Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Varnost V Prometu!?

Odgovorov v temi: 621

#281 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• Organizatorji tekmovanj
  • 5.065 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:اشعر بالسعادة لانني كنت هناك...

Objavljeno 13 marec 2009 - 10:45

Pier01, saj pogledajo višino; ampak v večini je napisana višina na sredini; kar pomeni da če se kamion pelje po svojem pasu "zapne" prikolica.
Mnogokrat sem se peljal (vsaj enkrat mesečno) z šoferjem v Francijo; ampak tole se dogaja pogosto.

Ampak vseeno Medicius ne razumem kaj ima to opraviti z našimi vozniki??? :joj:

#282 Pier01

Pier01

Spammer

• Members
  • 3.800 objav
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 13 marec 2009 - 11:12

Verjetno nič, ampak je prilepil link čisto tako, malo za zabavo.

#283 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 13 marec 2009 - 11:37

abruzii™, a je kaj narobe s prispevkom? Sem se kje zatipkal ali prilepil kako nedovoljeno povezavo? Meni je vse jasno in izgleda, da tudi Pier01 razume prispevek. :D
Glede peščev pa če prebereš temo boš videl, da smo se tudi njih že dotaknili. :roll:

#284 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• 5.065 objav

Objavljeno 13 marec 2009 - 13:39

Verjetno nič, ampak je posredoval link čisto tako, malo za zabavo.

Tudi jaz mislim, da je prilepil link čisto za zabavo.... :D..pač dolgočasje... :roll:
Medicius a si razmišljal kdaj o kakšem hobiju; kot da tu utrujaš noč in dan!? :roll:

#285 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 13 marec 2009 - 14:03

abruzii™, če ti je tema utrujajoča je pač ne beri. Saj te nihče ne sili. Zame je ta tema čisto na mestu, poučna, informativna, preventivno naravnana in še kaj. Ne vem pa kdo zdaj tu utruja?! A sem to jaz ali ti?

Pa, da ne bom slučajno smetil po temi si oglejte IZKLJUČNO slovensko sceno. >> KLIK <<

#286 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• 5.065 objav

Objavljeno 13 marec 2009 - 14:26

abruzii™, če ti je tema utrujajoča je pač ne beri. Saj te nihče ne sili. Zame je ta tema čisto na mestu, poučna, informativna, preventivno naravnana in še kaj. Ne vem pa kdo zdaj tu utruja?! A sem to jaz ali ti?

Pa, da ne bom slučajno smetil po temi si oglejte IZKLJUČNO slovensko sceno. >> KLIK <<

Ma tema je na mestu; ampak da je potencirana v smislu slo. slabih voznikov se pa ne strinjam: Mogoče da ste Vi; tam iz "trala-la" ampak vseeno sem prevozil sto-tisoče km. na slo. cestah (ja, kar daj zdaj "eh" bmk) pa se tudi prebližno ne ujemajo s tvojim trditvami; to da pa je toliko mrtvih je pa popolnoma normalna stvar; kje jih pa ni?! Ko se človek usede za volan, nekaj tudi "reskira"; čeprav upa da se to njemu ne more zgodit! Življeneje teče dalje; ti pa žali slo. voznike po čez in poprek; ko boš prišel dlje od LJ. potem pa pametuj!
Misli, zdaj ga pa pohaš počez in poprek! :joj:

P.S. Kaj bom pa jaz bral ali ne; se pa ti ne obremenjuj!? :zvizg:

#287 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 13 marec 2009 - 14:58

abruzii™ ne vem, če sem te mogoče užalil, ker to ni bil moj namen. Pišem tisto, kar berem v novicah, statistikah, vidim na cesti, v službi in nič kaj drugega. Če pa si ti to jemlješ preveč osebno, pa je to pač tvoj problem. Ko se jaz sedem v avto sam ali z družino se hočem na cilj pripeljati varno in mi niti na kraj pameti ne pride, da bi tako početje v naši družbi jemal za rizik/rusko roleto (bo ali ne bo). Zdaj pa prosim nehaj smetiti po temi in ne bodi žaljiv, ker sem tudi jaz v svojih letih že nekaj sveta/cest videl.

#288 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• 5.065 objav

Objavljeno 13 marec 2009 - 15:04

abruzii™ ne vem, če sem te mogoče užalil, ker to ni bil moj namen. Pišem tisto, kar berem v novicah, statistikah, vidim na cesti, v službi in nič kaj drugega. Če pa si ti to jemlješ preveč osebno, pa je to pač tvoj problem. Ko se jaz sedem v avto sam ali z družino se hočem na cilj pripeljati varno in mi niti na kraj pameti ne pride, da bi tako početje v naši družbi jemal za rizik/rusko roleto (bo ali ne bo). Zdaj pa prosim nehaj smetiti po temi in ne bodi žaljiv, ker sem tudi jaz v svojih letih že nekaj sveta/cest videl.

Rad bi srečal nekoga, ki si tega ne želi?! Ampak vseeno človek za volanom nosi tako odgovornost, kot tudi rizik kako bo pripeljal do cilja! VSAKEMU to sigurno NE USPE; pa se ti na glavo postavi!!!...pa naj bo to naš državljan, ali Avstric, Italijan ali Prekmurec...

#289 plaz

plaz

Chire Senbonzakura

• Members
  • 5.735 objav
  • Kraj:Soul Society
  • Interesi:Zbiranje DVDjev, računalništvo, prevajanje podnapisov...

Objavljeno 13 marec 2009 - 17:46

Držite se smeri teme ali pa bodite raje tiho.
Naslednji offtopic prispevek bo sankcioniran in to brez predhodnega opozorila.
Če kdo ne verjame, lahko poskusi. :D

#290 player123

player123

Spammer

• Members
  • 3.778 objav
  • Interesi:računalniki

Objavljeno 13 marec 2009 - 19:10

Kar se tice tistega kolesarja -> imeli so ga na kameri in ne verjamem da je kar tako izginil na hitro ... zakaj nisem videl nikjer kaksnih policajev ki bi mu zapisali mastno kazen? :x

Da drugih umetnij na onem posnetku sploh ne omenjam ker bi morali samo izpite pobrat ...

#291 777trobentica

777trobentica

Poročevalec

• Members
  • 660 objav
  • Spol:Ženska

Objavljeno 14 marec 2009 - 20:24

Hitrost...nepazljivost...uporaba mobilnikov....alkohol...so stvari, ki enostavno ne spadajo v čas vožnje in v avto!

Oglejte si nekaj zanimivega, ki vam da malo misliti

http://bilgalleri.dk...p?VideoID=22034

:D

#292 MoOoG

MoOoG

Govorec

• Members
  • 2.032 objav
  • Kraj:LaLaLand

Objavljeno 15 marec 2009 - 10:06

Imam eno nevmesno vprašanje, ampak ne bom odpiral nove teme in obujal stare. Včeraj sem videl avto, ki je imel na tablici napisano C D (z zeleno), potem pa še 4 številke. Kakšne tablice so to?*

#293 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 15 marec 2009 - 10:17

MoOoG, diplomata si srečal oziroma njegovega predstavnika. ;-)
Sicer pa ti Wikipedija več pove: http://sl.wikipedia....ila_v_Sloveniji

#294 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav
  • Kraj:Evropa

Objavljeno 15 marec 2009 - 16:29

¨Siver je CD okrajšava francoskega izvora:Corps Diplomatique.

#295 TechFreak!

TechFreak!

Spammer

• Members
  • 3.243 objav
  • Kraj:Ulica Bratov Tatov št.: Ukradena

Objavljeno 15 marec 2009 - 18:04

Moje mnenje je da je največji krivec pač alkohol, drugi največji krivec za nesreče pa zasanjanost voznikov pri vožnji. 90% voznikov ne zna predvideti čisto ničesar. Vse kar vidijo je sami sebe in nič drugega ali pa še to ne. Ko bi se vsaj pribljižno zavedali vsaj kaj počnejo na cesti bi bil dosežek že velik.
In ne prednosti nimaš povsod kjer je znak za križišče s stransko cesto. Prednost imaš če ni nobenega in če te voznik na stranski cesti opazi.
Prevozim povprečno 350 do 400km na dan (ob delovnikih seveda) in opažam da sama hitrost vožnje se je načeloma zmanjšala. Nebi pa komentiral koliko več je idiotizma na cestah. Skratka prešli smo iz hitre vožnje na sanjarenje in neoziranje na ostale... zato tudi dosežki varnosti v prometu pač so takšni kot so in ni šlo nič na bolje... Le vzok sedaj ni več sama hitrost (čeprav se zapiše še vedno da je šlo za neprilagojeno hitrost je vzok vse kaj drugega).

#296 plaz

plaz

Chire Senbonzakura

• Members
  • 5.735 objav
  • Kraj:Soul Society
  • Interesi:Zbiranje DVDjev, računalništvo, prevajanje podnapisov...

Objavljeno 15 marec 2009 - 20:01

Varnost v prometu!?

#297 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 21 marec 2009 - 14:10

Dve žrtvi na gorenjski avtocesti (VIR: www.rtvslo.si)

Ponoči se je na gorenjski avtocesti v bližini izvoza Kranj - zahod zgodila prometna nesreča, v kateri sta umrla dva človeka, dva pa sta hudo poškodovana.

Objavljena slika

#298 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• 5.065 objav

Objavljeno 24 marec 2009 - 06:57

Smrtna nesreča na dolenjski avtocesti

V nedeljo zvečer se je na dolenjski avtocesti na odseku Drnovo–Obrežje zgodila huda prometna nesreča, v kateri je voznik umrl, sopotnica pa se je poškodovala
Objavljena slika

vir: rtvslo.si

#299 Pier01

Pier01

Spammer

• Members
  • 3.800 objav
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 24 marec 2009 - 10:03

Smrtna nesreča na dolenjski avtocesti

V nedeljo zvečer se je na dolenjski avtocesti na odseku Drnovo–Obrežje zgodila huda prometna nesreča, v kateri je voznik umrl, sopotnica pa se je poškodovala

Pri tej nesreči se lepo vidi, kaj se zgodi, če nisi pripet z varnostnim pasom. Če bi se to zgodilo, bi verjetno preživel nesrečo tako kot sopotnica. Na žalost temu ni bilo tako.

#300 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• 5.065 objav

Objavljeno 28 marec 2009 - 11:39

Tovornjak do smrti zbil kolesarja
79-letnega kolesarja je v glavnem mestu zbil tovornjak, ki ga je vozil 40-letnik iz okolice Cerknice. Kolesar je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.
Objavljena slika

vir: 24ur
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Črn dan na dolenjskih cestah
Dolenjske ceste so danes do poldneva zahtevale že dve smrtni žrtvi. Umrla sta sopotnica v osebnem vozilu in motorist.
Objavljena slika

vir: rtvslo

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dva mrtva v trčenju avtomobila in vlaka
V trčenju vlaka in osebnega avtomobila v Solkanu sta umrla dva človeka, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.
Objavljena slika

vir: rtvslo

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov