Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Varnost V Prometu!?

Odgovorov v temi: 621

#181 Dr.1m

Dr.1m

Duohtar pod mus!

• Members
  • 2.617 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Goriška primorska
  • Interesi:Elektronika, računalništvo, fotografija, video

Objavljeno 15 november 2008 - 17:37

Zimske gume se večinoma bolje obnesejo tudi na vlažnem cestišču, tako da menjava letnih pnevmatik za zimske več kot le zakon določa.
Žal pa jih jaz še nisem utegnil zamenjat. Sicer pa jih res (dokler vozim po našem koncu) skoraj ne potrebujem :roll:

#182 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 16 november 2008 - 12:39

Kako na cestah ustaviti starko s koso?

Objavljena slika

Najpogostejši vzroki za prometne nesreče:
- neprilagojena hitrost v povezavi z vožnjo pod vplivom alkohola,
- smer in stran vožnje,
- nepravilno prehitevanje,
- nespoštovanje pravil prednosti.

VIR: www.rtvslo.si

Preberite si VEČ ...

#183 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 19 november 2008 - 10:19

Kazni tudi za neprimerno vedenje v avtu (VIR: www.24ur.com )

Objavljena slika Objavljena slika

Mislite, da se lahko v svojem osebnem avtomobilu vedete kakor želite? Pomislite še enkrat, kajti presenetijo vas lahko denarna kazen, kazenske točke, odvzem vozniškega dovoljenja, morebiti pa celo sodni postopek.

Ni novost, je pa vredno omembe/opozorila. Preberite si VEČ...

#184 odstranjen uporabnik

odstranjen uporabnik

Mojster

• Members
  • 1.891 objav

Objavljeno 06 december 2008 - 10:38

15-letnik povzročil prometno nesrečo

Sopotnica v avtomobilu, v katerega se je zaletel 15-letni fant, je zaradi hudih poškodb umrla v bolnišnici. Mladoletnik, ki je huje poškodovan, je prehiteval čez polno črto.

http://24ur.com/novi...no-nesreco.html

#185 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 06 december 2008 - 23:15

KIKER team, ja "veseli" December se začne. Upam, da bodo TAXI-sti dobro služili. :mrgreen:

#186 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav
  • Kraj:Evropa

Objavljeno 07 december 2008 - 10:06

Danes sem se vozil naokoli ob 1/00.Bil sem kar vesel, da sem prišel živ in zdrav domov!Policaje so sicer itak očitno vse poslali na Shengensko mejo in se omejujejo le na kampanjske akcije, sicer pa jih ni na spregled!

#187 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 07 december 2008 - 11:24

Danes sem se vozil naokoli ob 1/00.Bil sem kar vesel, da sem prišel živ in zdrav domov!Policaje so sicer itak očitno vse poslali na Shengensko mejo in se omejujejo le na kampanjske akcije, sicer pa jih ni na spregled!

Ne vem, če sem ravno razumel tvoj prispevek. A lahko malo bolj podrobno opišeš kaj sploh želiš povedati? :mrgreen:

#188 Pier01

Pier01

Spammer

• Members
  • 3.800 objav
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 07 december 2008 - 12:01

Nedeljsko jutro s smrtno nesrečo

Pri naselju Voglje, občina Š enčur, se je ob 5.10 zgodila prometne nesreče, v kateri je umrl človek.

Objavljena slika

Več o nesreči si lahko preberete tukaj.

Vožnja Slovencev in Slovenk je res na psu. Nimam drugega za dodati! Ne mine vikend, da se ne bi zgodila prometna nesreča, brez smrtnega izida. Če pa nas doleti ta sreča, se jih pa potem v naslednjem vikendu 5 ubije.

#189 Selines

Selines

RN Legenda

• Members
  • 14.527 objav
  • Kraj:L J U B L J A N A

Objavljeno 07 december 2008 - 13:14

Glede na sliko, "še dobro", da je le ena smrtna žrtev.

Trenutek neprevidnosti, pa pridemo do tega..

#190 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav
  • Kraj:Evropa

Objavljeno 07 december 2008 - 20:13

Ne vem, če sem ravno razumel tvoj prispevek. A lahko malo bolj podrobno opišeš kaj sploh želiš povedati? :)

Nič drugega kot to, da se ljudje vozijo pijani kot čuneki, drvijo skozi naselje s 120km/h, obračajo čez 4-pasovnice itd.itd.Skratka:ponoči je še veliko huje kot čez dan!
Torej:"veseli december" se je že na veliko začel, policijskih kontrol pa kljub napovedim ni videti nikjer.Kjer živim, policaja v živo itak nisem videl že več mesecev, razen če se pripeljejo mimo v avtu. :shock:Smo pa o tem itak govorili že v drugi temi!

#191 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 08 december 2008 - 01:07

Poškodovan zapustil nesrečo in izginil (VIR: www.24ur.com)
Ne vem zakaj zadnje čase toliko pobegov s kraja nesreč?! :shock:

Dobro je poznati 135. člen ZVCP-ja, ki pravi:

(1) Vsakdo mora pomagati pri prometni nesreči, če je treba:
– rešiti človeška življenja;
– preprečiti ogrožanje drugih udeležencev cestnega prometa;
– preprečiti ali omiliti ekološko nesrečo.
(2) Po prometni nesreči mora udeleženec prometne nesreče:
– ustaviti vozilo;
– zavarovati in označiti kraj nesreče, pri prometni nesreči I. kategorije pa vozilo čimprej odstraniti z vozišča;
– pomagati poškodovanim;
– obvestiti policijo ali koga drugega, ki lahko obvesti policijo, razen pri prometni nesreči I. kategorije;
– soudeleženim ali oškodovanim v prometni nesreči posredovati ime in priimek ter naslov, posredovati podatke iz vozniškega dovoljenja in prometnega potrdila ter posredovati podatke o obveznem zavarovanju ali izpolniti Evropsko poročilo o prometni nesreči;
– osebi, ki ji je povzročena škoda, pa je ni na kraju nesreče, posredovati svoje osebne podatke;
– ostati na kraju prometne nesreče, dokler ni končan ogled, razen če tisti, ki vodi ogled, ne odloči drugače. Če je treba rešiti človeško življenje, lahko udeleženec prometne nesreče začasno zapusti kraj prometne nesreče, vendar se mora takoj, ko je to mogoče vrniti.
(3) Neposredni udeleženec prometne nesreče, ki je zapustil mesto prometne nesreče, mora nemudoma obvestiti upravičenca do podatkov iz prejšnjega odstavka ali policijo, da je bil udeležen v prometni nesreči, posredovati podatke o kraju in ostalih okoliščinah nesreče, svoje podatke, registrsko številko vozila in navesti kraj, kjer se nahaja, ter omogočiti naknadno ugotavljanje dejstev.
(4) Neposredni udeleženci prometne nesreče od trenutka nesreče do zaključka ogleda ne smejo uživati alkoholnih pijač, mamil, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi, ki zmanjšujejo njihovo sposobnost za varno udeležbo v prometu.
(5) Z globo najmanj 500 eurov se kaznuje za prekršek neposredni udeleženec prometne nesreče, ki ravna v nasprotju s sedmo alinejo drugega odstavka ali s tretjim odstavkom tega člena.
(6) V prometni nesreči udeleženi voznik motornega vozila iz prvega odstavka 130. člena tega zakona, učitelj vožnje ali spremljevalec, ki ravna v nasprotju z določbo četrtega odstavka tega člena, se kaznuje za prekršek z globo najmanj 500 eurov:
– če ima v organizmu alkohol ali
– če ima v organizmu mamilo, psihoaktivno zdravilo ali drugo psihoaktivno snov, ki zmanjšujejo njegovo sposobnost za varno udeležbo v cestnem prometu.
(7) V prometni nesreči udeleženi voznik iz drugega odstavka 130. člena tega zakona, ki ravna v nasprotju z določbo četrtega odstavka tega člena, se kaznuje za prekršek z globo najmanj 500 eurov:
– če ima v organizmu več kot 0,20 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,10 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka ali
– če ima v organizmu mamilo, psihoaktivno zdravilo ali drugo psihoaktivno snov, ki zmanjšuje njegovo sposobnost za varno udeležbo v cestnem prometu.
(8) Vozniku, ki povzroči prometno nesrečo, razen prometne nesreče z neznatno nevarnostjo za druge udeležence cestnega prometa, in ima v organizmu več kot 1,10 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka ali mamilo, psihoaktivno zdravilo ali drugo psihoaktivno snov, ki zmanjšuje njegovo sposobnost za varno udeležbo v cestnem prometu, se izreče poleg globe tudi 18 kazenskih točk.
(9) Z globo 300 eurov se kaznuje za prekršek drug neposredni udeleženec prometne nesreče, ki ravna v nasprotju s četrtim odstavkom tega člena.
(10) Z globo najmanj 200 eurov se kaznuje za prekršek udeleženec cestnega prometa, ki ravna v nasprotju s prvim odstavkom ali s prvo, drugo, tretjo, četrto, peto ali šesto alinejo drugega odstavka tega člena.

V vednost pa se prometne nesreče delijo na 4 kategorije in sicer:
[list]- 1. kategorija so nesreče, pri katerih je nastala samo gmotna škoda
- 2. kategorija so nesreče, pri katerih je ena ali več oseb lahko telesno poškodovanih
- 3. kategorija so nesreče, pri katerih je ena ali več oseb hudo telesno poškodovanih
- 4. kategorija so nesreče, pri katerih je kdo umrl ali je umrl za posledicami prometne nesreče v 30 dneh[list]

#192 cannibal

cannibal

RN forum freak

• Members
  • 9.840 objav
  • Kraj:Inn i evighetens morke
  • Interesi:Brezveze

Objavljeno 08 december 2008 - 03:10

Medicius, ti vedno in povsod upoštevaš popolnoma vse prometne predpise? :roll:
Jaz bi predvsem dvignil kazni in poostril nadzor tako nad kifeljci kot tudi seveda nad vozniki.
Kdor divja (me ne zanima kje), odvzem izpita+denarna kazen vsaj 4000EUR.

Kdor povzroči prometno s smrtnim izidom, v mrtvašnico mrliče prat za eno leto ("za male pare"), denar pa avtomatsko prizadeti družini. Potem pa do konca življenja nekaj 100EUR družini, ki je zaradi kretena izgubila svojega otroka, starša ali karkoli pač že.

Kdor pobegne iz kraja nesreče in če se ga najde, odvzem izpita (ne glede na to, za kakšno nesrečo gre).

Kdor vozi pijan, ali povzroči prometno v vinjenem stanju, odvzem izpita+visoka denarna kazen+obvezna udeležba na centrih za pomoč odvajanja alkohola+prezentacija fotografij najgrozljivejših prometnih nesreč, ki so jih povzročili vinjeni vozniki (počene lobanje, možgani po tleh, odtrgani udi in podobno). Vsak dan, en teden. Si bo zapomnil.

Bi bil hitro red na cestah.
Pri nas pa je pač tako, da:
- Policaji ustavljajo tiste, ki prekoračijo hitrost za največ 10kmh, tistih, ki nad 50, sploh ne, zlasti, če imajo kakšen Mercedes in deluje bolj "jeba".
- Oh, tebe pa poznam, ke si stari. Maš še zame kej za poplaknt?
- Večkrat videl sam. Policaja, ki bi ga zalotil pri tem, bi mu snel klobuk in ga s tistim klobukom pretepel ko psa, potem pa direkt v zapor!

Pač naša predraga slovenska zakonodaja je neumna, mila in ne vliva strahu in resnosti (kdo jo sploh jemlje resno?). Ni čudno, da vsak dan bereš in vidiš, koliko je mrtvih na cesti in kaj vse se dogaja na cestah. Kdo je kriv za takšno stanje, kot je pri nas, vemo vsi.

#193 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 08 december 2008 - 05:25

Jaz bi predvsem dvignil kazni in poostril nadzor tako nad kifeljci kot tudi seveda nad vozniki.

Kdor povzroči prometno s smrtnim izidom, v mrtvašnico mrliče prat za eno leto ("za male pare"), denar pa avtomatsko prizadeti družini. Potem pa do konca življenja nekaj 100EUR družini, ki je zaradi kretena izgubila svojega otroka, starša ali karkoli pač že.

Kdor pobegne iz kraja nesreče in če se ga najde, odvzem izpita (ne glede na to, za kakšno nesrečo gre).

Kdor vozi pijan, ali povzroči prometno v vinjenem stanju, odvzem izpita+visoka denarna kazen+obvezna udeležba na centrih za pomoč odvajanja alkohola+prezentacija fotografij najgrozljivejših prometnih nesreč, ki so jih povzročili vinjeni vozniki (počene lobanje, možgani po tleh, odtrgani udi in podobno). Vsak dan, en teden. Si bo zapomnil.

- Policaji ustavljajo tiste, ki prekoračijo hitrost za največ 10kmh, tistih, ki nad 50, sploh ne, zlasti, če imajo kakšen Mercedes in deluje bolj "jeba".
- Večkrat videl sam. Policaja, ki bi ga zalotil pri tem, bi mu snel klobuk in ga s tistim klobukom pretepel ko psa, potem pa direkt v zapor!

Pač naša predraga slovenska zakonodaja je neumna, mila in ne vliva strahu in resnosti (kdo jo sploh jemlje resno?). Ni čudno, da vsak dan bereš in vidiš, koliko je mrtvih na cesti in kaj vse se dogaja na cestah. Kdo je kriv za takšno stanje, kot je pri nas, vemo vsi.

A je to v tej temi relevantno, če jaz upoštevam popolnoma vse predpise? Tema je namenjena vzpodbujanju varne vožnje in osveščanju o dogajanju na naših cestah. Naj ti povem, da se prekleto trudim in lahko dodam, da v naši družbi ob tem izpadeš čudak. Kako dolgo pa že voziš avto, če ga sploh? A si že videl mrliča in delal z njim? A misliš, da je to, kot sprehod po parku? Misliš, da bi bil en tak prestopnik, ki je povzročil že več prometnih ali težjih prekrškov sposoben delati to in to ne bi bilo kršenje njegovih pravic. Kajti bi to bilo prisilno delo proti njegovi volji. No, pa glede zaporov in njegovih kapacitet ter zapolnjenosti si tudi "dobro" obveščen. Očitno tudi glede tega kako narediti nekoga, ki je bil udeleženec oziroma morebitni povzročitelj prometne nesreče socialni problem. Ni vsak povzročitelj hude prometne nesreče pijan, dirkač, huligan ali podobno ampak je včasih nesreča žal le nesreča. Pisanje zakonov, kot v "Teksasu" pa bi naredilo nič drugega, kot še večji "Teksas" na cesti. Strinjam se, da je naš zakon luknjast, kot švicarski sir na večih področjih in da bi trebalo glede tega nekaj narediti in se tudi strinjam, da bi nekaterim "šalapajzerom" trebalo nadzor postaviti ob bok in to v vseh službah ne samo v Policiji, ki je pač izpostavljena na cesti vam "strokovnjakom". Zdi se pa mi tudi nesmiselno posploševati nekaj posameznih primerov na celoto, ker je tak način komuniciranja privlečen za lase. Konec koncem je pa tudi ta trenuten zakon pisan tako, da če bi se ga držali/upoštevali ne bi bilo tega na cestah, kar je. Tako, da začnimo pri sebi. ;-)

#194 cannibal

cannibal

RN forum freak

• Members
  • 9.840 objav

Objavljeno 08 december 2008 - 14:42

A je to v tej temi relevantno, če jaz upoštevam popolnoma vse predpise? Tema je namenjena vzpodbujanju varne vožnje in osveščanju o dogajanju na naših cestah. Naj ti povem, da se prekleto trudim in lahko dodam, da v naši družbi ob tem izpadeš čudak. Kako dolgo pa že voziš avto, če ga sploh? A si že videl mrliča in delal z njim? A misliš, da je to, kot sprehod po parku? Misliš, da bi bil en tak prestopnik, ki je povzročil že več prometnih ali težjih prekrškov sposoben delati to in to ne bi bilo kršenje njegovih pravic. Kajti bi to bilo prisilno delo proti njegovi volji. No, pa glede zaporov in njegovih kapacitet ter zapolnjenosti si tudi "dobro" obveščen. Očitno tudi glede tega kako narediti nekoga, ki je bil udeleženec oziroma morebitni povzročitelj prometne nesreče socialni problem. Ni vsak povzročitelj hude prometne nesreče pijan, dirkač, huligan ali podobno ampak je včasih nesreča žal le nesreča. Pisanje zakonov, kot v "Teksasu" pa bi naredilo nič drugega, kot še večji "Teksas" na cesti. Strinjam se, da je naš zakon luknjast, kot švicarski sir na večih področjih in da bi trebalo glede tega nekaj narediti in se tudi strinjam, da bi nekaterim "šalapajzerom" trebalo nadzor postaviti ob bok in to v vseh službah ne samo v Policiji, ki je pač izpostavljena na cesti vam "strokovnjakom". Zdi se pa mi tudi nesmiselno posploševati nekaj posameznih primerov na celoto, ker je tak način komuniciranja privlečen za lase. Konec koncem je pa tudi ta trenuten zakon pisan tako, da če bi se ga držali/upoštevali ne bi bilo tega na cestah, kar je. Tako, da začnimo pri sebi. ;-)

Ne, ne vozim avta, ker ga ne potrebujem in si z njim ne bom delal stroškov, če imam vse pred nosom. Pa niti nimam veselja do avta, sploh pa bi me bilo strah sploh na cesto, ko samo gledam, kaj se dogaja po cestah.
Prisilno delo, ja. Po tvoji logiki torej, ti narediš karambol in neki družini odvzameš starša/otroka, si rečeš "shit happens" in konec. Mrliča (in ne enega) sem že videl v živo in to zelo od blizu. Takšni prizori ljudi stisnejo in jim da misliti. Denarna kazen in podobno so zgolj začasne rešitve. Človeku je treba pritisniti na psiho, s tema dvema dejanjema pa ne narediš ničesar. Žal je tako, da se človeka danes šteje samo še kot številko in kaj in kolimo ima, nič več pa kdo je bil in to, da je imel življenje, svoje prijatelje, družino. Zaradi tega je tudi toliko nasilja in umorov. Človek se dandanes jemlje samo kot predmet, ki lahko prinaša finančno korist. Bolano...
Zakon je spisan tako, da te nima biti kaj strah, če v vinjenem stanju v smrt povoziš pet peščcev in še povzročiš hudo prometno nesrečo.
To kar vidiš po TV, o prometnih nesrečah, posnetki iz krajev nesreč in nenazadnje tudi tisto, kar vidiš večinoma razbito pločevino na cestah... se ti zdi, da gre za dva voznika, ki sta vozila 50 in sta se oba držala prometnih predpisov? sam sem večkrat videl od blizu trenutek karambola, sicer manjših, pač trenutek nepazljivosti, a hvalabogu, da sta oba vozila primerne hitrosti. Razen seveda nekaj zmečkanega pleha, nisem nikoli nalatel na totalno razbit avto, ki se ga ne bi dalo prepoznati in črne vreče po tleh.
Res je, začeti moramo pri sebi, v svojih glavah. Vendar glede na to, kakšen je naš zakon, se nimaš kaj sekirat, če pritisneš ne gas in reskiraš. Policaj te itak ne bo ustavil, če pa povzročiš karambol, se pa tudi nimaš česa bati.

#195 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 08 december 2008 - 14:59

Vendar glede na to, kakšen je naš zakon, se nimaš kaj sekirat, če pritisneš ne gas in reskiraš. Policaj te itak ne bo ustavil, če pa povzročiš karambol, se pa tudi nimaš česa bati.

To lahko govorite samo tisti, ki nimate ozirmo še nimate nobene odgovornosti ali pa je pač ne čutite. Meni že ta zakon uniči življenje, če se bom pijan vozil naokrog in povzročil prometno s smrtnim izidom ali hujšimi telesnimi poškodbami. Prvo, kot prvo bi mi to pustilo velik grd nikomur privoščljiv pečat/spremljevalko v življenju, denarno kazen, ki ni za vsak žep, zaporno kazen in zaprli bi mi vrata v službi torej bi ostal še na cesti. Tako bi tudi svojega sina in ženo pustil, kot dve siroti v že tem finančno krutem življenju. Že večja kazen bi bila hud finančni zalogaj za mojo družino.
Ja imaš prav, da se nimaš kaj sekirat. :bah:

EDIT:
Kratek pregled prometne varnosti od 1. decembra do 7. decembra 2008 (VIR: www.policija.si )

V preteklem tednu se je na slovenskih cestah zgodilo 123 prometnih nesreč, v katerih se je poškodovalo 166 oseb, 5 oseb pa je izgubilo življenje.
Med zadnjim vikendom (od 5. decembra do 7. decembra 2008) se je zgodilo 11 prometnih nesreč, v katerih se je poškodovalo 19 oseb, 4 osebe pa so izgubile življenje. Najpogostejša dejavnika prometnih nesreč sta bila neprilagojena hitrost in nepravilna stran ter smer vožnje.
Letos so slovenske ceste terjale 204 smrtne žrtve, v enakem obdobju preteklega leta pa 273.

#196 cannibal

cannibal

RN forum freak

• Members
  • 9.840 objav

Objavljeno 08 december 2008 - 19:48

Medicius, letelo je predvsem na pogumne 15-23 letnike (tudi mladoletni si že sposojajo ključe, ja). Tistemu se ni treba nič bati. Če bi šel v zapor, bi pri sovrstnikih izpadel "car". Je pač "in", da koga ustreliš s pištolo ali zgaziš z avtom. Si potem kao "presnetan". Denar mu ne bo problem. Če sta mu mamica in atek kupila ali posodila nekega BMWja, bosta pa že pokrila tistih nekaj 1000evrov za ubogega sinčka. Kar se zaporov tiče, na toplem bo, lačen pa tudi ne.

#197 *eXtreme*-OC

*eXtreme*-OC

Poročevalec

• Members
  • 648 objav

Objavljeno 08 december 2008 - 20:09

Jaz mam pa eno vprasanje.
Ali me kifeljc lahko kaznuje z kaznijo za prekoracitev dovoljene hotrosti, ce sem po naselju peljal 70-80 km/h z avtom NA DALJINSKO VODENJE?!

Namrec en debil iz policije me je! Ja, pm, kje pa naj to pol vozim?! Na avtocesti?! :gun: :x

#198 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 08 december 2008 - 20:22

*eXtreme*-OC, koga ti vlečeš za lase? Če si že dobil kazen je ta bila zaradi ogrožanja varnosti v cestnem prometu. Kje pa si ti videl, da avti na daljinsko vodenje (igrače) spadajo na prometno cesto? :joj:
Policista znaš zmerjati z nesposobnežem, ker si se to bil spodsoben naučiti od družbe, kje se igrati pa očitno ne. :)

#199 Pier01

Pier01

Spammer

• Members
  • 3.800 objav
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 08 december 2008 - 21:31

Jaz mam pa eno vprasanje.
Ali me kifeljc lahko kaznuje z kaznijo za prekoracitev dovoljene hotrosti, ce sem po naselju peljal 70-80 km/h z avtom NA DALJINSKO VODENJE?!

Namrec en nesposobnež iz policije me je! Ja, pm, kje pa naj to pol vozim?! Na avtocesti?! :gun: :x

Ti pa res nimaš glave za razmišljanje, a ne?! :joj:

#200 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 09 december 2008 - 10:35

Lahko pešce 'rešijo' luči? (VIR: www.24ur.com )

Prečkanje ceste zaradi neprevidnih voznikov postaja veliko tveganje. V Evropi in tudi Sloveniji zato nameščajo inteligentni sistem, ki z lučmi opozarja voznike na pešce in prehitro vožnjo.

Objavljena slika
Objavljena slika

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov