Vse o PHPju
Ustvaril
publikum
, jul 24 2005 17:05
Odgovorov v temi: 1931
Objavljeno 14 avgust 2006 - 20:57
MC_RainG, človk ti ne more vsega pisat no... sicr pa če pogledaš kodo od MihaSkipster mal bolš bi vidu da je tam eno ime datoteke... sicer bi bilo pametno še vsebino funkcije file() spraviti v spremenljivko...
Aja pa da ti še enkrat podprem lenobo, čeprav vem da mi bo žal čez 5 minut
: file()
mlavta1, tisto pomeni plus oz. minus (imamo časovne pasove, ki se označujejo z -12 pa do +13)
Aja pa da ti še enkrat podprem lenobo, čeprav vem da mi bo žal čez 5 minut
mlavta1, tisto pomeni plus oz. minus (imamo časovne pasove, ki se označujejo z -12 pa do +13)
Objavljeno 14 avgust 2006 - 21:23
MihaSkipster, sem prebral tisti tutorial, ki je za začetek kar v redu... ampak mi ni jasno...
Če daš npr.
Ne dobiš teksta 'Enaka sta'
Kako kriptirat in dekriptirat?
Če daš npr.
$prvi = 'nek tekst'; $drugi = crypt($prvi); echo $drugi . ' <br>'; $tretji = crypt($prvi); if ($drugi == $tretji) echo 'Enaka sta';
Ne dobiš teksta 'Enaka sta'
Kako kriptirat in dekriptirat?
Objavljeno 14 avgust 2006 - 21:36
Najboljse je da sploh ne kriptiras in da hashas.. To je one-way nacin.. Torej ni dekriptiranja, amopak je malce bolj varno!
Uporabi funkcijo md5() ali sha1() .. men se sha1 boljse slisi.. sha..sha.. ok anyway:
In sta enaka!
Uporabi funkcijo md5() ali sha1() .. men se sha1 boljse slisi.. sha..sha.. ok anyway:
<?php
$prvi = "nek tekst";
$drugi = md5($prvi);
$tretji = md5($prvi);
if($drugi == $tretji)
{
echo "Enaka sta!";
}
?>In sta enaka!
Objavljeno 14 avgust 2006 - 22:54
MihaSkipster, sem opazil ja
ampak ok... vseeno bolje kot nič 
Sedaj me pa zanima...
Berem da lahko daš poleg za kriptiranje tudi KEY... vendar je ok samo če ga lahko varno shraniš... kaj to pomeni... ali ga nekdo lahko prebere če je deklariran v eni izmed datotek.php ?
Sedaj me pa zanima...
Berem da lahko daš poleg za kriptiranje tudi KEY... vendar je ok samo če ga lahko varno shraniš... kaj to pomeni... ali ga nekdo lahko prebere če je deklariran v eni izmed datotek.php ?
Objavljeno 15 avgust 2006 - 08:28
Ključ temu se reče salt po angleško
, uporablja se za zaščito pred rainbow tabelami, lahko ga uporabiš tudi pri drugih algoritmih npr. md5:
$salt = 'krneki'; $pass = 'mojegeslo'; $md5 = md5($pass . $salt);Seveda je varnejše, če ta salt generiraš naključno, ampak potem ga moraš shraniti v bazo poleg zakodiranega gesla
Dodaj odgovor
0 član(ov) bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov