Vse o PHPju
Ustvaril
publikum
, jul 24 2005 17:05
Odgovorov v temi: 1931
Objavljeno 20 junij 2007 - 21:27
Ok, potem pa povem malo drugače, ker s tem ne morem rešiti mojega problema, vseeno hvala.
Koda je taka:<style type="text/css">
<!--
.underline {
text-decoration: underline;
}
-->
</style>
<?php
$stavek="Rad *imam* svoje kolo.";
echo (preg_replace('#*(.*?)*#si','<div class = underline>$1</div>',$stavek));
?>
Kako?
Koda je taka:<style type="text/css">
<!--
.underline {
text-decoration: underline;
}
-->
</style>
<?php
$stavek="Rad *imam* svoje kolo.";
echo (preg_replace('#*(.*?)*#si','<div class = underline>$1</div>',$stavek));
?>
Kako?
Objavljeno 29 junij 2007 - 15:49
A kdo ve kako bi bila tukaj kot default izbrana prva možnost!
$tema = array ("Default","Domače");
for ($x=0;$x<2;$x=$x+1){
//// naj bo izbrana prva možnost checked='checked'
print "<li>$tema[$x]: <input type='radio' name='tema' value='$x' id='$x' checked='checked' /> <br></li>";
}
Objavljeno 29 junij 2007 - 17:50
Seveda vemo 
$tema = array ("Default","Domače");
for ($x=0;$x<2;$x=$x+1){
//// naj bo izbrana prva možnost checked='checked'
if( $i == 0 ){
print "<li>$tema[$x]: <input type='radio' name='tema' value='$x' id='$x' checked='checked' /> <br></li>";
}else{
print "<li>$tema[$x]: <input type='radio' name='tema' value='$x' id='$x' /> <br></li>";
}
}
Objavljeno 30 junij 2007 - 08:11
Nekaj me zanima glede PHPja. Pri novicah imam možnost uploada slik. Zdaj pa me zanima kako narediti, da če je enako ime, da se doda številka?
Recimo, da je gor že neimenovana.jpg, da potem naslednja pride neimenovana1.jpg in neimenovana2.jpg itd.?
Ne uporabljam baze, ker je tako namenjeno samo za dodajanje trenutni novici.
Recimo, da je gor že neimenovana.jpg, da potem naslednja pride neimenovana1.jpg in neimenovana2.jpg itd.?
Ne uporabljam baze, ker je tako namenjeno samo za dodajanje trenutni novici.
Objavljeno 03 julij 2007 - 17:32
mene zanima ce bi tukaj lahko dobil skripto za iskanik in oglase
iskalknik npr. tak kot je na www.mornar.net
in pac za ogalse
hvala za odgovor
iskalknik npr. tak kot je na www.mornar.net
in pac za ogalse
hvala za odgovor
Objavljeno 05 julij 2007 - 08:43
Delam anketo pa ne vem kako bi updatu v bazo
if(isset($Ok)){
$rez[$anketa] = $rez[$anketa]+1;
for ($x=0;$x<count($odg);$x=$x+1){
print $zapis = $rez[$x]."|";
// vrže vn takole 1|0|3| do sem vse dela
}
print "<br><br>";
print $zapis;
// tukaj pa vrže vn samo izbranega samo enega npr 1|
//kako bi zapisal vse ??
mysql_query("UPDATE anketa SET Rez='???' ORDER BY Datum DESC LIMIT 1");
Objavljeno 05 julij 2007 - 11:43
Hvala dela. Sedaj pa je ena druga napakica ko glasuješ se zapiše v bazo, naredi piškot ampak ne pokaže koliko glasov je bilo kje, če pa še enkrat refrešam stran pa lepo pokaže? To se mi dogaja tudi če se hočem izpisati iz strani. Je lahko problem v tem da imam na glavni strani to includano?
Objavljeno 03 avgust 2007 - 18:35
Lp
Kako bi naredil s PHP, da bi se vnosti, ki so v tabeli, ce bi kliknil na doloceno crko, ki bi bila nad tabelo pokazali samo vnosi s tisto crko?Ter kako bi naredil, da ko je v tabeli vec enakih vnosov npr. (vrsta,level itd.), da bi se razvrstili od a-z, ce bi pa kliknil se 1x pa od z-a oz od 1-100 ali 100-1
Kako bi naredil s PHP, da bi se vnosti, ki so v tabeli, ce bi kliknil na doloceno crko, ki bi bila nad tabelo pokazali samo vnosi s tisto crko?Ter kako bi naredil, da ko je v tabeli vec enakih vnosov npr. (vrsta,level itd.), da bi se razvrstili od a-z, ce bi pa kliknil se 1x pa od z-a oz od 1-100 ali 100-1
Objavljeno 06 avgust 2007 - 08:20
Objavljeno 09 avgust 2007 - 07:50
Am
a je možno temu enostavnemu counterju dodat kodo, da bi štelo samo dnevne obiskovalce? se pravi, da se doda datum, in se potem gleda vnose po zadnjem datumu, se doda cookie 15 min, da ne šteje nonstop ... oz. obstaja kak drug način, da bi prikazal nonunique dnevne obiske, da se mi števec vedno poveča za 1, tud če ena in ista oseba pogleda večkrat stran dnevno?!
<?php
$count_my_page = ("hitcounter.txt");
$hits = file($count_my_page);
$hits[0] ++;
$fp = fopen($count_my_page , "w");
fputs($fp , "$hits[0]");
fclose($fp);
?>a je možno temu enostavnemu counterju dodat kodo, da bi štelo samo dnevne obiskovalce? se pravi, da se doda datum, in se potem gleda vnose po zadnjem datumu, se doda cookie 15 min, da ne šteje nonstop ... oz. obstaja kak drug način, da bi prikazal nonunique dnevne obiske, da se mi števec vedno poveča za 1, tud če ena in ista oseba pogleda večkrat stran dnevno?!
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov