Vse o PHPju
Ustvaril
publikum
, jul 24 2005 17:05
Odgovorov v temi: 1931
Objavljeno 09 september 2007 - 19:13
Ja, bazo narediš enostavno ...
Razredi
-id
-ime
Ucenci
-id
-ime
-priimek
-id_razred
Potem bi pa naredil 2 querija ... SELECT id, ime FROM razred; ter še SELECT id, ime, priimek WHERE id='$idrazreda';
Narediš pa recimo z ajaxom, da ko izbereš nekaj pri prvem select boxu, da se ti izvede ajax zahtevek in se ti updatea drugi select box ...
Razredi
-id
-ime
Ucenci
-id
-ime
-priimek
-id_razred
Potem bi pa naredil 2 querija ... SELECT id, ime FROM razred; ter še SELECT id, ime, priimek WHERE id='$idrazreda';
Narediš pa recimo z ajaxom, da ko izbereš nekaj pri prvem select boxu, da se ti izvede ajax zahtevek in se ti updatea drugi select box ...
Objavljeno 10 september 2007 - 08:53
Zdravo!
Rad bi dodal forum na svojo internetno stran. Pa sem slišal da so na razpolago že ustvarjeni forumi (kot npr vbulletin ipd.)
Me zanima 1.če so to plačljivi forumi ali zastonj?
2. Kateri so ti forumi(vbulletin,...)?
3. Katerega priporočate?
Sem začetnik pri tej stvari, tako, da mi bo vsaka informacija priša prav! ;-)
Rad bi dodal forum na svojo internetno stran. Pa sem slišal da so na razpolago že ustvarjeni forumi (kot npr vbulletin ipd.)
Me zanima 1.če so to plačljivi forumi ali zastonj?
2. Kateri so ti forumi(vbulletin,...)?
3. Katerega priporočate?
Sem začetnik pri tej stvari, tako, da mi bo vsaka informacija priša prav! ;-)
Objavljeno 10 september 2007 - 09:55
Obstaja več že narejenih BREZPLAČNIH forumov.
Naštel jih bom le nekaj:
-phpBB2
-phpBB3 (novejši in naprednejši od phpBB2 od iste ekipe)
-vBulletin
-SMF
-YaBB
Če imaš kako dobro tematiko, ti priporočam, da raje inštaliraš portal, ker boš sicer ob želji po nadgradnji iz foruma v portal znal imeti sitnosti in brez potrebe izgubljal dan, dva ali več...
Portalov obstaja tudi precej:
-Joomla
-E107
-Drupal
-phpFusion
-php-Nuke
in še morje drugih, katere si lahko ogledaš na http://www.opensourcecms.com/
Kakšna naj bi bila tematike strani?
Naštel jih bom le nekaj:
-phpBB2
-phpBB3 (novejši in naprednejši od phpBB2 od iste ekipe)
-vBulletin
-SMF
-YaBB
Če imaš kako dobro tematiko, ti priporočam, da raje inštaliraš portal, ker boš sicer ob želji po nadgradnji iz foruma v portal znal imeti sitnosti in brez potrebe izgubljal dan, dva ali več...
Portalov obstaja tudi precej:
-Joomla
-E107
-Drupal
-phpFusion
-php-Nuke
in še morje drugih, katere si lahko ogledaš na http://www.opensourcecms.com/
Kakšna naj bi bila tematike strani?
Objavljeno 13 september 2007 - 08:52
Joomla je npr zelo napredna rešitev, s katero se da izdelati dobre spletne strani in portale z odlično administracijo... vendar zahteva prebiranje dokumentacije, če želiš izrabiti čimveč njenih funkcionalnosti. Je brezplačna.
Za forum je težko reči kaj je najbolje... SMF je dober, phpBB3 zgleda fajn... vBulletin je ok, vendar ni brezplačen.
Jaz sem uporabljal vBulletin kot uporabnik in je ok, phpBB2 pa kot admin in uporabnik pa je bil povprečen... preveč ranljiv itd... predlagam, da si pogledaš SMF
Za forum je težko reči kaj je najbolje... SMF je dober, phpBB3 zgleda fajn... vBulletin je ok, vendar ni brezplačen.
Jaz sem uporabljal vBulletin kot uporabnik in je ok, phpBB2 pa kot admin in uporabnik pa je bil povprečen... preveč ranljiv itd... predlagam, da si pogledaš SMF
Objavljeno 15 september 2007 - 20:44
Joomla zate, ata10, sigurno ni. To je tako napihnjen CMS da bolj ne gre. Uporabnika zmede z kompliciranimi izrazi, čudno administracijo, in veliko urejanja. Seveda, obstaja dokumentacija, a moraš znati angleško.
Za začetnika je najboljši PHP-Fusion. Je še relativno najbolj preprost. Za forum pa odvisno, nekateri pravijo da je phpBB ranljiv ( pač posledica ker je najbolj uporaben ) ampak to te naj ne prestraši. phpBB3 je še najboljša rešitev. Čeprav malo bolj komplicirana.
phpBB2 pa je tudi vredu. Ne poslušaj BS* da je ranljiv. To je relativno. Windows je tudi zelo ranljiv, pa vendarle ga ti sigurno ti sedaj uporabljaš. Pač updejtaš ko je nova verzija zunaj in upaš na najboljše. ( to velja pri vseh forum sistemih, ne samo phpBB)
* Bullshit
Za začetnika je najboljši PHP-Fusion. Je še relativno najbolj preprost. Za forum pa odvisno, nekateri pravijo da je phpBB ranljiv ( pač posledica ker je najbolj uporaben ) ampak to te naj ne prestraši. phpBB3 je še najboljša rešitev. Čeprav malo bolj komplicirana.
phpBB2 pa je tudi vredu. Ne poslušaj BS* da je ranljiv. To je relativno. Windows je tudi zelo ranljiv, pa vendarle ga ti sigurno ti sedaj uporabljaš. Pač updejtaš ko je nova verzija zunaj in upaš na najboljše. ( to velja pri vseh forum sistemih, ne samo phpBB)
* Bullshit
Objavljeno 06 november 2007 - 20:21
bolj čitam o php ju manj mi je jasno,html ni problema vem kako izgleda in kako deluje
zdaj bi pa rad naredil z php jo in povsod mi prikazuje neki instalacijo in me zanima,če php ni možno narediti brez instalacije in,če je možno narediti enako kot z html ,ki ga samo skopiraš na server
zdaj bi pa rad naredil z php jo in povsod mi prikazuje neki instalacijo in me zanima,če php ni možno narediti brez instalacije in,če je možno narediti enako kot z html ,ki ga samo skopiraš na server
Objavljeno 06 november 2007 - 21:37
strežnik mora podpirati php, če želiš na njem poganjati php skripte ;-)
razlika med html in php:
html je client-side -> se izvaja na uporabnikovi strani, zato ni potrebne neke inštalacije, ker to interpretirajo brskalniki sami
php pa je server-side -> poganja ga aplikacija na strežniku in ne brskalnik sam
razlika med html in php:
html je client-side -> se izvaja na uporabnikovi strani, zato ni potrebne neke inštalacije, ker to interpretirajo brskalniki sami
php pa je server-side -> poganja ga aplikacija na strežniku in ne brskalnik sam
Objavljeno 22 november 2007 - 17:27
lp kako naj uredim tole ??'
Warning: Division by zero in bla bla bla bla
vem da je to v php.ini vendar nimam pogleda v to datoteko ker gostujem na hitrosti..
se da to s .htaccess ??
Tnx za pomoc :bow: :bow:
vem da je to v php.ini vendar nimam pogleda v to datoteko ker gostujem na hitrosti..
se da to s .htaccess ??
Tnx za pomoc :bow: :bow:
Objavljeno 23 november 2007 - 16:26
http://www.cagedflam...isionbyzero.php
sklepam, da nekje deliš z 0, kar pa seveda v matematiki ni dopuščeno
če se želiš obvestila znebiti, pred deljenjem postavi znak @, kot ti tudi piše na zgornjem linku
sklepam, da nekje deliš z 0, kar pa seveda v matematiki ni dopuščeno
Objavljeno 25 december 2007 - 13:15
http://si2.php.net/f...res.file-upload
preštudiraj upload funkcije , potem pa vprašaj kje se ti zatakne :ok:
preštudiraj upload funkcije , potem pa vprašaj kje se ti zatakne :ok:
Objavljeno 26 december 2007 - 12:55
cyberlukir, date( format, time() +- 3600 x n ) ... Timestampu prišteješ oziroma odšteješ pravilno število ur, da se znajdeš v časovnem pasu, kateri je v sloveniji.
Preveri tudi to:
http://si.php.net/ma...imezone-set.php
Preveri tudi to:
http://si.php.net/ma...imezone-set.php
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov