Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Varnost V Prometu!?

Odgovorov v temi: 621

#201 Selines

Selines

RN Legenda

• Members
  • 14.527 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:L J U B L J A N A

Objavljeno 09 december 2008 - 10:52

Medicius, ko sem bil pred par leti na smučariji v Dolomitih se mi je dopadla Tirolska "fora" semaforjev tik pred naseljem ali pa sredi polja. Ne za prehod ceste, ne za križišče. Kar tako, semafor pač. :) in ta je povezan očitno s senzorjem, ki, kot te opazi, prižge rdečo. Za prvo naslednjo hiško ali pa grmovjem, ponavadi sedi policist, ki samo gleda ali boš ustavil ali letel skozi. pa tudi če ga ni, ljudje vedo, da zna tam biti, Vsi pridno ustavljajo in pazijo na hitrost. Semafor se namreč prižge le, če ne voziš po omejitvi.. ;-)

#202 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 09 december 2008 - 11:17

Selines, naša država bi bankrotirala, če bi morala uvesti tak sistem in doseči kako spremembo. :)

#203 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 09 december 2008 - 15:17

Alkohol spet zahteval življenja (VIR: www.24ur.com )

Na cesti med Š eščami in Matkami je tako nekaj pred 20. uro umrl 62-letni pešec. Vanj je, brez da bi sploh zaviral, z avtomobilom trčil 29-letnik, ki je pešca, zagozdenega pod sprednji del vozila, potiskal še več metrov po cesti. Ta je zaradi poškodb na kraju nesreče umrl, voznik pa je pobegnil. Policisti so ga hitro izsledili, saj naj bi mu odpadla registrska tablica. Ugotovili so, da je vozil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola.

Katastrofa kaj drugega lahko poveš?!
"Veseli" december se je začel prejšnji teden in se očitno nadaljuje kljub strogemu nadzoru Policistov. :x
Ja ... lahko zaposlimo še enkrat toliko Policistov, kot jih je in s tem ne bomo spremenili razmišljanja in odnosa v prometu. :dry:

#204 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 11 december 2008 - 15:10

Našli izginulega policista (VIR: www.24ur.com )

Policist naj bi zdrsnil s ceste, tako da je šlo za prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen sam.
...sprva našli poškodovano policijsko vozilo, nato pa še policista, ki se je zatekel v bližnjo prazno hišo.

Res nenavaden "postopek" Policista po nesreči. :)

#205 RaZeR

RaZeR

Vajenec

• Members
  • 337 objav
  • Kraj:In the middle of Nowhere

Objavljeno 11 december 2008 - 15:36

Medicius, jaz ne vem, ali je članek "glupo" spisan, ali sem jaz neumen in ne razumem :)

#206 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 11 december 2008 - 15:39

RaZeR, kaj ne razumeš? Meni je vse jasno.

#207 RaZeR

RaZeR

Vajenec

• Members
  • 337 objav

Objavljeno 11 december 2008 - 15:45

Zakaj se je zatekel v bližnjo hišo? Telefona ni imel?

#208 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 11 december 2008 - 15:50

RaZeR, torej je ravnanje Policista nerazumljivo za kar ni kriv članek. Saj so na koncu članka dodali, citiram: "Podrobne okoliščine prometne nesreče in morebitno odgovornost policista še ugotavljajo".

#209 RaZeR

RaZeR

Vajenec

• Members
  • 337 objav

Objavljeno 11 december 2008 - 15:54

No ja... :)

#210 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 14 december 2008 - 12:20

Policisti poostreno preverjali stanje voznikov (VIR: www.rtvslo.si)

Policisti opozarjajo:
- vozniki naj se ob uživanju alkoholnih pijač ne odločajo za vožnjo, temveč naj raje uporabijo javna prevozna sredstva;
- vozniki naj prilagajajo hitrost vožnje stanju na cestah;
- vozniki naj bodo pozorni na pešce, predvsem na cestah zunaj naselij ...

Objavljena slika

#211 player123

player123

Spammer

• Members
  • 3.778 objav
  • Interesi:računalniki

Objavljeno 14 december 2008 - 12:33

Tale je pa zanimiva. Seveda je potrebno pazit na njih samo kaj pa oni naredijo da nas opozorijo na njihovo prisotnost? Malo kdo nosi kresnicko ali pa karkoli kar bi se blescilo. Je to res tako tezko naredit? Pri nas je ocitno taksna logika -> ce me bo povozil, bo pac placal.
Probajte kaj taksnega v Italiji ... :roll:

#212 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 14 december 2008 - 12:36

Tale je pa zanimiva. Seveda je potrebno pazit na njih samo kaj pa oni naredijo da nas opozorijo na njihovo prisotnost? Malo kdo nosi kresnicko ali pa karkoli kar bi se blescilo. Je to res tako tezko naredit? Pri nas je ocitno taksna logika -> ce me bo povozil, bo pac placal.
Probajte kaj taksnega v Italiji ... :roll:

To ti pa dam prav. Pešci so včasih še hujši, kot vozniki v prometu. Mimogred pa je hoja po cesti ponoči brez kresničke, kot poskus samomora. Res nesmisel. :bah:

#213 Pier01

Pier01

Spammer

• Members
  • 3.800 objav
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 14 december 2008 - 12:43

In zakaj nihče od takih ni nikoli kaznovan?

Jaz se spomnim, da sem vozil enkrat izven naselja, ko je bila noč in še deževalo je po vrhu, tako da se je res slabo videlo. Bilo je nekje med Velikimi Laščami in Malimi Laščami, kjer je hodil pešec ob cestišču (ni hodil po nasprotni strani, kot bi to moral izven naselja), oblečen v črno in s črnim dežnikom. Odkrito povem, da sem ga opazil šele, ko sem se peljal mimo njega in nič prej! Če bi ga takrat zbil, enostavno ne bi mogel ukreniti čisto nič, da bi preprečil nesrečo.

#214 player123

player123

Spammer

• Members
  • 3.778 objav
  • Interesi:računalniki

Objavljeno 14 december 2008 - 19:35

Pier01, jup. Enako pri nas nekaj dni nazaj. Enostavno ni se ga videlo, pa se avto je bil malce spredaj tako da dolga luc ni bila vklopljena ... :roll:

#215 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 14 december 2008 - 23:59

Rezultati poostrene kontrole so skrb vzbujajoči (VIR: www.24ur.com)

Rezultati poostrene kontrole so spet skrb vzbujajoči. Na cestah je še vedno ogromno vinjenih voznikov, samo to noč so jih v Sloveniji pridržali 60.

#216 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3.783 objav
  • Interesi:Airsoft

Objavljeno 15 december 2008 - 00:38

In zakaj nihče od takih ni nikoli kaznovan?

Jaz se spomnim, da sem vozil enkrat izven naselja, ko je bila noč in še deževalo je po vrhu, tako da se je res slabo videlo. Bilo je nekje med Velikimi Laščami in Malimi Laščami, kjer je hodil pešec ob cestišču (ni hodil po nasprotni strani, kot bi to moral izven naselja), oblečen v črno in s črnim dežnikom. Odkrito povem, da sem ga opazil šele, ko sem se peljal mimo njega in nič prej! Če bi ga takrat zbil, enostavno ne bi mogel ukreniti čisto nič, da bi preprečil nesrečo.

Saj to še niti ni tako hudo, hujše je ko se pešec naenkrat odloči prestopiti stran cestišča oz. prečkati cesto.
Sicer ni izven naselja, je kar v mestu, v MS tam pri socialni oz. pri tistem mercatorju pri avtobusni postaji je prehod za pešce, kul. Ampak se ti dostavljalci z kombiji postavijo direkt pred prehod ali pa kak meter ali dva pred njega, in ne vidiš na pločnik če bo kdo se odločil prečkati cesto, tam pa še posebaj vsi samo hodijo prek kot da so na pisti, pa "prišibaš" mimo, ni treba prekoračit hitrosti, 50 je čist dovolj pa jih zgaziš par po tamalem.
Jaz take nahrulim kot živino...če nekomu život smrdi še ne pomeni da jaz moram pol plačevat za njega. Pa ni to edini taki prehod v MS, tudi na štefana kovača prek od pošte je povsem enako(ne semaforiziran prehod, malo naprej dol po ulici). Pa sem prepričan da se še kje najdejo. Ljudje se kar zaženejo čez cesto brez da bi sploh pogledali če se kdo pelje.

Najjači so še pa tisti pešci ko se še hočejo nekaj bunit po tem ko kar skoči na cesto čeprav vidi da si ti 15m pred prehodom pa maš 50km/h na števcu(no to ravno ne vidi, ampak se vidi ko se avto pela hitro ali ustavlja). Takrat so pa oči zunaj, žile na čelu istopijo in vsak las stoji pokoncu, pa tudi jaz sem iz avta in se derem kot zmešan.

#217 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 17 december 2008 - 12:25

'Moj fant je umrl' (VIR: www.24ur.com)

Objavljena slika
Majo, ki je pogumno izpostavila svojo zgodbo,
smo na fotografiji in v videu namerno deloma zakrili. (Foto: 24ur.com)

Vsako leto v prometnih nesrečah po svetu umre približno 1,2 milijona ljudi, poškodovanih je do 50 milijonov, pet milijonov pa ostane invalidnih za vedno. V Evropi za posledicami prometnih nesreč letno umre 120.000 ljudi.

Š tevilo umrlih na slovenskih cestah narašča, medtem ko v večini drugih držav v EU upada. Po kazalcih prometne varnosti je bila Slovenija od leta 2003 do 2007 v tretjini ene najbolj nevarnih držav EU – na naših cestah je od osamosvojitve do danes umrlo več kot 6.000 ljudi, samo letos 183. Najbolj krvavo je bilo leto 1994, ko je na cestah umrlo 505 ljudi, najmanj krvavo pa leto 2003 z 242 smrtnimi primeri.
Povzročitelji 65 odstotkov prometnih nesreč s smrtnim izidom so doma v bližini kraja nesreče.

Ko se pogovarjamo o slovenskemu vozniku – varen ali nevaren, je odgovor zelo preprost. Če je slovenski voznik na tujih cestah obziren, korekten in vozi v skladu s pravili, potem ne vem, zakaj tega ne bi znal pri nas. Z njim najbrž ni nič narobe, najbrž je bilo nekaj narobe z našim sistemom.

Robert Š taba

Med stotinami pisem sem doslej prejel samo eno pismo povzročiteljice prometne nesreče, v kateri je ena oseba umrla. Pisala je o tem, da se počuti kužna in jo to preganja. Taki ljudje, ki se pokesajo in jim je hudo, niso problematični. Težavni so povratniki, ki jih je v slovenskem prostoru še preveč. Takih, ki jim ni nikoli žal, ne znajo najti stika z žrtvijo in ji reči oprosti.

Robert Š taba

Zanimivi podatki izhajajo iz tega članka, ki mi povejo nič drugega, kot da je potrebno začeti pri temeljih odnosa človeka do sočloveka. Torej pri vzgoji! Glede na to, kar pa jaz vidim po vrtcih, bolnišnici, itd se to še, kar nekaj časa ne bo zgodilo.

#218 borutvel

borutvel

RN Legenda

• Members
  • 13.215 objav

Objavljeno 17 december 2008 - 18:33

Medicius, vzgaja se doma in ne v vrtcih, bolnišnicah,...;

#219 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 17 december 2008 - 19:04

borutvel, nisva se razumela. Vem, da se vzgaja predvsem oziroma več, kot 90% doma, a nekaj je tudi vzgoje v omenjenih ustanovah mimogrede, če že o tem govoriš. In ne, nisem ciljal na vzgojo teh zavodov ampak odraz domače vzgoje, ki se kaže v omenjenih zavodih. Ciljal sem pa na otroke, ki jih srečam v službi, vrtcu, itd. ;-)

#220 borutvel

borutvel

RN Legenda

• Members
  • 13.215 objav

Objavljeno 17 december 2008 - 20:49

Ja, res se nisva razumela.

Sicer pa: Gledam poročila in naše predstavnike oblati. NIHČE od predstavnikov oblasti se v avtu ne priveže. Tako majhno dejanje bi bil dober zgled ostalim. Ne vem, kako lahko varnostnik, ki osebi, ki jo varuje ne ukaže, da se priveže v avtu sploh še obrdrži službo. Edino predsednika Türka sem videl privezanega ob odprtju poligona varne vožnje, pa še tam so ga najbrž prisilil, ker se drugače sam ne bi.

Če je slikica na radarju dokaz za moj prekršek in sem ga dolžan plačati, potem je video na nacionalni televiziji še toliko večji dokaz o prekršu.

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov