Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Varnost V Prometu!?

Odgovorov v temi: 621

#321 Pier01

Pier01

Spammer

• Members
  • 3.800 objav
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 06 maj 2009 - 18:34

Več bi moralo biti tistih radarjev, ki merijo povprečno hitrost na določenih odsekih, kot je recimo Tutor, ko greš v Milano, pa tudi Avstrijci imajo to, vsaj kolikor sem uspel videti. In te radarji ne bi smeli biti samo na avtocestah, ampak tudi na vpadnicah po mestu, čeprav pri nas za te stvari v večini skrbijo semaforji, kjer zlepa ne ujameš zelenega vala, razen, če res fajn pritiskaš na plin. Žalostno, ampak tako je. :D

#322 Steamroll

Steamroll

Raziskovalec

• Members
  • 42 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Šk.Loka
  • Interesi:Vse po malem.

Objavljeno 06 maj 2009 - 21:16

No ja glede ležečih policajev zna biti kar problem nazadnje sem dal optiko ponovno nastavt prav zaradi teh stvari saj jih imamo cel kup. Čeprav je pa res da za divjake tudi take mehanske prepreke niso nevem kakšen problem vsaj v naši ulici ne. Ker imamo ravno enega pred bajto mi gre že rahlo na živce cviljenje zavor, še posebno po dežju. :D
Kar se pa tiče radarjev je pa tako, da jih mora nekdo vzet v roke in iti na cesto ter jih tam uporabiti, sam kaj če se pa to našim policajem ravno ne ljubi, če je pa pisarniški fotelj bolj udoben od sedeža v avtu. No, če jih pa že srečam z radarjem jih pa ponavadi v križišču oziroma med križiščoma, na mestu kjer so zaradi klanca pospeški dostikrat nad 50km/h, no ja norme je treba izpolnit kajne. :D

#323 Dr.1m

Dr.1m

Duohtar pod mus!

• Members
  • 2.617 objav
  • Kraj:Goriška primorska
  • Interesi:Elektronika, računalništvo, fotografija, video

Objavljeno 11 maj 2009 - 11:54

Sreča v nesreči, da ni bilo nikogar blizu in da je vozil sam :)

Z avtom poletel 20 metrov in pristal na strehi športne dvorane
23-letnik je s hudimi poškodbami pristal v bolnišnici, potem ko je z avtomobilom pristal na strehi športne dvorane. V krvi je imel kar 1,44 promila alkohola.

Vir 24ur.com
Objavljena slika

#324 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 13 maj 2009 - 08:57

Kljub dokaj dobremu začetku tega leta se je spet statistika hudo poslabšala že od meseca Aprila naprej. Zadnje dni poročajo vsak dan o smrtnih žrtvah za katere je kriva hitrost, alkohol ali kombinacja obeh. V ospredju so tudi motoristi, ki umirajo na cesti ampak ne samo po svoji krivdi, da se ne bo kdo spotaknil ob to. Jaz delam s takimi ljudmi (dnevnimi pivci ali vsakodnevnimi pijanci - večina) vsak dan, ko mi pridejo v službo tudi taki s čisto vestjo medtem, ko so vinjeni povzročili nesrečo s poškodbami sebe in drugih ter se delajo tartufe. Nešteto takih pride k nam (izleti iz ceste, padci z motorjem ali drugimi motornimi vozili, kolesi, "peš" padci-poleti, ...), ki imajo od 2 promila alkohola v krvi dalje in o tem javnost ne sliši. So skoraj vikend stalnica in so tudi rekorderji med njimi z 5 promili in več. Ne bom pa niti začel kaj taki na oddelku delajo. :) Sploh se ne čudim, da se v teh težkih časih gostilne renovirajo, dograjujejo in na novo odpirajo medtem, ko se tovarne in podobno zapira. A smo "pivska" dežela? Skoraj lahko rečem, da ja in to je VELIK problem.

Kljub temu, da se dnevno srečujem s takimi primeri me vedno znova take zgodbe šokirajo: Voznik že drugič ubijal na cesti! (Preverjeno!)

Zanimivo pa je vprašanje: "A je nesreča zaradi prehitre in objestne vožnje ali pod vplivom alkohola ali obojega skupaj nesreča ali naklepno dejanje?"

#325 nebivedu

nebivedu

Gospod s kravato

• Members
  • 1.137 objav
  • Kraj:kranj

Objavljeno 14 maj 2009 - 22:54

Saj ni čudno da je toliko nesreč, glede na to kako nestrpni so vsi :) Danes sem v roku 5ih minut videl človeka, ki je speljal čez rdečo in skoraj zbil motorista, na obvoznici pa, ne vema kako bi se izrazil, videl bedaka ki je prehiteval po sredini med dvema avtomobiloma. Zgleda je preveč igral igre.

#326 Pier01

Pier01

Spammer

• Members
  • 3.800 objav

Objavljeno 15 maj 2009 - 09:44

Saj ni čudno da je toliko nesreč, glede na to kako nestrpni so vsi :) Danes sem v roku 5ih minut videl človeka, ki je speljal čez rdečo in skoraj zbil motorista, na obvoznici pa, ne vema kako bi se izrazil, videl bedaka ki je prehiteval po sredini med dvema avtomobiloma. Zgleda je preveč igral igre.

Če mene vprašaš, je premalo kamer na cesti, ki bi spremljale dogajanja in bi lahko na podlagi tega izdali kazen.

#327 player123

player123

Spammer

• Members
  • 3.778 objav
  • Interesi:računalniki

Objavljeno 19 maj 2009 - 19:24

Kamere niso resitev. Na AC se vsi lepo vozijo 130km/h ko pridejo do tiste tocke kjer je radar postaljven naprej pa divjajo ko debili ... to zame ni resitev.
Ena izmed resitev je taksna da bi na cestah videl kaksnega policaja mogoce. Koroska je preplavljena z njimi. Vedno ko se peljem v tisti konec srecam nekaj policajev ... Velenje, Sostanj in saleska dolina je pa malce slabo opremljena z njimi :/

#328 borutvel

borutvel

RN Legenda

• Members
  • 13.215 objav

Objavljeno 19 maj 2009 - 21:46

Kamere? Kje?

Na cestninskih postajah? Pri 40km/h? ZAKAJ? Koliko žrtev je bilo tam? Ne me j....!

Viadukt Ravberkmanda. Ali je tisto zožanje na začetku viadukta (smer Koper) res potrebno ali je zgolj za polnjenje proračna?

Se je kdo vozil v smeri Bovec - Kobarid? Zapraviš 45 minut brez potrebnega čakanja in vmes je celo radarska kontrola.

#329 matejm1994

matejm1994

Mojster

• Members
  • 1.962 objav

Objavljeno 20 maj 2009 - 06:02

Saj bi bile kamere, a bi jih moglo biti res dosti, ampak res dosti. Samo je pa spet elektrika.

Se je kdo vozil v smeri Bovec - Kobarid? Zapraviš 45 minut brez potrebnega čakanja in vmes je celo radarska kontrola.

Jaz se dostkrat vozim :( , saj živim v Podklopci. (tako jaz pravim "kraju" ki je blizu Bovca, kjer je Gostilna Žvikar, saj jaz nočem biti Bovčan) Do Trnovega ob Soči porabiš 20 minut, in je vse OK, in radarjev ni, ( ali pa jih jaz ne vidim)le na Žagi so vsake toliko časa. Proti Kobaridu pa je sedaj katastrofa. Cesto sedaj širijo, in so 20- 30 minutni zastoji. In to ne ob določeni uri, tako da nikoli ne veš, a boš prišel skozi, ali ne. Dostikrat se nam je zgodilo, da smo prišli čisto PRVI v zastoj, potem pa čakaje. :) Dostikrat pa smo prišli glih prav skozi, in takrat smo prišli iz Podklopce v Kobarid v 30-35 minut. Imajo pa pri zastojih, kjer delajo malo slabše označeno, kam moraš iti, na levi ali desni pas. Tako da čakanje je.

#330 Selines

Selines

RN Legenda

• Members
  • 14.527 objav
  • Kraj:L J U B L J A N A

Objavljeno 20 maj 2009 - 07:23

A širijo jo? Sem se spraševal kaj počnejo tam. Sem bil marca na smučariji v Bovcu, pa sem moral čez Kobarid, ker sta bila Predel in Vršič zaprta.. Tista cesta tam je nekaj posebnega ja..

#331 Pier01

Pier01

Spammer

• Members
  • 3.800 objav

Objavljeno 20 maj 2009 - 09:58

Kamere niso resitev.

Zakaj kamere niso rešitev? Kamere niso tiste, ki bi merile hitrost, lahko pa bi jih s pridom izkoristili, ko bi bilo potrebno koga kaznovati za neumno vožnjo, kot so vožnja skozi rdečo luč, prehitevanje po desni ali skoraj med avtomobili, obračanje v tunelih ali celo ustavljanje in tako naprej. Marsikoga bi lahko tako kaznovali, tako pa imamo tiste statične radarje za katere tako ali tako vsak ve, kje stojijo in se tam pelje 130km/h, drugod pa preko 200km/h in ti "blenda" že cel kilometer predno te hoče prehiteti, čeprav imaš spredaj 5 avtomobilov.

Borutvel, kar se pa tiče kamere ali radarje na cestninskih postajah, so pa popolna bedarija, ampak naj enkrat za vselej te cestninske postaje podrejo, ker bi bil že čas!!! :) Saj vendar so uvedli vinjete tudi zaradi tega, da ne povzročamo zastojev in se iz 130km/ kar naenkrat ne ustavljamo na 0km/h pred cestninsko postajo. Saj ne bom rekel, da je zdaj isto kot je bilo prej, ampak prav veliko pa niso naredili v tej smeri. No, vsaj za nekaj pa so dobre te cestninske postaje, zelo prav pridejo redarjem, da lahko delajo kontrolo vinjet in to celo z daljnogledom! :(

#332 borutvel

borutvel

RN Legenda

• Members
  • 13.215 objav

Objavljeno 20 maj 2009 - 10:01

Nekaj širijo in vmes, ko nalgajo na tovornjak zaprejo cesto za nedolečen čas. Meni ni bilo tako hudo čakati (zaradi klime), vsi tisti motoristi v crnem usnju pa so se mi prav smilili.
Pred prvo zaporo (oz. za znakom za delo na cesti in omejitvijo) pa bel golf z radarjem (sem že pozabil kako izgledajo).

#333 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 20 maj 2009 - 13:07

Da za našo prekmursko "avtocesto" sploh ne govorim. Namreč so jo en čas pridno uporabljali (nekje 3km odsek) za dirke z motorji, ko so šli v Murski Soboti na avtocesto in dirkali do izvoza za Beltince in potem spet nazaj. Prizor sem gledal na lastne oči, ki pa je izgledal, kot če bi bil na dirkališču, motorji postavljeni v vrsto potem pa pospeševanja do vrtoglavih hitrosti. Ko so se pripeljali policisti pa ni bilo več nobenega motorja nikjer in seveda kazni tudi ne. Pa da še omenim, da so ta 3km pas uporabljali za stave, če pridejo na drugo stran v kontra smeri. Večim je uspelo, ko je pa recimo eno noč pijan voznik trčil v kombi poln otrok, ko je vozil za stavo, da mu uspe na drugo stran po napačni smeri. O reševanju pa sploh ne bom kajti je bilo zelo oteženo zaradi nedostopnosti, ker ni odstavnega pasu. Prispevek o tem dogodku, ki je odmeval en lep čas si lahko ogledate tukaj. Pišem o tem zato, ker bi v takih primerih res prav prišle kamere.

EDIT:
Ravno, ko sem oddal prispevek sem zagledal spet nov prizor na naši "avtocesti".

Trčenje zaradi velike potrebe (VIR: www.24ur.com) :)

Objavljena slika

Najbolj zanimiv pri omenjeni nesreči pa je vzrok. Policija sicer o tem ne daje informacij, saj preiskava še poteka, vendar pa smo iz neuradnih virov izvedeli, da se je vozniku prvega tovornjaka zelo mudilo na stranišče. Hotel je zapeljati na odstavno nišo, saj odstavnega pasu na tem kraku avtoceste ni, nato pa je vanj od zadaj trčil najprej prvi, nato pa še drugi tovornjak.

Na sliki pa lahko vidite kolono, ko sploh ni možnosti preusmeriti/urediti promet ali kaj podobnega. Možnosti naleta pa so ogromne. Še dobro, da ni bilo kaj hujšega.

#334 matejm1994

matejm1994

Mojster

• Members
  • 1.962 objav

Objavljeno 20 maj 2009 - 13:53

Cesto širijo na 2. koncih. Če greš od Bovca, je prva zapora le semafor. Druga, pa je večja. Sicer lahko greš (tik pred semaforjem) dol, po makadamski cesti, če se tako lahko reče, a je tista cesta bog pomagaj, tako da se raje počaka. Pa še dobro, da so se lotili širit, saj je bilo prej za kolesarje precej nevarno, sedaj bo manj. Pa tudi, če sta se prej srečala 2 tovornjaka, je eden mogel iti vzvratno, in če si bil ti za njim, je bilo kar hudo. Sedaj bo vse to boljše. :)

#335 player123

player123

Spammer

• Members
  • 3.778 objav
  • Interesi:računalniki

Objavljeno 21 maj 2009 - 18:04

Mislim da bi se mogli malo organizirat in zgradit tudi kaksno dirkalisce pri nas ki bi bilo le nekaj € za placat ... na tak nacin bi bilo na cesti veliko manj ljudi (razen tistih kamikaz...) ki bi delali ne vem kaksne podvige ...

Zakaj kamere niso rešitev? Kamere niso tiste, ki bi merile hitrost, lahko pa bi jih s pridom izkoristili, ko bi bilo potrebno koga kaznovati za neumno vožnjo, kot so vožnja skozi rdečo luč, prehitevanje po desni ali skoraj med avtomobili, obračanje v tunelih ali celo ustavljanje in tako naprej. Marsikoga bi lahko tako kaznovali, tako pa imamo tiste statične radarje za katere tako ali tako vsak ve, kje stojijo in se tam pelje 130km/h, drugod pa preko 200km/h in ti "blenda" že cel kilometer predno te hoče prehiteti, čeprav imaš spredaj 5 avtomobilov.

Borutvel, kar se pa tiče kamere ali radarje na cestninskih postajah, so pa popolna bedarija, ampak naj enkrat za vselej te cestninske postaje podrejo, ker bi bil že čas!!! :) Saj vendar so uvedli vinjete tudi zaradi tega, da ne povzročamo zastojev in se iz 130km/ kar naenkrat ne ustavljamo na 0km/h pred cestninsko postajo. Saj ne bom rekel, da je zdaj isto kot je bilo prej, ampak prav veliko pa niso naredili v tej smeri. No, vsaj za nekaj pa so dobre te cestninske postaje, zelo prav pridejo redarjem, da lahko delajo kontrolo vinjet in to celo z daljnogledom! :(

Glej vecina ljudi taki ali tako po nekem casu najde vse kamere in potem ce niso na vsake par metrov, se za kamero spet divja ... zato pravim da so malo neprakticne. Seveda bi bilo lepo ce bi bile kamere vsaj na kriziscih in upam da bodo tudi v tej smeri razmisljali ...
Samo policija bi mogla krizarit po cestah in sama nadzirat promet :)
In potem ko se dnevno vozis 1 leto tocno ves kje so kamere ... ce se pa nekdo okoli vozi pa nikoli ne ves kje se bosta srecala :]

#336 TechFreak:)

TechFreak:)

Spammer

• Members
  • 4.591 objav
  • Kraj:Celje

Objavljeno 21 maj 2009 - 18:46

Torej rabimo kamere, ki se same prestavljajo? Težka bo.

#337 Pier01

Pier01

Spammer

• Members
  • 3.800 objav

Objavljeno 21 maj 2009 - 19:10

Mislim da bi se mogli malo organizirat in zgradit tudi kaksno dirkalisce pri nas ki bi bilo le nekaj € za placat ... na tak nacin bi bilo na cesti veliko manj ljudi (razen tistih kamikaz...) ki bi delali ne vem kaksne podvige ...

Glej vecina ljudi taki ali tako po nekem casu najde vse kamere in potem ce niso na vsake par metrov, se za kamero spet divja ... zato pravim da so malo neprakticne. Seveda bi bilo lepo ce bi bile kamere vsaj na kriziscih in upam da bodo tudi v tej smeri razmisljali ...
Samo policija bi mogla krizarit po cestah in sama nadzirat promet :)
In potem ko se dnevno vozis 1 leto tocno ves kje so kamere ... ce se pa nekdo okoli vozi pa nikoli ne ves kje se bosta srecala :]

Tudi prav, če boš vedel, vendar pa bodo sigurno tudi umirile promet. Če so kamere, pa radarji, pa še policaji, potem bi se marsikaj umirilo. Norci bi se še vedno našli, vendar v manjših količinah.

#338 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 21 maj 2009 - 19:18

Ko je ravno o tem govora imate tukaj nekaj svežih podatkov: Z 11 novimi radarji nad tiste s težko nogo (VIR: www.24ur.com)

#339 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav
  • Kraj:Evropa

Objavljeno 21 maj 2009 - 19:55

S temi kamerami na avtocestah se mi zdi več ali manj brez veze.Nemčija je sicer ostala v Evropi edina brez omejitev(razen tam, kjer je kaj narobe s cestiščem), pa zato še ne prednjači po nesrečah na avtocestah.
Največji trenutni varnostni problem v Sloveniji je krepko preko 100 registriranih avtošol, ki producirajo voznike, ki sploh niso za na cesto!
In iz leta v leto stara pesem in vse huje:motoristi, ki divjajo skozi naselja s 150km/h, policajev pa nikjer!Ko pa je karambol, je kriv šofer avta, ker ga je "prezrl"! :)

#340 borutvel

borutvel

RN Legenda

• Members
  • 13.215 objav

Objavljeno 21 maj 2009 - 21:17

Saj obstaja AMZSjev poligon. http://www.amzs.si/?podrocje=12
In pa Grobnik v HR. http://www.grobnik.hr/

A kaj ko jih obiskujejo zgolj tisti, ki že imajo nekaj pameti v glavi.

In iz leta v leto stara pesem in vse huje:motoristi, ki divjajo skozi naselja s 150km/h, policajev pa nikjer!Ko pa je karambol, je kriv šofer avta, ker ga je "prezrl"! :)

Sam ne bi mogel bolje napisati.

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov