Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Microsoft Windows Vista

Odgovorov v temi: 1959

#1861 MaTTo

MaTTo

Iznajdljivec

• Members
  • 921 objav
  • Spol:Nedoločen

Objavljeno 15 februar 2009 - 22:49

Wizmaster, vem da imajo, imam nastavljeno na 125FPS kot MAX ampak vseeno ne pride do tja.

Najlepša hvala za vse odgovore.

#1862 pikoli

pikoli

Poročevalec

• Members
  • 508 objav
  • Spol:Moški

Objavljeno 20 februar 2009 - 22:16

A je mel kdo probleme z nekaj dni starim microsoftovim updatom za Visto? Ko ga installiraš in rebootaš računalnik, se ti računalnik spusti v "začaran krog". Napiše "Configuring Updates Stage 3 of 3 0%" nato shutting down in to se ponavlja v nedogled. Kolikor sem pobrskal po netu, ima kar nekaj ljudi ta problem. Med rešitvami pa vedno piše, da moraš najprej z Repare discom, restorat računalnik na prejšni čas, installirati update KB947172, in šele nato ta problematičen update.
Pri meni pa je problem, ker imam system restore vedno izklopljen, saj ga nikoli ne potrebujem(oz. ga do sedaj nisem potreboval).
Ali kdo ve še za kako rešitev?
lp

edit: problem sem rešil tako, da sem izbrisal datoteko windowswinsxspending.xml

#1863 x1c3x

x1c3x

Pomagač

• Members
  • 493 objav

Objavljeno 21 februar 2009 - 08:11

matejlajh, pogooglaj yitch2.cfg
--
Meni na 1920x1200 4xAA z nekje 70FPS dvigne na 160, samo je brezveze ker da texture na low, pa sence izklopi itd itd...sem samo par stvari iz configa uporabil na svojem, da mal bolš dela. Če maš pa take probleme da je res neigralno pa uporabi.

P.S.
Pa še nekaj mene zanima... res ne kapiram ... pri 1920x1200 4xAA je isto FPS kot pri 800x600 brez AA ??? Kaj je fora?
Pa, ja FPS limit mam na 350+, pride pa samo do nekje 150.
:ok:

#1864 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 21 februar 2009 - 09:15

Prosim, če debato nadaljujete v temi namenjeni za to igro:
http://www.racunalni...pic.php?t=44931 :!:
Namreč je ta tema namenjena za Visto pa čeprav se je prvo vprašanje naslanjalo na njo ste z naslednjimi prispevki popolnoma mimo.

#1865 feedback03

feedback03

Geek über alles

• Members
  • 1.159 objav

Objavljeno 21 februar 2009 - 18:05

Moj stric je pred nekaj dnevi kupil HP DV7-1172EG. Kupil ga je v Avstriji zato so windowsi (Vista Home Premium x64) nemški. Potem pa sem z enim programom inštaliral slo pack, ki sem ga potegnil s te strani. (Do)zdaj pa sem ugotovil da ne delajo "Prilagodi (Personalize)", "Igre (Games)" in "Sistemske lastnosti (System Properties)". Zdaj pa me zanima če bi se dalo to popraviti ali bo treba kupiti SLO winse? Hvala že vnaprej.

PS. zdaj bom še poskusil downloadati z MS strani...

#1866 kika76

kika76

nOObie

• Members
  • 1 objav

Objavljeno 25 februar 2009 - 06:27

Jaz imam problem, ko hocem it na nadzorno plosco mi napise.
-Raziskovalec ne deluje vec - Raziskovalec se ponovno zaganja.
Prosim ce mi kdo lahko pomaga da odpravim to napako...

Hvala

#1867 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 26 februar 2009 - 01:03

Me nekaj zanima. A je že kdo poskušal narediti popolno varnostno kopijo (BackUp) sistemskega diska C: in potem ta enak disk formatiral, ponovno namestil enak operacijski sistem in na ta disk namestil varnostno kopijo. A bi na tak način lahko skrajšal proces nadgrajevanja OS-ja, programov, nameščanje njih in podobnega? Bi ta način deloval brez napak? :)

#1868 Yamaha2005

Yamaha2005

Gospod s kravato

• Members
  • 1.017 objav
  • Kraj:Celje

Objavljeno 26 februar 2009 - 08:31

Medicius, z priloženo Microsoftovo programsko opremo še to nisem poskusil, sem pa z Norton Ghostom, in deluje super. :ok:

#1869 matic.proj

matic.proj

Raziskovalec

• Members
  • 45 objav

Objavljeno 03 marec 2009 - 18:13

Jaz imam pa eno vprašanje.
Trenutno imam naloženo Visto Home Premium, zdaj pa imam namen formatiret računalnik in me zanima, ali naj naložim Visto Ultimate ali Home Premium. Imam osebni računalnik (nobeno podjetje).

Hvala za odgovore :ok:

#1870 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 03 marec 2009 - 20:04

Yamaha2005, hvala za nasvet. Sem uporabil Hiren`s boot CD 9.7 in Acronis True Image 8.1.945 na njem ter sem popolnoma zadovoljen. Torej Vista v varnem paketu in Win7 v uporabi. :)
matic.proj, odgovore boš našel v tej temi le prelistati jo treba. ;-)

#1871 gobec

gobec

Mojster

• Members
  • 1.790 objav

Objavljeno 04 marec 2009 - 16:50

Imam Acer Aspire 5920g prenosnik, ki ima že ob nakumu naloženo visto. Tako j po nakupu sem si namestil Xp-je, brez naredit nobenega backoupa. Rad bi si nazaj naložil Visto. Zanima me kako in če je možno da dobim licenčno verzijo(mam neko serisko številko za Visto na zadnji strani prenosnika)?

#1872 TechFreak:)

TechFreak:)

Spammer

• Members
  • 4.591 objav

Objavljeno 04 marec 2009 - 17:58

gobec, kontaktiraj Acerja oz. njegovega uvoznika. MS ti ne more nič pri tem pomagati, ker se gre za OEM verzijo licence.

BTW ponavadi proizvajalec na disku naredi skrito par GB particijo, kjer je kopija Windowsev, če si slučajno zgubil DVDje/jih nisi zapekel. Poglej če jo imaš in boš lahko potem iz nje namestil.

Spoštovani!

Zahvaljujemo se vam, da ste se obrnili na Microsoft Center za uporabnike.

Pri ponovnem nameščanju vašega operacijskega sistema pridobljenega kot OEM licenco imate naslednji možnosti:

Za ponovno namestitev se lahko obrnete na prodajalca, proizvajalca ali katerega koli pooblaščenega serviserja, v kolikor so vam pripravljeni pomagati.

Pri ponovni namestitvi vam lahko pomaga tudi proizvajalec vašega računalnika (Acer). Operacijski sistem je namreč lahko tudi nameščen na skriti particiji vašega računalnika. Pot, kako priti do te particije, vam obrazloži proizvajalec.

Za pridobitev dodatnega medija, se obrnite na vašega proizvajalca prenosnika ali pooblaščeni servis Acer.

V primeru, da imate kakršna koli dodatna vprašanja nam na to elektronsko sporočilo odgovorite z možnostjo Odgovori (Reply) ali v novo sporočilo v polje Zadeva (Subject) napišite SRX številko primera. Lahko pa nas pokličete na telefon (01) 585 34 49 - Microsoft center za uporabnike, vsak delovnik od 8. do 20. ure.

Lep pozdrav,
Andreja Simončič
Microsoft Center za uporabnike

#1873 gobec

gobec

Mojster

• Members
  • 1.790 objav

Objavljeno 05 marec 2009 - 17:45

Ja vrjetno da skrito particijo imam, saj ima celoten disk 160 GB (na specifikacijah), če pogledam C in D particijo pa imata skupaj 136 GB. Tako da verjetno je tista skrita particija tistih mankajočih 24GB. Kaj če imam particijo je tudi potrebno da kontaktiram serviserja ali obstaja kje napisan postopek kako si naložim Visto z pomočjo te particije?

#1874 Wizmaster

Wizmaster

Poročevalec

• Members
  • 595 objav
  • Kraj:Vrhnika

Objavljeno 05 marec 2009 - 21:32

Ja vrjetno da skrito particijo imam, saj ima celoten disk 160 GB (na specifikacijah), če pogledam C in D particijo pa imata skupaj 136 GB. Tako da verjetno je tista skrita particija tistih mankajočih 24GB. Kaj če imam particijo je tudi potrebno da kontaktiram serviserja ali obstaja kje napisan postopek kako si naložim Visto z pomočjo te particije?

Ta particija je vidna vendar ne moreš dostopat do nje. To particijo lahko uporabiš z prednaloženim programom (proizvajalca) ali vista backup-om

#1875 gobec

gobec

Mojster

• Members
  • 1.790 objav

Objavljeno 05 marec 2009 - 22:01

Se pravi to ni ta skrita particija, ker mi manka 24 GB?

#1876 djalex

djalex

nOObie

• Members
  • 3 objav
  • Kraj:Koper

Objavljeno 07 marec 2009 - 18:18

ne le poglej kako jo lahko uporabiš hočem rečt kako lahko narediš iz particije backup

#1877 comp_man_XXL

comp_man_XXL

Mojster

• Members
  • 1.638 objav

Objavljeno 07 marec 2009 - 18:25

gobec, tebi ne manjka 24GB, ker je realna velikost 160GB diska 149GB, torej ti "manjka le" 13GB, mogoče pa je to skrita particija.

#1878 djalex

djalex

nOObie

• Members
  • 3 objav
  • Kraj:Koper

Objavljeno 07 marec 2009 - 18:28

Pomojem je Backup Particija ker tudi sam si jo lastim XD

#1879 TechFreak:)

TechFreak:)

Spammer

• Members
  • 4.591 objav

Objavljeno 07 marec 2009 - 19:25

Vem da sem pri Acerju moral v BIOSu nastaviti, da je to vklopljeno in sem potem s pritiskom tipke (zdi se mi da F10) prišel v ta restore način ...

Če pa si nameščal Windows, si jo pa mogoče pobrisal mbr ... tako da boš mogel v tem primeru na Acerjevi strani najti program, ki ti obnovi mbr.

#1880 Weasel

Weasel

Pomagač

• Members
  • 373 objav

Objavljeno 11 marec 2009 - 19:03

Ima Vista kakšen hitri iskalnik glasbenih datotek oz. filmov? Recimo da bi samo ključne besede v naslovu glasbe vtipkal in bi mi našlo rezultate(mape, kjer se nahaja pesem...)

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov