Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

FIA Formula 1

Odgovorov v temi: 2416

#561 Borac Žan

Borac Žan

Velemojster

• Members
  • 5.741 objav
  • Kraj:Rdeči revir

Objavljeno 04 marec 2007 - 13:39

4nDr3y, glede izkušenj bi se strinjal s teboj... Moram pa reči, da ima Massa tudi veliko izkušenj, mogoče mu manjka kakšno leto, vendar v končni fazi moraš pa pogledati tudi to, da je Massa navajen Ferrarija, Bridgestone gum in sodelovanja z inženirji, kar pa je veliko več kot samo izkušnje. Pa Massa je tudi veliko bolj delaven. Pa če še pogledamo rezultate s testiranj, kjer je bil Massa vedno hitrejši, je mogoče kar realno pričakovati, da bo v prvi polovici sezone Massa hitrejši od Kimija. Tudi zaradi tega navijam zanj, v končni fazi pa za oba, ker obema privoščim zmago in enakovreden boj za naslov prvaka. Zadovoljen bom pa, če bo katerikoli od njiju svetovni prvak. :ok:

#562 4nDr3y

4nDr3y

Mojster

• Members
  • 1.907 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Ptuj
  • Interesi:Fotografija, izdelava spletnih strani,

Objavljeno 04 marec 2007 - 13:44

Borac Žan, drži! Samo Kimi mi je vseeno bolj všeč, je hladen Finec. Bo pa vsaj nekaj tekmovalnosti pri Ferariju ne pa tako kot je bilo zadnjih 10 let. :ok:

A je letos kaj novih/glupih pravil?

#563 Borac Žan

Borac Žan

Velemojster

• Members
  • 5.741 objav

Objavljeno 04 marec 2007 - 13:53

Nekaj malega je novih. To bo najbolje povedal omahens. Prvega, ki se ga spomnim je ta, da bo od letos naprej le en opremljevalec gum, potem bodo menda energijo pri zaviranju lahko spremenili v začasno povečanje konjev, kar v praksi pomeni, da bo več prehitevanja (za to pravilo nisem prepričan). Drugi pa niso tako omembe vredni...

Š e malo novic...
Kimi si je za clij postavil osvojitev naslova prvaka, kar je tudi prav.
http://www.f1-magazi...p?rb=1&id=11468

Nekdanji dirkač vidi v prednosti McLaren in Ferrari, kar je povsem prav, glede na testiranja...
http://www.f1-magazi...p?rb=1&id=11469

#564 4nDr3y

4nDr3y

Mojster

• Members
  • 1.907 objav

Objavljeno 04 marec 2007 - 14:00

Kako pa je z kvalifikacijami? Š e vedno ostaja tisto bedasto pravil na 15 min ali kako je že?

#565 Borac Žan

Borac Žan

Velemojster

• Members
  • 5.741 objav

Objavljeno 04 marec 2007 - 14:11

4nDr3y, kvalifikacije so, vkolikor se meni zdi in mislim, da imam prav ostale nespremenjene. Meni se pa ta sistem dopade, čeprav moram priznati, da mi je bil še vedno najbolj všeč star sistem, ko je bia 1h in si imel možnost 4ih poskusov. Novejši mi je pa všeč zaradi tega, ker smo lani nekajkrat videli kar malo dirko, ko je MS prehiteval Alonsa in obratno. Zaradi tega mi je všeč. Pa tudi, ker vidimo dirkače vseskozi na stezi in se tudi vedno nekaj dogaja.

#566 4nDr3y

4nDr3y

Mojster

• Members
  • 1.907 objav

Objavljeno 04 marec 2007 - 14:33

Nekaj časa sem gledal posnetke nesreč v F1 in sem prišel do zaključka, da je večina dirkačev umrla zaradi ognja, in ne zaradi nesreče same. Zanima pa me ali to dejansko drži.

#567 Borac Žan

Borac Žan

Velemojster

• Members
  • 5.741 objav

Objavljeno 04 marec 2007 - 14:43

4nDr3y, drži v nekaterih primerih. Ne pa v vseh. Senna ni umrl zaradi ognja, temveč pa zaradi ogormne hitrosti...

Je pa res, da jih je veliko umrlo zaradi ognja...

#568 4nDr3y

4nDr3y

Mojster

• Members
  • 1.907 objav

Objavljeno 04 marec 2007 - 14:59

Vem vem, saj sem napisal da večina, to pomeni da niso vsi ane.
In gotovo je imelo veliko vlogo pri tem gorivo, zato se spraševal stran nazaj.

#569 Borac Žan

Borac Žan

Velemojster

• Members
  • 5.741 objav

Objavljeno 04 marec 2007 - 15:06

4nDr3y, koliko procentov je bilo smrtnih žrtev zaradi goriva ti ne vem povedati, imaš pa prav, da jih je bilo kar nekaj.

Zato so pa sprejli takšna pravila, da so izboljšali varnost. :ok:

#570 4nDr3y

4nDr3y

Mojster

• Members
  • 1.907 objav

Objavljeno 04 marec 2007 - 15:50

Seveda, meni se zdi da so veliko napredovali predvsem pri zaščiti kokpita in gledalcev.

#571 Borac Žan

Borac Žan

Velemojster

• Members
  • 5.741 objav

Objavljeno 04 marec 2007 - 15:56

Na žalost pa sedaj trpijo oz. so najbolj ogroženi predvsem varnostniki ob progi. To je bila tudi zadnja smrtna žrtev, ko je ubilo varnostnika...

V tej smeri so tudi zadnje čase delali veliko, da bi zagotovili varnostnikom boljše pogoje za delo...

#572 omahens

omahens

Mojster

• Members
  • 1.572 objav
  • Kraj:Senovo

Objavljeno 04 marec 2007 - 16:57

A je letos kaj novih/glupih pravil?

Nekaj malega je novih. To bo najbolje povedal omahens. Prvega, ki se ga spomnim je ta, da bo od letos naprej le en opremljevalec gum, potem bodo menda energijo pri zaviranju lahko spremenili v začasno povečanje konjev, kar v praksi pomeni, da bo več prehitevanja (za to pravilo nisem prepričan). Drugi pa niso tako omembe vredni...

Spremenjeno oziroma dodano je pravilo, da se motorji lahko vrtijo maksimalno do 19.000 obratov na minuto, motor mora prav tako zdržati dva dirkaška vikenda. 2011 je leto v katerem naj bi se začelo uporabljati odpadlo energijo. Bistvene spremembe pravilnika pa pridejo prihodnje leto, ko začne veljati nova pogodba oziroma sporazum Concorde.

#573 Borac Žan

Borac Žan

Velemojster

• Members
  • 5.741 objav

Objavljeno 04 marec 2007 - 17:22

omahens, kakšne pa bodo te spremembe v pravilih?
Upam, da kaj koristnega. Tole z 19k je čista bedarija kar se mene tiče...

#574 4nDr3y

4nDr3y

Mojster

• Members
  • 1.907 objav

Objavljeno 04 marec 2007 - 17:55

Nevem zakaj spreminjajo pravila pri motorjih, najprej iz 10 vlajlev na 8, zdaj še 19.000 obratov. :bah: Raje se bi osredotočili na varnost na dirkališčih.

#575 Borac Žan

Borac Žan

Velemojster

• Members
  • 5.741 objav

Objavljeno 04 marec 2007 - 18:27

S tem so zopet zmanjšali možnost prehitevanja. Kar neki... Namesto, da bi formulo naredili zanimivo jo pa takole vsako leto uničujejo...

#576 4nDr3y

4nDr3y

Mojster

• Members
  • 1.907 objav

Objavljeno 04 marec 2007 - 18:52

Mhm, spomnim se prehitevanj MS-hakinen, to so bili časi ali pa senna-prost, danes pa so razmiki med dirkači 5sek+ razen na startu.

#577 omahens

omahens

Mojster

• Members
  • 1.572 objav

Objavljeno 04 marec 2007 - 19:55

Včasih so bili časi res zelo različni, tudi do 5 sekund, to imaš prav! Samo, če pa malo gledaš letošnja zimska testiranja, pa časi niso več tako zelo različni in so si dirkači zelo blizu. Vse to pa tiči v tistih 19.000 obratih na minuto.

No glede motrojev, ko enkrat dirkač pride oziroma prestavi v četrto prestavo potem ni več razlike med najboljšim motorjem in najslabšim v F1. Se pravi, da, če bi lani bilo to pravilo potem bi bila Cosworth in Ferrari od četrte prestave dalje praktično ista. In prav zaradi tega bo sedaj verjetno lažje prehitevanje, če si predstavljate, da ko si prišel iz ovinka nikakor nisi moral slediti ogromnemu pospeševanju Ferrarija, sedaj pa, ko bosta oba imela v četrti prestavi (sedem jih je ponavadi), bo povsem isto in bo najslabše moštvo z najslabšim motorjem bilo ravno tako hitro kot Ferrari (ali BMW in ostali). Pred naslednjim ovinkom boš dovolj blizu da prehitiš, če le zvoziš ovinek dovolj hitro :mrgreen:

Sam menim, da je to pravilo glede motorjev dobro, samo v realnosti pa so res vse pokvarili, ko so odstranili V12, to je bil "SOUND OF MAGIC".

#578 4nDr3y

4nDr3y

Mojster

• Members
  • 1.907 objav

Objavljeno 04 marec 2007 - 20:10

Glej to je en pogled: Lahko pa je tudi tako, da en zamudi na štartu potm ga malo izrinejo iz steze, in ker so vsi motorji enaki, ne more več dohiteti najboljših. Isto velja za postanke v boksih, vse se bo dogajalo tam --> dolgčas :S

#579 omahens

omahens

Mojster

• Members
  • 1.572 objav

Objavljeno 04 marec 2007 - 20:31

Glej to je en pogled: Lahko pa je tudi tako, da en zamudi na štartu potm ga malo izrinejo iz steze, in ker so vsi motorji enaki, ne more več dohiteti najboljših. Isto velja za postanke v boksih, vse se bo dogajalo tam --> dolgčas :S

Ja samo sedaj bo recimo boljši dirkač lahko prehitevu pa dohitevu prej pa ni mogel.

#580 4nDr3y

4nDr3y

Mojster

• Members
  • 1.907 objav

Objavljeno 04 marec 2007 - 20:39

Misliš slabši?
Ja ali pa bo ostal zadaj :mrgreen: Mislim pa, da bo 50-50 vsega. Oz upam! :twisted:

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov