar pod mus!

• Members
  • 2.617 objav
  • Kraj:Goriška primorska
  • Interesi:Elektronika, računalništvo, fotografija, video

Objavljeno 06 april 2009 - 14:13

Sam sem delal varnostne kopija s programom Norton Ghost za sistema W98 in W-XP in to vedno uspešno. Nazadnje sem naredil z njim tudi "backup" od Viste, a je nisem testiral. Tako da nisem 100% prepričan, da bo ob morebitni uporabi tega "backupa" tudi operacija uspešna :)

#1889 TechFreak:)

Spammer

• Members
  • 4.591 objav

Objavljeno 06 april 2009 - 14:38

Kako se lahko pogovarjate o tem zakaj nočejo zaenkrat Viste, ko pa bo kmalu dokončan že Windows 7? Investicija v Windows Visto je v tem trenutku resno metanje denarja stran.

Zakaj bi nekdo kupil Visto za 8 mesecev, potem pa kupil Windows 7? (Nimam nič proti Visti, jo z veseljem uporabljam. :) )

#1890 feedback03

feedback03

Geek über alles

• Members
  • 1.159 objav

Objavljeno 07 april 2009 - 19:25

Kako se lahko pogovarjate o tem zakaj nočejo zaenkrat Viste, ko pa bo kmalu dokončan že Windows 7? Investicija v Windows Visto je v tem trenutku resno metanje denarja stran.

Zakaj bi nekdo kupil Visto za 8 mesecev, potem pa kupil Windows 7? (Nimam nič proti Visti, jo z veseljem uporabljam. :) )

Kaj misliš da vsi kupujejo/-mo originalne OS-je? I don't think so :mrgreen:

#1891 TechFreak:)

Spammer

• Members
  • 4.591 objav

Objavljeno 07 april 2009 - 19:41

Kaj misliš da vsi kupujejo/-mo originalne OS-je? I don't think so :)

Imam občutek, da ga policija, ostali državni uradi in podobni morajo.

Za njih pravim, ne za običajne ljudi. Drugače pa ob prenosnikih tako večinoma dobiš OS.

#1892 borutvel

borutvel

RN Legenda

• Members
  • 13.215 objav
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 08 april 2009 - 15:04

Imam občutek, da ga policija, ostali državni uradi in podobni morajo.

Za njih pravim, ne za običajne ljudi. Drugače pa ob prenosnikih tako večinoma dobiš OS.

Javna uprava ima različne pogodbe z Microsoftom. Tudi cene licenc niso enake tržnim, tako da je preračunavanje kaj je ceneje zgolj stvar ugibanj.

#1893 TechFreak:)

Spammer

• Members
  • 4.591 objav

Objavljeno 08 april 2009 - 15:21

Javna uprava ima različne pogodbe z Microsoftom. Tudi cene licenc niso enake tržnim, tako da je preračunavanje kaj je ceneje zgolj stvar ugibanj.

Torej po tvoje je cenejše zdaj kupiti Windows Visto, čez 8 mesecev pa Windows 7?

Po mojem je vsekakor cenejše počakati, da pride Windows 7 in šele potem kupiti.

#1894 borutvel

borutvel

RN Legenda

• Members
  • 13.215 objav
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 08 april 2009 - 15:57

Torej po tvoje je cenejše zdaj kupiti Windows Visto, čez 8 mesecev pa Windows 7?

Po mojem je vsekakor cenejše počakati, da pride Windows 7 in šele potem kupiti.

Paziš, da je zagotovljena možnost nadgradnje na 7. Kdo pa sicer pravi, da bo 7 zunaj čez 8 mesecev?

#1895 TechFreak:)

Spammer

• Members
  • 4.591 objav

Objavljeno 08 april 2009 - 17:57

Paziš, da je zagotovljena možnost nadgradnje na 7. Kdo pa sicer pravi, da bo 7 zunaj čez 8 mesecev?

MS? Čeprav po nekaterih podatkih bi naj prišel že septembra, kar je še prej.

#1896 TechFreak:)

Spammer

• Members
  • 4.591 objav

Objavljeno 19 april 2009 - 16:25

Imam eno vprašanje glede Viste ... je možno na Business verzijo namestiti kak dodatek ali karkoli, da bo v angleščini? Ali je edina možnost nakup ENG verzije?

#1897 leno

leno

nOObie

• Members
  • 9 objav

Objavljeno 22 april 2009 - 09:35

Mene pa zanima, če imas prednalozeno visto bussines ali je mozno naloziti visto home premium z istim licencnim ključem?

#1898 Hydr@

Hydr@

Spammer

• Members
  • 3.112 objav
  • Kraj:Kras

Objavljeno 22 april 2009 - 10:00

Mene pa zanima, če imas prednalozeno visto bussines a je mozno naloziti visto home premium z istim licencnim ključem?

Ne, to ni mogoče. V bistvu tudi nima nobenega smisla, saj sta isti operaciski sistem, s tem da ima Home par funkcij manj.

#1899 leno

leno

nOObie

• Members
  • 9 objav

Objavljeno 22 april 2009 - 10:04

Ne, to ni mogoče. V bistvu tudi nima nobenega smisla, saj sta isti operaciski sistem, s tem da ima Home par funkcij manj.

Se strinjam,vendar home premium vsebuje media paket, katerega bussines nima, poleg tega pa bussines razlicica porabi vec RAM-a(vsaj tako pise pri priporočljivi strojni opremi). Ta dva razloga pa sta pri meni ključna, zato želim probati verzijo home premium.

#1900 TechFreak:)

Spammer

• Members
  • 4.591 objav

Objavljeno 23 april 2009 - 11:37

Imam eno vprašanje glede Viste ... je možno na Business verzijo namestiti kak dodatek ali karkoli, da bo v angleščini? Ali je edina možnost nakup ENG verzije?

Nobeden ne ve?

poleg tega pa bussines razlicica porabi vec RAM-a(vsaj tako pise pri priporočljivi strojni opremi). Ta dva razloga pa sta pri meni ključna, zato želim probati verzijo home premium

Gledal si priporočljivo velikost RAMa. Obe verziji porabljata enako RAMa, razlika je samo v tem, da je za delovanje nekaterih programov pri Business potrebno več RAMa.

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov