FIA Formula 1
Ustvaril
Borac Žan
, nov 30 2006 23:02
Odgovorov v temi: 2416
Objavljeno 15 april 2007 - 10:50
Š e dve izjavi pred začetkom dirke:
1. Felipe Massa (Ferrari)
»Danes smo dokazali, da je naš dirkalnik hiter tudi na kvalifikacijah in z enako količino goriva. Po dirki v Maleziji smo bili razočarani in upam, da mi bo tokrat tudi na dirki uspel dober rezultat, ki ga zelo potrebujem, zato bom moral dati vse od sebe. Na prostih treningih je bil dirkalnik tudi z nastavitvami za dirko zelo hiter in konstanten. Upam, da mi bo to uspelo izkoristiti in da se bo z jutrišnjo dirko prvenstvo začelo nagibati v moj prid.«
2. Lewis Hamilton (McLaren)
»Zadnji krog mi ni uspel najbolje. Težko je, kvalifikacije so zelo napete, v zadnjem krogu pa moraš dati vse od sebe, če želiš dober rezultat. Nekaj časa sem izgubil v prvem in trinajstem zavoju, kjer je bilo precej vetrovno, kljub temu pa sem z drugim mestom zadovoljen. Za nami sta že dve odlični dirki, smo zelo konkurenčni, že na tretji dirki pa bom štartal iz prve vrste, kar je res izjemno.«
Ko sem ravno razmišljal malo o Hamiltonu, sem se vprašal, ali je to dirkač, ki lahko poruši Schumacherjeve rekorde? Mlad je, uspešen je zelo, je v pravi ekipi...
Drugače je pa tale mladenič iz pravega testa. Če ne bi imel ob sebi Alonsa, bi verjetno bil kmalu prvi dirkač ekipe.
1. Felipe Massa (Ferrari)
»Danes smo dokazali, da je naš dirkalnik hiter tudi na kvalifikacijah in z enako količino goriva. Po dirki v Maleziji smo bili razočarani in upam, da mi bo tokrat tudi na dirki uspel dober rezultat, ki ga zelo potrebujem, zato bom moral dati vse od sebe. Na prostih treningih je bil dirkalnik tudi z nastavitvami za dirko zelo hiter in konstanten. Upam, da mi bo to uspelo izkoristiti in da se bo z jutrišnjo dirko prvenstvo začelo nagibati v moj prid.«
2. Lewis Hamilton (McLaren)
»Zadnji krog mi ni uspel najbolje. Težko je, kvalifikacije so zelo napete, v zadnjem krogu pa moraš dati vse od sebe, če želiš dober rezultat. Nekaj časa sem izgubil v prvem in trinajstem zavoju, kjer je bilo precej vetrovno, kljub temu pa sem z drugim mestom zadovoljen. Za nami sta že dve odlični dirki, smo zelo konkurenčni, že na tretji dirki pa bom štartal iz prve vrste, kar je res izjemno.«
Ko sem ravno razmišljal malo o Hamiltonu, sem se vprašal, ali je to dirkač, ki lahko poruši Schumacherjeve rekorde? Mlad je, uspešen je zelo, je v pravi ekipi...
Drugače je pa tale mladenič iz pravega testa. Če ne bi imel ob sebi Alonsa, bi verjetno bil kmalu prvi dirkač ekipe.
Objavljeno 15 april 2007 - 14:23
http://www.formula1....sult/772/8.html
Tako izenačeno pa že ni bilo kar nekaj let - 3x22 točk (kimi, Hamilton, Alonso)pa tudi Massa (17) in Heidfeld (15) sta blizu :ok: :bow: :bravo:
Tako izenačeno pa že ni bilo kar nekaj let - 3x22 točk (kimi, Hamilton, Alonso)pa tudi Massa (17) in Heidfeld (15) sta blizu :ok: :bow: :bravo:
Objavljeno 15 april 2007 - 14:50
Ta bližina prvih treh, oziroma kar prvih petih pomeni uvod v zelo zelo zanimivo in napeto prvenstvo. Prvak bo tisti, ki bo storil najmanj napak, imel največ sreče in tudi izkušenj. Zaradi tega, bi kar črtal Hamiltona, ki nima prepotrebnih izkušenj. Njegovi rezultati se bodo kaj kmalu končali, saj ga bo terjal davek neizkušenosti. Drugače pa je bila danes dokaj zanimiva dirka, lahko bi gledali boljšo, z več prehitevanj, je pa res da mi je razplet kar všeč.
Sedaj pa dolgi mesec čakanja na naslednjo dirko... VN Š panije. Ali bo tam uspel Alonso zmagati? In se malo oddaljiti od zasledovalcev, ali pa bo zopet prikazal zelo bledo predstavo, tako kot naprimer danes.
Sedaj pa dolgi mesec čakanja na naslednjo dirko... VN Š panije. Ali bo tam uspel Alonso zmagati? In se malo oddaljiti od zasledovalcev, ali pa bo zopet prikazal zelo bledo predstavo, tako kot naprimer danes.
Objavljeno 15 april 2007 - 14:59
Jaz pa ne bi kar takoj Hamiltona izključil kot kandidata za prvaka. Že res, da nima izkušenj, ampak že dejstvo da mu je danes čisto malo manjkalo do Masse, ki se že kar nekaj let preserava v F1, plus da je ugnal tako Raikkonena kot Alonsa in seveda vse ostale, in to na vsega tretji dirki v njegovi karieri, s tem da je na prvih dveh storil podobno, dokazuje, da izkušnje niso vedno nujne za uspeh. Ne verjamem, da se bodo njegovi rezultati kar takoj končali, kot si zgleda, nekateri zelo želite. Strinjam se, da brez izkušenj vseeno ne bo šlo, ampak da pa že na začetku vsem dela burek, pa tudi nekaj pomeni, kaj ne, "poznavalci"? :zvizg:
Objavljeno 15 april 2007 - 15:27
Imaš prav po svoje. Res je, da je hiter, in da sicer nekaj malega možnosti ima, a mislim, da že v internem McLarnovem dvoboju ne bo odšel kot zmagovalec. Vsaj to sezono ne. Mogoče naslednjo, kaj vemo. Če pa bi Hamilton letos slučajno postal prvak, potem bi bila to prvovrstna senzacija in bi se lahko vsi Schumacherjevi rekordi skrili pred tem, saj dvomim, da bi še kdo ponovil, da bi v svoji krstni sezoni postal prvak. BTW, a je sploh kdo že postal prvak v svoji prvi sezoni?
Objavljeno 15 april 2007 - 17:57
Mislim, da ni še nihče postavil prvak v prvi sezoni dirkanja in da tudi Hamilotnu to ne bo uspelo, oziroma mu bo to zelo zelo težko. Moram pa priznati, da sem zelo presenečen nad tem, da so prvi trije dirkači v razmaku 0 točk.
Tega si ne bi upal napovedati nihče pred začetkom sezone. Morda pa letos končno dobimo novega prvaka...
Objavljeno 15 april 2007 - 18:06
MOBIL11, izkušnje, ne iskušnje :ok:
Mislim, da to ni nadvse pomembno, saj se tega privadiš kaj kmalu. V prednosti pa bo tudi David Coulthard, ki je dirkal, ko je bilo še prepovedano uporabljati TC.
Nasplošno pa bo kaj kmalu redno premagoval Alonsa, ki ga je že na tej dirki kar krepko prehitel. Dečko ima potencial.
Mislim, da to ni nadvse pomembno, saj se tega privadiš kaj kmalu. V prednosti pa bo tudi David Coulthard, ki je dirkal, ko je bilo še prepovedano uporabljati TC.
Nasplošno pa bo kaj kmalu redno premagoval Alonsa, ki ga je že na tej dirki kar krepko prehitel. Dečko ima potencial.
Objavljeno 15 april 2007 - 18:34
Res bo veliko več startov, ko se bodo pogonska kolesa pri nekaterih zavrtela v prazno, kar bo startom dalo še večji čar, saj bodo te napake botrovale k izgubi mest ali pa k kakšnimi nesrečami, ki jih je na startih čedalje manj. Če sem pošten mi je najbolj zanimivo, ko je na kupu veliko dirkalnikov...
Objavljeno 15 april 2007 - 18:56
Ja, prav imate, to je eno redkih pravil v zadnjih letih, ki je pozitivno in bo res povečalo zanimivost formule 1. Če bi napisali kaj več takšnih pravil, ne pa da vse dobre stvari zamenjajo s slabimi.
RN spammer, naj si ne bi želeli nesreč, a moram priznati, da je tudi meni zanimivo, kadar je veliko dirkalnikov na kupu. Le se le ne zgodi komu kaj hujšega.
RN spammer, naj si ne bi želeli nesreč, a moram priznati, da je tudi meni zanimivo, kadar je veliko dirkalnikov na kupu. Le se le ne zgodi komu kaj hujšega.
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov