←  Avtomoto

Računalniški forum - Računalniške novice

»

Varnost V Prometu!?

Medicius-ova slika Medicius 09 avg 2008

Trije mrtvi v Zasavju (Vir: 24ur.com)
Spet tragedija. Kdaj bomo se naučili, da je cesta nevarna in raje dvakrat pogledali v obe smeri ter zmanjšali hitrost.
Žalostno... :nene:
Živalim je pogojni refleks kakor ga človek imenuje zadosti, da ne naredijo iste napake dvakrat pri človeku pa nekajkrat večji inteligentni možgani očitno niso zadosti. :x
Odgovori

Dr.1m-ova slika Dr.1m 09 avg 2008

Medicius, mogoče je bil trenutek nezbranosti? V končni fazi sploh ni pomembno. Kakšno hitrost pa sta imela motorista pa nič ne piše, prav gotovo ne ravno majhno.
:nene:
Odgovori

mplave3-ova slika mplave3 09 avg 2008

Kakšno hitrost pa sta imela motorista pa nič ne piše, prav gotovo ne ravno majhno.
:nene:

Dodamo še nepregledni ovinek in katastrofa je tu... :nene:
Odgovori

borutvel-ova slika borutvel 09 avg 2008

V kombiju je otroški avtosedež.

Kako bo mama objasnila otrokom, da je oče umrl zaradi adrenalinskega trenutka dveh motoristev????

Pi*da jim materina, ki ne spoštujejo prometnih predpisev !!!!!!!!!!!!!!!!!
Odgovori

Medicius-ova slika Medicius 09 avg 2008

borutvel, a to gre na take, kot je Kolega v "akciji"?!
Ja, "akcija" se temu pravi. :)
Odgovori

borutvel-ova slika borutvel 10 avg 2008

borutvel, a to gre na take, kot je Kolega v "akciji"?!
Ja, "akcija" se temu pravi. :)

Ja, točno na take.
Odgovori

GOBE team-ova slika GOBE team 10 avg 2008

V kombiju je otroški avtosedež.

Kako bo mama objasnila otrokom, da je oče umrl zaradi adrenalinskega trenutka dveh motoristev????

Pi*da jim materina, ki ne spoštujejo prometnih predpisev !!!!!!!!!!!!!!!!!

Pa kaj mate spet prot motoristom, saj je kriv nesposobni voznik "kombija". Samo nad motoriste se neki razburjate, kljub temu da je veliko veliko več nesposobnih voznikov avtomobilov na cesti, ki nebi smeli imeti izpita.
Odgovori

!Raffy!-ova slika !Raffy! 10 avg 2008

Sicer pa so v veliko primerih krivi vozniki avtomobilov, ki izsilijo prednost motoristu...bodisi ker ga ne vidijo ali celo zanalšč...tako iz hudobije...(ne govorim o tem konkretnem primeru)

Sicer pa bi bilo treba delati na tem, da bi bili motoristi bolj vidni na cesti.
Odgovori

Medicius-ova slika Medicius 10 avg 2008

GOBE team, če bi se motorista peljala po hitrostnih omejitvah bi jivu mogoče voznik kombija opazil, če pa ne pa bi se vsaj motorista lahko pravočasno zaustavila in do trka ne bi prišlo.
Res je, da je dosti prometnih takih, ko osebno vozilo "izsili" prednost. A kaj, ko je motorist z veliko hitrostjo ZELO slabo viden, kar si je pa sam kriv.
Odgovori

GOBE team, če bi se motorista peljala po hitrostnih omejitvah bi jivu mogoče voznik kombija opazil, če pa ne pa bi se vsaj motorista lahko pravočasno zaustavila in do trka ne bi prišlo.
Res je, da je dosti prometnih takih, ko osebno vozilo "izsili" prednost. A kaj, ko je motorist z veliko hitrostjo ZELO slabo viden, kar si je pa sam kriv.

Same špekulacije..kje piše, da sta bila motorista prehitra??? Čudni ste res, če bi bila to nesreča med 2 avtomobiloma, se nebi zgražal, sedaj pa ko je motor zravn je pa vse narobe. SPLOH PO TEM KAR JE NAPISANO JE KRIV VOZNIK KOMBIJA !!!!! In vi se zgražate nad motoristi ????
Odgovori

lukaz-ova slika lukaz 10 avg 2008

Menim, da sta mogla(motorista) z kar veliko hitrostjo pridit, zato ker je voznik kombija tudi umrl, torej je mogel biti kar velik sunek, če gledamo na to da je kombi speljeval in ni mogel imet velike hitrosti.
Odgovori

D.J.ANDY-ova slika D.J.ANDY 10 avg 2008

Pokažite mi motorista, ki ti čez naselje pelje 50 in izven naselja 90...
Če dam na kup 10 motoristov in 10 navadnih šoferjev, veliko več prekrškov gotovo naredi motorist.
Odgovori

GOBE team, špekulacija je tudi, da je voznik kombija nesposoben. :joj:
Sicer ti pa je lukaz že odgovoril na mojo "špekulacijo".

Sicer pa je "špekulacija" zaključena s strani preiskovalnega sodnika in državnega tožilca!!!

Po zaključenem ogledu kraja prometne nesreče in opravljenih razgovorih s pričami, je bilo ugotovljeno, da je do nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti dveh motoristov, ki nista vozila s takšno hitrostjo, da bi lahko vozilo zaustavila pred oviro, ki bi jo lahko pričakovala glede na okoliščine.

VIR: www.policija.si
Odgovori

Ves bau vau, ker sta to motorista. Če bi bil avtomobil, nebi nihče to tudi omenil, a ker je bil motorist je nastala scena.
Odgovori

GOBE team, ne, vsak bi to omenjal, ne glede na to ali je motor zraven ali ne. Smo pač mala država in vsaka taka nesreča se nekje omeni.

Ti moraš pa gotovo imeti motor v svoji posesti, sicer jih ne bi tako trdo zagovarjal...
Odgovori

juree-ova slika juree 10 avg 2008

Itak vedno napišejo neprilagojena hitrost, sej so za kolesarja ki se je v planici zaletel v rampo tudi napisali neprilagojena hitrost - HALO? Vrjetno je tok hitr dol pelal, da se mu je guma žgala.

V tem primeru je kriv voznik kombija. Nekdo pravi, ce bi motorista peljala počasneje bi bila opaznejša, če bi pa voznik kombija pogledal 2x levo in desno, bi bila že mimu oz. bi ju opazil. A? ČE ČE ČE

In še to, koliko motoristov vozi po predpisih in koliko voznikov osebnih avtomobilov. Izpit imam sele 10 dni za motor, pa ti moram povedat, da sem na cesti srečal ze dosti bedakov, ampak...Ti dam nov primer, ki je povezan s predpisi ne pa toliko s hitrostijo in je BISTVENO bolj nevaren za moje pojme! Se pelješ po ovinkasti cesti, malo ožji vseeno 2 pasova, ločena včasih z prekinjeno včasih z neprekinjeno črto ( to ni važno)...V nepregledni ovinek, tako iz strani motorista kot iz strani voznika osebnega avtomobila, voznik osebnega avtomobila preseka skoraj pol ovinka, pelje po 2/4 MOJEGA PASU, čeprav vozi po omejitvah, je meni BISTVENO BOLJ nevaren, kot tisti ki vozi 20 več, pa vozi po svojem pasu. Tudi če bi sam zavil na nasproten pas, ni važna omejitev, bi bil bolj nevaren vozniku osebnega avtomobila, kot če bi vozil po svojem z večjo hitrostijo - ter seveda sebi ...Tako da, dokler jih bo 3/4 peljalo kakor se bo njim zapasalo, mi ne vedno pravit da so motoristi bedaki, oni neznajo vozit ONI SO VSEGA KRIVI!! a največ nesreč se zgodi ko osebni avtomobil izsili motorno kolo. Kdaj je bila nesreča, ko je motoristi izsilil osebni avtomobil?? Oz, raje povej razmerje.
Odgovori

juree, to se čisto strinjam, da je bolj nevarno, če se kdo pelje po mojem pasu, pa četudi z minimalno hitrostjo.
Glede motoristov sem imel pa jaz v mislih tisto brezglavo vijuganje skozi ovinke. Najhujši so mi pa tisti, ki rečejo "jaz že vem, kje lahko stisnem" - ... :joj:
Odgovori

Očitno je, da zagovarjate svojo A kategorijo in s tem zagovarjate svojo objestnost in krivite druge. Nihče ni rekel, da so vsi motoristi taki, a jih je večina, ki divjajo in tukaj so rezultati. Pa nihče ne pravi, da niso vozniki avtomobilov angeli saj je tudi pri njih in ostalih katastrofalno stanje.
juree, malo si preberi o neprilagojeni hitrosti, kaj pomeni in kdaj o njej govorimo, ker je očitno ne razumeš. Ker je ne razumeš pomeni, da si na cesti nevaren. Zame ima neprilagojeno hitrost recimo kolesarka stara 60let, ki pelje 15km/h in zaradi slabih psihofizičnih zmožnosti ne more varno odreagirati. Pa tukaj govorimo "le" o 15km/h. Torej, če mlad človek pelje po klancu ali pa po ravnini z 40km/h ali več je to neprilagojena hitrost za kolo oziroma njega, pa če ti to razumeš ali ne saj pri vsaki neprilagojeni hitrosti obstajajo okoliščine.
Imaš pa prav glede vožnje po drugem pasu. Tudi mene to jezi, saj se zdaj že skoraj vsakemu "je.e" za drugega in njegovo varnost, saj vidi samo sebe. Taki so zdaj že skoraj vsi mladi saj je v našem vzgojnem sistemu nekaj hudo narobe. Otroke učijo kakšne imajo pravice in ko jim to zabijejo v glavi jih komaj začnejo učiti kake so njihove dolžnosti, če sploh. Zato pa imamo take razvajene vasezagledane postopače na cestah.
Pa še nekaj...sem že enkrat napisal v tej temi, da vsak + km/h nad omejitvijo oziroma prekršek in malomarnost vsiljuješ in tako ogrožaš vsakega soudeležencu v prometu. Tako lahko govorim, da že danes ponekod srečujem nekatere, ki so "nasilni" s svojo vožnjo.
Bo se pa moralo marsikaj prej drugega urediti glede splošne vzgoje in šele nato lahko pričakujemo drugačen odnos v prometu.
Odgovori

Selines-ova slika Selines 10 avg 2008

Prokleta spam zaščita. Na hitro, ker se mi ne ljubi še enkrat vsega pisat..

Tono in še malo težji kombi je prestavljen za 5m od križišča s precejšnjimi poškodbami. Vanj sta priletela DVA motorista, noben od njiju ni mogel pravočasno ustavit. ne bom ugibal, če bom rekel, da je hitrost morala biti kar precejšnja, oziroma, da nihče od njiju ni vozil 50 - 60km/h..

Pa mimo te nesreče,
Veliko smrti motoristov po cestah je velikokrat na plečih voznikov avtomobilistov, ki jih spregledajo, pa naj bo to zaradi hitrosti, svetlobe, nepreglednih ovinkov, ali pa pride do nesreče z avtomobilom že zaradi nekaj peska, olja na cesti (motoristi boste že vedeli zakaj gre).. Nihče od nas pa po teh nesrečah ne more čisto zagotovo trditi ali je motorist takrat vozil kolikor toliko po omejitvi ali je bil čisto na svojem pasu pa še kaj drugega..

Kakorkoli je že bilo, škoda treh življenj..
Odgovori

Selines, očitno si spregledal:

Po zaključenem ogledu kraja prometne nesreče in opravljenih razgovorih s pričami, je bilo ugotovljeno, da je do nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti dveh motoristov, ki nista vozila s takšno hitrostjo, da bi lahko vozilo zaustavila pred oviro, ki bi jo lahko pričakovala glede na okoliščine.

VIR: www.policija.si
Odgovori

Hitri odgovor