Varnost V Prometu!?
Objavljeno 10 avgust 2008 - 15:57
Ne, nimam motorja.
@Selines:
Veš motor tud nanese nekaj mase, krepko čez 200kg naredi kar nekaj sile. Sploh pa ne veš, če je bla omejitev 50km/h. Pa tudi, sedaj če sta šla nekaj čez omejitev jih voznik sigurno ni spregledal zaradi tega. Spet druga je če sta pretiravala ter kako pregleden je ovinek, tukaj napamet govorit je brezveze.
Objavljeno 10 avgust 2008 - 17:47
In ja, motor s svojimi 200kg nanese nekaj mase, moj "point" je bil, da če bi se peljala kakšnih 60km/h nebi kombija prestavila za 5m....
Sicer pa ne vem koliko poznate te poti od Litije proti Krškem. Jaz se pogosto tudi tam zapeljem proti Sevnici in motoristom mrgoli, ker je prijetna ovinkasta cesta. Š tos je, da niso vsi motoristi enako pri pameti in ne vedo čisto koliko, kje dodajati plina..
Ne pa mislit, da so vozniki avtomobilov kaj boljši. V zadnjih 7 letih, kar se vozim tja dol, sem se nemalokrat gledal iz oči v oči s kakšnim prepotentnežem iz avta v avto, ker je pač očitno totalni užitek pripeljat v ovinek s tako hitrostjo, da enostavno ne moreš obstat na svojem pasu...
Objavljeno 10 avgust 2008 - 22:57
Povej mi, kaj točno ima neprilagojena hitrost zraven, pelješ 90 (omejitev), ni table da je križišče, pelješ 90 (lepa cesta, brez peska, olja - česar koli na cesti), iz stranske ulice oz križišča te izsili voznik osebnega avtomobila (lahko tudi motorist - kdorkoli), nesreča - motorist mrtev, napisali bodo neprilagojena hitrost! Povej mi, na podlagi česa lahko jaz prilagodim hitrost, če mene na to ne opozoraja nobena ovira da bi peljal manj kot je omejitev oz. prilagodil hitrost. Upam da razumeš point, pač izrabljanje te besedne zveze je prišlo v navado...
Objavljeno 10 avgust 2008 - 23:22
Na približno tak način se obravnavajo vse prometne nesreče.
Objavljeno 10 avgust 2008 - 23:32
A je to mogoče zato, ker je! :roll:Ma sej ne govorim točno za ta primer, sej je na cesti polno kamikaz - ampak VEDNO!!!!!!!!!!!!! je v zapisniku neprilagojena hitrost.
Sicer vam pa priporočam, da si preberete Hitrost - Počasneje je varneje.
Tudi statistika je zelo zanimiva.
Objavljeno 11 avgust 2008 - 08:20
Občutek pa je do nesreče krasen, neverjeten..
Kar sem prej govoril, če je bil pred usodnim ovinkom tale znak:

si predstavljam, da je hitro označena nesreča za krivdo motoristov z neprilagojeno hitrostjo..
Objavljeno 11 avgust 2008 - 08:50
Mogoče splet okoliščin in lune? Slednje mogoče niti nima tako malo vpliva kot si priznavamo, pa vendar smo ljudje razumna bitja in znamo brzdati slo po adrenalinskem užitku.
Za omenjeno nesrečo je vsekakor v največji meri vplivala previsoka hitrost oz. neprevidnost motoristov. Ne izključujem pa tudi sokrivdo voznika kombija. A tega žal ne bomo nikoli izvedeli.
Eno pa velja kot pribito. Cesta je smrtno nevarna, zato pozornost, zbranost in previdnost nista nikoli odveč.
Objavljeno 11 avgust 2008 - 11:45
Ampak: 90km/h = 25m/s. Če je cesta vdina v dolžini 100m je to 4 sekunde. Poglej levo, desno spelji v 4 sekundah. No way. Če je hitrost višja potem je tega časa še manj. Avto ali motor pa se v teh 100m lahko zaustavi.
Objavljeno 11 avgust 2008 - 11:58
Zdaj pa tudi mene zanima kaj je tukaj neprilagojena hitrost.. Da sta peljala prek omejitve ali da nista zmanjšala hitrosti proti križišču, ki bi ga očitno tukaj ljudje morali "čutiti na vodi"...
Objavljeno 11 avgust 2008 - 12:07
Po mojem mnenju motorista voznik kombija ni videl, saj je velika možnost, da sta z veliko hitrostjo, kot so ugotovili bila v času speljevanja voznika kombija izven vidnega polja.
"Trend" se nadaljuje: V Celju je v prometni nesreči umrl potnik v osebnem avtomobilu.
Če bi bil pripet z varnostni pasom bi mogoče zdaj bil doma pri družini! Pripnite se!
Objavljeno 11 avgust 2008 - 12:43
Kolikokrat se za marsikateri odsek ceste govori da je nevaren in nič ne naredi, dokler ni nekaj smrtnih žrtev. Resnično ne razumem zakaj ni na resnično kritičnih točkah vsaj tabla z opozorilom, četudi za slednje se marsikdo niti ne zmeni. Ampak vseeno.
Tudi sam sem, po pregledu videa, sprevidel, da je cesta nepregledna in neprimerna za vožnjo z 90km/h ampak kvečjemu 50km/h.
Bi šel stavit, da bodo tokrat na tistem odseku DRSC postavil vsaj tablo z opozorolom na stransko cesto in omejitev hitrosti.
Objavljeno 11 avgust 2008 - 21:03
Upam, da se s tem končajo črni dnevi vsaj za nekaj dni. :x
Objavljeno 12 avgust 2008 - 21:40
Za varno vožnjo po naših cestah ne da ne bi smelo biti samo pijanih, objestnih, ipd. voznikov, ampak tudi tistih z druge skrajnosti (dedkov brez refleksov, ki mimogrede naredijo zdravniški brez problema; svežih voznikov, ki po avtocesti vozijo 80km/h po prehitevalnem pasu; voznikov, ki poznajo samo prvo brzino in ne menjujejo (tudi take poznam), itd.).
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov